@pob jaz bi rekel da to da nisi podpisal ne igra nobene vloge. To me spominja na zgodbe, da ko ti policaji dajo pihat in napises pac ne podpises kazni in je.
Jaz bi rekel, da ti je uradna oseba odredila karanteno in to velja ne glede na to a si ti podpisal/nisi podpisal, se strinjal s tem, .... Bi rekel, da imas odrejeno karanteno, ki se takoj zacne lahko se pa potem pritozis in jo prekines. V nasprotnem primeru noben ne bi nobene kazni/ukrepa dobu. Pac ne bi podpisal in toj to.
Nisem pa pravnik, govorim samo kar se meni zdi logicno. Oz. kot bi nekdo iz foruma reku ... sem s kmetov doma pa ne zastopm (ali tko nekak).
Anketa je v bistvu odločena, da se zaklene. 🤔 Če bi šli striktno po pravilih. Je pa res, da je to tesna zmaga tistih, ki jih ta tema, v kateri se govoriči o koroni,ne zanima. Ampak zaradi mene, kot sem že napisal, naj bo odprta. Dovolim.😊
Na meji nismo imeli testov, tako da smo fasali karanteno, katere pa nismo podpisali, pač pa smo zahtevali, da nam jo pošljejo po pošti domov. Vseeno pa ti skupaj z osebnimi dokumenti v roke porinejo list, brez glave in žigov, kjer na njem piše, da se podpisani strinja pogoji karantene. Ker dokument ni podpisan, se moram malce pozanimati, kaj to pomeni - sploh, če po pomoti teh papirjev ne prevzamem, ko jih poštar pripelje (če sploh bodo pripočeno poslani).
Lahko ima zdrav človek slabo vest pri neupoštevanju karantene?
Jp, edino logično, po vsem tem, kar je znano o cepivih. Je pa tako, da bi bilo merjenje protiteles obvezno. S tem bi dosti bolj obvladali razmere. Ne vem, zakaj se tega še ne počne...
Jaz sem se moral ustaviti, ker imam zdravniški v torek haha
Če imaš za šiht, potem se ne sekiraj. Ne gledajo tega. Sam sem imel nazadnje pregled lani in sem večer prej spil 3 pire po fuzbalu, zjutraj pa na pregled in je šlo čez brez težav. Sem pa padel na točno te besede kolegov - ne sekiraj se, ne gledajo tega. Haha.
Men so debate, kjer imamo različna mnenja super. Edino tako se kaj naučim in vidim tudi drugi vidik gledanja na stvar. Edino tako se lahko prepričam, da recimo nimam prav, navadno takrat ko mi zmanjka argumentov. Če take debate ne bi bilo bi še vedno živel naprej v zmoti, da je edino moja pravilna.
Sicer se ne rabte strinjat, ampak zame je edina varovalka samo to, da se ne gre na nivo osebnega žaljenja ali zaničevanja drugačnega mnenja. Tudi, če kdaj kdo čustveno odreagira ni nič narobe, samo da ta odziv ni pol v obliki zmerjanja ali pa še slabše, da se pol kake zamere vlečejo. Jebemu, pravi dec zamere pa res ne sme vlečt v nedogled.
OK, si se počutil užaljenega, odmakni se iz foruma za kak teden pol pa pridi nazaj in se obnašaj kot, da se ni nič zgodilo. Sam ne za nazaj vlečt ven zamere kdaj je kdo komu kaj hudega rekel. Al pa da si rečeš, da s takim pa ne bi šel na pivo. Mislim to so otročje fore, razumem pa, da če bi nekdo koga namensko zajebal zaradi lastnih koristi. Ja tisto pa ni tako lahko preseči in takrat verjamem tudi v dolgotrajno zamero oziroma bolj v slogu "osel gre samo 1x na led".
Bolj se neb mogel strinjat.
Tisti, ki pravite, da vam ta tema povzroča nek stres in tega ne rabite v lajfu. Ok, razumem. Preskočite temo in je zadeva rešena. Forum ima 256 različnih tem. Ni vrag, da se kakšna izmed teh neb dala preskočit. Tudi jaz preskakujem teme ala hvaljenje in jamranje, recimo.
PS: NOBEN od nas ni dost pameten, da vse ve in pozna okol te corone. In ravno to me žene naprej, da se vsak dan kej novega naučim. Ne zaupam cepivom in če me bo kdaj prepričalo karkoli v nasprotno, hvala bogu, bom priznal, da sem se motil. Ampak do nadaljnega ob vseh teh nebulozah še ne mislim popustit oz. izpostavljat svojih otrok nevarnostim, ki jih ne potrebujejo.
Potem pa naj moderator ukrepa proti eni osebi (na primer ga opozori in začasno zablokira njegov IP ..), namesto, da se zaradi njega kolektivno kaznuje vse?
Se strinjam. Pač vsi smo odrasli in smo sposobni brzdanja. Kdor recimo neb upošteval minimalnih higienskih zahtev, se ga iz teme (začasno) odstrani.
Tako kot je Boss rekel, cenzura tudi tukaj. Najboljše je, da zamižimo in si pokrijemo ušesa in se pretvarjamo, da to ni del realnega sveta...
Dejstvo je, da je tema potrebna, da se lahko človek o tem pogovarja, pogovarja, pogovarja. Ne prca in krega. Potrebno je deliti informacije, ki jih zasledimo in tako ostati v stiku z realnostjo. Zadnje, kar si želimo, je to, da vsak ostane sam s sabo v tej zmešnjavi. Tako cepljen kot necepljen, ni važno.
Vse objave cepilcev, ki imajo point, jemljem resno, tako kot tudi kontra objave. Nikoli ni vse črno in belo, važno je, da si vsak sam naredi sliko pri sebi in samo z vsemi vrstami objav si to lahko naredimo, ne pa samo z enostranskimi.
Javite, če se zadeva odklene, da pridem malo pokukat. Lp
Bravo. Si zadel bistvo vsega tega kreganja tu v tej temi. Ne pridemo skupaj, pa da razglabljamo še mesec dni. Kot sem napisal, vsak ve zase, kaj je najbolje. Kdor razmišlja s svojo glavo in trezno se bo šel cepit ne glede na FB mnenja in objave, drugi pa ne, četudi zberemo najboljše znanstvenike, doktorje znanosti in virologe na kupu, da jim naredijo predavanje. Vedno si predstavljam sliko tistega modela, ki miži in ima z rokami pokrita ušesa. Ni, ni.
Dejstvo je, da če ti neb podjebaval z vsako objavo, bi bilo vse ok tu. Valda to izzove celo verižno reakcijo potem. Jaz se nimam sicer namena z nobenim kregat, mi je dosti bolj všeč neka normalna komunikacija.
Tukaj se objavlja objave, ki jih MSM mediji ne objavijo in lahko potem ob njih diskutiramo. Seveda za in proti. Mene nasprotno mnenje ne moti, če ima vsaj nek smisel, A NE.
Smešno mi je pa najbolj to, ko Boss napiše cel spis smiselnih in logičnih zaključkov, brez prcanja in Alex napiše kako si predstavlja tipa, ki miži in ima pokrita ušesa. To je ta odgovor, ki si ga v taki temi najbolj želiš oz. ga gledaš iz dneva v dan.
Sodelavec sporočil, da ve iz prve roke, da je Kustečeva namesto korone bila sprejeta v Polje. Ja vem, tudi sam tole z veliko rezervo jemljem. Ne bi se pa čudil. Že tole s korono tik pred začetkom šolskega leta, je nabijanje brez primere.
Kar se tiče vrtcev in PCT. Še dobro, da nimam otrok več v vrtcu. Bi imeli z mano veliko dela tam. Pri otrocih se pa konča. KONČA. In tukaj sem pripravljen iti zelo daleč in imam občutek, da bo to potrebno, saj imam šoloobvezne otroke...
Kar se tiče podjebavanja tukaj na forumu, imam predlog. Dobimo se na prijateljskem piru in se tam pogovorimo o tej koroni. Vržemo dejstva na mizo in vidimo pri čem smo. Ker tukaj gor mi je smešno, ko Alex samo podjebava (brez zamere, enega pametnega posta, vse se nanaša samo na obvezno cepljenje, JJ, smrt levici in pika), ostali mu pa odgovarjamo z nekimi konkretnimi objavami, sploh Boss si vzame čas, kapo dol. Pa predlagano pivo naj bo absolutno v prijateljskem vzdušju. Jaz za sebe lahko rečem, da tak kot sem tu, sem tudi v realnem življenju. Lahko sklepam, da vi tudi?
Najmanj 5 kvazi-analiz in kvazi-raziskav objavijo mediji vsak dan. Stvar posameznika je potem, kateri bo verjel in kateri ne
Res je. Se popolnoma strinjam. Take i onake analize, fake newsi, itd. Bombardirajo iz vseh strani. Važno je samo, da smo sami pri sebi zmožni kritičnega razmišljanja.
Mene je samo zmotilo v tem, da so pri nas začeli z mehko prisilo po cepljenju na neki lastni logiki, ljudje, ki so v istem fohu kot jaz (IT).
Kakorkoli, upam, da nas začnejo kmalu bombardirati z varnostnimi študiji glede teh eksperimentalnih cepiv in da bo lahko javno priznal, da sem se motil.
Pred časom sem pisal o pritisku v službi, kjer mi je vodja ekipe z lepimi besedami razložil, zakaj naj se grem cepit in je navajal, da cepljeni širijo manj virusa kot necepljeni. Kljub temu, da sem rekel, da to ni nikjer potrjeno, sem bil v pričo vseh v pisarni utišan in zasmehovan, tudi s strani necepljenega sodelavca (kao saj je logično to, da cepljeni širijo manj virusa). Mi ni ostalo drugega, kot da sem vtihnil in si mislil svoje.
Očitno sedaj prihajajo na dan dejstva, da temu ni tako. Me je primlo, da bi naredil teams seanso in poslal tole, haha.
Drugače pa tukaj sedaj pade teorija, da naj se gremo cepiti vsi iz solidarnosti do tistih ki se ne morejo. Še enkrat, kar trobim že vrsto mesecev, cepljeni zaščitijo samo sebe. Pika, amen, šlus.
Virus je. Umetno spuščen iz laboratorija med ljudi. To se je že dogajalo v preteklosti, ampak se je nekako vedno izkazalo kot lažen preplah. Spomnite se leta 2009, ko je prišla ptičja al ena gripa, ko so hoteli sforsirat cepljenje. Sedaj so nas iz nekega razloga uspeli toliko prestrašiti, da ne znamo več racionalno razmišljati. @boss, tale vaša situacija je prav nora. Torej, mi naj se gremo cepiti, da zaščitimo druge, cepljene pa boli k. za ostale (tako ostale cepljene kot necepljene). Pa dobro, kdo je tu nor? Če bi to naredil necepljen, bi verjetno za tako ravnanje odgovarjal kot najhujši kriminalec, tukaj v tej situaciji me pa res zanima kako bo. Javi. Pa tudi to, da se prav trudijo vzdrževati številke, je jasno kot beli dan. Nobenemu ni v interesu, da se ta kriza konča. Oz. končalo se to takrat kot bo folk rekel, da je konec!! To se bo pa zgodilo točno takrat, ko bo folk spregledal, da nas nategujejo v živ mozak.
Italija se zgleda pripravlja na večno cepljenje od zdej naprej. Lani sem govoril o tem, pa sem bil teoretik zarote, namreč zadeva je ista kot pri gripi - sezonsko cepljenje, a seštel sem samo 1+1. Tudi to situacijo bo treba spremljati...
Itak, mi smo šli rajši na eno ornk kosilo za 400 kun...precej bolj koristno porabljen denar. Itak sem hotel biti v karanteni, ker itak delam od doma, no pa se policaju niti ni dalo osebnih pogledat tako da ,...takle mamo
Točno tako. Money well spent.
Tudi jaz imam možnost dela od doma, tako da v skrajni sili bom izkoristil to možnost. Ampak računam na to, da dokumentov ne podpišem in jih 14 dni ne prevzamem na pošti. Katantena traja 10 dni, tako da ups.
Zdrav sem in ne rabim se nobenemu zagovarjati.
PS: lani smo šli po enem tednu morja domov, ker je Kazzo tako rekel in smo se usrali. Letos jih nabijem na k.
Drugače pa, sam se ne nameravam testirati pred odhodom v Slovenijo, pač pa grem na mejo brez teh sranj. Naj mi napišejo karanteno in jo pošljejo po pošti - podpisovati ne mislim ničesar. Amen.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Uradni list - Vsebina Uradnega lista
Ta zakon sem prebral in povsod piše, da je potrebno podpisati.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani