Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

zarad alkohola pa ne? :rolleyes: (da nebo? spet narobe razumel in mislu, da ho?em tebe postavit za alkoholika)

Seveda. Alkohol mislim, da je pa nekje na 5 ali 7 mestu.

Zdaj vem, da me bodo dolo?eni modeli (Boss stoprocentno) spet napadli, ker me definitivno ne bodo razumeli kaj ho?em povedat, ampak bom vseglih probal objasnit;

Glih pri alkoholu in drogah je najte?je trdit, da se je nesre?a zgodila ravno zaradi teh dveh dejavnikov. Nih?e ne ve in ne more trdit kako bi v dolo?eni situaciji nekdo reagiral trezen in brez vpliva drog, al pa kako bi ta isti reagiral, ?e bi bil zafiksan ali pijan. Nekateri ljudje, ko so npr pijani, se potem pretepajo so agresivni, divjajo itd....spet drugi, ko so pijani se jim pa spi, so veseli, pojejo, osvajajo punce in so morda celo prepo?asni vozniki. Eni, ko ga kaj spijejo so pol na cesti celo ?e bolj previdni, ?e zarad tega, ker se policije bojijo. Enako velja za drogera?e. Te?ko je bit tle pameten in trdit, da se je nesre?a naredila glih zaradi pijanosti ali zafiksanosti. Ampak ta faktor obstaja, definitivno, in ?e se zgodi nesre?a pa itak vsak dobi pihat in ?e napiha, je skoraj avtomati?no kriv.

To mojo ugotovitev, do neke mere potrjujejo skandinavci. Skandinavci so tradicionalni pijan?ki, uglavnem ?gejo bolj ?gane pija?e itd....pa vendar statistika ka?e da imajo skandinavske dr?ave procentualno nekako najmanj smrtnih nesre?. ?udno to a ne?

?e enkrat bom povedal. Ne opravi?ujem pijan?evanja in drogiranja voznikov, ampak to dejstvo da ?loveku mislit. Preden navalite spet name malo razmislite kaj sem hotel povedat. Prosm!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz a sta ti pa Lojz slu?ajno brata ker se mi zdita kar podobna?

Od pasa navzdol sva si kar podobna res.

To ne pomeni, da se dr?im omejitev (razen v naseljih), ampak da po svoji presoji, ki me do sedaj ?e ni pretentala, prilagajam vo?njo.

To je nekaj najhuj?ega! Da vsak vozi tako kot se njemu zdi prav. Vsak po svoje, kakopak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

"Vozniki obra?ali kar sredi avtoceste in vozili v nasprotno smer" a za to je zate kriva premajhna varnostna razdalja?

Majstr, konkretni nesre?i se nista zgodili zaradi vo?nje v nasprotno smer, ampak sta se zgodili zaradi PREMAJHNE varnostene razdalje. Kontra, so za?eli vozniki vozit ?ele potem, ko se je nesre?a ?E zgodila. Ampak zaradi kontra vo?nje se potem, ksre?i, ni zgodilo ni? drugega kot zmeda.

Vi, dinamiki, kar naprej potencirate te kontra vo?nje, vendar se zaradi kontra vo?nje, na leto zgodi pribli?no 1 do 3 smrtne ?rtve. Zaradi prehitre vo?nje se jih na leto pobije pa ve? kot 100.

Vi dinamiki zmeraj ka?ete na ?tevil?no "manj?i" problem, ki mogo?e res ne leti toliko na vas, ker ste tako hudi?evo prepri?ani vase, ?e?, da vi pa nikakor ne morete spregledat in po pomoti mogo?e kje zapeljat kontra. Jasno, vi radi vozite po prehitevalnem pasu po katermu najraje dinamirate, pa se logi?no, pol bojite kontra?ev.

Ampak vi skoz ka?ete na problem, ki statisti?no poka?e, da je zaradi tega problema relativno malo smrtnih ?rtev. Vi dinamiki ste kot ene sorte tajkuni. Ka?ete na kurje tatove, med tem, ko sami kradete tovarne. Vi dinamiki ste kot posrani pujski, ki stojite do vratu v lastnem dreku, pol pa ka?ete na mu?ji kakec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

evo lojz, to je mnogo bolj nevarno kot divjaki ;)

Dobro jutro!

Sicer pa, vpra?anje? Jaz ?e skoz opozarjam, da je PREMAJHNA varnostna razdalja ena od treh najpogostej?ih razlogov za NAJTE?JE nesre?e. In te nesre?e, ki jih tukaj zdaj ka?ete, so se zgodile ravno zaradi premajhne varnostne razdalje.

VI to?no veste da ima Lojz prav, samo priznat no?te, ker ste tudi sami med tistimi, ki preradi po?nete ravno te tri klju?ne vzroke na katere jaz skoz opozarjam; Hitrost, premajhna varnostna razdalja in telefon.

To, kaj vse pol po?ne folk, ko naleti na nesre?o, bi bla pa spet dolga zgodba. Ampak to se da poglihat in re?it s pravo varnostno razdaljo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sicer pa spo?tujem to, da posku?a? osve??ati ljudi in gre? pogumno na forum "nam divjakom" razlagati kaj delamo/jo narobe. Glede na to, da si iz dolenjskega konca in imate tam probleme s cigani in vsi vemo, da kradejo, se pretepajo, grozijo, furajo neregistrirane avtomobile itd... A v kani?arico in ?abjek gre? tudi kdaj narediti red? ?e mene vpra?a? sem prepri?an, da bi par takih krepkih dolenj?kov lahko naredilo red na tem podro?ju. Celo prej kot na cesti. kako je pravzaprav tvoje mnenje o tej problematiki?

Uh dolga zgodba bi lahko bla to.

O problemih, ki si jih na?tel, mam podobno mnenje kot tisto o izpostavljanju "?erifov" na cesti. Ob?udujem in spo?tujem ljudi, ki se izpostavljajo in ho?ejo naredit red na dolo?enem podro?ju, vendar se jaz ne grem tega. To je enako kot pri stavkah. Ob?udujem in podpiram stavkajo?e, ki imajo tolko jajc da se izpostavljajo, vendar se jaz ?trajkov ne udele?ujem. Mogo?e mi ?e ni bilo tako hudo, da bi se moral. Ne vem.

Podobno je npr tudi v vojnah. Heroji in pogumni vojaki ponavadi poginejo. Kaj nuca heroju ?e je pogumen, ?e pa dobi metek v glavo in njegova familija ostane brez o?eta, mo?a, sina itd.....

Kot pravim, spo?tujem ljudi, ki ho?ejo nekaj dobrega naredit za dru?bo, vendar moje ?ivljenje je samo eno, pa ne bi rad da bi mi ga vzel glih en idiot.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Lojz - nekje sem sli?al, da si ti "Raub?ic" oz. divji lovec, ali je to res? Morda ti iz tega vira potem toliko perja za v klobuke. :unsure:

Kje s pa spet to sli?al? A na skup??ini CKZKS?

No, resnica je taka. Kot ve?, jaz zelo rad jem meso. In to meso mora bit pe?eno druga?e ga ne maram. In ?e si ?e kje sli?al, imajo take ?ivali, kot so kure fazani purani itd,....tudi meso. Ampak to meso je sprva ?e kosmato oziroma pora??eno s perjem. Jaz mam tako navado, da koko?, fazana, purana itd....preden ga spe?em in pojem, najprej o?opam. Perja ne morem pojest, ker se ga ne da pogoltnit. Med ?opanjem potem izberem najlep?e pero in si ga zataknem za klobuk, da tudi sosedje vedo, da imamo pri hi?i sve?o pe?enko. Za vsako novo pe?enko si nadenem fri?no pero.

Nekako tako gre to, ?e zastopi? po kme?kko.

A pri vas jeste kar kosmate ?vali? A ste mogo?e pri va?i hi?i vegetarjanci in se prehranjujete s podobno hrano kot krave, ovce, koze itd....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pomladek (ki premore 33 mescev) pa nosi kak?na pokrivala, ki so primerna njenemu izgledu in starosti, VSEKAKOR ne klobuka za stare senilne prdce in se razume, da brez koko?jih dodatkov. :jezicek::hohoho:

Koko?jih dodatkov? Ne bo? verjel iz ?esa vse so dolo?ena pokrivala, oblekce, posteljina, blazine itd.... narejena. ?e tvoj podmladek nosi kaj naravnega npr. volnenega, bo? zdaj spet presene?en. Tvoj otrok nosi ov?je dodatke. Ha...........ha..................ha............

Kaj pa vi jeste? Mogo?e kak?ne izlo?ke iz kravjih ali ov?jih vimen in podobno nagrav?arijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Lojz - ali je tudi tvoj fotr nosil klobuk med vo?njo avtomobila? Kaj pa podmladek, ga ima tudi na glavi, da se vidi, da so iz Lojzovega klana, ali so se izneverili tradiciji? :blush:

Vsi v familiji nosimo klobuke, tud ?eni?ka. To je tradicionalno dru?insko in nacionalno pokrivalo. Celo boter Gustelj in na? ?upnik pa njegova kuharca ga nosita. Pa stara mama ga tud nosi, mpak ga ima samo za k ma?i pa za na ?egnanje.

Kak?no pokrivalo pa nosi? ti in kak?no pokrivalo bo nosila tvoja familija, ko jo bo? enkrat imel? ?ajka?o mogo?e? Samo vpra?am, da ne bo zamere.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak torej si v?asih bil tak? Daj, povej mi kaj si takrat razmi?ljal, a si res verjel, da bo divjak upo?asnil, ?e mu bo? mahal, blendal, hupal ali se nastavljal, pospe?eval med njegovim prehitevanjem? Ker ?e zdaj mi nisi odgovoril na to vpra?anje, kak ?lovek dela take stvari?

Ne, nikol zarad divjaka nisem ?e sam sebe spravljal v nevarnost. Sem pa? imel zgled pri svojem o?etu in sem se varnosti kulture in obna?anja u?il pri njemu. Ravno tako sem tudi jaz svoje otroke nau?u obna?anja kaj je najbolj varno in prav.

Vzgoja poba se re?e temu! Na cesti se odra?a splo?na vzgoja. Kdor je "?prical" splo?no vzgojo ali vzgoje ni bil dele?en, potem se nevzgojeno obna?a tudi na cesti. DOBER ZGLED JE NAJBOLJ?A VZGOJA! Ne more bit druga?. Razmisli pri sebi!

Tisti, ki pa na tvoje nesramne in neodgovorne cestne pizdarije reagirajo tako, da ti hupajo, blendajo pospe?ujejo, se nastavljajo itd....pa to, po mojem, po?nejo zato, ker ti ho?ejo na ta na?in pokazat, da si ti nevzgojen balkanc in da si krvavo potreben vzgojne ?ole. Sku?ajo se spustit na tvoj izredno nizek nivo, ker le z enakim nivojem je mo?no sporazumevanje. To po?etje je v?asih res celo zelo nevarno zanj, ampak takemu ?loveku je treba dat kapo dol, ker je zaradi tvoje nevzgoje, on celo pripravljen tvegat svojo lastno varnost in lastno ?ivljenje. Jaz nisem tako "pogumen". Tak ?lovek se ?rtvuje v tvojo in splo?no korist. Koliko je pri tem uspe?en je pa druga zgodba. Odvisno kolk je divjak trmast in ali je divjak totalno zavo?en.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Symon - iz tegale tvojga vira (fotke) gre razbrati, da so Dolenj?ki ?e na Balkanu, kaj je torej Lojz (balkanski ?erif)? :aaaaa::dudek:

Saj, ?e se tukaj?nji divjaki ne po?utijo ni? u?aljenga, ?e mu re?em balkanc, tolko bol? zanjga. Mene tud ne gane, ?e me tukaj zmerjajo s pijancem, ker to?no vem kdaj in koliko popijem. ?ist mo?no je, da pijem celo manj kot ve?ina tukaj?njih divjakov.

Po navadi se nekdo po?uti u?aljenega, ?e sli?i resnico o sebi. Jaz se v tem slu?aju ne po?utim prav ni? u?aljenega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz a si ti tut tak ?erif ane?

Moti? se! Jaz sem to prerastu.

Edina obramba, ki jo pa res izvajam je, da kadar se mi kdo s premajhno varnostno razdaljo napopa za rit, potem jaz rad operem prvo ?ipo. Imam rad ?isto in oprano ?ipo. A je mogo?e prepovedano oprat ?ipo?

Lojz, ne ?tekam zakaj uporablja? izraz Balkanc kot ?aljivko, to je kot bi rekel ?pancu - Pirenejc ali Italijanu Apeninc. :aaaaa: :ne vem:

Tako vsi to?no vemo zakaj se gre in ni treba posebej razlagat kak?ne lastnosti imajo dolo?eni ljudje.

No vsaj mislim, da se zastopmo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moje mnenje je da tak ?erif ne dobi kavsat al pa mu manjka avtoritete v ?ivljenju in posku?a izpadt pomemben na cesti.

Vse si pobrkal. Resetiraj se, ker ti je procesor zmrznu.

Glih obratno je vse skupaj. Prej bi reku da je kavsal tisti, ki mu ti pravi? ?erif in zato bi ?erif rad kavsal ?e, ker on vidi u?itek v kavsanju ne v divjanju. Po navadi ne kavsajo divjaki in ravno zato divjajo, da si zdravijo komplekse in bole?a polna jajca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Take debate, kjer se poka?e razmi?ljanje povpre?nega slovenskega ?oferja, so ?iv dokaz, da so slovenske kazni za prometne prekr?ke MNOGO MNOGO Premajhne. Tle se vidi, da je slovenskim voznikom splo?na kultura in splo?na vzgoja totalno na psu. Tle se ne da pomagat in naredit reda druga?e kot s palco. Kazen na kazen, pa ?e vi?jo kazen itd....ker splo?ne vzgoje policaj ne more na cesti u?it. To bi moral star?i narest. Pa so pozabil. O?itno.

In vi potem ka?ete na razviti zahod, ?e? da so tam kazni manj?e in da ?ist lepo u?inkujejo. Ja, obna?ajte se tud vi tako kot se obna?ajo na razvitem zahodu, pa bodo kazni tud zmanj?ali. Kazni so balkanseke, ker so pa? prilagojene balkanski kulturi. ?e vedno so mnogo prenizke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Popolnoma prav ima?. Ampak a vidi? razliko v kulturi? Pri nas bi te nekdo ?e oviral in s tem po nepotrebnem dodatno ogro?al lastno in divjakovo varnost, zdravje, ?ivljenje! Ker vidim da marsikaj ve?, povej mi kake komplekse imajo ljudje ki se na cesti delajo ?erife in policiste? Ker VEDNO je potem u?inek nasproten, divjak mu poka?e sredinec ali pa vsaj maha z rokami (spusti volan med divjanjem?!), preklinja in ?e bolj besno divja. Kak smisel ima potem blendanje in blokiranje divjaka ker vsi vemo, da si bo divjak o unemu ?erifu mislil vse najslab?e? :ne vem:

Oh ti du?a zablojena. Zdaj, po tvoji divja?ki logiki, ga un serje katerga TI zavestno ogro?a? a ne, on se je pa drznu tebe, đeka, ovirat pri ogro?anju ? To je isto, kot bi reku, da si je nekdo drznu lopovu prepre?it, da ga le ta okrade, ?eprav ve da ga lopov lahko ?e po glavi lopne.. Najbol? pustit, da te okrade a ne, ker druga?e bo? ispadel nekulturen.

No lepa re?, zdaj je postalo nekulturno branit se. Ejejejej balkanska logika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa tudi zelo kulturni so, se umaknejo, ?e vidijo, da jih nekdo dohiti. Tako na avtocestah kot regionalkah. :hudicek:

Seveda so kulturni. Ko zagledajo enga divjaka balkanca, se mu pa? zaradi lastne varnosti umaknejo, ker no?ejo, da jih en balkanc ubije. Mislijo si pa tud svoje.

Ce sm jest divjak ceprou sploh nevem od kje tebi ta informacija, si ti pjanc za volanom ... Pa se sprjazn s tem ...

Divjak si, ?e se vozi? hitreje kot je dovoljeno voziti. ?e ti temu pravi? dinamik, je to pa? tvoja pravica, ampak v resnici si divjak. ?e bi pa jaz vozil pijan, bi bil pa pijanec za volanom. Ampak jaz ne vozim pijan, ti pa vozi? hitreje kot je dovoljeno, saj si sam priznal. Kdo je pol kaj?

Ti se brani? z besedami, ?e?, jaz res vozim hitreje kot je dovoljeno, ampak nisem divjak. To je isto, kot bi nekdo reku, da res vozi pijan, ampak no?e priznat da je pijanec. Vidi?, ne gre to skup.

Lahko se pol ?e igra? z besedami, da pa? nisi velik divjak, ali da nisi ultra norec, ampak to je spet isto kot bi pijanec reku, da ni ravno kronik in da je samo alkoholik, ?e ga rukne pol litra preden se za volan usede. Take besede so samo handlanje in samotola?ba, oziroma izgovor..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A se jih sploh kdo dr?i? :)

Se! Je pa res, da nas je malo takih in da smo po na?ih balkanskih manirah zato kar nek mote? faktor na cesti. V Avstriji se ljudje kar solidno dr?ijo omejitev. V Nem?iji kjer so omejitve, tudi. Skandinavci tud kar dosledno spo?tujejo omejitve, kljub temu, da skandinavci veljajo za tradicionalne pijance.

Pri nas je pa? ?e vedno balkan z balkanskimi navadami.

In kje si ti sli?al, da je ?lovek pri divjanju, katermu ti pravi? dinami?na vo?nja, bolj skoncentriran na vo?njo? Kje si to prebral? Fant, ?e se ti ne more? skoncetrirano vozit pri vo?nji po predpisih, je s tabo nekaj narobe ne z unim, ki vozi po predpisih! Razmisli o sebi! In od kdaj je vo?nja po omejitvah pol?je puzanje?

In s tem ko si vpra?al, a se sploh kdo dr?i omejitev si odgovoru vsem tistim, ki so dvomili o moji vo?nji, ko sem omenil, da mene prehiteva vsepolno dinamikov in kje, na katerih forumih, se zbirajo taki divjaki/dinamiki.

Dejstvo je, da je v tej balkanski sloveniji vse narobe. V sloveniji je postalo normalno, ?e krade? goljufa? itd..., tisti, ki pa po?teno dela je pa bedak . In na slovenskih cestah je postalo podobno normalno, ?e po cesti divja? in kr?i? predpise, nenormalno pa je, ?e nekdo vozi po omejitvah in se predpisov dr?i. Skratka narobe svet. V sloveniji je normalno tisto kar je narobe, nenormalno pa je postalo tisto kar je prav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

lej lojz ... eni mamo pa? bol adrenalinske hobije ker in s tem ne ogro?amo drugih ... sploh na cesti ... je pa res da smo po ve?ini zelo radi za volanom ... jebat ga u?ivamo u vo?nji k se recmo teb zdi butast ...

Zate pa lohk predvidevam da ti je hobi pitje cvi?ka ( :vino: ) ... pol lohk tud re?emo da si alkoholik, jebi ga ... sprjazn se ... taka so dejstva ... saj kokr nm sam prav? ... pa ?e vinjenost za volanom ... sam zdej te pa ?tekam zakaj so skor usi zate divjaki ... ja ?e ga ma? neki pod klobukom ( cvi?ka namest mo?ganov seveda ) pol sigurn nemor? dohajat stvari na sesti oziroma nemor? dojemat kaj se okol tebe dogaja in pa ocenjevat raznih razdalj, hitrosti itd. ...

Poglej kolega; Kot sem ?e napisal, s hobiji ni popolnoma ni? narobe, celo koristni so, vendar pod pogojem, ?e s temi svojimi hobiji namerno ne ogro?a? drugih ljudi.

Adrenalinski hobiji? Vse v redu in prav, ampak NE na cesti.

Na primer; ?e gre nek hribolazec svoj adrenalin v skale iskat, s tem ogro?a samo sebe. Pa naj, ?e je tolk butast, pa naj se ubije sam v tisti steni.

Pol npr, ?e nekdo ho?e skakat banđi na gumici dol v globino in mu je to nadvse adrenalinsko itd....tud naj. ?e se mu bo lastika strgala se bo ubil samo on. itd...itd....Razume??

Nikakor pa ti, zaradi svojega u?itka in adrenalina nima? nikakr?ne pravice divjat po cesti in s tem NAMERNO ogro?at mene in ostale, ki se po predpisih vozimo pocesti!!!!!!! Torej, mi se vozimo po cesti, ker se pa? pehamo za vsakdanjim kruhom in to pravico imamo, ti pa zaradi zajebancije, kao, malo zganja? pizdarije po cesti, vendar te pravice ti nima?. Kapira? razliko.

?e rad divja? z avtom, se zapel na dirkali??e pa si daj tam du?ka, pa se ubij, ?e ho?e?, na cesti pa se obna?aj tako kot si se obna?al pred izpitno komisijo. Pred izpitno komisijo si moral pokazat kako se vozi prav, sicer ne bi dobil vozni?kega dovoljenja.

?e nasprotni primer; Sicer se mi neumno zdi tukaj pred vami se nekaj opravi?evat in ven vle?, ampak, ker mi ?e skoz nekaj spoganjate pitje cvi?ka, pa mi kar nekaj sugerirate, ?e?, da jaz vozim pijan. Ni res! Jaz nikoli ne grem za volan, ?e prej kaj spijem. Nikoli! In ?e vi osebno mislite, da pitje cvi?ka ni zdravo, jaz pa ga vseeno pijem, s tem ne ogro?am va?ega zdravja, ampak ogro?am samo in zgolj svoje zdravje. Razume? razliko? Druga stvar pa bi bila, ?e bi jaz pijan sedel za volan. Te pravice pa nimam, ker bi s tem kr?il predpis in ogro?al tebe. Kapi?a??

Torej, zaklju?ek; Ti s zavestnim divjanjem po cesti ZAVESTNO in NAMERNO ogro?a? tudi ostale, ker, kot pravi?, ti je to adrenalin. Tega mandata ti ni podelil nih?e!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

hja lej, vsak ma hobi ki mu pa?e...

seveda, z dizlakom se pa res ne da divjat :P

- S hobiji na?eloma ni ni? narobe, razen, ?e je tvoj hobi namerno in zavestno ogro?anje drugih ljudi, kateri se dr?ijo cestnih predpisov.

@Boss, ti pa ?e enkrat pre?itaj razlago o tisti nesre?i! ?e ne bo ?lo, jo pa pre?itaj ?e enkrat.........pa ?e enkrat..........pa ?e enkrat....pa ?e.......pa.....p......itd... Kar ber, ma? ti cajta dost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne ne to nism bil js, to je bil prej?nji lastnik :D druga? pa je renault 5 turbo :D

a ti nima? nobenga hobija?

Mam, ampak ne tazga, da bi ves ?as za to zapravu in da bi s tem hobijem ogro?al druge...Ti pravi? da si divjak in da skoraj ves ?as zabije? za volanom.

A ti, ko nisi na dirkali??u, pol po cesti vozi? lepo po predpisih?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.