Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 41 minutami je Brane napisal:

Že par dni nazaj sem napisal -krompir po 1,5 eur,drva po 100 eur,klobase  po 25 eur. Na koncu pristane krompir v kompostniku namesto da bi ga prodal po 1 eur.Ma tle so tone krompirja v igri.

Kar ti gledaš v trgovini ziher ni posadil slovenski kmet. To vodeno scavnico posadijo verjetno nekje daleč stran od EU.

Če pa ti kupiš poln, sočen, lepo nabrekel in svetel krompir, ki se ob prerezu kar pocedi, ob kuhanju pa ne razpade v polento....jah ne vidim težave po ceni 1,5 eur.

Ista fora je s klobasami, kupi v trgovini npr klobase od Ave, 16 eur kila, se sprašujem in gledam če so menjali nalepko s hrenovkami al kaj za vraga.. Kmet spet tukaj nima nič, ker je vse meso uvoženo iz bog si ga vedi kje. "POREKLO EU".. Domače klobase so pa 10 eur, in ko ugrizneš dejansko špricne vn tista maščoba...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Shrek napisal:

Napaka so subvencije. 

Pošteno bi bilo, da država odkupi pridelke za normalno ceno. 

So pa tudi kmetje patroni. Odkupna cena nečesa je 30 enot, v trgovini je 100 enot, meni pa kmet proda za 120 enot. Tu ni logike. Zakaj mi ne proda za 50 ali 80 enot... 

Odkupna cena mleka 50 centov, na polici 1,80 eur, zdaj pa razumi kdor more.

Verjetno ima pa tist od kmeta še toliko maščob in surovin, da lahko liter vode še daš zdravn da dobiš istega kot v trgovini, pa boš kmalu na računici da kmet lahko še dvigne ceno.

Kmetijstvo gre v k***, žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izpit za motor
Napisano
pred 10 minutami je Jaka32 napisal:

A je kdo informiran oziroma je v praksi že šel delat izpit za motor, po tem, ko že ima vrsto let izpit za avto? Po teh novih pogojih.

Mislim da več kot A2 ne rabim, zatorej me zanima najcenejša opcija kako priti do izpita. Nekje najdem stare informacije, nekje nepopolne... in zato sem zmeden in zato ta tema.

Če grem delat za A1, rabim 6 ur vožnje in je to to. Potem čez 2 leti odpeljem še 9 ur vožnje, pa dobim A2. Torej cenejše, kot če grem direktno danes delat A2, ker rabim 20 ur.

Kaj vse moram plačati in česa se moram udeležiti, če že imam izpit za avto? 

Sklepam da CPP, prva pomoč, zdravniški pregled... odpade.

Ej nimam pojma, ampak samo moja računica na podlagi tvojih dejstev:

Če rabiš danes za A1 6 ur vožnje in čez 2 leti še 9 ur, je to skupaj 15 ur

Če greš danes za A2, je to 20 ur.

Vmes bo inflacija, dvojni posli, 2x obisk centra, 2x obisk upravne, etc etc, mislim da je ceneje da narediš takoj vse danes v šusu :)

Zdravniški pregled boš potreboval ko boš šel vpisat izpit v vozniško na upravno enoto pomoje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano (urejeno)
dne 15. 4. 2023 ob 13:18 je Z M A J napisal:

Severna LJ obvoznica, totalno neorganizirano vse skupaj in zastoooj. :(

IMG_20230415_122733.jpg

Ravno danes sem se peljal tukaj, obup, sem precej cvikal, ker je nenormalno ozko. 4 pasove so naredil iz 2,5 navadnih, mazda6 je 2m širine, če je na desni kombi, gre za milimetre. Boljše bi bilo, da naredijo 1 pas.

Edit: sem mislil da je 217 širine pa je 207

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 2. 4. 2023 ob 11:42 je NevLado napisal:

V redu

A SI TI PRLIMOU SLIKO? NISI NE!!!!!

Jei Alex omenu v sosednji temi da pokrivamo marsikatero temo na tem forumu, pa sm se spomnu da @Boss še kr ni prilimou slike svoje nove kište.

Predlagam prvo nezaupnico zvestobe v tej temi.

Glasujemo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Sej tud tale nima glih servo ;) … Pa za saltat je storasto ;) … Pa trdo rocko “kuplunge” ima :) … Ampak ko vzge, laufa, dokler ne zmanjka bencina ;) Ponavadi tako, kot danes, tik pred koncem prekopavanja ;) … 

Za frezanje je ta stari model top, novejši maestral je lažji in manj robusten, se kar pogreza in rine…je pa mnogo mnogo lažji in bolj okreten pri košnji z mulčarjem/strižno (nevem a ga uporabljaš tudi za košnje). Rotacijsko smo prodali, z istim razlogom kot za frezo..je malo manjkalo robustnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

Tako Muto bi si js mogu nabavit. 

Te mute so bile zakon, edino špere ni mela, nove generacije jo imajo na razpolago za izklop in jo lažje obrneš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Težave nastanejo, ko imaš preveč naprav, in potem ima en bogi router ogromno dela hendlat in razporejat te naprave, vsaj pri meni jih je cca 20 komadov. Pri mesh konfiguracijah se to porazdeli, ne rabiš se sekirat ko prehajaš med nadstropji, etc etc. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 15 urami je Scr3am napisal:

Pozdravljeni.

Tisti, ki zivite v hisi me zanima kako imate doma urejeno wifi povezavo. Imate vec routerjev ali vec dostopnih tock ? Ali celo vec routerjev, ki delujejo kot access point ? V pritlicno nadstropje in klet zelim namestiti ruter oz. dostopno tocko in bi rad vzel neko ok zadevo, ki nemoteno preklaplja med samimi napravami. Ruter oz. dostopna tocka bo dobila internet preko utp kabla in sicer s hitrostjo 1 Gbps. Zadeva bo skoraj zagotovo delovala na 2.4 Ghz, saj mi je bolj pomemben domet, kot pa sama moc downloada.

O tem sem nekje na tem forumu že pisal, ampak tako kot @Jest sem naredil detajlno analizo situacije, tudi z nekaj predznanja. Na koncu je padla odločitev za Linksys Velop, ki se mi zdi trenutno najboljša rešitev na trgu. Pred par dnevi sem jo predlagal tudi kolegu, ki je obupal s konfiguracijo večih router access pointov.

Jaz imam konfiguracijo 3 dual band (AC1300) in enega triband (AC2200) v dnevni, kjer je več naprav. Predlagam, da kupiš 3x triband in vsaj 2 med sabo povežeš s kablom. 

https://www.amazon.de/-/en/Tri-Band-Repeater-Extender-Wireless-Coverage/dp/B07DBL9VCV

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
Pred eno uro je Matick napisal:

A so ga polenil?

Prejsnja 3ka, g120 ima po specifikacijah 8.9s do 100

Ja, G120 je sedaj enakovreden motor G150.

G122 je pa performančno "malenkost slabši" kot prejšnji G120. To pač delajo eko funkcije :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 10. 4. 2023 ob 12:22 je AmpeR napisal:

Ta vikend bil celih 6 ur v Super.... Rudnik. Od trgovine do trgovine.....

In glejga zlomka, v 6.urah niti ena prodajalka/prodajalec me ni vprašal: vam kaj pomagam, kaj želite?!

No razen, ko sem naročil čwapčiče in kofe v zumma kidsu...

Zadnjič sem v Citypark šel z mojo mal po trgovinah, pa če bi se zaletu v trgovko tam ne bi trznila.. neki vprašaš pa pač "ima že stranko, bo mal za počakat"... in žal mi je povsem jasno zakaj.. verjetno mizerne plače, delajo cele dneve petke in svetke, potem pa še pomanjkanje kadra... :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Občasno obiščem industrijsko prodajalno Ljubljanskih mlekarn. 

Vroča čokolada; 39 centov.

Planica 1000ml; 149 centov.

Kar ugoden in predvsem okusen nakup, priporočam. Planice so stalno v akciji. :))

IMG_20230406_173133.jpg

Kje pa je to, a tle v Bežigrad LJ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 48 minutami je TBA napisal:

tole so kr mal navite cene, pr nam na šiht so po 35c

uf se je ja. sam ni blo casa slikat :). bom jutri mal pofotku če se bom zrajtu :D 

Sihtne majo ponavad svojo ceno ce je zaprti oddelek ja, tele “javne” so pa kr navite

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Tudi tukaj..... 😁😉

IMG_20230404_111214.jpg

Dobri stari časi, ko so bile te kavice po 30 centov :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.