Moram okarati voznike na Korziki-?esa takega ?e nisem do?ivel nikjer.Nobeden se ti ne ustavi,da te spusti(razen mogo?e kak nizozemec ali drugi tujec),ceste ozke in nad prepadom,oni pa kar gas in se ne umaknejo niti centimeter (vsi imajo polupljene in potol?ene gare),ni za ljudi z "rahlimi" ?ivci.
bolj je narejenza ljubitelje visokega sedenja, kar jaz nisem...drugace pa za majhen avto ful prostora v notranjosti
He,ponavadi preitzku?evalci avtov hvalijo na veliko visoko sedenje v avtih. Pa ?e je ?e visok strop in avto nasploh , pa ima prozorno streho je za njih zra?en,pa prostoren pa kaj ?e vse.Zame je tak?en avto kombi ali pa opis sedenja na klopci v parku.To ?porten avto zasigurno ni.
Moje ugotovitve so tudi,da,ko pridem v Lj (pa ne vozim po?asi in se ne cijazim,ampak pustim marsikdaj ?rn oblak dima komu zadaj v nos),da res kar nekaj brez veze trobijo in vozijo vsi kot v luna parku.
Spominjajo me na vo?njo v Trstu pred 20 leti (v tem ?asu so se tam drasti?no spremenili vozniki in to na bolje).
Zato,?e je le mogo?e,se je izogibam po obvoznicah zgoraj in spodaj,kjer pa ni bistveno druga?e.
In ?e nekaj glede vo?nje Italjanov-tej pri nas so ve?inoma Triestini (beri biv?i Istrijani) in Friulani,ki imajo velik
vpliv (in stil) na?e kulture vo?nje.
Kar odpravite se kdaj proti Venezii in boste videli,kdo najbolj "nabija" na gas in prehiteva stalno po desni.
In presene?eni boste,da so to ve?inoma na?e gore listi in pa Romuni,ki so nekako pri?parali za kak malo mo?nej?i starej?i avto.Tak?na so pa? moja opa?anja.
A res? Kere privatne banke nimajo slabih kreditov? Povej mi katero, ker to bi pa res rad sli?al. ?e so zate privat banke tiste, ki imajo samo filijale v Slo pa le preveri kako so jih financirali v mati?nih dr?avah - bo zanimivo. Amerika je financiralal vse privat banke pa....
Sorry ampak si butnil v prazno, da drugod banke ravnajo pa najbolj preudarno - osnovna naloga bank je, da plemenitijo kapital na osnovi nalo?b, kreditov in drugega financiranja. In zdej , ker so delale to?no to kar je njihova naloga so pa? krive vsega al kako? :ne vem:
Se prav je tud Mujotov s.p kriv, ?e je naredu svojo nalogo in je delal ter vlagal svoj denar in materjal na konc ga je pa naro?nik pustil brez pla?ila na cedilu. Se pravi je po vsej tej logiki kriv Mujo, ker ne zna pametno delat z denarjem in bi po preudarnem razmisleku moral vede?evalsko vedeti, da bo nategnjen. :ne vem:
?e 1x pa upam, da zadnji?, ?e bi se banke ustra?le najmanj?e mo?nosti, da gre kaj po zlu NE BI DALE NITI ENEGA KREDITA. Niti en kredit ni 100% varen pa madona a je to tako te?ko razumet tako kot niti en posel podjetja ni 100% varen.
Kar se pa ti?e na?ga regresa, ki gre vsej fou?ljivi Slo tako v nos pa samo tole, ker se te podatke ne objavlja v medijih, ker druga?e ne bi imeli o ?em pisat - samo slaba novica je novica. NLB je odpustila ?e 200 ljudi, 300 pa jih ?e bo (odpustili smo tudi 300 ?tudentov), kar pomeni cca dobrih 12%. Odpovedali smo se vsem dodatkom, trinajste pla?e, bo?i?nic in ?e nekaj drugih ugodnosti, ki smo jih neko? imeli in na?e pla?e so dale? od bogovskih razen, ?e je slabega jurja na mesec veliko.
Poleg vseh teh odpovedi moramo delati ?e namesto teh ljudi in zdej je nastal vseslovenski problem, ker smo dobili 500? ve? "astronomskega" regresa, kot bi po zakonu bilo najmanj mo?no. Se prav delavci, ki s propadlimi krediti nimamo ni? smo svinje in prasci (tudi to sem ?e sli?al), ker smo iz dobrega poslovanja v prvem ?etrtletju dobili malenkostno ve?ji regres, ki gre o?itno vsem v nos.
Brez skrbi Alex in upam, da ti bo du?ica potola?ena - niti en euro od dokapitalizacije ni ?el za regrese ampak je ?lo iz prihrankov pri odpu??enih delavcih, 13. pla?e, ki je ni bilo in drugih prihrankov. ?e pa se ?e vedno zdrznete ob besedi "davkopla?evalski denar" bi vas samo vpra?al - a delavci NLB-ja pa nismo davkopla?evalci in smo samo u?i, ki jim ?e pla? ne bi smeli dati al kaj (tudi taka razmi?ljanja sem ?e sli?al)?
In ta regres recimo, ki sem ga dobil je vsaj pri meni ?el za ograjo na terasi tako, da so od mojega regresa naredili biznis trgovina z ?elezom, lesarska firma ter obrtnik, ki mi je naredil ogrodje ograje. Brez tega regresa nih?e od teh ne bi naredil tega posla jaz pi pa pa? bil brez ograje pa kaj. To je sam primer in ?e ?lovek samo malce rukne svoje zaspane mo?ganske celice lahko ugotovi, da marsikdo v Slo je imel kar nekj od regresov delavcev NLB-ja (ja delavci smo ga dobil, vodstvo pa ne).
Kar se pa ti?e tega, da naj dr?ava vse proda - po mo?nosti tujcem je pa tipi?no razmi?ljanje malega Sloven?ka s hlap?evskimi geni (alex verjamem vate, da to nisi ti in da se ti je bolj zareklo kot ne), ki bi v izogib morebitnim pretresom ?e vedno raje na svoji zemlji delal z dnino tujega gospodarja. Pa dejte si enkrat zapomnit, da tujc, ?e mu ne bo ?lo bo ?e z veliko ve?jo lahkoto zaprl firmo al pa jo preselil na Kitajsko. Kaj boste pa delali, ?e posla ne bo ve? tu, ?e bo vse ?lo - postali bomo novodobni Kitajski su?nji za pe??ico ri?a. Mad?arska je ?e na tem pa je bila v devedesetih predstavljena kot zgodba o uspehu, ko so prodajali vse kar so imeli - ko enkrat proda? vse svoje kure ti nih?e ne nosi ve? jajc in jih mora? kupovat od tistega, ki ti je kure kupil in zgodbe o uspehu je konec.
Sej je nekaj resnice v tem,kar si napisal,ampak nam,ki smo zaposleni v gospodarstvu " je ?e polhen kufer napajanja lonca brez dna.A misli?,da nam ne bi pasalo,da bi dobili vsi tak regres?
Tudi sam prenavljam stanovanje,pa bi tudi od mene dobili razni trgovci in obrtniki denar od tega regresa.
In denar bi za?el kro?it.Ampak tako bom vse moral narediti sam z ?im manj stro?ki.Denar ne bo kro?il in gospodarstvo si ne bo opomoglo.
Glej,mene ne moti,tudi ?e kdo dobi 3000? regresa,?e jih zaslu?i na trgu in ne dobi ?enkano.Sej ne re?em,da niste pridni.
Ni pa "higieni?no"oz. se ne spodobi,?e ti pomagajo,da to izkori??a?.
Ne se bati,v vsaki firmi so se ?e davno re?ili ?tudentov in zaposlenih za dolo?en ?as.
Boss,jaz se pa? ne stinjam s teboj.Le zakaj ne da dr?ava tudi dugim (privat) bankam davkopla?evalskega denarja?Odgovor-ker niso kreditirale tajkunov in podobnih pacijentov.
Ali so si tudi v drugih (spet privatnih) bankah talali tak?ne regrese?
Odgovor-niso,ker z denarjem pametno ravnajo,ker ?e ga zmanjka,ga ni ve?.Konec komedije.
Pa to ne leti samo na banke-vse firme in ustanove,ki so vsaj deloma v solastni?tvu dr?ave,si delijo astronomske regrese,nagrade in podobne bombon?ke.
Zato jaz pravim,da se bi vse te dele?e dr?ave prodalo,dr?ava bi dobila sve? denar in bi veselo poslovali "pozitivno" ?e naprej.Vsi bi bili zadovoljni.
Sam nehajte. BANKE so definitivno krive za ve?ino pi**arij ki se dogajajo po svetu od raznih mogo?nih dru?in ki furajo svet naprej. Pa brez zamere Boss k vem da ti daje kruh a brez bank bi bil svet lep?i. Kupil bi kar bi lahko, kreditov neb blo, pa ?ao. Tudi v pla?ilnem prometu med pojetji kakih 30 60 120 dni, pla?a? in dobi?. Kot spar. Tukaj se vse za?ne to je sama potuha za barabije. Ne pa krediti iztirjeni do konca in ko za?teka hopa k dr?avi po kolk? 250 mio nazadnje? Drhal bankirsko na en otok pa naj jedo, kar si sami pridelajo, bi enkrt vidli kaj je to delo, ne pa kraja denarja jasno, komu drugemu kot malemu ?loveku ki se ne more branit. Morda kak stavek ni najbolj argumentiran in mi bo kdo dokazoval s celimi stranmi kok so banke ok in blabla a men to ni treba govort. Najbolj pokvarjena banda poleg odvetnikov so definitivno bankerji.
Se strinjam.Moje mnenje je,da bi re?ili to kalvarijo tako,da bi vse banke,ki so v dr?avni lasti prodali,pa naj si potem delijo kolikor ho?ejo in kar ho?ejo-svojega denarja ali pa zaradi mene gredo v bankrot.
dej ne vem ?e ravno pa?e v to temo, bom pa vseeno sm napisal ...
v?eraj sem tako malo opazoval "kultruro" voznikov predvsem od Gradca naprej in lahko re?em k da si pri?el v drug svet ... to ljudje ?ist druga?e vozijo tako umirjeno n? z ihto al pa na ego .. pa sem vidu od por?eja 911 al pa miljon audijev 4-5-6-8 pa razne bmw-3-5-7 pa Mustanga pa Jaguarjev na 1001 na?in, za katere pri nas veljajo kot "norce" ...
Predvsem me je presenetilo to da tak folk ne vozi samo po "skrajno" levem pasu, niso zalimani na rit, ne ?migajo z lu?mi, ampak ta folk dejansko u?iva med vo?njo s svojimi konji?ki ..
Potem je bilo 2x delo na cesti ker je spremenjena signalizacija kjer se vseskupaj premakne na drug stran, in to sploh ne opazi? .. nobenga tko ?iv?nega .. naglega skakanja, bremzanja, piskanja voz? kot da ni 0 .. :ne vem:
in pol pride? do "vpadnice" v Dunaj k je res tko ene miljon pasov k spet sam re?e WTF pa tko miljon avtov na cesti in pri?akuje? ?e avtomatsko kaos .. in glejga zlomka spet 0 ne opazi? sam pelje? se na prej.. tko vse je postavljeno na svoje mesto ... pride? v center notr k ti navigacija pokaze da se bo? 4km vozu skor 1h in spet re?e? WTF.. pa si se ga spet u?tel ok res da je gu?va pa vse ampak to je tko stoji? minuto dve najve? pa se pelje?.. in pride? do semaforja kjers spet pri?akuje? zme?njavo v samem kri?i??u da bo to vse zabasan na po?es tko k je v navadi v ljubljani in spet re?e? WTF kri?i??e je spet prazen :ne vem: to vsi upo?tevajo semaforje prostor je skos v kri?i??u :/ .. in dejansko ti je u?itek se peljat ...
glede teh romunov ki pri nas veljajo res za tisto skupino vozniko .. a se jim izogiba? .. in se avtomatsko vpra?a? zakaj se na avstrijskih cestah ?isto druga?e obna?ajo :ne vem:
so me pa presenetila tovorna vozila predvsem ?leparji .. tko jih je ene 400% manj kot pri nas vsi se dr?ijo na voznem pasu na celih 200km od meje (in nazaj) sm vidu 2 primerka k sta prehitivala pa ?e to k je bil klanec na dol ... pa niti ni delu neke gu?ve .. tko prou res tisto surprise
no in pol k pridem nazaj v "slovenijo" mi tko ?ofer re?e ene 10km do meje .. Welcome to balkan .. in je res tko zgledal k da bi s palico dregnu v osje gnezo v tistih "100km" do doma bi se lahko ene 10 skantu .. in spet tista dobra stara zgodba .. blendanje piskanje ..egoti na prehitevalnih pasovi skakanje na prehitevalni pas ... miljardo tovornjakov k se prehitevajo med sabo in traja celo ve?nost da ga prehiti prou res tist BRUH
Pa sej osnovne stvari ne po?ne skoraj nih?e ve?-da ?migavce,ko spreminja smer.
V?eraj sem vozil za enim ?ikotom,ki je cijazil 30/uro.Veselo je puhal dim iz cigarete in spremijal smeri v zadnjem trenutku;seveda brez ?migavcev.Enkrat je malo manjkalo,da se mu ni en zabil v rit.Trobil je kot nor,stri?ko v golfu pa je veselo dimil naprej in vozil,kot da nibilo ni?.
In to vajo je,vsaj dokler sem vozil po pol?je za njim,ponovil vsaj ene 8 krat.Ja,vozil je ?e pod omejitvijo,se pravi ni divjak in je varen voznik-NOT.
In verjetno je prispel domov,se vsedel na kav?,vzel birco iz hladilnika in ni niti vedel,kaj bi ga lahko doletelo z to njegovo"previdno",po?asno,neagresivno vo?njo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
AMPAK RES;UNI,KI VOZIJO TURBO BENZINARJE,SO ?UDAKI:
NI TAPRAVEGA VONJA PO DIESEL HLAPIH.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani