Ampak vsi našteti so le kopirali ta dizajn in so prihajali vsaj 5-6 let kasneje na trg. Pač vzhodna Evropa je takole v 80-ih kopirala zahod kot so to pred nedolgo nazaj počeli Kitajci.
Itak. Takrat je bila vzhodna Evropa kot sedaj Kitajci. Tudi Japonci so v tistih časih veliko kopirali.
Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče
Enako. Če si včasih (to pa ni prepogosto) zaželimo dobre napolitanske pizze, gremo enostavno na Šared nad Izolo in tam jo tudi dobimo- vrhunsko pizzo. Res pa je, da ima vsak svoje veselje. Bolje, da pečete pizze doma, kot pa da bi cele dneve kvačkali ali delali goblene.
Včeraj sva bila z ženo v Veroni (arena) na koncertu moje dobre glasbene kolegice Elise (iz Monfalcona). Trenutno je med najbolj izkanimi italijanskimi glasbenicami. V svojem dveurmem koncertu je pokazala, zakaj je med najboljšimi ženskimi vokali v Evropi.
Zvok kot vedno vrhunski v Italiji. Znano je, da tudi bandi za turneje po Evropi največkrat najamejo prav italijanska pevska ozvočenja, skupaj z tehniki, roudiji in režiserji koncertov.
Bil je akustično-godalni koncert, atmosfera vrhunska... 👍
Je bil pa prav užitek voziti po njihovih avtocestah, kjer ni bilo ne za tja, ne za nazaj niti enega samega samcatega zastoja. Tempomat na 135 in greš.
Ko smo bili še majhni (pred 50.leti), smo se potapljali (kolikor nam je seveda uspelo na dah) na Rexu (to je točka pred Izolo, kjer je ležala ladja Rex).
"Iskali" smo kak del s te ladje 😊 Smo pa bliže obali našli več pip za tobak (koščenih, iz ebenovine), ki naj bi izvirale iz Rexa. 😊
Prava napili pizza je : debel rob, v sredini mora bit tanka. Testo pa mora bit takšno, da te ne napihuje. To je res največji problem pri naših pizza, da ne znajo pravega testa naredit.
V Sloveniji so pizze na splošno res dobre. A najboljšo pizzo do sedaj sem jedel prejšnjo soboto v Münchnu. V pravi napoletanski pizzeriji, kjer so bili lastnik, natakarji in pizzopeki vsi iz basse Italije. To sem ugotovil, ko sva se s kelnerjem zapletla v zanimiv pogovor.
In cena 8€-najdražja. V Sloveniji nas res javno ožemajo in kradejo vsi po vrsti.
Bom kar tukaj napisal. Včeraj sem bil na dinamičnem avtosalonu emil frey na Vranskem. Organizirano vrhunsko, z raznimi vozili si lahko preizkusal posamezne vaje na poligonu. Vglavnem šel sem striktno zaradi alfa romeo giulie saj je bila moja kombinacija veloce oprema in 2,0 turbo 280km (bencinar). Avto vrhinski, res fulll dober občutek,vodljiv kot puter, menjalnik zf 8speed kot ze z drugih avtov znano vrhunski, proznost motorja fenomenalna. Pod crto, to je to. Mazda naslednika za mene nima zato bi, če bi menjaval definitivno pogledoval k giuliji, kjer je oblika avtomobila, motorni sklop in notranjost po mojem okusu.
Ravno danes sem na avtocesti pred Verono videl na odstavnem pasu eno Alfa giulio, ki ji je dobesedno odpadlo kolo. Bila je nagnjena,asfalt ves razrajsan, kolo je bilo kakih dvesto metrov nazaj ob robu avtoceste. Šofer in žena v odsevniki , ter otroci za ograjo. 🤔
Pri nas sploh niso več normalne cene🤔 Ne vem kdaj sem nazadnje material za servis pri nas vzel.
Evo, sicer nima veze z oljem a vseeno za primerjavo. Sedaj jemo pizzo v centru Verone, margerita je 6 €, 4letni časi 8€,najdražja pizza je 9,50€. Na obli niso cene niti blizu.
Možno, hočem samo povedati kako imamo mi vse drago, od hrane, nepremičnin, oblačil do vozil. Sem bil v ponedeljek čez mejo v Italiji in kupil par oblačil, in so bile vsaj 50% ceneje kot pri nas, potem sem šel še v Familia trgovino in kupil nekaj izddelkov, npr. za testenine Barilla sem odkartal 0,7 eur, pri nas so 1,5eur, sem kupil kar 3 letno zalogo 😀 Vglavnem, lupijo nas ko opice banane.
Zato pa mi od vedno hodimo po nakupih v Italijo. Imamo dva koraka do meje in prišparaš veliko denarja za iste izdelke. Pa še boljše kakovosti. Nutella pri njih je made in Italy, pri nas pa ti uvalijo made in poland, Barilla je za italijanski trg prve kvalitete, za naš in balkanski, Rusija, češka, poljska... pa je "prodotto per est Europe"... In tako naprej.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Itak. Takrat je bila vzhodna Evropa kot sedaj Kitajci. Tudi Japonci so v tistih časih veliko kopirali.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani