Skoči na vsebino
Cene v trgovinah pri nas in čez mejo ...
Napisano
pred 10 urami je godlike napisal:

Pri nas kupujem pogosto Eurospinove.

Sem pred kratkim v Eurospinovem letaku opazil,da imajo tiste "Tre Mulini" rezance za juho-sem kar debelo pogledal🧐...moram enkrat preveriti,če imajo tudi ostale njihove testenine...ker drugače praktično sploh ne hodimo v Eurospina🙄

pred 3 urami je godlike napisal:

Bom probal 👍

Sva že dva,in hvala vsem za nasvete😃👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bi pa imel eno manj tehnično vprašanje...da ne bom zasmetil temo z belo tehniko...za primorce med vami😉.

Ker gremo 2-3x na leto tudi malo do Italije...in smo zmeraj nakupili testenin...a smo se zmeraj bolj držali Barille...pa sem slišal od sodelavca iz Divače,da so sicer OK,a da to ni lih neki sinonim kvalitetnih testenin v Italiji....,da obstajajo boljše,okusnejše znamke,ki jih notranjci ne poznamo.

Je omenil "Tre Mulini"... baje boljše in cenejše testenine...

A to drži...in katere pa vi raje kupujete v Italiji?

Hvala za odgovore

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je Shrek napisal:

Jaz imam filipsa... Tudi termo posoda in avtomatski izklop 

Jaz sem pa zmeraj pogrešal avtomatski vklop na časovnik...to ta model ima.

Pri prejšnjem Siemensu,je bil relejski vklop,in ni bil možen časovni vklop preko časovne ure (to je pri aparatih z navadnim stikalom možno)...kot rečeno-vsakič zjutraj,ko sem še "tak kot helikopter"🤪,se mi ne da najprej naštimavat kafemašine...tako bom pa nastavil že zvečer,in bo zjutraj že pripravljeno...končno😃.

Če bo koga zanimalo,naj pazi,ker obstaja več barvnih variant (tudi rdeča),z in brez termovke,in z in brez vklopnega časovnika.

O cenah pri nas pa-škoda izgubljati besede.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Lih danes naročil

WWW.COFFEEFRIEND.DE

98€ in Free Shipping😲

K po mnogih letih je škripnil aparat Siemens (By F.A.Porsche) Siemens-Breakfast-Set_Premium-Line-2-Stu

In ker jih več ne delajo...rabljene so pa tako-tako...in smo se odločili za Bosch.

Pol pa išči ceno...pri nas je praktično ni za dobiti,edino BigBang jo ima preko tujega prodajalca za cca. 150€...Mimovrste pa je imel ceno 200€-bukseljni nategunski...na nemški Bosch strani pa glej ceno z nemškim DDVjem...

WWW.BOSCH-HOME.COM

TKA8A683 Filterkaffeemaschine | BOSCH DE

Očitno nas res imajo za butlje...samo,mene ne bodo.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 55 minutami je Boss napisal:

A ti si tud član tega društva?

Kot sestavljanje Puzle-ov...in če si v dvomu,pač malce "pomagaš" z kladivom😃💪...saj stari nemški pregovor pravi:..."was nicht passt, wird passend gemacht" oz. "kar ne ustreza,naredimo,da ustreza"😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Je bil dopoldne izpad interneta na T-2...in žena morala nujno nekaj na PCju...še sreča,da kakšne stare stvari shranim..sem izbrskal staro

WWW.GIGABYTE.COM

Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer...

ki sem jo kupil Januarja davnega leta 2018 za dobrih 30€...super stvar😃👍...na hitro gonilnike gor in na telefonu dostopno točko in "evo draga-internet".💪

Malce starejšo verzijo imam tudi v HTPCju,k je bila zravem priložena pri matični G1 Sniper 5,tako,da ni bil problem...za silo-prav pride👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 26. 1. 2024 ob 13:17 je Tilen5 napisal:

20240124_203539.jpg

Smo tudi že imeli ta problem-ne moreš nič,k ne paše nikakor,pa če še tako obračaš...jeba,k tud jokanje ne pomagain ti projekt čist zaštopa🥺

Imam tako sedaj doma tri različne kalibre,vse kar je ostalo od vseh hodnikov in stopnišč istega tipa ploščic na rezervi,pa je tega toliko,da bo za ponucati za tla za delavnico...en kliber za pas med vrati in pas vse okoli ob zidu,drugi za cokel,tretji pa za "na karo" po tleh,in bo čist OK😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je MazdaBoy napisal:

Kako imajo že slogan na jumbo plakatih, iznajdljivi izkoristijo dobro priložnost....first minute pa to 😆

Screenshot 2024-02-02 at 17.34.03.png

Nisem vzel paketa pr Palmi...na Pocitnice.si👍 

Drugače pa je res,je na agencijah pravilo,da "last minute" nikoli ne sme biti ugodnejsi kot "ultra first minute"...tega marsikdo ne ve!

Torej kdor hoče ugodni paket se zgodaj pomuja.

Pa še en nasvet-pri online ponudnikih se ponudbe dnevno spreminjajo...jaz bi po domače rekel "lovijo ribice"...in ko dajo ven eno dobro ponudbo,takoj vidijo po odzivu...naslednji dan pa je takoj dražje.

Torej če vidiš res ugoden paket,na htro pobrskaj,preveri kje je itd...in vzami,ker čez en dan,teden mesec...to gre samo še gor.

Je žena našla ugodno v istem hotelu kot lani-2100€ za 4dni nocitev z zajtrkom,letalo,prevoz z in na letališče,+kufriin riziko odpovedi...res nora cena...in je cincala,naslednji dan pa takoj dobrih 400€+ gor...

Ajd je pa pol v Fili-ju (Tigaki) super našla...tud super.

Skratka-sedaj je "zadnji čas"🙄..pa je tudi to že dokaj pozno,ker smo včasih tudi že konec Decembra rezervirali,takoj ko pridejo printani katalogi ven....tisto Aprila,Maja...je že vse razgrebeno in samo še nore cene.

Aja...za avto,bom spet kako malenkost napisal,poslikal,če bo koga zanimalo...mi je zmeraj zanimivo kak drugačen avto peljati...samo kot vidim so pr Fabiah sam 1L turbo-mlinčki...dve leti nazaj nisem bil navdušen pr. T-Rocu...ajd,bomo videli🙄

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Tud rent-a-car zmenjen...spet pri istem-Dimitrisrentals...za 10 dni (14.07-23.07) z polnim zavarovanjem za čist novo Fabio 45€/dan

Pripeljejo do hotela,k smo tokrat čist na drugem koncu Kosa v Tigaki-ju....in nič predplačila...vsa čast Dimitrisu👍-dober deal😃...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 29. 1. 2024 ob 21:34 je Boss napisal:

Upam, da ne, ker brez Michela J. Fox-a in Christopher Lloyda-a bo kr neki vse skup. Pa verjetno bodo glavne vloge bile ženske (vsaj ena črnka in ena LGTB), kot se za woke kulturo spodobi - tako da prosim ne.

Bodo pa naredili še večji zločin-žal😥

Pa lih "It´s a Wondreful Life" morajo razmesariti😡

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Jaz vse bolj ali manj zadnje čase gledam tu:

https://flixhq.bz/

Ampak je fajn gledati v Braveu ali s kakšnim dobrim ad-blockerjem :) So pa kr hitro filmi in serije gor, ponavadi tudi z veliko variacijo podnapisov.

Ampak vseeno, ta vikend imam Lord of the rings maraton z extended deli in to sem si vseeno potegnil dol :D

Te pretočne so meni👎,za to,ker lahko gledaš samo tisto kar je,in v taki kvaliteti kakršna pač je.

Tukaj sem mogoče malo "dinozaver",a samo zaradi zahtev po kvaliteti. Jaz imam vse v najboljši možni kvaliteti in najboljšim zvokom,in večino tudi z najboljšimi "custom" podnapisi...boljsimi od "retail"...sano ne me spraševati kako dobim.

Je pa res,da je to povezano z stroški pri shranjevanju in varnostnih kopijah....pač vsega ne moreš imeti.

Pač hočem pri sebi...nič pretočno.

Je pa res,da so določene pretočne stvari lahko celo boljše kot fizična roba za rajo...za to pa več verzij,in na koncu izbiram le "češnje na torti"...ali pa "nekaj od tu,drugo od tam"....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano
dne 25. 1. 2024 ob 15:11 je MazdaBoy napisal:

Partis je nazaj 🙂

Meni ja sicer nepomemben...a vsaka takšna stran ja vseeno dobrodošla,ker je zadnje čase bolj "tema" okoli torrent strani...kakorkoli,al infire,blink,partis...nima veze-jaz sem za👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kompletirano...vzel še dodatna dva rezervna Philips Bit-a,k je bila ista PTT,pa za tistih okroglih 10€🙄...se ne mislim kdaj kasneje "jebati" z še enim naročilom...sem pač tak,da razne ščetke,jermene ipd. rad imam takoj pri roki,ne pa,ko je stroj že star,pa ne dobiš,ali pa je pribita cena...
Sedaj pa samo še vijake na traku čakam...naročil 4 pakete po 1000kom. od Makite,k Fermacellovih na traku ne morem dobiti,k bi moral biti privatnik...pri nas jih pa tako ali tako ni šanse dobiti-sem klical v Kalcer,in ne mislijo naročati tako majhno količino samo za enega "usekanca"🥺..ma je po moje itak isto sranje...pač Makitina verzija za Fermacellove gips-vlaknene plošče....pride ko pride🙄

Cena: Metabo Speed Fix 57 z dvemi bit-i + dodatna dva bit-a pri Rubart.de 117,44€

Sedaj pa res ne gre več bolje...sam k noče samo delati😄

IMG_20240123_122635.jpg

IMG_20240123_123404.jpg

IMG_20240123_130650.jpg

IMG_20240123_130710.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sem mislil,da so EV zanesenjaki proti toplotnim črpalkam😂 

Kaj,a tiste v EVju so pa kar naenkrat super al kaj🙄 

Bo se enkrat treba odločiti,al za TČ,klime ipd,al proti,k drugače izpade najmanj nekompetentno v debati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Bere se tako, kot da pri neki nizki zunanji temperaturi (recimo -5) pri vaši hiši toplotne izgube "zamrznejo" in do -10 in še nižje več ne naraščajo. 🙂 Če bi bilo to res tako, si za svoje izume na svoji hiši zaslužiš Nobelovo nagrado, patentiraš in lahko postaneš najbogatejši zemljan. 😃

"Za po vrhu pa ni povečanega odvzema v radiatorjih oz. razlika med temperaturama v radiatorjih ne naraste tako močno goede na padec zunanje temperature."

Tudi pri konstantni temperaturi radiatorja se odvzem z nižanjem zunanje temperature veča ... mora pa v tem primeru peč dovajati radiatorju več toplote (na 2 načina: večji pretok ali večja temperatura vode ali kombinacija).

Sem napisal,da same temperaturne krivulje ne povejo vsega!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

24,6 je že pretoplo, to je že za kopalke :), sam sem v hiši tudi v kratkih rokavih, pulover res redko kdaj....imam pa nastavljeno na okrog 23....23,5 (razen kadar žena teži....pol 24 :)).

Saj tista na zadnji sliki za malenkost preveč kaže...cca. 0,3-0,4°... Tista predzadnja pa je na steni na 1,7m visoko,tako da je realno približno tako kot pri tebi-malenkost nad 23°

pred 34 minutami je Janez007 napisal:

Ali pa posledica slabo dimenzioniranega ogrevalnega sistema glede na lastnosti stavbe ...  😁

Ampak krivulji se zdita čisto logični ... za razliko od tvoje razlage ...🙂

Kaj pa pri razlagi ni logično?

Je pa tu še ena spremenljivka,katera ni bila omenjena-PWM obtočna črpalka,katera veča oz. zmanjšuje obtok glede na odprtost termostatskih vemtilov na radiatorjih....torej ne vidi se vsega le po temperaturah.

Seveda pa ima tudi ta sistem histerezo,čeprav je relativno hitro odziven radiatorski sistem,a mislim,da tukaj večjo vlogo igra termalna masa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.