S temlem se pa js nebom strinju! ?e nikol nism dal avta s prikritimi napakami od sebe!
Daj lepo prosim, ?e enkrat preberi. Napisal sem dostikrat in nisem napisal, da je vedno tako. Mislim, da je to logi?no, da ?e nekdo ve, da bo ?ez tri leta avto menjal navadno ne bo toliko energije vlagal v vzdr?evanje in predvsem ?i??enje kot tisti, ki ve, da mu mora avto zdr?at desetletje in ve?. Nikjer nisem rekel, da je to pravilo, da kratkoro?ni lastnik da avto od sebe s prikritimi napakami (za rjo se dostikrat niti ne ve, da se je recimo ?e za?ela pojavljat).
Tudi moja prva ?estka letnik 2004 ni imela ni? rje nikjer pa je bila ves ?as zunaj brez strehe ali nadstre?kov. Je pa res, da sem pozimi po sne?enju vedno spral podvozje. Ja zgodilo se je, da je bila tudi trikrat na teden v avtopralnici.
Je pa vedno tako, da avto pri katerem si prvi lastnik dejansko najbolj ve? kaj se je z njim dogajalo, ?e pa si drugi ali kasnej?i lastnik je pa vedno en velik ? kk?en je bil odnos prej. Sploh pri avtih, ki so v parih letih zamenjali lastnika. Ker nekdo, ki ima tak na?in, da po parih letih avto zamenja dostikrat nanj pazi mnogo manj, kot nekdo, ki ima avto za dlje ?asa.
Jure, pa si ti ziher prav prebral, kar je napisal Thomas?
1.) ?e si naredil prekr?ek je treba kazen pla?at - tukaj ni nobene dileme in se o tem sploh ne pogovarjamo. Gre za na?in, ki se mu re?e oderu?tvo, na katerega so iz neke sprejemljive kazni naredili ogromen znesek.
2.) Kazen je potrebno izterjat po ustaljeni poti in ne z pol legalnim odkupom terjatev
3.) Kazen je potrebno terjat v roku najve? dveh mesecev, da ima prejemnik kazni to mo?nost, da jo poravna po normalni tarifi brez nekih gromozanskih zamudnih obresti in celga kupa odvetn?kih stro?kov in dodatkov
4.) Zakonodaja neke dr?ave je napisana za za??ito svojih dr?avljanov. Zato neka tuja dr?ava ne more in ne sme stra?iti z izvr?bami brez, da bi spro?ila postopek pri slovenskem sodi??u.
5.) Prejemnik kazni mora biti obve??en s strani slovenskega odvetnika, da je naredil vpogled v njegove podatke zaradi te pa te zadeve. Zakon o varovanju podatkov to predpisuje, ker v nasprotnem primeru, kriminalni odvetnik v navezi z avtomobilsko tolpo lahko enostavno vlaga zahtevke za vpogled lastnikov avtomobilov katere misli tolpa odtujiti. Varstvo podatkov je resna zadeva in kdor s tem nima opravka te?ko razume, da je to precej zapleteno (recimo seznam osebni ban?ni TRR ima le banka, kjer so odprti taki osebni ra?uni in NIH?E drug).
6.) Pravni sistem je narejen zato, da nimamo kaosa in anarhije ter na?ela mo?nej?ega. Doma?ijske prakse, kot si jih poslu?ujejo hrvat v tem primeru, ?al ka?ejo le na to, da se pravno in legitimno obna?ajo ?e ?isto po balkansko in ne po evropsko (to najbolje dokazuje tudi arbitra?ni proces)
Se strinjam, ampak takole boga sta bila dva od treh passatov, golfi so bili pa vsi OK, brez takih po?kodb. Jaz bi prej rekel temu, da je bila serija slabo barvanih.
O?itno zgodba le nima dve plati, kot pravi Jures, ampak gre za napol legalne prakse. Kako lahko na? odvetnik recimo pridobi podatke pri nas nato pa jih preproda v tujino. Kje je tukaj varstvo podatkov? A naslednji? lahko pri?akujemo, da bodo na tak na?in izginjali luksuzni avtomobili.
Boss svaka ?ast si pa najdu prave fotke, najvrjetnej ni avta k nebi biu tm mal rjav kjer je od kamen?kov zbit-ti lohk jst mojga slu?benga slikan k zgleda po havbi in nad ?ipo k da bi ga lubadar napadu... No Lumpi ma zej isto kot ti, gre? lahko na ogled sam mor? merkat d se nou? razjoku ob vsej rji ki jo premore...
Spektr a si ti spet kak brihtol spiu, noben ni reku da vw ne rjavi, je pa res d se pri 11 letih ne razpade zaradi le te...
Ne vem sicer kaj delate z avti ampak glej ga zlomka, doma imamo ?estko prve generacije, ki bo ?ez dva dni stara natanko 11 let in hudi? rjast nima nobene rje nikjer. :ne vem:
Se pravi je tako, da nekatere ?estke rjavijo, nekater pa? ne in ravno tako VW-ji. So pa bile po?kodbe bolj namenjene tistim, ki jamrajo kako za en kurc barvo ima Mazda - VW pa? nima ni? bolj?e, ker moj avto pri 225.000 km danes je manj zbit, kot ta slu?beni Passat pred dvemi leti in z ve? kot pol manj km.
Zmaj ne bit jezen, ker ti PokemonGO ne deluje na tvojih nepametnih antikvintetah regelj oziroma ?ukov. Baje se v hribih skriva cel kup pokemonov in razni mestniki ti celo pla?ajo in posodijo telefon, da jih polovi? za njih.
ne zmore odlaufat 5ih kilometrov...
sej to ni niti tako malo... problem, je da folk danes ne more it 500m pe? v ?tacuno.
Mah lej imamo drugacno predstavo, nekateri na vse gledate crnogledo.
Zanimiva je tvoja strpnost do oderu?tva. ?e bi ti tole naredili jankovi?evi redarji in bi po dveh letih dobil bistveno ve?ji znesek bi rekel kaj? Ja vse je v redu sej morajo zaslu?it ali bi bil besen in bi se po?util nategnjenega?
Vem sam da ce nekdo misli da se lahko izogne da bi ga tudi sam lovil.
Pa boh pomagaj, pa sej ne gre za izogibanje - preberi prej?nji moj post, kako gredo stvari.
Kako je v Sloveniji? A za voljo tega da imamo turiste ki izbegavajo morajo slovenci krpati proracun?
Tega je vse manj saj tudi na?i po?iljajo kazni v tujino ampak ne ?akajo dve leti kot v tem primeru.
Eto to je narobe razmisljanje. Turisti pridejo grejo, so novi stari, a kaj mi delamo? Skrbimo da ne tankajo tukaj, jim spregledamo kazni itd saj bodo slovenci placali.
?edalje bolj jih enakopravno obravnavaj - primer zdaj, ko je severna obvoznica v obnovi je prepovedan tranzitni promet nad 7,5t. Policaji pa pridno ustavljajo Romune, Mad?are, Ukrajince, ki to kr?ijo. Ni dneva, da ne bi videl ustavljen kamion na po?ivali??u pri Brdu in zraven policijo z lu?kami.
Ne vem zakaj vidite slabo v tem da od cloveka, turista ali ne zahtevajo to kar jim pripada.
Ni problem v tem - kazen naj se pla?a ampak naj se da mo?nost, da se kazen pla?a. V tem primeru jo niso imeli oziroma so jo dobili po dveh letih z vso obrestno navlako, ki jo ne bi smelo biti, ?e bi a?urno opravili svojo nalogo.
Ce je pa oderustvo pa si je sam kriv ker ni placal.
Oh ja, seveda za oderu?tvo je kriva ?rtev - kot bi poslu?al mafijska sojenja.
Ne branim nikogar. Zgodba ima vedno dve plati. Jaz berem drugace, nikjer ne pise odkup terjatev.
Seveda ne pi?e, ampak, ?e si vsaj malo doma v ekonomiji, ban?ni?tvu, financah ti mora biti takoj jasno zakaj gre za 2 (dve) leti od nastanka dogodka do izterjave. Zakaj ne prej - zakaj skoraj to?no dve leti? Zato, ker je zastaralni rok dve leti in zamudne obresti so bistveno bistveno ve?je kot klasi?ne obresti za depozite.
Najbolj me pa moti to ko bralka pravi da je hotela opozorilo kasneje placati. Torej tvoja teorija da so namerno dobili kazen brez predhodnega opozorila ne drzi.
Zakaj bere? selektivno, problem ni v kazni, problem je da se je ta pove?ala zaradi vsega mogo?ega na 25x vrednost prvotne in to v roku samo dveh let.
Torej bi ta bralka mirno sla naslednji dan na posto kajne. Dejstvo je da je slovencelj mislil da lahko stran vrze kazen pa ga je doletela karma. To mene moti da nihce ne vidi. Ampak novinarji morajo pisati tako da so izpostavljene besede slovenec-hrvaska-oderustvo.
A ve? kao poteka tak postopek? Jaz recimo vem iz prve roke (fotrov primer, ki sem ga tudi omenil na tem forumu - saj se spomni?) kako je to pri nas in verjetno na Hrva?kem ni kaj dosti druga?e.
Recimo naredi? prekr?ek (ne pla?a? parkirnine) v zvezi s parkiranjem nakar dobi? na ?ipo obvestilo. Na tem obvestilu ni ni? razen to, da te seznanjajo s tvojim prekr?kom. Ni? o tem kam mora? nakazati kazen, niti ni nujno, da pi?e kak?na je ?e manj pa da bi bil gor kak?na ?t. TRR-ja. Pi?e samo, da bo? dobil uradno obvestilo, kjer pa bo vse potrebno za pla?ilo kazni in pravnim podukom. Zato je najprej dol?nik sku?al to nekako poravnati a je bilo vse zaprto in tudi naslednji dan ne more iti na po?to, ker nima nobenega podatka kam pla?at. Niti na okence parkiri??a ne ve?, ker to ni parkirnina ampak ?e kazen. Se pravi mora po?akat na obvestilo. In to obvestilo je "potovalo" dve leti ter si nabralo dodatne svinjarije na poti. Jures to je problem in ne pla?ilo kazni saj dol?nik v vsem tem ?asu sploh ni imel mo?nosti to poravnat - ne more? dokler ne dobi? obvestila.
In kaj ke bralka dosegla s tem da je sla v medije? Nic le obupana je, odgovarjat pa noce
?e ne bi ugodili mojim prito?bam glede fotrovega primera bi ?el tudi sam v medije. Gre za to, da v kolikor pri svinjarijah mol?imo jih bomo ?e naprej kasirali.
Ker sem toliko tukaj vem kako gredi stvari. Rovinj in druga mesta imajo to enostavneje reseno. Kazen na okno in lisice. Placati takoj da dobis avta.
Se strinjam, najbolj?i in najbolj po?ten na?in - pla?a? kazen, odklenejo avto in te ne morejo oskubiti za namensko narejene zamudne obresti.
Smesno pa ke da je odklep 80nercev kar je zelo malo. Torej lahko za cel vikend parkiras in konec vikenda snames lisice za manj
Sem se pogovarjal z redarjem in pravi da nisi dolzan se parkirnine placat...
A si ?e sli?al za odkup terjatev? No to je podoben ?tos.
Preveri ?e tisti dopis in tam notri je lepo navedeno, da nakazilo ne gre na ra?un Liburnija Parking d.o.o. ampak nekemu hr?ku, ki je odvetnik z odprtim ra?unom v Sloveniji. Ampak tudi ta odvetnik verjetno ni kupec terjatve ampak je nekdo drug, ki seveda v dopisu ni naveden - firma v senci).
Ajpes pravi tole
Lahko mi verjamep?, da je Liburnija Parking ?e dobila ves znesek parkirnine (pla?al tisti, ki je naredil odkup terjatve) in da se tukaj omenja le kot upnik zneska 70 kun na osnovi katerega zdaj terjajo bistven vi?ji znesek, ki je narastel ?e na ve? kot 200EUR. Poglej pribitke na zamudne obresti od 3 do 5% za rok dveh let. Zakaj niso ?li v to recimo mesec ali dva po nastanku dogodka? Zato, ker ne bi z obrestmi ni? naravbali. Se pravi tudi dol?nika so spravili v polo?aj, da se ni mogel izogniti temo velikemu znesku saj so NAMENSKO zavla?evali do maksimalnega roka pred zastaranjem.
Jures ne glede kako jih brani? je tukaj zelo mutno in zrelo za pravno varstvo dol?nika. Ne za znesek kazni, ki je ustrezen, ampak za vse ostalo.
Pa ?e to: Ta odvetnik se v hrva?ki odvetni?ki zbornici hvali da med jeziki obvladajo tudi SLO a dopisa pa ne znajo prevest v Sloven??ino saj gre za dol?nika, ki je slovenski dr?avljan.
Ah to je stara zgodba nategovanja. Prekr?ek oziroma nepla?ana parkirnina je dejstvo ampak od tukaj pa gre lepo veselica naprej kako odreti kr?ilca. Kr?ilec je dobil samo opozorilo o prekr?ku, ki ga ne more poravnati, ker ni ?e dobil pla?ilnega naloga. Zdaj pa nastopi neka firma, ki ODKUPI vse te prekr?ke in poravna kazni parkiri??u/ob?ini/privat. Ta je zadovoljen, da je vse poravnano in se s tem ne obremenjuje.
Ta firma pa nato, glede na lokalno zakonodajo kr?itelja, ?aka tik do zastaranja prekr?ka saj zaradi visokih zamudnih obresti ta veselo naraste. Pri nas je dve leti in zdaj samo pogledamo datum nepla?ila (28.julij.2014), ki nam pove, da sta skoraj dve leti mimo. Ta znesek se je pove?al enormno glede na osnovno kazen in tukaj je bajni zaslu?ek te nategunske firme, ki odkupuje kazni. ?e ima nekdo denar je to najla?ji na?in kako ga plemeniti? saj so procenti na zamudne obresti bistveno vi?ji kot na recimo vezane vloge.
Temu se pa? re?e legalna kraja in tukaj jim tudi nigerijski baraboni ne se?ejo do kolen. Tudi ?e 80% kazni slu?ajno ne bi izterjali imajo ?e vedno izredno velike zaslu?ke in tukaj verjetno lepo sodelujejo tudi nekateri na?i odvetniki, ki na osnovi vpisa v odvetni?ki register dobijo podatke o naslovih kr?iteljev tako, da lahko vro?ajo tele na pol pismene dopise z gro?njami o izvr?bah.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V BIH so ?e opozorili naj jih ne i??ejo na minskih poljih.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani