Sicer ne vem, kam naj to napi?em, pa sem se odlo?il, da bo mogo?e ?e najbolj pasalo sem.
Torej, danes sem prevozil malo dalj?o razdaljo in po poti naletel na eno ?toparko. Ker sem bil sam, pa ji ustavim. Ja, ker imam doma eno pubertetnico in enega skoraj-pubertetnika, pri nas nimamo CDjev z govejo ali ov?arsko muziko, ampak smo "v trendu" in imamo samo "tanartabltahuj?e" komade... In se je tista deklica kaj kmalu zvijala na desnem sede?u in mislim, da ?e bi bil na? minibus dovolj visok, da bi kar vstala in plesala... Po nekaj deset kilometrih pridem do nekega kri?i??a in ustavim. Jaz grem levo, ona pa desno. In medtem, ko pobira svoje torbe mi re?e:
- "Vi ste me pa ?isto presenetili. le kako model, kot ste vi pristane v Mazdi?"
Sicer nisem ?elel butasto gledat, ampak vpra?anje me je krepko presenetilo in o?itno sem moral res butasto gledat, ker mi je lepo razlo?ila:
- "Mazde vozijo samo starej?i gospodje, ki poslu?ajo opere."
Zaprla je vrata, odpeljal sem naprej in ?ele po nekaj kilometrih premlel vse, kar sem sli?al. In se za?el smejati.
Zdaj veste: vsi, ki vozite (vozimo) Mazde, moramo oble?i takma?ne hla?e, belo srajco, kravato, pla??, klobuk in najbolj divji CD, ki ga poslu?ate, je lahko Rigoleto...
... ... ... ... In smo vsi, ki se kadarkoli vozimo z mtb tam,kjer to po na?i vrli zakonodaji ni izrecno dovoljeno,... ... ... ... ...
Malo sem premi?ljeval o tej na?i zakonodaji. Vsega je kriva divjad. Predlagam popolni odstrel srnakov, jelenov in gamsov (ter njihovih samic). Zakaj? Divjad naredi steko. Planinci jo najdejo in jo uhodijo v stezo. Mimo pride kolesar na gorskem kolesu in kmalu to postane pot, ki zavede ?e kakega motokrosista in na lepem je dovolj ?irok kolovoz, da se po njem pelje nekdo s terenskim vozilom...
Tale Rally Dakar pa postaja tako dolgo?asen kot Formula ena. ?e nekaj let se na prvih treh mestih izmenjujejo dve ekipi Kamaz-a in ena ekipa Maz-a... Potem se to zaporedje nekajkrat ponovi, nato je nekje okoli desetega mesta kak?en Ivaco ali dva v dru?bi Tatre, okoli petnajstega mesta se znajde ?e kak?en Hino, okoli dvajsetega mesta se znajde kak?en DAF v dru?bi Renaulta, okoli petindvajsetega mesta se najde pa ?e opevana Nem?ka tehnologija v kak?nem MANu, na koncu kolone se najdejo pa Unimogi...
Nimam namena odpreti s.p., ampak gre zgolj za avtorski honorar. Zaenkrat samo en, ?e jim bo ?e kaj zanimivo, lahko ?e kak?en "posel", ni pa to neko redno delo in neki redni dohodki.
Eno vpra?anje, pa da ne odpiram nove teme, bom prilepil kar tule.
Za za?etek, prosim, naj se javi kdo, ki ima lastne izku?nje... Ne mi linkov lepit, ker sem prebral vse, pa mi ?e vseeno ni jasno ker malo prikrivajo vse skupaj...
Kako je s pla?ilom davkov in prispevkov, ?e dobim avtorski honorar iz tujine? Gre pa za dohodke iz Avstralije. Podjetje iz Avstralije je ?e v pogodbo zapisalo, da oni ne bodo pla?evali nobenih davkov in prispevkov in da sem za to odgovoren sam. Kaj torej moram pla?at in koliko mi na koncu ostane?
Potem si zadnjic v BTCju imel sreco, da je bil z "avtobusom", lopato pa je pozabil na kesonu traktorja
A, brez skrbi, lopata je tudi v minibusu. Ampak, ker je mo?akar obljubil pija?o, ga nisem hotel prelopatat, preden pla?a. On je pa zavla?eval in zavla?eval in sem od?el prej, preden je pla?al...
Jah, saj prvih 150.000 km ne naredil brez te?av. Naslednjih 30.000 pa ve? na avtovleki kot na cesti... V glavnem podvozje: vsi kolesni le?aji so ?e zamenjani, tri vzmeti tudi, vsi amortizerji, za zavorne cilindre ne vem, a so ?isto vsi ali so "samo" glavni in trije kolesni, zamenjan je tudi alternator (prvi ?e v garanciji, drugi pred nekaj leti), kljuka vrat na desni strani, kon?niki so pa itak potro?ni material - vsaki?, ko nalijem Vitrex, peljem ?e k optiku, da zamenja kak?en kon?nik in naredi optiko podvozja...
V?eraj napregel na?ega minibusa, pripel tovorno prikolico, jo napolnil s smu?mi, pancerji, sankami, kombinezoni, rokavicami, kapami in obilno malico, pripel otroke (?ena se je pripela sama) v sede?e ter odpeljal na smu?i??e Cerkno. Vreme krasno, dam minil, kot bi ustrelil, zve?er avto in prikolico samo porinil v gara?o.
Danes pa prikolico najprej na sonce, da so se mokri kombinezoni odtalili, da sem jih lahko pobral iz prikolice... Nato prikolico pripel za drugo prikolico in vse skupaj za BTjko in v gozd po 4 prostorninske metre drv...
No, to ni za jamrat. Za pojamrat je razlog, zakaj sem bil v Diva?i.
Sem pa sestri lepo razlo?il, da njen Ford ne bo ve? delal tehni?ni pregled pri nas. Do novega leta 2021 gre od hi?e. ?e ne druga?e, mu pa pri nas na vrhu hriba spustim ro?no zavoro in bo sam ?el od hi?e...
Za take primere imamo tudi rubriko DIY (Do It Yourself), kjer se prilepi nekaj fotografij in malo podrobnej?i opis, ker mogo?e ?e komu pride prav. Na primer meni, ker me to ?e ?aka...
Pa tudi ohoho stvari noter dodali. Mislim, nato?i v steklenico navadno vodo iz pipe in jo za tri mesece postavi v shrambo (ne v hladilnik, samo na temno). Po treh mesecih ne bo niti za gledat, kaj ?ele za pit. Mleko pa ostane tri mesece brez hladilnika... Ne vem, kako, ker ?e jaz navadno kravje mleko pustim brez hladilnika, se bo skisalo. Pa krepko prej kot v treh mesecih...
Kar se pa cene pri kmetu ti?e, pa pobere samo tisto, osnovno ceno. Vsaj jaz tukaj pla?ujem po 0,35? za liter. In upam, da bo ?e dolgo tako ostalo...
V trgovini pa je liter mleka (?e imam prav v spominu) 0,90 ?. Le kdo neki pobere vso to razliko v ceni? Najbr? bo to trgovka, ki dela za "minimalca"...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer ne vem, kam naj to napi?em, pa sem se odlo?il, da bo mogo?e ?e najbolj pasalo sem.
Torej, danes sem prevozil malo dalj?o razdaljo in po poti naletel na eno ?toparko. Ker sem bil sam, pa ji ustavim. Ja, ker imam doma eno pubertetnico in enega skoraj-pubertetnika, pri nas nimamo CDjev z govejo ali ov?arsko muziko, ampak smo "v trendu" in imamo samo "tanartabltahuj?e" komade... In se je tista deklica kaj kmalu zvijala na desnem sede?u in mislim, da ?e bi bil na? minibus dovolj visok, da bi kar vstala in plesala... Po nekaj deset kilometrih pridem do nekega kri?i??a in ustavim. Jaz grem levo, ona pa desno. In medtem, ko pobira svoje torbe mi re?e:
- "Vi ste me pa ?isto presenetili. le kako model, kot ste vi pristane v Mazdi?"
Sicer nisem ?elel butasto gledat, ampak vpra?anje me je krepko presenetilo in o?itno sem moral res butasto gledat, ker mi je lepo razlo?ila:
- "Mazde vozijo samo starej?i gospodje, ki poslu?ajo opere."
Zaprla je vrata, odpeljal sem naprej in ?ele po nekaj kilometrih premlel vse, kar sem sli?al. In se za?el smejati.
Zdaj veste: vsi, ki vozite (vozimo) Mazde, moramo oble?i takma?ne hla?e, belo srajco, kravato, pla??, klobuk in najbolj divji CD, ki ga poslu?ate, je lahko Rigoleto...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani