Tisti ob?utek, ko deset let star avto s 283.000 prevo?... Se pravi pregonjenimi kilometri po teh na?ih hribih pelje? na tehni?ni pregled, potem se pa zatakne zato, ker so jim z bagerjem pretrgali kabel pa ne dela POS terminal...
A je to kak?na zapoznela prvoaprilska? 16.000 do 20.000 kilometrov na mesec pomeni od 730 do 910 km na dan (?e je v mesecu 22 delovnih dni). Pa ?eprav je kurir v Ameriki, so to kar spodobne razdalje... Je pa moja matematika ?e zelo zastarela. Avto je letnik 2007, zdaj je 2020. Torej je avto star 13 let. ?e 1.600.000 km razdelimo na 13 let, je to okoli 123.000 na leto. ?e to razdelim na 12 mesecev, jih rata kve?jemu po?tenih 10.000 na mesec. Kar je ?e vedno veliko, okoli 470 km na dan.
Torej, peljem se danes zjutraj v slu?bo in med vo?njo ob 5:48 za?ne zvoniti mobitel. Sem mislil, da je ?e kak?na te?ava v slu?bi ali pa da me kateri od sodelavcev kli?e, pa sem samo na bluetooth slu?alki pritisnil gumb za sprejem klica. Klic se je takoj prekinil, nih?e se ni oglasil. Sem mislil, nekdo se je zmotil pa hitro prekinil.
V slu?bi pa pogledam na mobitel, katera ?tevilka je bila: +17844533865.
A me zdaj ?aka kak?no presene?enje? Kolikor sem posku?al sam ugotoviti, je povezano s Kitajsko (?e kdo bolje obvlada te stvari, bi prosil, da ?e on preveri). Se obeta kak?na zloraba?
"... ... ... ... IN V PRIMERNEM BOLIDU SE LAHKO BORIM ZA VRH.... ... ... ..."
Hja, v primernem bolidu se vsakdo lahko bori za vrh. Veli?ina dirka?a je, ko se lahko z malo slab?im bolidom kosa z najbolj?imi. Recimo Michael Schumacher v Benetton Fordu...
Mi smo ga imeli, ?e ta stari model. Najve?ji problem, zaradi katerega je nazadnje moral od hi?e, je to, da je ratal za en sede? premajhen. In ?e zdaj se z oto?nostjo ozrem za vsakim, ko ga vidim na cesti...
Najbolj zanimiva mi je izrava direktorja prodaje Renaultov v Sloveniji: "Najsodobnej?e dizelske motorje neupravi?eno pogosto omenjajo kot neprimerne, ?emu pa ni tako, saj ustrezajo vsem najzahtevnej?im novim okoljskim standardom. ?e ve?, dizelski motorji imajo zaradi svojih lastnosti ni?je izpuste CO2 kot bencinski na isti razdalji."
Em, ja, sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preu? ekonomijo in povezane izraze...
O kak?nih subvencijah neki govorijo? To je zgolj oprostitev do neba nabitih davkov in to?arin, ne pa subvencija... Dobro, ne vem, kako je pri premogu, ampak pri nafti ni nobenih subvencij. A bo to zdaj osnova za dodatne podra?itve?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, Nemci ?e vedo, kako se poimenuje ulico...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani