Jaz sem mel vse splanirano, kako bom ta vikend kršil odlok o gibanju izven občin...
Zdaj so me pa zajebali... Zdaj sploh ni fore...
Bom očitno kar doma.
Vedno bolj občudujem naše starše, ki so bili toliko sposobni, da so nas "spravili gor" v času, ko so trgovine v petert ob 15ih zaprle (razen dežurne trgovine, ki je v petek delala do 17ih), potem pa so bile trgovine doooolga dva dneva zaprte. Si lahko predstavljate: celo soboto in celo nedeljo! Mislim, vsa čast našim staršem, da so zmogli organizirati nabavo tako, da nam v teh dveh dneh ni ničesar zmanjkalo! Resnično mislim, da jim ne izkazujemo dovolj časti in priznanja za tako delo! Morate priznat, da so bili pravi organizacijski fenomeni!
Mislim, a vi tukaj to resno? Če moramo mi delati ob nedeljah, naj pa še trgovke? A vam je tale kronan virus popražil možgane? Dobro, če moram jaz delati ob nedeljah, je razumljivo. Delam v bolnici. In ljudje zbolijo ali pa se poškodujejo kadarkoli. Zato mora biti bolnica odprta 25 ur na dan vseh 8 dni na teden. Za eno trgovino pa res ni potrebe, da je odprta v nedeljo. In tudi marsikatera druga ustanova lahko ostane zaprta čez vikend. Mislim, razvade razvajene, da človek komaj verjame. Če pa se ob nedeljah nimate kam drugam pospravit kot da greste pa v trgovino cajt zabijat, potem vam pa res ni več pomoči...
Komaj verjamem, da bom kar tri dni prost. Pa saj to so že kar majhne počitnice. Saj sem naredil komaj 121 ur od zanjega prostega vikenda, zdaj pa kar tri dni doma!
Prodam pozitiven vzorec na Covid 19. Takojšnje ugodnosti: 15 dni sami doma, žena in otroci pri tašči, naročnina na Netflix, gajba pira, minimalne možnosti za obisk davkarije,... Cena po dogovoru.
Berem tole, pa mi nekaj ne gre skupaj. Prva slika zgoraj predstavlja avto, ki prehiteva čez polno črto. Posnetek pa je naredila provida. Sicer se na te posnetke ne spoznam dobro, ampak edina oznaka, ki jo razvozlam, je 51 km/h. A to pomeni, da je avto na sliki vozil s hitrostjo 51 km/h? In pri tem je še celo prehiteval! če je to res, se vprašam, s kakšno hitrostjo je šla provida?
Z ženo sva se nekaj spričkala glede pospravljanja in mi zabrusi, da bo ona odpeljala otroke ven, jaz naj pa sam pospravim, če sem tak talent. Oni odidejo ven, jaz pa se lotim pometanja in pomivanja. Takrat pa na vratih pozvoni. Grem pogledat in zunaj stojita dve Jehovi priči: "Prišla sva te rešit." Povabim ju noter, prvemu porinem v roke metlo in smetišnico, drugemu vedro in cunjo. BIL SEM REŠEN!
Nas pokliče moja tašča, ki bi rada slišala svoje vnuke. Preklopim na zvočnik in poslušam. Malo se pogovarjajo, pa beseda nanese tudi o šoli in tako. Pa enkrat reče moja tašča:
T: "Kako pa verouk, imate to tudi doma?"
O: "Ne, verouka pa nimamo."
T: "Kako pa to? Kaj pa, če bi zdaj imeli verouk?"
O: "Ti nisi župnik."
T: "Tudi mamica ni učiteljica, pa vas uči."
O: "Ja, no, ja."
T: "No, pa začnimo: kje je Bog?"
Naš tatretji: "V naši kopalnici!"
Vsi ga začudeno gledamo, moja tašča je kar utihnila, on pa nadaljuje: "Ja, kaj? Tata vsako jutro trka po vratih in kriči: Moj Bog, a si še vedno noter..."
Življenje ni pravično. Najlepša leta sem porabil za to, da sem se naučil tri tuje jezike. Potem sem se pa poročil in zdaj mi žena ne pusti do besede...
Če bo ta kronan virus še dolgo vztrajal, bodo v Idriji kmalu imeli polno bolnico!
Danes dohitim dva kolesarja, ki vozita vštric. Eden ob desnem robi, drugi pa ob sredinski črti, toliko da še na tem pasu, da ni bil na nasprotnem. Ko ni bilo nasproti nikogar, zapeljem vštric z njima, odprem desno okno in jima zakričim, da naj vozita en za drugim ob robu, ne pa tako, da sta širša kot tovornjak. Pa mi "ta levi" zabrusi nazaj: "Cepec, a ne veš, da moramo držat distanco?" Nato se obrne k drugemu kolesarju: "Kakšen kmet, prvič sliši, da imamo karanteno..."
Me je že imelo, da bi na BTjki samo še volan namotal na desno in porinil s ceste dol vse, kar bi bilo desno od mene. Če bo to trajalo še nekaj časa, bodo v Idriji na Gričku vsi tisti, ki ne bodo pa pokopališču...
Pa tri pomočnike s seboj, da ti pomagajo bočno parkirat. Zraven pa še enega normalnega karavana, da imaš vsaj en spodoben avto pri hiši. Škoda samo, da so normalne spodobne karavane nehali delati septembra 2012, tako da novega ne dobiš več. Kar dobiš novih je pa tak jajc, da te kar slabost obide, ko pomisliš, da moraš na pot... Sploh, če pot ni zgolj samo voznik, kvečjemu en sopotnik in zgolj po avtocesti v lepem, sončnem vremenu...
In ta jajca, ki naj bi jih Mazda začela delati... Kmalu bodo ob sneženju prepovedali na cesto osebnim avtomobilom, ne pa tovornjakom. In zanima me, kako bo kdo od "bratranca s kmetije" domov pripeljal tri gajbe krompirja? Ali pa šel na kolesarjenje po Prekmurju? Ma že na dopust, kako bo šlo, sploh, če bo imel poleg sebe še ženo in npr. dva otroka?
Za zdaj neuradno naj bi nova generacija mazde 6 dobila pogon na zadnji kolesi, izključen pa ni niti odmik od tradicionalno družinske vloge tega...
A je to kakšna zapoznela prvoaprilska?
Ker če pa ta jajc spravijo na cesto, bo pa počas res nastopil čas, da se poslovim od Mazde. Da si ne delam sramote, ker si lastim Mazdo, ki dela take pokveke...
---- ga da ga ----, prekleta banda ciganska, pa kdo koga za----va pa če se že ----jo med seboj, mene naj pustijo pri miru -----!
Pride danes model in da naj se dotakneva s komolcem, ker rokovanja naj ne bi bilo. Pa ----- ti, ko kihneš ali pa kašljaš, to narediš v komolec, potem naj se pa dotakneva s komolci, da mi ja vso --------- pustiš na meni! Ma ---- se!
A se je vsem totalno sfuzlalo? Ma sem ga samo na kratko od-----!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem mel vse splanirano, kako bom ta vikend kršil odlok o gibanju izven občin...
Zdaj so me pa zajebali... Zdaj sploh ni fore...
Bom očitno kar doma.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani