Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

?e enkat na? puhoglavi - vsevedni - veleum, Pahor, izusti; 'Za vsako ceno moramo vstopiti na francosko-nem?ki vlak!' pa garant dobim prebavne te?ave! :vskalo:

Po mojem je kondukter ?e zaprl okence. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Zemlje ne bomo ubili ampak prej ali slej sami sebe. Narava bo ?e na?la pot. Ja OK, nekaj zelenjave in ?ivali bo izumrlo ampak vedno se to zgodi zato, da se naredi prostor novi vrsti. Tudi dinozavri so izumrli pa smo jih nadomestili sesalci. Tako pa? je.

To?no tako.Pa? tisto ostalo je ve? ali manj nabijanje v prazno (davki in to za elito). ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In s tem je zadel bistvo... jedrske so od tistih, ki delujejo na neobnovljive vire dale? najbolj ekolo?ke.

...dokler se ne zgodi kak?na neprijetnost.To je res.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Fa**n Sh**t,ra?unalnik mi je za?el ?tekat,da se je kar kadilo iz njega.Ob vklopu mi ga je zabijalo na 100%,potem pa se 10 minut ni dogajalo ni? z njim.Niti ura ni tekla.

Potem sem pa opazil zadaj,da je zadnji ventilator totalno zabasan in verjetno ga ni uspelo hladit. :whatever:

Zdej sem probal ?e enkrat zagnat in je v redu.A bi lahko bil to vzrok? :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sej upam, da se zajebavate s temi napovedi katastrof :blink: - pa sej to ni ruski jedrski reaktor kot je bil v ?ernobilu.

Ma kak?no sevanje neki... to bo glih tolk pove?ano, da bo kak zelo ob?utljiv in?trument tole zabele?il in dale? od nekih nevarnih doz.

Po mojem bo tudi tako.Ker bo itak potoval dva do tri tedne do nas in se bo po poti ?e malo razkadil. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM LETOS NA MORJE? :)
Napisano

Yep - z otroci pa apartma ali kontejner, ?eprav tud kampiramo zdej ko smo iz plenic in ta hudga ven :bravo:

Jaz tudi-hotel odpade in ?otor tudi.Ostane mi apartma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Korzika ma 2 obraza - zahodni in vzhodni, vzhodni sam pesek in nudl pla?e, zahod pa skala in barve - od Porto Vechio naprej dol do Bonifacio nastane zanimiva, pa potem nazaj po zahodni do cap corse.

Do Porto Vechio je pa samo za izle?avat - evkaliptusi pa mivka :)

V sredini pa hribi.

?e ?elite izkusiti divje pujse (ne pra?i?e - pujse) se morate zapeljati ?ez Col de Bevella, malo ovinkasto v hribe, anpak se spla?a + adrenalinski parki ter pozabljene vasice :bravo:

Na cesto se vsuje 100 vedno la?nih prascev :)

Ti,Jures,ki si bil dol,bi bilo lepo,da mi malo razlo?i? bolj natan?no,kaj na Korziki se spla?a pogledat in je vredno ogleda. :bravo:

Sardinija je zakon - za explorat ne za v kampu sedet :harhar:

Vse je lepo.In eno in drugo.Imamo pa "postojanko" druga?e pri Tavolari.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zakon! Sem prepri?an, da boste u?ivali. Edino ne si prevelikega zalogaja zadat v prekratkem ?asu. Jaz sem nazadnje poskusil v 3 tednih narediti krog po Sardiniji, pa mi je kar malo cajta zmanjkalo - sem moral na trenutke kar hiteti naprej in nekatere zanimive dele ?isto izpustiti. Predlagam manj km in manj kampov.

Za koliko ?asa pa greste?

Na Sardiniji sta bla res top kampinga tale dva (vsaj od tistih, ki sem jih obiskal):

- Camping Telis (Garmin GPS coordinates: 39° 55.483'N, 009° 42.413'E)

- Camping Village Baia Blu La Tortuga (Garmin GPS coordinates: 41° 07.469'N, 009° 04.058'E)

Mi hodimo dol na Sardinijo ?e 6 let,letos sedmi?.Prvi? sem bil dol z punco,(sedanjo ?eno), :D ?e daljnjega `95 leta in smo bili v "na?em" apartmaju prvi Slovenci.Tako,da poznam Sardinijo v detajle.

Gremo pa letos prvi? ?e mimogrede na Korziko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Samo v opozorilo, ne nasedajte raznimi telefonskimi anketami iz strani nekih neznanih agencij, o tem kam bi ?li na dopust.

Mene so ?e 2x klicali in spra?evali kam hodim na dopust in kje bi bila sanjska destinacija. Nekaj ?asa kasneje pa povabijo na neko predavanje oz. licitacijo, kjer za majhen denar dobite sanjsko destinacijo v 1. razredu. Na koncu ni? od tega ni res!

Meni pa vsak dan ponujajo na tv sanjsko dr?avo in sanjsko ?ivljenje v njej.Ne nasedajte ji. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi jaz ?e ne vem kaj bo letos pri?lo na vrsto... sem bil pa ?e na ve?ini omenjenih lokacij.

Od Hrva?kih zadev bi izpostavil Lo?inj in Kor?ulo - malo bolj umirjeno, vendar narava odtehta za vse ostalo. Poleg tega pa tud kako jadranje po Kornatih ni od muh (izven sezone to niti ni tako draga varianta, kot bi kdo morda mislil).

Malta je za nekoga, ki ima rad zgodovino in muzeje pravi raj. So pa res kupi (in prav zares tudi hribi) smeti lahko kar mote?i. Ko ti hribi prerastejo v gore, jih pa malo zmanj?ajo tako, da jih zakurijo. Sva?ta.

Kljub temu in na prvi pogled ne preve? vabljivemu morju, sem bil pa precej presene?en, ko sem malo pogledal pod gladino. Vse je mrgolelo od rib, hobotnic in ?e ?esa.

Meni je blo kljub vsemu na Malti prav super, je pa res, da nisem ?el dol izle?avat na pla?o. Sem pa govoril z mnogimi, ki so bili vse prej kot navdu?eni in so po nekaj dneh ?eleli domov.

Hrana je ve?inoma bolj bedna (vsaj hotelska in tista po cenenih kafi?ih). ?e bi ?el ?e enkrat, bi v hotelu jedel le zajtrk (pa je bil hotel 4*), ?ez dan bi si pa kake ribe privo??il - to imajo ve?inoma zelo dobro.

Korziko in Sardinijo bi vsakemu zlahka priporo?il. Meni osebno je bila Korzika ?e bolj v?e?. Sem pa oba otoka obiskal s ?otorom. Na Sardiniji sem npr. na?el nekaj tako urejenih kampov, da sem samo debelo gledal.

Korzika je pa itak zakon, sploh za nekoga, ki bi pla?o rad pokombiniral ?e s kakim izletom v hribe.

Za nas so edino cene hrane v restavracijah (na Korziki ?e bolj kot na Sardiniji) ?e vedno precej visoke. ?e si kuha? sam v kampu, je lahko pa vse skupaj tudi ceneje kot na Hrva?kem.

Snorkljanje v Egiptu se te?ko primerja s ?emerkoli v na?i okolici. ?e ima kdo idejo, da bi delal potaplja?ki te?aj (npr. PADI) naj se ne trudi tukaj pri nas v nekih bazenih, ampak naj gre to probat v rde?e morje nardit. Skoraj ista cena, kot pri nas, izku?nja pa ?ist neprimerljiva.

?e bi kdo rad malo spremembe po Hrva?ki in so mu kampi OK varianta, res priporo?am Korziko. Skoraj vedno najde? kakega kolega, ki mu na dopustu nekaj ni blo kul. Ne poznam pa nikogar, ki bi se vrnil razo?aran s Korzike (vsaj zaenkrat ne).

?e koga zanima kaj ve?, bom z veseljem delil info. Sem pa o omenjenih lokacijah marsikaj zanimivega zapisal tudi na blogu (zraven sem navadno pripel tudi kako ki?asto fotko). :)

Jaz grem letos na Sardijijo+ Korzika. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Jaz sem do pred par let nazaj dal kri 40X.In pol pride neki ?apac,vlomi v stanovanje in mi zlato plaketo ukrade,

ker itak ni bla ni? vredna-zanj.Zame ogromno. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

A,mrsnik? Znan kot odlicen kitarist. Malo je fusal samo meni je bilo cisto simpaticno.

Res je dober oz.odli?en kitarist.Tale njegov poiskus na emi pa je bila po mojem ?ista zajebancija z njegove strani,ker o kak?nem petju tukaj na ?alost ni bilo govora.Pa tudi komad je bil bolj tak otro?ki. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?tajerka ma res bo?anski glas, matr kok sm biv razo?aran, k je na Talentih folk izglasval 7-letno Yugo peva?ico, ki mi ni bla niti mav simpati?na, Maja pa je bla zgolj 2., takrat! :whatever:

ma sej je bila moralna zmagovalka. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

+1 boss.

pa na jetra mi gre ko tok hudo fejst kopira anastacio.

sj april tut lady gago, sam bolje prebavljam gago kot anastacio. <_<

Vsaka ?ast tamali. :bravo: Kon?no ena,ki poje "z jajci" in ni podobna ducat drugim-vse imajo isto ?olo pri isti u?iteljici.Tudi,?e ne bo pri?la visok bomo dokazali,da imamo pevke z svetovnim glasom in filingom.

April je od GA-Ga la svoje.Kako originalen komad,he,he.Bi se nam pa res smejali vsi.Zanimivo,vse te bejbe,ki ne izgledajo glih tip-top,nase vla?ijo razne vre?e za smeti in mamina o?ala iz 70-ih in se ?emijo ?e pred pustom.

Kon?no po?iljamo v tisti cirkus eno pesem,ki je kvalitetna in posllu?ljiva. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Samo res,kak?ni kalibri.Zato,ker niso vozili z "prilagojeno" hitrostjo (ki je,baj de vej lahko vedno prevelika,da v vsakem primeru dobi? kazen,?e je karambol), se bodo sedaj ?e bolj skrivali po grmovjih in na po?ivali??ih in

hiteli loviti divje voznike,ki vozijo 40/uro po megli-to je namre? neprilagojena hitrost.Morali bi namre? ustaviti vozila na varnem kraju in z potovanjem nadaljevati pe?.Tudi pti?i hodijo pe?,kadar je megla. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tudi moje izku?nje z na?imi smu?i??i.Letos smo dali (za res dober apartma) na Rogli 50?/dan.?e si recimo 7 dni je to 350?+ taksa 21? je 371?.?e kar sprejemljivo.No,in ko smo se jim zahvalili za lepo bivanje so nam lepo razlo?ili,da od poletja naprej bo pa 80? na dan. ?zmeden?

Se pravi;80?krat 7 je 560?+ taksa je 581?.

Za ta denar bomo drugo leto tudi mi lepo "odsmu?ali" v Italijo,kjer je baj de vej za otroke rojene po letu 2002

smu?anje zastonj!!Pri nas tega ni niti pod razno.

Da ki so se zbali gu?ve na smu?i??ih.Ha,ha,ta mi je polep?ala dan. :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.