Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano
pred 1 uro je TBA napisal:

že dolgo časa nazaj v eni drugi temi😂.  če ti moj predlog ne odgovarja ni potrebe bit zadirčen in pisat v capsih!

nadgradnja je bila pa samo predlog pa še napisal sem ob priliki :). Sicer pa mislim da to ni tvoj računlanik :P 

https://www.mazda-si.net/topic/3391-pohvalite-se/page/797/#comment-489003

Preveč sem se navdušu :lol:

pred 1 uro je TBA napisal:

kot je @samSimon predlagal Mac bi kr bila solinda opcija. Drugače pa i9 ali pa Rayzen 9. kar se pa spomina tiče pa pod 64GB sploh ne razmišljat. razen če misliš videoedite delat samo kot hobi.

u porkodio so šle

Za igre je najboljši ryzen X3D serija, za editing pa klasičen intel :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 31. 3. 2023 ob 21:49 je Boss napisal:

Ne bom velik govoril, ampak tole mrcino mam doma zdaj že en mesec. Slikam ob priliki, ker je tako postavljena, da moram vse kable od zadi ven pocufat, da laho naredim fotko. Naredim ob priliki. Cen ne bom navajal, ker sem izkoristil VIP privilegije in je res spešal prajs onli for mi.

image.png

Aja pa še 1x hvala vsem, ki ste se trudili z nasveti.

V redu

dne 1. 4. 2023 ob 10:18 je TBA napisal:

erm...  ob priliki bi nadgradil PSU.

kero plato pa maš?

moj polž sestavljen doma začetek novembra 2020:

plata: ASUS ROG Strix 570x e-gaming

CPU: AMD 5900X

RAM: 32GB RAM corsair DDR4

Grafična: EVGA RTX 3080 

PSU: Corsair HX1000i 

Disk: Samsung: SSD m.2 1T 970 evo plus, SSD samsund 870 evo 500GB sata3,  HDD 640GB WD sata3 

Ohišje: LianLi o11d XL

Hlajenje: ventilatorji: 6x lian li SL120, 4x EKWB vardar, EKWB AIO 360 elite.

prvotno sem imel namesto EKWB AIO, noctuo NH-D15.

A SI TI PRLIMOU SLIKO? NISI NE!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 41 minutami je godlike napisal:

Hvala za nasvet.

Sem tudi sam pri sebi zaključil.

Sem pa dobival nasvete, kliči iz drugega, še probaj..... a bejž, bom prišel tja, pa se spet ne bo javil.

Ne bom drugič klical in tudi odogovra ni blo. Sedaj tudi če me kliče, ceno spušča, mene ni več.

Pomirim se s tem, da mi ni usojeno in grem naprej.

No no, če bi bili vsi na svetu takole egocentrični potem ne bi prišli daleč.... no čeprou ko pogledam današnjo stanje družbe...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 20 urami je TiEn napisal:

@Jest lastnik nove cx-60? Glede na profilno slikco in podpis 😁Čestitke za prvo premium mazdo na forumu 🍻

Woooah čaki mal, kako ti misliš PRVO PREMIUM na forumu???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 minutami je FuManchu napisal:

Jaz imam dve. Ena je z ID. Stara cca 14 let. Sem jo predelal, da je nižja ker sem imel takrat RS-a.😁 Imam pa že ene pet let aluminijasto, kot na sliki.

Nizkoprofilna in lahka. Nosilnost 1500kg

Priporočam. Cena cca 170€

Pozabil povedati, da avto dvigneš zelo hitro. Quick lift al kako se reče.

5012-500x500.jpg

Jaz imam tudi tako rdečo iz Lidla. A to si tut mel prej pa se je zvila?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Hvatou krivino, ker po ravnem negre :D 

Ampak mi je zanimiv, ker je čist smiselno da je treba desno uvit - lahko da mu je zavora zablokirala?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je FuManchu napisal:

Zvil se je zgornji del, ki je zapigano ploščato železo in nič drugega. Bile so pod sprednjim mostom.

Avto je bil SAAB 9-3, ki lima na sedeže ko pohodiš plin. Podlaga je bil armiran beton in število stojk pod avtom je bilo štiri.

Bil je lep sončen dan brez vetra in veliko vlage v zraku. 

Pomembno: Stojke so bile nove vzete iz škatle po parih letih. Stale so v originalni embalaži v suhi kleti stanovanjske hiše:prstgor:

Jah vlaga... vlaga jih je zjebala.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 1 minuto je TiEn napisal:

Težko, honda se zdi še vedno podhranjena. Bomo videli po nekaj dirkah.

pred 1 minuto je Alex napisal:

Ne bo. Nima dobrega motorja. Ducatiji so pač  premočni.. 

Se strinjam z vama ampak MM se je lovil v ozadju z onimi, dukatija sta se lovila spredaj brez prehitevanj. Ko se MMju odpre, zna odvozit vseh 24 krogov v celoti prvi.

Pravkar je TiEn napisal:

Drgac ta akanal naj se jebe, da morjo v teh 12kratkih krogih reklame šopat. Skoda ker je drago za kupit prenos.

Ce imas A1, imas dzabe Voyo. Tam ni oglasov, normalno se suče dirka naprej - komentatorja gresta pa pomoje na čik :lol: Kje so pa tastari komentatorji?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

Naši so šli na Dolenjsko z morja.

Najprej sm se ful nasmejou, ha ha dobra fora.

Pol sm tuhtou 3 minute kje klinca ste hodil na morje, če ste že na morju, pa ste se vozil čez dolenjsko?

Pol sm pogruntou da sm bedak in so se sam preselil tastari :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Mazda CX-5 skyactiv-D 184 AWD Japonskega dizla se ne bi smeli bati. Mazdin dizelski SUV je namreč 10.000 kilometrov prevozil brez težav. Le pod prtljažnikom se je začela pojavljati korozija.

WWW.ZURNAL24.SI

Nemška agencija za ugotavljanje kakovosti Dekra je objavila poročilo o najbolj zanesljivih avtomobilih. Z njimi so testno prevozili 100.000...

A to so se zatipkali, 10.000? Pa toliko prevozi vsak klio, brez da sploh olje pogledaš....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je Scr3am napisal:

To kar na telemachovi strani pise je samo informativne narave in ni zakonska podlaga, da sedaj pa ti nebos placal poloznice, ker pac ne dosegas teh hitrosti. Tudi pod to tocko ti pise "obicajno". Drgac pa te izgube niso moja pogruntavscina ampak od monterja, katere ima pa telemach zunanje. Mislim lahko probas ne placati poloznice pa se sklicevat na to zadevo, ampak na koncu vrjemi, da bos placal :). 

Kar hocem povedati je, da prej k so imeli 600Mbps max. downloada sem vedno dosegal 80% omejene hitrosti. Sedaj pri 1Gbps liniji pa ne. Kot sem omenil mi v najboljsem scenariju vlece 600-650 Mbps. Je pa res, da so ze to tako visoke hitrosti, katere realno nikjer ne bom potreboval. Se pa strinjam da je glupo da imam kao 1Gbps linijo, katere ne vidim. 

Je pa res, da nisem meril direktno iz modema ampak prek switcha, kateri je pa povezan direktno na modem. Ampak to nebi smelo vplivati.

Sicer pa pod to tocko pise tudi slednje :

"Minimalna hitrost ob običajnem delovanju omrežja znaša v kabelskem in optičnem omrežju ter omrežju xDSL 50%  maksimalne hitrosti, z uporabo FWBA dostopa pa 25% maksimalne pritočne in odtočne hitrosti"

Seveda da vpliva, ker je odvisno od mrežnega priključka, ki ga ima switch. In tudi tvoja mrežna vpliva v računalniku. Probaj direktno.

pred 2 urama je Scr3am napisal:

To kar na telemachovi strani pise je samo informativne narave in ni zakonska podlaga, da sedaj pa ti nebos placal poloznice, ker pac ne dosegas teh hitrosti. Tudi pod to tocko ti pise "obicajno". Drgac pa te izgube niso moja pogruntavscina ampak od monterja, katere ima pa telemach zunanje. Mislim lahko probas ne placati poloznice pa se sklicevat na to zadevo, ampak na koncu vrjemi, da bos placal :). 

Kar hocem povedati je, da prej k so imeli 600Mbps max. downloada sem vedno dosegal 80% omejene hitrosti. Sedaj pri 1Gbps liniji pa ne. Kot sem omenil mi v najboljsem scenariju vlece 600-650 Mbps. Je pa res, da so ze to tako visoke hitrosti, katere realno nikjer ne bom potreboval. Se pa strinjam da je glupo da imam kao 1Gbps linijo, katere ne vidim. 

Je pa res, da nisem meril direktno iz modema ampak prek switcha, kateri je pa povezan direktno na modem. Ampak to nebi smelo vplivati.

Sicer pa pod to tocko pise tudi slednje :

"Minimalna hitrost ob običajnem delovanju omrežja znaša v kabelskem in optičnem omrežju ter omrežju xDSL 50%  maksimalne hitrosti, z uporabo FWBA dostopa pa 25% maksimalne pritočne in odtočne hitrosti"

Vem, sem prebral dejansko te pogoje ker ti hočem pomagat in razložit stvari, da bi bodo jasne, ti me pa prepričuješ kontra :D 

Tole je očitno varovalka telemacha, da imaš lahko samo 500Mbps, pa ti bodo še vseeno računali poln giga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 9 urami je Scr3am napisal:

To so bučke. Položnico boš pa tudi plačal. 

Jaz sem pri telemachu in imam najvišji paket, keteri je bil prej 600 Mbps/150Mbps pa sem realno ven dobil  400-500 Mbps downloada. Sedaj so to spremenili in je najvisji paket 1000Mbps/100Mbps pa dobim ven max 600-660Mbps. Torej dalec od 1Gbps. V teoriji naj bi prislo od 10-15 % izgub v omrezju, razdalji itd. in to gre za stalne izgube, katere so vedno prisotne. Pa 10Mbps naj bi vsaka smart tv porabila za svoje delovanje. Torej pod crto bi praviloma moral imeti vedno na razpolago minimalno 800-850 Mbps. No realnost je pa potem druga zgodba. 

Aja naj se omenim, da imam original telemachov kabel speljan do bajte in ni recimo od telekoma, kateri potem telemachu racunajo uporabnino in posledicno tudi omejijo hitrost. Torej imam vse idealne pogoje za visoke hitrosti.

hitrost2.jpg

To je problem Slovenije evo. Maš človeka, ki ti iz prve roke pove neko informacijo, kjer ve več od tebe. Ampak ker ti oceniš da je to samo govorica ker si o tem že enkrat nekje nekej slišou, ja potem pa je tako kot je :D 

Sem odprl točno tvoj telemach, šel iskat njihovo pogodbo - https://telemach.si/download/terms/priloga-2-nivo-zagotavljanja-storitev-veljavno-od-1-9-2022/4705

Točka 3 ti pove: Pri njih je 80% merjenih med 19.00 in 21.00. Torej če ti ob 19.00 odpreš akos test (https://www.akostest.net/sl/) in si povezan z računalnikom direktno s kablom v modem (kar tudi piše spodaj pod točko 4), in ne dosežeš 80% povezave, jim lahko upravičeno težiš. Točka 4: Še več, preveriš lahko minimalno hitrost 50%. Tudi sami ti povejo metodologijo za izvajanje meritev. Pod točko 5 pa piše kako in kaj rešuješ razliko z njimi.

10-15% izgub pomeni nekaj hudo narobe. Cat 5e kabelj če potegneš od soseda do tebe boš imel na 50m izgube en paket na 100. Cat 6 je že praktično neizguben, optika pa sploh.

Malo preberi kar sem ti poslal, pretuhtaj, čez 1 teden boš spremenil mnenje in se mi boš zahvalil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 38 minutami je Alex napisal:

Tudi mi jih v službi od raznih radensk in vod. Se jih kar hitro nabere za cel vrč. 

V službi se bojim predlagat, ker eni še za sabo ne znajo pospravit tistega bolcna ko mleko odprejo in dajo v hladilnik, kaj šele da bi morali ločevat zamaške. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Res je. Če pa bi nastalo iz vsega skupaj  par 10000€ minusa, bi pa morali potem mi ostali  zamaške zbirati tu na forumu. 😉

Evo jaz zbiram zamaške zdele že 2 leti, zdi se mi lepa gesta, ki me ne košta čisto nič, lahko pa marsikomu koristi. Odviješ flašo in flašo v kanto, zamašek v vrečko, podarim jih kdor jih nuca (nazadnje osnovna šola), vsi bi lahko to počeli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto za osemdesetletnike ...
Napisano (urejeno)
pred 15 urami je Janez007 napisal:

Sem preizkusil kandidata Toyota Yaris Cross 1.5 VVT-iE z navadnim atmosferskim trivaljnim motorjem in ročnim menjalnikom. Vse v skladu s pričakovanjem, občutek OK, predvsem zanimiv zvok motorja, preglednost boljša kot pri CX-3, pozicija notranje kljuke za odpiranje vrat nerodna, info sitem + prikazi modernejši. Všeč mi je bilo, ker nima start-stop sistema. :) 

Sprašujem pa se, zakaj že je Mazda nehala prodajati lepše zaobljeno CX-3 z bolj gladko tekočim 2.0 (gladko tekočim kar se ušes tiče)? ?zmeden?

image.png

In moja obsedenost s kamero :)

image.png

Jaz bi ga odsvetoval, ker ima kratko medosno. Zibajoča gajbica. Vozil sem CX-3 in sem na avtocesti včasih skakal ko kura, verjamem pa da avto ni narejen v mislih, da se voziš 130kmh+.

BI PA DEFINITIVNO PRIPOROČIL NAVADNEGA YARISA.

Popravljeno od NevLado
zatipkal sm sej ejga
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.