Skoči na vsebino
dne 29. 8. 2020 ob 19:30 je Z M A J napisal:

. O na spustu pa je letelo preko 60kmh, huhu

Vedno sem bil prepričan, da imam tako zelo dober bicikel da sem na spustih hitrejši od vseh. Potem sem bil povedan, da je razlog za izjemne hitrosti pri spustih v brutoregisterskih tonah.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Električno kolo (e-bike, pedelec)
Napisano
pred 15 urami je Jest napisal:

Se izgleda malo bolj spoznas... Jaz razmisljam, da bi samo zamenjal vilice z vzmetenimi... in sem nasel tele:

image.ashx?id=5087800&watermark=0
WWW.VALY.SI

Vzmetene vilice RockShox 30 Silver TK Coil 29" 100 mm / 1 1/8 / 9 x 100 mm so vzmetene vilice za 29" kolo s klasičnim zapenjalcem in vratom premera 1 ...

Je to OK za elektricno kolo? Trenutno imam navadne vilice in ceprav se vozim vecinoma po cestah, so le te toliko zgonjene (sploh ob robu), da se cuti vsaka luknja :) ...

Kolo imam tale:

Pasted_Image_21_08_2020__15_08.png.2c853d0f6a60ea6b698d252c841de00a.png

Glede na geometrijo in namembnost kolesa mogoče vzmeten zic.

pred 13 urami je robertk6 napisal:

Moja odločitev dokler so noge zdrave in pljuča nikoli elektrike. 

Nihče nikomur ne brani da ostane med kremenčkovimi.

Mal se hecam Tudi jaz bi bil rad pri kremenčkovih pa žal ne gre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je AmpeR napisal:

Sprednji amortizer je čisto dovolj za 98% uporabo.

Tudi z Dačijo Sandero se da vse zvozit - Boss bi z njo celo lažje skozi križišča - pa je noben tu ne vozi.

Lej moj 9letni mulc sploh nima vzmetene prednje vilice, pa se moram s fulijem včasih kar trudit da ga dohajam. Ampak on je še čist gumijast. Dej ti raje malo razmišljaj o svojih sklepih in hrbtenici, ker špara se lahko samo dokler se ma kaj šparat, ko enkrat znucaš, nimaš česa šparat.

BTW tiste vilice na cubetu so s svojimi 30mm čist prešibke za kravo od e-bike, jaz bi gledal na kaj s 34mm. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 urami je AmpeR napisal:

Doma imam 20 let starega odličnega 26´prednje vzmetenjenega Wilier-ja (deore, brez diskov) in razmišljam, da bi ga nadgradil z elektriko. Npr.: klik

Ali boljše wilierja pustiti 6,5 letnemu sinu, ki ga bo čez par let lahko uporabil in jaz raje kupim neki novega ele. za cca. 2500€  klik

Ne eno ne drugo. Goni še naprej tiste vile, otroku pa privošči e-bike. Zavedaj se, da bo nekoč otrok izbiral v kateri dom onemoglih te bo zbasal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Ahoi. Danes osvojil dowgo pričakovano goro in staw na Grossglockner; 3798mnm

Zadovoljen k zmaj, huhu

Bravo. Čestitke za osvojitev najvišje slovenske gore. 

pred 2 urama je Nejc1986 napisal:

Zakon. Točno 4dni za mano. No,jaz sem bil več kot 1200m nižje. Višje ne gre z bajkom :)

Včasih slišiš penzioniste hvalit se, da so bili na Grossglocknerju, le da niso šli ven iz avtobusa ker je preveč deževalo:huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turistični boni so zelo drag strel v koleno, dobro so nas politiki zajebal. Letos je bila idealna priložnost da bi se v Slo turizmu ločilo zrno od plev - tisti, ki so že do sedaj znali z domačimi gosti, bi prosperirali.

Tako smo pa denar naših otrok šenkovali ljudem s 4leti osnovne šole ki mislijo da se znajo iti turizem. In pa šenkovali smo ga mafijskim botrom ki so v turizem vložili denar od kokaina (pač, ker so naši politiki taki porabniki)

Že desetletja v javnosti obstaja debata o kretenizmu - da hodijo Slovenci na Hrvaško navkljub ne ravno blestečem odnosu Hrvatov do slovenskih turistov. Bolj na mestu bi bila debata o pometanju pred lastnim pragom. Po vrnitvi s slovenske najdaljše riviere lahko z zagotovostjo trdim, da je odnos enako neustrezen in nebi bilo prav nobene škode če bi kdo dol zapru. 

Še ena o (ponovnem) reševanju hrvaškega turizma s strani Slovencev. To je pač tako ko Plenković drži za jajca premjeja sosednje "samostojne" in "suverene" države. Ukrepe za zajezitev širjenja virusa moral že kakšen mesec nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz bi v vzhodnih koncih Slo pred tole pandemijo sicer priporočal Malo nedeljo (bioterme) Ampak so se sedaj izkazali kot nategneti. V Biotermah smo bili desetletje stalni gosti večkrat letno. In stalnim gostom so sedaj vračali akontacijo celega pol leta, vrnili pa šele po grožnjah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kolikor G jev ima kateri pa ne veš? Logično. Šprical fiziko v osnovni šoli! Na vsak telefon, ki ti pada na tla, deluje pospešek 1 G, Brez izjeme. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je robertk6 napisal:

Ok ampak on išče kolo za prosti čas , žensko ne polnovzmetenega e bika, tak da to se ne da primerjat

Lej, človek je vprašal zakaj jaz osebno nebi več kupil cube, jaz sem samo odgovoril.

Ali komplocirat ali ne? 500ojrov je vseeno denar. 

pred 52 minutami je Bini napisal:

Za 1 uro se ne splača niti pogledat kolesa.....:danzoman:

Preveč ozko gledaš. Kaj pa če baterija ne zdrži več kot 1 uro? Kaj pa potem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)

Na kravo od električnega polnovzmetenca za 3,5 jurjev so bile namontirane shiti zavore, neprimerne za e-bike. Tako sem bil prisiljen že takoj na začetku uporabe kupit nove zavore in diske.

Pred nakupom sem se pozanimal pri prodajalcu, ali vile Suntour s katerimi nisem imel izkušenj, delujejo kolikortoliko. Prodajalec mi je zatrdil da seveda delujejo. To se je pokazalo da ni bilo res. Na pooblaščencu za suntour so mi nekajkrat poizkusili rešiti problem, vendar so zanič vile morale romati dol in sedaj so gor rock shock ki so malo manj shity.

Pa še bi se dalo kaj najti na bicilku kar ni dobro narejeno.

Cube kot ugoden nakup se je, vsaj pri meni ni izkazal za ugodnega.

Pri nas je eno sr... ker ni testnih koles, ker moraš naročit že jeseni, če se hočeš spomladi voziti. 

Popravljeno od Mraušk Mčk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je NevLado napisal:

Smo pogledali tega in Cube, oba sta lepa, škoda ker balanca spredaj ni nastavljiva po naklonu

Balanca ni nekaj kar se štela večkrat na eni turi, tako kot npr se lahko štela višina sedeža glede na vzpon/spust. Vse balance so nastavljve. Večina na 2 načina: lahko obrneš "fajfo", ali pa z distančnimi obročki pod/(nad) "fajfo"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 9 urami je Boss napisal:

Kaj je narobe s tem sedežnim vzmetenjem... sam ga sicer nimam zato ne morem komentirat.

Saj poznaš basen o vzmetenih in nevzmetenih masah.

Večino teže (najbolje vso) je na grobem terenu treba imeti na pedalih, zadnja nihajka pa potem opravvlja delo.

Vzmeteni sedeži so za otroške poganjalčke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je robertk6 napisal:
WWW.MOJEKOLO.SI

Ponudba koles CUBE je na kolesarskem trgu poznana kot ena najbolj ugodnih. Kljub odlični kvaliteti in vrhunskemu dizajnu, lahko kolesa CUBE v trgovinah najdete po izjemno ugodnih cenah, kar jih dela drugačne od...

Po dobrih 2letih lastništva kolesa cube lahko z gotovostjo trdim, da naslednji bicikel ne bo cube.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Me ne me basat. Ne, ne pozabimo in ne, ni bilo takšne toče, predvsem pa, ni bilo tako pogosto toče. Tudi ni bilo takšnih nihanj. Pesek je za skrivanje glave krasna stvar, ščiti tudi pred točo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

S tapravo članarino imaš tudi zavarovanje za reševanje v gorah in hribih. Za traktoriste ne vem če obstaja zavarovanje za reševanje, to bi moral Slivka ti bolj vedet ko imaš BTejko.

Piloti morajo tako ali tako naleteti določeno število ur. Da ne kurijo kerozina v tri krasne je pa že bolje, da opravljajo koristno delo. Trening v realni situaciji je neprimerno boljši, kot pa letenje po taktični predpostavki da je, recimo, megla. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Moja domneva. Če bi se zadeva prebodla s čimerkoli, potem nebi bilo slišati poka iz lovske puške. Če je plašč povsem cel, potem je verjetnost, da je zračnica na nek način prišla med rob plašča in feltne, oz da se plašč in feltna ne razumeta najbolje kar se tiče naleganja. Lahko tudi da je pri montaži prišlo do napake.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 34 minutami je Boss napisal:

Aja pa na Triglavu tud ni snežilo sred najboljvročega dela leta - saj je ja globalno segrevanje.

Na 2,5 jurja je sneg sredi poletja normalen pojav neglede na globalno segrevanje. Razlika izpred let ko globalnega segrevanja še ni bilo, je ta, da sedaj hribi ne dobijo ustrezne snežne odeje že decembra in pa da so temperaturna nihanja plus minus nula pozimi sedaj mnogo izrazitejša, zaradi česar so ratal naši hribi v zadnjih desetletjih ena podrtija za plezanje. Tega povprečen obiskovalec Šmarne gore seveda ne opazi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.