Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Zveza upokojencev Slovenije organizira izlet za 1. maj.

Najprej pot do Maranella, kjer bo zajtrk in ogled Ferrarijevega muzeja.

Nato do Rima, kjer bo kosilo in ogled mesta.

Sledi pot do Bergama, kjer bo zadnja večerja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Danes me je pa na obrate spravila ena "deklica", ki mi je začela jamrati, da koliko ima sedaj dela in da je delala 12 dni brez prestanka in naredila 120 delovnih ur.

A bejž no. Take delovnike smo imeli mi še pred tem kronanim virusom! Pa nismo imeli komu jamrat. Poleg tega nam v javnem sektorju ne izplačujejo več kot 20 nadur na mesec. Zdaj sta šla pa dva na bolniško (eden na operacijo, drugi je imel nesrečo), in nas je še toliko manj. Če vzamem samo čas od 16.3. do danes (10.4.), sem imel samo en vikend prost. Dva dni, nič več. V sedemindvajsetih koledarskih dnevih sem bil prost zgolj dva dni. In mi začne tisti deklič jokcat, ker mora delat 12 dni brez prestanka. V teh petindvajsetih dnevih, kar sem delal (en vikend, se pravi dva dni sem bil prost), sem opravil 232 delovnih ur - torej ni bilo zgolj po 8 ur na dan - vsak dan, petek in svetek!

Nadure? Ja, nabirajo se, mogoče jih bom kdaj lahko tudi izkoristil.

Koliko bi lahko bil fraj? Če bi naenkrat pokoristil ostanek lanskega dopusta, ves letošnji dopust in višek ur in bi 30.4. delal zadnjič, potem bi v službo spet prišel šele 9.7. Si lahko to privoščim? Aha, ja, seveda, in potem bo svizec zavil čokolado...

Kaj je razvajena ta mladina! Če mora delat kakšen dan več, je že povsem izmučeno in frderbano. Bemtiš, ni čudno, da rodnost pada. Saj se jim najbrž niti j**at ne da... Ma da jo dobim gor vrh hriba, bi vidla, kako se dela!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč tegale:

https://www.zurnal24.si/slovenija/k-nam-193-romunskih-delavcev-v-karanteno-ne-bodo-sli-345081

Če sem jaz to prav razumel, naši delavci zaradi karantene sedijo doma, mnogo firm je zaprlo svoja vrata, ljudje nimajo ne službe ne zaslužka, vsi bentijo čez ukrepe, ker ni dela,.. A delat pa k nam hodijo Romuni. In ker je toliko dela in ker se tako mudi, jih niti v karanteno ne bodo dali, ampak bo kar delovišče karantena. A naši brezposelni pa tega ne bi zmogli? Je to delo res tako hitro, da naši brezposelni tega ne bi utegnili? Ali pa le potrebujejo toliko ljudi, da v Sloveniji trenutno ni dovolj kadra na razpolago?

Mi zna kdo razložiti, kaj sem zamešal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Tom Hanks je preživel 4 leta na samotnem otoku, 1 leto na letališču, preživel je Aids v Philadelphiji, v 2.sv.vojni je rešil vojaka Ryana, v Vietnamu je kot Forrest Gump rešil 50 vojakov, gusarji so ga ujeli v Somaliji, preživel je Apollo 13, z Boeingom je pristal na reki Hudson... Če Tom Hanks NE preživi koronavirusa, se nam vsem slabi piše..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Saj ne vem, a je to za pod vice al za lopato vzet pa komu kaj razložit...

Zvoni telefon ob 14:55. Kličejo iz dislocirane enote (oddaljena kakšne 4 km): "Dober dan. Veste, pri nas je pa malo pred sedmo močno počilo v kompresorski postaji, pa zrak močno sika. Saj zrak smo imeli, ampak je bil malo slabši pritisk. Mogoče kdo vseeno pride pogledat, če je kaj narobe?"

:vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo:

Babnca zblojena, pa kje si bila osem ur? Če nekaj močno poči, ja pa ni treba imet doktorata filozofije da ti je jasno, da nekaj ni prav in da bi bilo dobro, da kdo pride preverit, kaj se dogaja!

:vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Na poti v službo me ustavi policija.
- "Dobro jutro, kam greste?" 
- "Dobro jutro. V službo."
- "A imate kakšno potrdilo?"
- "Ja. Plačilno listo. Izvolite."
Gleda nekaj časa, nato mi reče:
- "Gospod, to ni dovolj."
- "Vem, ampak toliko dajo, lih za položnice je."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jap, mi smo heroji. Bomo videli, kako se nas bodo spomnili, ko se bodo delili dodatki.

:hohoho:

Ko se bodo delili dodatki, bomo pa samo ?e "stro?kovna postavka"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.