Skoči na vsebino

Pri men je ?val stala sret ceste, tak da se je ognit nisem mogel...

Tale siva plastika je ?la v rit, tak da mi meglenka visi.

Objavljena slika

BTW: Kako je glede zavarovanja... imam zavarovano proti divjadi itd... a bodo mi nesli kak?ne pike sedaj al kako je to?... :ne vem:

da? na parking ki je brez odbitne....:)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

coffee to go - dobesedno, ?e posebej ?e ga pusti na strehi ravno opranega avta.................

ja ve? z miniko se je ful te?ko vsest v avto..........

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

?e je opcija, da me malo po?aka bi blo supr :prstgor:

Caka te lahko dalj kot avto, ce rabis pa lahko vzames pa isto ko avto :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Sli? se kar zanimivo, ko pridem z dopusta in ?e bo ?e na voljo, bova na vezi :)

?e si za ne bom dajal oglasa pa prid

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se strinjam Jures. ?e vozi? konstantno, to zame ni prekr?ek, vpra?anje pa je kako si 'ta modri' to razlagajo. Pa tudi prebral sem tale blog...:)

Obvoznica nima prehitevalnega pasova, torej je legalno ?e prehiti? po desni, a mam prav?

desno se ne sme prehiteti samo na avtocesti in na cesti rez. za avtomobile - modra/zelena tabla

kar se ti?e dvopasovnic, drugo so tuneli, ?eleznice, prehodi za pe?ce....

Torej pazi, kjer je obvoznica tretirana kot avtocesta - ju?ni del in severno kot modra tabla je prepovedano.

2 tedna nazaj mi je v levi zadnji del priletel kombi - mazdi ni?, na toba?ni, kjer sem imel tale primer iz CPPja:

Vo?nja mimo

Vo?nja mimo je vo?nja mimo drugega udele?enca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozi??u.

Voznik, ki ho?e peljati mimo, sme to storiti po levi ali desni strani, ?e ima dovolj prostora, pri ?emer ne sme ovirati udele?encev cestnega prometa, ki vozijo oziroma prihajajo z nasprotne smeri. ?e mora pri tem spremeniti smer vo?nje, mora paziti na promet za seboj in spremembo smeri nakazati.

?e voznik svojo namero, da bo zavil levo, naka?e in se postavi v tak?en polo?aj, iz katerega se da nedvoumno sklepati, da bo zavil na levo, smejo drugi vozniki voziti mimo le po njegovi desni, ?e je na cesti dovolj prostora.

Vo?nja mimo kolone vozil, ustavljene na smernem vozi??u, je prepovedana, ?e se voznik po vo?nji mimo ne bi mogel varno in brez oviranja vrniti na smerno vozi??e za vo?njo v smeri, v kateri vozi.

?e je dovolj prostora, lahko voznik enoslednega vozila s primerno hitrostjo in pazljivostjo vozi mimo ustavljenega vozila ali kolone vozil po desni strani, razen, kadar so se vozila v koloni ustavila pred kri?i??em.

Vo?nja mimo vozila, ustavljenega pred prehodom za pe?ce, na katerem je ali na katerega stopa pe?ec, je prepovedana.

Situacija: na desnem pasu toba?ne se je pokvaril tovornjak, jaz za njim z levim smernikom, kombi za menoj s telefonom v levi roki. Tip s kombijem je dobil na levem pasu en avto prednosti ko se je levi sprostil in je hotel prehiteti s skokom mene in kamion z desnega pasu za menoj in se je seveda dotaknil mene v lev del nad zadnjem kolesu ko sem jaz za?el prehitevati

Po vseh pravilih in zgoraj napisano je storil narobe. A ko sem poklical policaje so mi dejali:

- prehitevanje po levem in desnem je tu dovoljeno

- ni pomembno ?e kombi ni imel smernika in da je govoril po telfonu

- jaz se nisem varno prepri?al o spremembi smeri....

osnova kjer s policistoma nismo pri?li skupaj je da sem jaz prehiteval oviro - vo?nja mimo, on pa se lahko prehiteva avto ki se vozi po desni tudi ?e ima levi smernik

namre? un v kombiju je trdil da je vozil po levem in da sem jaz vanj pripeljal.....

izjave policaja so mi dvignile pokrovko in policistoma sem dejal v obraz:

vi zaradi mene zaklju?ite zadevo po svoje a danes ste me nau?ili:

- da lahko telefoniram med vo?njo

- da mi ni treba dajati smernikov

- da lahko prehitevam tudi ?e kdo pred mano ali za mano da smernik in naka?e prehitevanje

- da se traktor in podobna po?asna vozila za?enja prehitevati od zadaj mimo vse kolone

in da ne kli?em ve? policistov

Gledala sta debelo in ?e imela nastop, umirite se druga?e....

Pi*** jim....ni pomembno da je imel telefon v roki, ni pomembno da ni imel smernika, ni pomembno da sem ga jaz imel ko je ?akal za mano.................. :vskalo::vskalo::vskalo: nobenih mojih argumentov nista probala dokazati

S klicanjem policije sem si verjetno ?e kazen pridobil....takle mamo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Enkrat ko bo spet kje kak?na promocija Policije z provido jih bom prav vpra?al, ?e kaznujejo tiste, ki se vozijo konstanto po levem pasu in kaj narediti ?e dohiti? tak?nega "pacienta" po desnem pasu

No daj please

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

to?no tako, ?e se jaz vozim 120 po desnem stalno, in dohitim nekoga ki se vozi 100 po levem, jaz se vozim in ne prehitevam??

Jasno da bom ?el na levo in ?akal da se umakne, ampak ?e se ne?? Ni tle govora samo o zakonskih 130 po levem, ampak ima? imbicile ki od cestninske pa do postojne vozijo po principu 'varne vo?nje'...levi pas je samo in izklju?no za prehitevanje po?asnej?ega vozila ne glede na hitrost....

V?asih se mi zdi da sem jaz potreben terapije ko stalno izvajam levo desno mimo po?asnej?ih s smerniki celo avtocesto pa pride do zelo pogostega primera:

kamion 1, ene 300m pred njim kamion 2

avto pred menoj za?ne prehitevati kamion 1 - s cca 110 na uro

jaz za njim, in ko sem mimo kamiona 1 se vrnem na vozni pas

avto pred menoj pa nadaljuje manever na izi do drugega kamiona

ho?e? no?e? naredi? prav a si mimo po desni

vozim pravilno, pa delam prekr?ek

?zmeden?:whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V tem primeru si tudi v prekr?ku, po desni ne sme? prehitevati, pa ?etudi se leva kolona vozi 50 km/h in je desni pas prost

to je nekaj kar mi policaj ni znal povedati....ker zakaj se una kolona vozi 50, ?e je desni frej? Smo vsi v prekr?ku ampak kje je logika???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

v avto?oli so mu zgleda pozabili povedati, da te lahko nekdo po levi prehiti pa se je usral....

V teh situacijah grem jaz vedno na desni pas, ker v koloni na levem ne vidi? ni?....tudi z razdaljo, z desnega pa vidi? tiste lokomotivce na levem kako bremzajo direkt.

?e je pa desni frej se pa pa? pelje? naprej....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Lenovo have a reputation for making great value laptops that are some of the most reliable around.

This N200 multi-functional wonder is no exception. Armed with the latest Intel Core 2 Duo technology, the new 2.1GHz Penryn processor combines fantastic performance with considerably reduced power consumption, which means you get extended battery life as well as lower energy bills.

The 15.4 inch widescreen display and the nVidia Go 7300 graphics card means that whatever you’re watching will be presented in mesmerising detail.

What’s more, the brilliant set of features such as the DVD re-writer and 1.3 megapixel webcam help you take advantage of this screen in your spare time as well as at work, as you can watch all the latest movies and have video calls with loved ones with the minimum of effort.

Also, since it’s fully wireless and Bluetooth capable you can do all this on the road too.

For a multi-functional laptop that won’t let you down, look no further than the Lenovo 3000 N200.

Processor - Intel Core 2 Duo T8100 / 2.1 GHz ( Dual-Core )

RAM - 1 GB (installed) / 3 GB (max) - DDR II SDRAM - 667 MHz - PC2-5300 ( 1 x 1 GB )

instalirano je max 3GB

Hard Drive - 120 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm

Operating System - Microsoft Windows Vista Home Premium

Gor je Win7 Ultimate (predlagam da se ga nalo?i fri?no)

Screen - 15.4" TFT 1680 x 1050 ( WSXGA+ ) - 24-bit (16.7 million colours)

Optical Drive - DVD-Writer - integrated

Graphics - NVIDIA GeForce Go 7300 256 MB

Bluetooth - Yes

Notebook Camera - Integrated - 1.3 Megapixel

Wifi

4 x USB

firewire

LAN

SD Card reader

PCMCIA

zvok

vga

s-video (kabel poleg)

baterija dr?i do 2 uri

http://www.bolha.com/pc-ibm-lenov/namizni-...oglas1281078491

na bolhi je en za 280? ampak to je malo tu much - recimo 100 dol okoli 180 je po?tena cena....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Po 5h letih zamenjal moj neuni?ljivi 2,8 kilski lenovo za Asus Aspire one, 1,6kg ve? na avion sedaj lahko vzamem :hohoho:

in Ajvar mi je dal hint kako se sploh instalira tak PC brez CDroma preko USB.

Stari lenovo dela b.p. le too much je za potovanja - ?e koga zanima brezhibno delujo? in nepo?kodovan 15' notes za dom ali ?olo naj pove bo ?el na bolho kmalu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

?to je najveći prirodni fenomen ?

- ?ensko oko!

- Za?to?

- S deset metara vidi plavu vlas na svijetlom sakou, a s pola metra ne vidi okvir od gara?nih vrata!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jebemu dva tedna me ni, pol me pa iceman ustra? s slikami v kafani. Upam da bo vse ok z njim, ko smo ?li do Bovca in nazaj se ni zdelo da je divji voznik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes grem na morje.

Kdo to rece....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

No saj enkrat lep ponedeljek, 200? + mese?no na ra?un nove obrestne mere (nepremi?nine in leasingi) :aaaaa:

p.s. hitr po miato :hohoho::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vpra?anje za AMZS :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Se se vedno ne bom strinjal. Na hrvaskem na primer je prepovedano voziti otroke spredaj do 12 leta, brez izjem. Velja za vse.

V VB lahko do 21 leta vozis samo dizla z omejitvijo kw jev - velja za vse...

V franciji sedaj vsi potrebujejo alkotest v avtu, tudi tujci...

Zakon je zakon, a potem tujcem ni treba tukaj se privezati, voziti z lucmi ??

Jaz se vedno kamor grem orientiram po zakonih drzave....

Drugo je potem zavarolnica pa to

:ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

zanimivo da hrva?ki zakon velja tudi za nas...do 25 leta je vsak voznik za?etnik (pri njih) in ne sme voziti avtomobila mo?nej?ega od 80kw (js mam 81 in 24 let, hell yea:) ) ...in mora izven naselja voziti 10 km manj.. ful fajn ane?... vem da ta zakon pr njih ?e kr nekaj let obstaja.. sam da vela tudi za tujce?

zakon velja v dr?avi, za doma?ina, tujca, psa, ilegalca....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

ta mal pustil poganja?a na soncu in mu je razgnal 12 colarko :blink:

Fak no, 3 mesece ?e ni bilo de?ja dol, in danes sem mislu da bom guznu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

ORF fantje, ORF - brez reklam, pa kak?en hiter intervju z izpadlimi dirka?i med dirko v mali sliki, v ozadju pa dirka. Komentatorja vedno utihneta med team radiom, spremljata ?ase krogov in nasploh dogajanje na dirki, brez nekega vpitja in rumenih tra?arskih ma?il, s katerimi na? Mirsad zapolni svoj komentatorski primanjkljaj.

Danes je bila ve?inoma tuga, prvi 3je krogi so bili zanimivi, pa nekaj prehitevanj vmes. Nobenega prese?ka skratka.

Kaj da ne, schumi je s 110% voznjo komaj dosegel tocke, to je presezek za totalno gnil mercedes v suhem, njega je resil dez v kvalifikacijah, rosberg pa ni mel sans.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Sam je pa car...:)

Mario Balotelli

Na finale bom povabil Shakiro, da bo videla, kaj bom naredil njenemu fantu Piqueju.

Italijanski napadalec Mario Balotelli je pred finalom evropskega prvenstva v nogometu po Twitterju na svojstven na?in "zagrozil" ?panskemu branilcu Gerardu Piqueju, fantu kolumbijske popdive Shakire.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

V casu vrocine vlada premirje....

post-2637-1341427105_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

je tako :D

Jures,

XD bi naj bil tole: Objavljena slika

:3 pa tole: Objavljena slika

Pol ?e jaz napi?em O.I. vsi veste, da ima izbuljene o?i in ka?e faki?a???

kr neki...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.