Ta tvoja teorija bi bila povsem sprejemljiva in bi se (mogo?e celo enkrat za spremembo) lahko strinjal s teboj. Samo ne pri na?i policiji. Zakaj?
Vozim ?e dolgo ?asa, kak?no desetletje celo kot poklicni voznik. Kilometrov se mi nabira, da v?asih sumim, da ?tevci ?tejejo dvojno... In kljub vsej tej dolgi "karieri" za volanom ?e nikoli, ampak res nikoli nisem videl radarja pred kak?no ?olo, kje v bli?ini ve?je avtobusne postaje, kje v centru mesta, kjer je veliko pe?cev (tudi veliko ?oloobveznih otrok), ki pre?kajo cesti??e. Si ga mogo?e ti?
Sem pa velikokrat, ampak res velikokrat opazil radar na koncu naselja, kjer ni ve? ne hi? ne pe?cev, ni pa ?e s prometnim znakom zaklju?eno naselje in je torej omejitev 50 km/h. Pa tudi na avtocesti, kjer se s 130 km/h pred delovno zaporo hitrost zmanj?a na 60 km/h, potem pa v nadaljevanju vo?nje mimo delovne zapore dvigne na 80 km/h.
To pa ni ve? namen pove?evanja varnosti ampak je inkasantstvo. In zato je prav, da si pomagamo med seboj, ker je to zgolj namen *e*a* siromake, elita je pa itak za??itena... Je pa res, da tam, kjer je gostota prometa velika oz. kjer je na cesti veliko pe?cev, vozniki ?e sami po sebi vozijo po?asneje. Torej bi policaji na radar v enem dnevu ujeli mogo?e 10 prehitrih voznikov. Na na?in, kot delajo sedaj, pa jih na uro ujamejo 10. In potem smo po statistikah Slovenci pravi divja?ki narod... Skozi Trojanske predore vozimo 20 km/h prehitro! Kak?ni divjaki! Takoj radar, ki jih v eni uri polovi 1000. Pred ?olo, na primer, pa radarja ?e nikoli postavili niso - vsaj jaz ga ?e nikoli nisem opazil. Si ga mogo?e ti? Kaj misli?, zakaj je tako? Misli?, da se gre policiji res za pove?anje prometne varnosti?
Prise?em, da bom pozabil jutri narediti dve fotografiji radarja - enega v Sloveniji in enega v Italiji. Za bolj?o ponazoritev tega, kar pi?em...
Kokice pripravljene, zdaj pa lahko za?neta. Pa ne doma v bloku na stopni??u, da bomo mi tu prikraj?ani... A ?e Mamico obvestimo, da ?e malo pravopis in slovnico popravi, potem bo ?ele gorelo...
Vi?, purpen v auspuh pa ?e nismo probali... Zna prav prit.
Sicer pa pomaga, da mu odvije? ven dva ventil?ka od gum, ju da? v vre?ko in zatakne? za brisalec (lahko tudi prebode? dve gumi, ampak jaz sem odlo?no proti delanju ?kode). Eno rezervno gumo gotovo ima. Za drugo bo pa moral kaj potuhtat...
Men je zanimivo kak?na je razlika okusa med burgerjem, ki ga lahko dobi? v kak?ni YU gostilnici oz. pri Albancu (npr. Vagon?ek na Kamni?ki ?elezni?ki postaji, ali Ajda v LJ Centru). To je tista taprava pleskavica, ne pa plastika iz Meka. Se pravi npr. ta na? Vagon?ek v Kamniku, se naje? te njihove pleskavice za 3,00?. Okus fantazija.
Eeee, Zmaj, ve?, razlika je med pleskavico in pljeskavico. Pa ne zgolj v eni ?rki...
Je pa ?alostno ko vidim familije , ki imajo dru?inska kosila tam....
Hja, kakor se vzame. Saj imamo tudi mi dru?insko kosilo v McDonald'su. Zasedemo kar dve mizi...
Je pa res, da je to zgolj nekajkrat letno, ko smo na kak?ni poti in po nekaj-urnem potovanju prija kaj pojesti, do cilja pa ?e nekaj ur. Potem najdemo kak?en McDonald's, se podkrepimo in gremo naprej. Sploh velikokrat obi??emo tistega v Celju (kmalu z avtoceste na levi strani, malo naprej je pa ?e bencinska ?rpalka). Od Dunaja ali pa od Badacsonytomaja do Celja je okoli 3 ure vo?nje, od Celja do doma pa ?e vsaj dve in pol - ?e ni burje...
Delali pri nas neko akreditacijo. Berem zdaj zapisnik in v njem kot pomanjkljivost pi?e:
" ... ... ... ... so na bolni?kih posteljah veliki napisi z imeni bolnikov. V ve? posteljni sobi ni zagotovljene bolnikove zasebnosti... ... ..."
A zdaj naj jim pa ?rtno kodo uvedejo al kako? ?e ne pi?e ime in priimek pacienta, kako bo sestra vedela, koga mora pripraviti za operacijo, kdo mora biti te??, komu mora vzeti kri in komu zmeriti pritisk? Mislim, o?itno je pri nas kar precej velik labirint in se je zdrava pamet izgubila. Upam, da jo ?e kdaj najdemo...
A ve?, da sem premi?ljeval o tem. Glede na to, da so rekli 20? po otroku, jih jaz teh 160 km (dvakrat tja in nazaj) brez te?av peljem za polovico tega denarja. Za dodatek - jaz imam dva, ki gresta hkrati. Torej, ali 40 evrov za avtobus ali pa jih peljem sam za 10 evrov...
Sm kmet an s hribu dama, pa ne zastopm prou preu? usega tega. mi lahko kdo razlo?i tako, po kme?ko:
Jaz za?nem izmeno, delam, po dveh urah si vzamem 10 minut oddiha, nato spet delam ?e dve uri, potem si vzamem pol ure za malico, nato spet dve uri delam, sledi 10 minut za oddih, nato ?e eno uro delam in se po?asi za?nem odpravljati domov. To je praviloma, v?asih pride pa kak?en izredni dogodek in delam ?est ur brez prestanka in grem na malico ?ele ob 13ih... Pa sem en navaden, ne preve? pomemben energetik.
Kako lahko nekdo opravlja kar dve slu?be hkrati? In to vodstvene, ki naj bi bile zahtevnej?e od dela nas, ta ni?jih...
Otroci bodo ?li v ?olo v naravi. Pa nas (star?e) na roditeljskem seznanijo z dejstvom, da je treba za avtobusni prevoz pla?ati 500 ?.
ker se mi je zdelo zelo veliko, se malo pozanimam glede cen. ?e smo ra?unali ?isto vse, ?e dve kavici za ?oferja, nismo pri?li niti na polovico tega zneska. A to samo zato, ker so ?olarji, prevozniki nabijejo ceno - saj bodo ?e star?i pla?ali...
Ker nimamo teme "Pohvalite ga" bom napisal kar tukaj:
nekdo s tega foruma mi je januarja 2016 podaril plinsko jeklenko. Do zdaj je bila "v redni uporabi", zdaj pa je pretekel tla?ni preizkus in ker je prestara, ga no?ejo ponovno opraviti. Torej je bila zadnji? napolnjena in bo ?ez tri mesece vredna samo ?e kot staro ?elezo. Razen, ?e ji najdem novo zadol?itev kje drugje, ne pri nevarnih snoveh...
Ravno sem hotel to napisat. Ko vzame? kredit, pla?a? tudi zavarovanje. Torej bo banka svoj denar gotovo dobila nazaj.
Problem so podjetja, ki vzamejo kredite, pa gredo v ste?aj. Poleg tega se je najhuj?e primankljaje pridelalo, ko so kredite odobrili posameznikom, za katere so vedeli, da ne bodo mogli vrniti, ampak ker so imeli "klic od zgoraj", se je dalo urediti to, ?esar jaz na primer ne bi mogel... ?emu potem taka varovalka?
?e vedno pa ne razumem, kako se odlo?i? za nakup ne?esa tako velikega, da potrebuje? celo kredit, brez temeljitega premisleka. Dobro, ne re?em, da te doleti npr. pu??ajo?i kotel za centralno sredi zime ali pa po?ar in zgori hi?a ali karkoli podobnega in si prisiljen v velike stro?ke proti svoji volji. Ampak takih je najbr? komaj nekaj posameznikov na leto, zaradi njih ne bodo banke propadle, pa ?e jim vse skupaj ?enkajo...
Vsak dr?avljan, ki ima svojo osebno izkaznico, svoj transakcijski ra?un in svoje dohodke, NAJBI BIL toliko iz?olan in toliko inteligenten, da zna se?tet mese?ne stro?ke in jih nato od?tet od svoje pla?e. Razlika je znesek, za katerega se lahko zadol?i. Enostavno kot koko?i spustit na pa?nik. Zakaj potem mora Banka Slovenije dolo?at, do katerega zneska se ?lovek lahko zakreditira in za kolik?no dobo? A to v Sloveniji postaja tako kot v Ameriki, kjer morajo na mikrovalovno pe?ico napisat, da ni primerna za su?enje ku?kov, druga?e jih lahko kdo to?i, da je po kopanju ku?ka hotel posu?iti, pa ga je scvrl... A res postajamo tako zme?ani kot so hi?ne ?tevilke v Dekanih? Ali pa le jaz ?esa ne razumem?
Za krompirjeve po?itnice se mi je poklopilo, da bom prost od 26.10. do vklju?no 3.11.
?ena ?e dela plane za potep od 26.10 do 31.10. Kolikor sem na hitro pleletel plan, bo petkin turbodizel spet krepko sopihal - okoli 1000 km s sedmimi potniki ter s po?itni?ko prikolico na kljuki... Briga me, va?no, da se bomo imeli fajn!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kokice se mi starajo...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani