Kar se porabe olja tiče (1 liter na 6.000 km) trdijo, da je to povsem normalno.
Kar se okvar tiče, pa trdijo, da zdaj bo pa v redu. Če sem prav razumel, so zamenjali kar veliko stvari. Če sem prav razumel, je samo en rezervni del vreden skoraj 2000€, pa še nekaj drugih stvari so menjali in naj bi bili samo rezervni deli okoli 2300€... Prav dosti se s tem nisem ukvarjal, bolj me je zanimalo, kaj bomo naslednjič, ko se spet ustavi...
Upam, da bodo ti novi deli držali dlje. Ker so verjetno isti, kot prva vgradnja.
Caki. Ta tanov ford spije 1l olja na 6.000 km ? Torej moras na en servisni interval 20.000 km vmes 3x dolivat olje po 1l?
Moje staro jajce ima sedaj 295.000 km in je spila 7 dl na 16.000 km. Torej na en servisni interval (20.000 km) nivo olja pade iz max na min.... Sem ravno včeraj malo preveril nivo olja..
Pa to smo že premlevali.
Audi A6 2.7 170konjev 6 cilindrov. 1 liter na 7500km.
Slivka. Včerja peljem avto k nekemu lokalnemu mehaniku, ker me alternator zeza. Pa dec odpre havbo pa pravi.. "o tale ima pa še fordov motor". In ne nisem imel lopate v prtljažniku.
Da ne bom iskal po foromu. Točno keri model avta?
Pa potem bi moral bit bencinc. Ker Ford je leta imel PSA dizle.
Recimo Mazda 2 (DE), je imela vse Fordove, razen 1.5 1.03km.
Res je ja. Če ni kera izmed vlkih firm je butično.
Pri gorskih Ameri (Scott, Canondale, Specialized, Trek) al pa Taiwanci (Giant, Merida). Pa prodajo tolko, da se že lahko z manjšimi avto firma primerja.
Drugače pa sem se tudi jaz 2x odločil: oprema, firma in budget pa gremo.
Sicer je pa tak, da če greš ceno komponent gledat si kr tm tm. vilce+zadni amortizer 1500€, felge+napere+peste 500+€, gume 140€ premze+diski 250€, zic 90€, potopna 300€, kiox 130€, gonilke 90€, baterija 720€, motor 1000€, kaseta+menjalnik+veriga 250€, okvir?
sej tko k pr avtih je tud tuki marža.
js sm ga nekje vidu za 5000€ tko da je pol to bol realna cena. sej če pogledaš mal po trgu so vsi emtbji z mal bolšo opremo takoj 8k. če bi mel mal več keša me mika pivot shutle (cena takoj 10-12k€ če ni v akciji ali pa nukeproof megawat carbon je pa cena 9,5-11k€)
Nimam proti temu, da imate dobre pecikle, kljub temu, da so za mene to električni pony expressi.
Tudi sam imam predober pecikl za to kolko se vozim 🙂
Ampak cene komponent ne moreš gledat. Probaj avto sestavit po delih😉
Vilca je 800€ v trgovini, karbonski okvir 1900€. Pecikl s popustom pa 2500€. Kje je ostalo? To ne gre tak 🙂
Saj je v ceniku. Ampak od določene kvote dalje. Jaz nisem bil pozoren pa sem za dvig na bankomatu plačal 10 eur.
Tako da sem sedaj zamenjal banko, ki podpira Google wallet (nkbm) pa bom to uporabljal. Curve mam sicer še
Jaz imam za banko majn kot 50c na mesec stroškov.
Na Sparkasse plačujem samo sodobne spletne poti (spletna in mobilna banka). Dvigi na bankomatih gratis. Vodenja ni. Edino račun že 1 leto ni možno na novo odpret. To je bil ta, da moraš imeti 1000€ na računu.
Plačujem vse z Revolutom. Fizična, virtualna 2x in kartica za enkratno uporabo. Opravljam tudi vsa nakazila preko Revoluta, torej vse položnice, brez provizije.
Lažje je plačat 1200 eur kazni, kot 10.000 eur davka. 🤪
Da ima 10.000€ zapadlega davka, je moral bolano trgovat z delnicami.
Za kaki par 1.000.000€, ker davek je samo od dobička. Torej razlika med prodajno in nakupno vrednostjo, če se je prodalo prej ko v 10. letih.
Jaz tudi ga imam 5 let vsaj. Edin minus prijavljenega je, da se vsakih par let kera spomni na CSOD in hoče za otroški dodatek ali vrtec imet izpisek. Pošlješ print screen na email in je srečna.
Tudi jaz ne vidim razloga, da ne bi prijavil.
pred 5 urami je Shrek napisal:
Ni interesa iskat neprijavljene...
Golob je kriv.
Hja, če tolko let to uporablja, ga je tudi JJ spregledal.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Svež al že suh?
Sveži gre s vitrexom odlično oblikovat in odstranit.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani