Sme?no je bilo tud videt, ko je imel kolega v Gr?iji najetega skuterja in spravlja zadeve v prostor pod sede?, pa pri tem komentira: "?uj mona, to mi ne stoji"
Uf... mamica kaj ti si res prof. sloven??ine al samo tako obvlada??
Sumim, da ji pri?epetava g. Slivka, ki se ve?krat prika?e z besedami: "sem pa? kmet in s hribu doma", v resnici pa inteligenten mo?akar in ponosen lastnik zloglasne lopate.
Ker ve?krat nanese debata kako se kaj pravilno pi?e ali re?e, je po mojem mnenju dobrodo?la tudi tak?na tema, saj sem prepri?an, da nih?e od nas ne ve vsega. No, lahko pa, da se motim in je med nami dejansko kak?en VSEVED in se le nekoliko skriva.
Jaz sem mnenja, da ?e Slovenci ne bomo pravilno uporabljali svojega jezika, potem res ne vem kdo bi ga lahko.
V dana?njih ?asih je ?al v uporabi vse preve? nekih germanizmov in pa tudi izrazov iz nekdanje skupne dr?ave. Meni je npr. izjemno mote? izraz GU?VA.
?e en tak?en biser se mi zdi, ko marsikdo napi?e, da je ?el v oz. u Vrhniko in podobno. Da niti ne pi?em o uporabi dvojine, na katero bi morali biti ponosni in jo uporabljati, pa marsikdo zanjo niti ne ve, da obstaja.
Se mi je pa ravno danes pojavila med pogovorom s prijateljico ena zanimiva dilema in sicer, ko vedno re?emo, da gremo NA VLAK, v resnici pa gremo vanj (V VLAK) in ne na njegovo streho.
Kakorkoli, ko ?esa ne bom vedel kako se napi?e, vas bom vpra?al, saj vem, da ste mojstri vseh vrst med vami in z veseljem pomagate.
Dans je za moj okus spet precej bolj kot Hamilton, blestel kar Ali?i? s svojimi komentarji, pa zlasti ko ?e vedno ne lo?i Vettla in Ricciarda (s tem, da ima zagotovo neke pripomo?ke glede na navadne TV gledalce, pa je ?e nam POPOLNOMA jasno kdo je spredaj in da ni pri?lo do prehitevanja).
Glede na to, da bo mogo?e naslednje leto spet Mazdin piknik v Lokovcu (vsaj nekateri udele?enci so nekaj omenili, da bi spet pri?li), sem malo preletel cenike, pa da premislim, ?e bi kje kaj obiskali in koliko bi stalo. Na?el sem super program: malo adrenalina, malo fizi?nih aktivnosti, podobno kot leto?nje rovarjenje, samo bolj?e, trajalo bi pa vsaj ?est ur - ?est ur zabave! In potem streznitev: na osebo pride 94?. ?e zraven pri?tejem ?e stro?ke piknika, smo na vsaj 110? na osebo. Da te mine...
Sestro mila, bo treba kaj bolj S-budget varianto. Lahko bi pa tudi odpeljali kak?en TURISTI?NI rally po ?epovanu ali okolici, tudi to bi znalo biti zabavno, pa cenovno ugodno.
Pa saj niti ne gre samo za to, da otroci prisostvujejo (pa ?e hitro se u?ijo bedarij), ampak tudi sicer mi ravno ni do tak?ne sorte komunikacije. Ok, ?e sem besen zakolnem, ampak ne pa spet, da so ob normalni debati same kletvice in bolj malo ostalih besed vmes.
O?itno obstajajo osebe, ki ne sestavijo stavka, brez da bi bile v njem vsaj 3 orng kletvice, pa je potekala nevtralna debata in ne kak?na ?iv?na scena. Zraven je bila tamala, ki potem mene spra?uje, zakaj je ta gospod cel ?as tako zelo grdo govoril.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Slovni?ni obvlada?i, imam eno vpra?anje za vas, ker ravno po?iljam nek dopis.
Kako se pravilno napi?e cesta mar?ala tita (na Jesenicah sicer).
Nameravam vse 3 besede napisati z veliko za?etnico, ali je mogo?e mar?al z malo? :ne vem:
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani