Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Ker ne vem, ?e sem tud tle banan, bo to moj testni post

Se bom ?e jaz pohvalu, ?e dovolte.

Sem jih enkrat tukaj ?e sli?al od ?efa, ker sem se hvalu, pa bom vseeno, malo s trahom povedal, da imam v zidanci vse grozdje spre?ano in za enkrat ka?e, da bo letnik izvrsten, super dbesti?en......

Modra frankinja je ?e v cisterni konzervirana, beli pino tud, ?ardone tud, kraljevina in la?ki rizing tud, mu?kat tud itd.....le del ?ametne ?rnine ?e ?aka na trti.

Juhuhu, na zdravje!!!!!!!!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Fantje, ?e enkrat preberte tisto prvo za?etno temo, zarad katere sem ?e davno tega, to debato sploh odprl!

Zamislite se malo! Ne bo ?kodlo!

Tukaj?nji ?ef verjetno ?e komaj ?aka, da bi se ta tema zaklenila in verjetno tud ve?ina vas to komaj ?aka, saj se preve? dotika va?ih ?oferskih navad.

Jaz mislim da dolo?eno mero off topika nikjer ne ?kodi, ampak vi mene namerno, kao malo speljujete na led, samo, da bi se ta tema totalno zasrala in na koncu zaklenila.

Dejmo se malo hecat, rde?o nit v tej debati, to je divjanje po cesti, pa dejmo vseeno dr?at.

Ste zato?

PS: je pa res, da sem tukaj na vseh ostalih podforumih skoraj povsod BANnan in zato ne morem drugje ni? povedat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz ti lapa? o nekih nesre?ah ...............?e nisi dojel da hitrost NE ubija!!!!!!!!!!Ubija hitro pojemanje hitrosti!

P.S. pozdravi brata Lojza

Hitro ja! Torej je tud v tvoji tazlagi hitrost.

Ti se preve? ?olano in kun?tno izra?a?, pa te pol ljudje ne zastopjo.

Jaz povem bolj po kme?ko, da me tud ti lahko zastopi?.

PS: Pozdravi sestro Uklopko!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne, Lojz ti trobi? ve?ino samo o hitrosti in divjakih, ostale vzroke pa ve?ino ?asa zanika? oziroma minirizira?, kot, da so manj oziroma nepomembni.

To?no. Ker za VE?INO TE?JIH nesre? je kriva zgolj in samo PREvelika hitrost. Ponavljam; PREVELIKA hitrost. ?e enkrat; Prevelika hitrost! ZA VE?INO! NE ZA VSE, To skoz tridm, ti in ostali divjaki pa tega ne priznate! Ne priznate pa zato, ker se to ti?e TO?NO VAS.

. Zdele si prvi? dokaj zavestno priznal, da za nesre?e ni kriva samo hitrost

Bosss. la?e?! Na tvoje stalne, otro?je in konstantne la?i pa se mi sploh ne da ve? odgovarjat.

Jaz sem ZMERAJ priznal tudi ostale vzroke, povdarjal pa NAJHUJ?I in NAJPOGOSTEJ?I vzrok, to je PREVELIKA hitrost.

Ampak vi, divjaki, raje ka?ete na vzroke ki so redkej?i in manj pogosti.

Jaz celo mislim, da je za NAJTE?JE nesre?e ?e ve?krat kriva PREVELIKA hitrost kot pa to prikazujejo statistike. Za NAJTE?JE nesre?e je sigurno v 80% kriva zgolj in samo PREVELIKA hitrost. 100%

Sem ?e tukaj pisal izid neke raziskave; ?e bi se za 5% zmanj?ala povpre?na hitrost bi bilo za 30% procentov manj nesre?. Za borih 5km/h. Razmisli!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, sam te?ko vpliva? na to, da so na voznem pasu tovornjaki zalimani en za drugega kot vlakec in je med njimi manj kot pet metrov razlike. To je ta problem, da ne more? vplivati na vo?njo drugih tako, da kljub temu, da upo?eva? vsa pravila in vse omejitve lahko pride? v situacijo, ko ni? ne more? in pri kontra?u na AC se ti to lahko kaj hitro zgodi, ?e ima? ?e malo smole, da se ne more? umakniti. ?e pa naleti? na kontra?a na dvosmerni cesti mora? imeti pa blazno sre?o, da se mu uspe? izogniti brez po?kodb.

Saj ravno to skoz trobim. Spo?tovanjne cestih omejitev, spo?tovanje varnostne razdalje in brez telefonarjenja med vo?njo. Garantirano 70% manj nesre? na cesti. Ampak tega bi se moral dr?at vsi. VSI! Ker druga? se sistem podre in se igra ne da igrat. ?e bi se dosledno dr?ali reda vsi, bi na cesti re?evali samo take "?ivljenske" probleme, kot so zmote. Moti pa se vsak ?lovek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sej se skorajda more? vozit skoz po prehitevalnem pasu poglej kolk je tovornjakarjev na cesti...

Saj ne re?em, velikokrat jer res tako. Ampak, ?e bi ljudje dosledo spo?tovali varnostno razdaljo in cestne omejitve, bi se, za prmej, dalo tud kontra?u izognit. Ker pa so, zaradi neupo?tevanja varnostne razdalje, tako kamioni kot tudi osebni avtomobili zalepljeni drug drugemu na rit, pa ni ?ans re?it tako ko?ljivo situacijo. Med kamione se patud ne more? urint, ker so itak ?e vsi skupaj. ?e ?lovek vidi in ima ?as in prostor , potem lahko odreagira. ?e pa se divja in lepi za rit, pa ni ne ?asa, ne prostora in tudi ne vidnega polja za reagirat.

Torej treba je nevarnost opazit ?e pravi ?as. Primer; ?e bi ?el metek iz pu?ke po?asi in ?e bi se ta metek ?e svetil, ne bi blo med drugo vojno tolk partizanov pobitih, ker bi se temu po?asnemu in svetle?emu metku komot izognili not v grmovje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss, ni res! Divjaki imajo za najhuj?e zlo na AC ravno to, ?e bi se kdo slu?ajno po AC pripeljal kontra. Zato pa skoz poslu?amo o?itke kot so; Kako mora bit nekdo tolk bedast, da spregleda tisto veliko roko, ki opozarja za napa?no smer, pa da bi blo treba postavt tiste je?e, ki predirajo gumo, ?e kdo zapelje kontra itd... Vsi divjaki o?itajo star?kom, ravno to, ker bojda se na avtocesto zapeljejo kontra zgolj starej?i ljudje, mladoina pa, kao ne. Pol pa padajo take. ?e? kaj majo klobukarji za na avtocesto hodit, ker so itak ?e slepi pa brez refleksov, pa prepo?asi vozijo itd.....

In to?no vem zakaj se divjaki, dinamiki, dinamiti oz DDD-ji tako hudi?evo bojijo avtocestnih kontra?ev! Ker tile DDD-ji pa? konstantno in ve?inoma zaradi svojega divjanja vozijo po prehitevalnem pasu, na tem pasu pa se, kadar se, pripeljejo zloglasni kontra?i. To je to! Vse ostalo je navadna posrana divjakova naklada?ina.

Dokaz o moji trditvi je par postov nazaj, ko mi je nekdo dopovedoval kolk so bili pri v?eraj?nji nesre?i nevarni tisti, ki so na avtoceti v?eraj obra?ali in vozili nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ah Lojz no, nehaj, ker se zapleta? in zapleta? - vseh mrtvih na AC-ju je bilo lani 16 +4 na HC in ne more? kar takole malo po svoje podatke prirejat - najprej govori? o vseh ?rtvah, pol kot primerjavo flikne? kontra voze?e le na AC. Se pravi kontravoze?i na klasi?ni cesti zaradi kakr?negakoli vzroka potemtakem ni problem in se nam ga ni treba bati, al kako? Mene osebno je manj strah takega na AC saj v ve?ini ima? na AC dober pregled in veliko prostora, da se takemu debilu umakne? in v ve?ini primerov se ljudje uspe?no umikajo. Na lokalnih in regionalnih dvosmernih cestah pa je situacija ?ist kontra in se je takemu te?ko uspe?no umaknit zato me taki ?e veliko bolj skrbijo.

Kaj je bil primarni vzrok, da je bil v napa?ni smeri je pa lahko marsikaj: od samomora, pijanosti, drogiranosti, infarkta, kretenoidnosti, telefon, malica, ?minka, radio, te?en smrkavec na zadnjem zicu ipd.

Boss, ?e se bo? obna?al kaj manj napiflano lahko ?e kak?no re?eva sicer se mi pa resni?no ne da s tabo.

?e enkrat;

Ve?ino divjakov, dinamikov, dinamitov ali kakor jim ho?e? re?, potencira nevarnost kontra vo?nje na AVTOCESTAH. Jaz pa pravim da je zaradi teh kontra vo?enj na AVTOCESTAH relativno malo smrti. JE PA MNOGO MNOGO VE? SMRTNIH ?RTEV ZARADI DIVJANJA. Pa naj bo to divjanje na avtocestah, regionalkah, al pa kolovozih itd....

Boss, probaj sprocesirat napisano! Prosim te!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo Bossa. Kaj sem vam povedal?

Samo to bi pa vseglih napisal, Ker ti pa res zavaja?, da kar glava pe?e. Ti sploh ne zna? druzga kot to, kar so te napiflal.

V nepravilno smer vo?nje so zajeti tudi tisti, ki iz nepojasnjenih razlogov zapeljejo na nasprotni pas, npr. se igrajo z mobitelom, dr?ijo deklico za noge, se ?minkajo itd...pol pa taki pozabijo kam majo volan obrnjen.

Za vo?njo v kontra smer na AVTOCESTAH pa se zgodi relativno malo smrtnih ?rtev. Marsikak?no leto celo nobena.

Povdarek je AVTOCESTA:

Bosss, mozgaj.......mozgaj.........mozgaj .......?e mozgaj....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Lojz - a si ti en del?ek Skandinavca? :D:cheers::aaaaa:

Po du?i sem dolenc po srcu pa skandinavc. To pa zato, ker sem enkrat mel eno Nizozemko. Fejst pupa je bla, Je znala kuhat, pala?inke pe?t, prat in kumarce ulagat. Res je bla fejst. Lu?na pa ko devica Marija.

@ ZMAJ kaj si pa ti drga?? A si ti mogo?e kak?en Amerikanc al pa Vijetnamc?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.