Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Ko gledam prejeti račun za komunalo, sklepam, da: 

- iz moje pipe teče malvazija, 
- smeti odvažajo s Ferrarijem in 
- travo okrog moje hiše kosijo: Messi, Ronaldo, Ibrahimović...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Eh, pusti stat...

Ja, boni veljajo tudi, če greš k kamp prikolico. Ne vem samo, če veljajo že zdaj, a se ne bo njihovo unovčevanje začelo šele od petka, 19.6. dalje. Torej domnevam, da še ni plačal kampiranja z boni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Danes smo pa imeli dela z ženskami. 

1.) Včeraj okoli 19:15 si je ženska na vrhu Jerebikovca poškodovala nogo.

2.) Okoli poldan si je ženska zlomila nogo na Kukovi Špici.

3.) Okoli 13:20 si je ženska v bližini prelaza Vršič poškodovala nogo.

4.) Okoli 14;10 si je na Prisanku ženska zlomila roko.

5.) Približno istočasno se je poškodovala ženska na planini Zadnji Vogel.

Potem je bil pa še en možakar, ki je okoli 13ih obnemogel na  Možeh in pa ena telica (dobesedno telica, taka, na štirih tacah), ki se je zaplezala v neki soteski nekje med Bledom in Bohinjem.

Helikopter so komaj utegnili tankat za vse te polete. Potem pa slišiš "strokovnjake", ki pravijo, da je strošek za vojsko nepotreben in bi bilo za Slovenijo najbolje, če bi vojsko ukinili in da Slovenska vojska dela samo stroške in incidente. Da bi koga kar z lopato...

Popravljeno od Slivka
slovnične napake
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 urami je Z M A J napisal:

Me zanima kdaj si mi IZMERIL prostornino LPG rezervoarja? Moj je namreč 63 litrski. (kot zanimivost sem imel v GG 6-ki "bojler" s prostornino 90 litrov). :)

Na nekem MPLju ste se pogovarjali, da v tiste balončke, ki pridejo namesto rezervne gume, točite po 35 litrov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Poln tank plina je pa res strošek, tako da je res ugodna cena...😛

Posoda ima 35 litrov, cena je pa 0,546€ na liter (če sem si prav zapomnil)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

No, če je tak kot Mazdin, bo to odlično delovalo.

Enkrat je na MPL Zmaj pripeljal eno testno Mazdo s hibridnim pogonom - nek kondenzator, ki se je pri spustih polnil, v breg pa poganjal elektromotor. Ker je pri nas zelo razgiban teren, je zadeva odlično delala in na koncu se je možakar vrnil v Ljubljano s porabo okoli 5 litrov bencina na 100 km kljub vožnjam po planoti, ki ima dolge in strme vzpone...

Saj Zmaj se bo tega gotovo še spomnil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Če bo ta debata še malo potekala v tej smeri, kot je začela, bom za sebe sam naredil prevozno sredstvo. Pa četudi bo to samo konjska vprega...

In če bo šlo tako naprej, kot govori ta debata, bomo z odpadov zvozili nazaj domov vse, kar smo tja že odpeljali - ker bo boljše, kot če kupimo novo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Če ga že plačam kot Japonski avto, potem nočem, da ga delajo Mehičani. Ali pa Tajvanci. Ali pa Rusi. Če bi želel Rusko kvaliteto, bi vzel Lado - ki ima tudi Rusko ceno... Pa ne mi zdaj, da to Japonci nadzirajo, delajo pa Tajvanci. Ker me ne bo nihče prepričal, da vse rezervne dele prepeljejo iz Japonske na Tajvan in tam sestavijo motor. Vsaj vijake kupujejo pri lokalnih proizvajalcih. In gotovo še kakšne druge rezervne dele delajo lokalni, se pravi Tajvanski proizvajalci. Torej je vsaj del motorja Tajvanske kvalitete... Ja, še Yugo je zdržal 8 let, res je, ampak kolikor mi je znano, za Yugota nisi plačal 15.000€... Je bil narejen, kakor je bil narejen. Če pa nekaj plačam kot Japonski izdelek, bi pa rad, da je res Japonski izdelek. Ne pa, da ga plačam kot Japonsko kvaliteto, dobim pa Madžarsko kvaliteto - in kar je najhuje, to je še dobra kvaliteta, so še slabši - pa čeprav jih plačaš kot Nemški, Francoski, Italijanski proizvod... Če bi Mehičani, Tajvanci in Madžari znali narediti vrhunsko kvaliteto, bi Ferrarija delali na Kitajskem za eno tretjino cene... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 48 minutami je Alex napisal:

Pravi Japonec je samo Mazda, pa še tu niso vsi avti narejeni na Japonskem. ... ... ... ...

Aha, ja, seveda. Jaz sem pa Monaški princ...

Moja BTjka je narejena na Tajskem.

Skyactiv motorje za Mazdo 2 delajo v Mehiki (Salamanca Plant Mazda de Mexico Vehicle Operation).

Mazde 6 delajo v Rusiji (Vladivostok Plant Mazda Sollers Manufacturing Rus)

Veliko večino motorjev za Mazde od leta 2015 sestavljajo na Tajskem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Vitara Hibrid, 1,4 bencinar, samo sprednji pogon, kljuka, rezervna guma (ne tiste samotesnilne župce, ki ti zapackajo še senzor tlaka, pa da te sezuje, ko zveš ceno originalnih ventilčkov...), zraven takoj še štiri jeklena platišča (s senzor-ventilčki) za zimske gume in verige,...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Eeee, ne bo sestra pripeljala Forda ali Reno k meni na dvorišče. Tudi, ČE bi kupila kaj takega, bi parkirala 200 metrov pred mojim dvoriščem...

Ja, Shrek, blizu si. Ni ravno Romun, je pa Madžar. Vsekakor mislim, da slabše od tega, kar ima zdaj, že ne more biti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano (urejeno)

Ja, seveda, in kriv je 79-letnik...

Domačini bodo gotovo golje poznali ta odsek, ampak kolikor je meni znano, gre cesta iz Pameč v Šentjanž pri Dravogradu SKOZI Bukovsko vas. In v tej vasi je nekaj križišč z makadamskimi cestami. V naselju je motorist prehiteval, avto pa mu je zaprl pot. In, seveda, je motorist vozil po omejitvi, kajne, sploh na tisti ravnini pred vasjo.

190ee0686a094cc606b3-motorist-nesreca.jp
SIOL.NET

Včeraj se je okoli 17. ure zunaj naselja Bukovska vas zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 48-letni voznik motornega kolesa...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.