Dva se ti sicer krohotata, ampak dejstvo je, da Ficova koalicija dveh nacionalističnih strank dejansko odreka nadaljno vojaško in finančno podporo Ukrajini. Torej, zakaj bi bilo to nemogoče kar praviš? Ne trdim, da je, ampak ni pa nemogoče.
Ja tako sem jaz naredil, SUV mi zaenkrat ni blizu, na trgu pa drugaga zame ni. Mazda nas je ljubitelje druzinskih sedanov/karavanov pustila močno na cedilu.
Ni druge, kot skupinska tožba. To je dan danes moderno. Ali pa peticija, da zamenjajo vodilne inženirje v Mazdi. In seveda tudi vodstvo. 😊
Se mi je čez vikend enako zgodilo na paru čevljev od Alpine, pa sem se spomnil na tole temo. Na peti sta se med pohodom delno olupila oba podplata in vidi se razpadel material, ki se kar drobi. Verjetno je situacija na celem podplatu podobna, nisem ga trgal stran - v glavnem je čevelj za v smeti. Pohodni čevelj Nepal, za hobi planinarjenje bi rekel kar vrhunski čevelj z Vibram podplatom, 10 let nazaj bil okrog 100€, danes je slabih 200€. V glavnem odgovor Alpine je, da situacijo poznajo (hidroliza poliuretana) in da se to zgodi v primeru neuporabe čevlja oz. če se jih preveč špara in ne uporablja. Moral sem priznati, da sem jih na začetku uporabljal bolj, zadnja leta pa sem jih zaradi vseh obveznosti res obul samo za daljši in težji pohod, ki jih pa res ni bilo veliko in temu je takšen čevelj tudi namenjen. Krajše tu okoli naredim pa tako z nižjimi pohodnimi. Mogoče malo v razmislek, če bo kdo kupoval dober čevelj za na nogo. Potem ga je dobro parkrat na mesec obuti in nato ne zaznajo teh težav, pravijo pri Alpini. Drugače bolje kaj drugega, kar se malo prej znuca in obrne.
Meni se je enako zgodilo pred desetimi leti na Alpininih pohodnih čevljih. Dobro, da sem imel s seboj dobri stari črni lepilni trak in sem enostavno naredil par ovojev okoli čevljev in je zdržalo do avta. Takrat sem si rekel, dovolj Alpine in kupil kvalitetne od La scarpa in so še dan danes odlični. Vmes sem si kupil še ene nizke pohodne tudi od te znamke.
Začnem takole: moja najmlajša sestra se nekaj ukvarja z borilnimi veščinami. Ni ravno na najvišjem nivoju, vseeno je ne bi izzival. In ona išče karavana. Zdaj pa ti njej razloži, da je že starejša frikinja, ki ni dovzetna za spremembe ampak le tera svoje.
Jaz ji tega ne grem razlagat.
Niti, če imam lopato v roki...
Saj ni rečeno, da si starejši občan, da si "stari frik" Tudi veliko današnjih mladih je frikov in prisegajo le na vintage izdelke in avtomobile. Tako, da ne izzivati sestrice, saj je frikics pa še nalomi te lahko. 😊
pred 3 minutami je Matick napisal:
Nekaterim SUV ni všeč, pa se jim takoj opcije zmanjšajo.
Bom dal sebe za primer, moje preference so sedan > karavan > SUV. Pol je pogoj tudi da, če menjam avto, da je bolj udoben in prostoren kot moj trenutni avto in z več oz boljšo opremo. Avto ne sme biti nemec ali pa del VW skupine. Francoza tud nikol ne bom vozu. Pa tudi če damo budget do 50k, ta pogoj zaenkrat, kar sem jest gledov naokrog, izpolni samo Toyota Camry, pa še to nisem siguren, ker je še nisem vozu.
Aja, je še Kia Proceed, samo nazadnje k sem vozu kio, je šajtrga bl udobna kt pa to.
No, vidiš, tvoje želje so skoraj neuresničljive. Kaj je rešitev? Vozi še naprej tvoj obstoječi avto. 😊
A lahko zvem definicijo za "kupec"? Ker jaz bi kupil kaj, ampak ne SUVa. Če torej kupci želijo SUVa in si ga jaz ne želim, potem nisem kupec, čeprav kupujem...
To je preveč za mojo pamet. Grem raje preštet, če je vsa žvina v hlevu...
Potencialni kupec avtomobilov je oseba, moškega ali ženskega spola (ali po novem tudi nedoločenega) , ki pride v določeno trgovino z avtomobili, se razgleda, povpraša in se odpelje (ali pa tudi ne) z njemu všečnemu avtomobilu.
Če avtomobila, ki bi mu bil všeč ali mu bilo na kakšen način ne ustreza oziroma ga v prvi trgovini ne najde, se odpravi v drugo, tretjo in tako naprej. Če ga ne najde v nobeni trgovini, pomeni, da je z njim nekaj narobe in išče avto, ki ni bil še narejen oziroma je že nek dinozaver od avta ali ima dinozaverski motor.
Brez skrbi, izdelovalci avtomobilov so že ugotovili, kaj se najbolje prodaja in kaj je večini folka oziroma kupcem všeč.
Temu tudi prilagodijo svoje modele.
Ne morejo izdelovati recimo karavanov, če se mogoče le 2% kupcev odloči zanj.
Pa še tej so neki nostalgični starejši friki, ki na splošno niso dovzetni za spremembe, ampak le terajo svoje. 😉
Drugače pa preizkušena diktatorska fora, ki deluje: Za uspešno naskakovanje/ohranjanje oblasti učinkovito pomaga strašenje ljudi z zunanjimi in notranjimi sovražniki, recimo migranti in Milanom. Če že ne obstaja resna grožnja, se jo je pa treba izmislit in potem laž ponavljati in ponavljati in ljudje začnejo verjeti, da je res... To je nekoč podučil sam Ivan svojega sodelavca ...
Ne rabiš. Zjebeš zdravstvo, celo javno upravo in vse ostalo. Folk je razpiz..n,a važno je, da so "naši" gor. Tudi, če bodo morali jesti travo. In hodili k FB doktorjem na pregled. 😊
To ti je ta faši Italija ... Slovenija je kriva ja to bo.
Kaj čmo. Naši vrli Levaki z golobnjakom na čelu jih vabijo "velikomen in Slovenia" in tako so najprej Avstrijci rekli, dosti je, sedaj pa še Italijani. Si mislijo, imejte si jih sami. Mi imamo že svojih dovolj. Saj ni za drugo, a bomo morali mi tukaj ob meji zopet kazati dokumente.
Včeraj sem imel srečo, da sem imel za cel dan na voljo belo cupro formentor vz5. ❤️ Z njo sem naredil okoli 400 km. Ali mi je všeč? Zelooo. Predvsem zvok, ko globoko hrope in poka ob zmanjšanju plina. Poraba? Na trenutke 1 liter /5 kilometrov. 😊 Bremze fenomenalne. Obuta je bila v nove, samo en dan stare pnevmatike Michelin pilot sport 5.
V glavnem, če bo imel kdo šanso, naj proba to izkušnjo. Ali bi jo imel?
Ne. Ker že sedaj lahko samo čakam, da pride kaka položnica. 😬
Jaz rad pomagam kolegom a denarja jim nisem še nikoli posodil. Tako smo še vedno dobri kolegi. Sestri sem pa samo enkrat posodil, do danes mi ga še ni vrnila, zato nisva več prijatelja. 😉
Sam to ni več stereotip ampak to je dejansko dejstvo in ga gledamo vsak dan na cesti. V VB to že leta vedo in prilagajajo ceno zavarovanj tipu vozila in celo poklicem voznika, ki to vozilo uporablja. Tako, da recimo BMW za mladega objestneža je tako drag pri zavarovanju, da si ga enostavno ne morejo privoščit.
Edino kar mene preseneča na tej lestvici bi za naš prostor zamenjal mesti Audija in Mercedesa. Pri nas Mečka ni tako zaželena pri takih neprilagojencih, je pa zato paraolimpijec toliko bolj.
Tudi gledajo, koliko škodnih zadev si prijavil v enem letu. Sodelavec je imel Mitchubishi Lancer Evo 9. Bil je več v jarkih kot na cesti. Najprej so mu ful nabili zavarovanje, kmalu pa je imel problem, kje ga sploh zavarovati. Potem ga je prodal.
Je pa zanimiv, da k babe prevzamejo vajeti gredo tudi stare stranke v kurac. Tko gre SD s Fajonko pa Levica z Asto pa Desus s Pivčevo. Taubi se je pa tud čist obdal, v duhu enakopravnosti, s samimi teticami in ma tud štalo kamor pogledaš. Zdej se pa poskuša znebit cele horde takih. Ampak verjetno bo zanj najbolj, da najprej neha po Gabru plezat.
Se pravi, nič enakopravnosti. 😊 Dec mora vodit stranko, al kako?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Še ena izmed teorij zarote? 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani