jz morem pojamrat da ho?em it prejle na motor in ugotovim da mi ga je nekdo htel pono? ukradit... mam klu?avnico ko gre na disk in je vela skraspana, zjebana, disk zadaj zvit,... upam da ni ?eljust kje zvita... kriza v glavnem... sm se skor razjoku ko sm to vido...
No ker mam po?itnce sm se mal igral in zbral 8 avtov (na za?etku je bilo devet kandidatov sam je BMW M3 takoj odpadel ker sem ga mogel 10x pelat da sm sploh v enem kosu na cilj pri?el), katere sem testiral ne dolo?eni progi... Ovinkov nisem ni? sekal, enaki pogoji pri vseh, enake nastavitve, enak na?in vo?nje, ?as sem meril trikrat in vpisal bolj?ega,...
Kandidati so pa bli: Mazda RX7, Mazda RX8, Acura INTEGRA TypeR, Audi S3, Audi S4, BMW M3 (ki je ?el adijo), Porsche 911 GT2, Nissan Skyline R34 in Nissan GT-R.
?ase sem pa meril najprej z nepredelano ma?ino, nato z predelano najbolj?o turbino in najbolj?imi FALKEN gumami in na koncu ?e total vse prefu...an kar se da, razen nastavitev... Predelano sam deli ki se dajo kupit... Od nastavitev je blo sam spu??eno do podna pa zavorna mo? prestavlena na 70/30 spredaj/zadaj... In to je bilo isto pri vseh...
?asi pa so v zaporedju kot sem predeloval:
Mazda RX7:__________1.56.21 1.42.03 1.26.16
Mazda RX8:__________1.52.69 1.40.20 1.21.61
Acura INTEGRA TypeR:__2.02.27 1.54.40 1.43.08
Audi S3:_____________2.04.24 1.50.20 1.39.73
Audi S4:_____________2.00.14 1.56.92 1.38.12
Porsche 911 GT2:_____ 1.47.73 1.40.89 1.30.02
Nissan Skyline R34:____1.54.70 1.47.09 1.28.19
Nissan GT-R:_________ 1.40.32 1.38.66 1.27.54
Zdej se pa komt vidi kdo je zmagovalec na celi ?rti... Najbolj me je presentil kak je Porsche zani? v ovinkih... Prev? drsi v po?asnih, v hitrih se pa dokaj dr?i... O Skyline-ih nimam pripomb... Peljeta kot se re?e sam tut oba mal z ritjo vesela... Audi ko audi, te?ek, neokretn in podhranjen (kljub predelavam)... Integra podn od podna, dere se na 10k rpm druga pa n?... In pol na?im Mazdam, katere so me pa tko pozitivno presenetle da aleluja... RX7 je sicer zlo "tailhappy" in rada ple?e skos po?asne ovinke, medtem ko RX8 je ?e od samga ?tarta kljub mali mo?i prot 911-ki ki ima 935HP, jo mazda z 580HP nese na celi ?rti... V ovinke gre ko noben avto, na travi nism bil nikol... Pelal skos komot nad 200... En dalj?i ovinek ko je 911-ko mi vn vrgl pr 210kmh je mazda pelala 280kmh in ?e pospe?evala... Ni da ni lepih besed...
Zdej vsaj vem da prodam 911 pa RX8 zrihtam do potankosti...
ok jz bom doma pooskusil sfehtat za mazdo pa da ata do gor pelem
itaq sm se dans dokazal 52km naredo v mazdi to je taprav avto ne pa hyunday getz tist je gokart... majo drugi strahospo?tovanje do tebe ko to dol pele? po cesti... da? na AC mal gasa avto kr sko? na 130... ve? pa ne upam... da me kdo ne zafle?ira pa portret domu po?le... pa ?e to bi me 100% slikal ko bi mel o?i zaprte... bi ?u ?e 1x da bi bla vsaj lepa slika
Pismo, jaz ?e kar ne morem pozabit scene iz prej?njega tedna, ko sem videl mrtvo dekle ob cesti. V grabnu cestni muldi, kot povo?en pes....
Objokani zaprepa??eni obrazi svojcev, ki so nemo?no zrli v mrtvo telo svoje najdra?je osebe. Dotikanje mrtvega krvavega obraza katermu ni ve? pomo?i. Spra?uje? se zakaj....zakaj je umrlo nedol?no bitje? A je blo res treba vozit tako hitro? A je u?itek hitre vo?nje vreden strahotnega tveganja? In to na povratku iz dopusta?
Porka du?, jaz sem ?e zdaj ?okiran.
Dejmo vozit previdno in po?asi! kam se nam tako mudi?
se strinjam s tabo... na poligonu sm si dal du?ka.. na omejitvi 90 pa ne vozim ?ez.. tam nekje 80 je ?ist ql... da? v 5 prestavo pa cruise...
zdej se morem pa obvezno hvalit aja in?truktor bi rekel obAvezno... haha.. no v?eraj bil na te?aju varne vo?ne in morem re?t... waw poleg beeeedne teorije pa kake oznake mamo na gumah, pa ABS, pa DSC, TC,... (ni? od tega pa sam nimam) smo ?li po dobre 60min na poligon za 5 ur najprej une fore slalom, ustavljanje na polno brez in z ABS... jz sm spet lahka brez ---> hyunday getz press. pol so pa polil cesti??e in sm fektal in?truktorja ?e lahko otvorim z parkiranjem z ro?no in z vo?njo vzvratno z J obratom ko te nos avta prehiti oboje ratal u nulo... z ro?no med sto?ce parkiral, obrnal pa tut da sm hit ko se je obra?al dal v prvo in ko kak varnostnik predsednika obrno in odpeljal od atentatorjev no po mojem ?ovu smo postavl sto?ce za slalom, smo fural slalom, pol podkrmarjenje in prekrmarjenje podkrmarjenje smo ?li sami v avinek z 70 pa si mogo re?evat, pol prekrmarjenje si pa prpelal 40-50 na vodo pa je in?truktor mal ro?no zategno pa mi ge je vedn uspel re?it... prev? NFS pa dober pol smo mel pa ?e vo?njo z nakupovalnim vozi?kom... clio z picikli za vojzek to pa ni kr tak... ko balet na ledu z namiljenimi nogami mal prev? gasa pa wum rit okol... ko kak pijan?ek .. haha... pol smo ?e neki film?kov pogledal, razdelil potrdila da ni treba pla?vat mladega voznika za 3 leta in ?li domu...
no jz se pa lahka pohvalim da sm nov psp dobil pa dvojne nove cevlje pa skull candy slusalke in se polno drobnarij... pa na forum pisem iz novga psp-ja
morm se pohvalit da sem danes vzel mazdo iz gara?e, jo umil, ter do sijaja zbrisal.. ju3 prie na vrsto ?e sesalec pa preproge posesat da na?e mal presenetim ko so v ameriki
Jz se bom pa izognil pla?evanja za mladega voznika 3 leta kar bi zneslo 120? letno za na? avto, pomno?i? z 3 in dobi? 360? za 3 leta zavarovanja za mladega voznika...
Sepravi.. Pla?a? 150? in se udele?i? eno dnevnega izobra?evanja o varni vo?nji, najprej teorija, nato pa dobi vsak svojga in?truktorja in greta skos ?e prakso na poligonu, podobnem kot je v Vranskem, sam da se dogaja na Ljube?ni v Celju.. Zalijejo srednje parkiri??e z vodo (ki je zadnje dni ne primanjkuje), postavijo sto?ce in zaradi pobarvanega asfalta z gladko barvo je kot da bi vozil po ledu! Ko opravi? ta del z odliko, ti zavarovalnica prizna, da ti ni treba pla?ati zavarovanja za mladega voznika...
?e nardi? ra?unico: Je 210? ceneje kot zavarovanje za mladega voznika in ima? dobro izku?njo za naprej in ve? kako odreagirat ko za?ne avto kje nehote "driftat"..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kaj vam velja packi...
If in doubt, flat out...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani