Skoči na vsebino
PVC panelna ograja
Napisano

Ja, OBIjeva kvaliteta je... Pustimo stat.

In ?e naro?i? na ?agi prave smrekove deske, pooblane, pa jih doma prelakira?, preden jih namontira?? Jaz jih imam zunaj na stopni??ni ograji ?e kak?nih 10 let, pa jih ?e nisem ponovno lakiral. In so ?e vedno povsem v redu.

?e pa dobi? mojstra, da ti naredi akacijeve, si pa sploh zmagal... Ampak to pa zna biti ?e posteno drago. Mogo?e pa bukove.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ampak res sovra?im, ko v slu?bi naro?imo poobla??en servis, potem pa pride serviser, ki je mlaj?i od sistema, ki ga servisira! In potem jaz u?im poobla??enega serviserja, kako deluje njihov sistem.

Serviser je bil letnik 1997, hladilni agregat pa iz leta 1976...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Edino, kar je za pojamrat: dobro, da so pri turisti?ni agenciji Palma pokrili vse stro?ke leta, posadka letala pa je prevoz opravila brezpla?no, druga?e bi na?i odbojkarji pri?li domov s Srbi, ki bi jih spotoma potegnili do Brnika...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Pa kaj, ?e je Mercedes v krizi. Kdo jih pa lahko ogrozi?

Ferrari bi jim mogo?e lahko bil nevaren, ?e ne bi bil Ferrari. Ker Ferrari je najbolj nevaren sam sebi... Na zadnji dirki so kar malo "naprej ti??ali" svojega prvega voznika. In tako je Leclerc dobil manj to?k, kot bi jih lahko. V skupnem se?tevku pa je ?e vedno pred Ferrarijevo "prvo damo", si pa deli tretje mesto z Verrstapnom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sem se zanimal pred letom dni da bi pa mogo?e vgradil plin v mojo M3 in sem bral nek strokovni ?lanek;PREDNOSTI IN SLABOSTI PREDELAVE AVTA NA PLIN,med vsemi dobrimi lastnosti ki jih ima me je zmotilo oziroma odvrnilo od predelave to da je kraj?a ?ivljenska doba motorja zaradi mogo?ega klenkanja kot sem ?e napisal,manj mehanikov ki bi popovnoma obvladali popravilo pri bolj resni okvari motorja in seveda tovarni?ka garancija ki ti propade. Ni? nimam proti plinu zato sem te vpra?al koliko kil.ima? z avtom na plin in kako se izka?e ker me pa? zanima za kasneje.

Na tem forumu je en Zmaj, ki je zaplinil ?e precej vozil. Pa ?e nekaj jih je. Tako da najbolj?e, ?e ti oni odgovorijo kako in kaj. Ampak kolikor se spomnim, nih?e od njih ni nikoli omenil, da bi motor na plin klenkal. Konec koncev, na plin predelujejo tudi dizela?e. ?e pri dizelskih kompresijah ne klenka, potem tudi pri bencinski kompresiji ne bo.

Se mi pa zdi, da so nekaj govorili o dodatnem podmazovanju ventilov, ampak, kot re?eno, bolj?e da po?lje? zasebno sporo?ilo Zmaju, pa ti bo podrobno razlo?il, kako in kaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ste jih dvignili nazaj na Zemljo?

Na eni internetni strani, pravijo, ker je plin kao bolj suho gorivo in manj za??ite daje kot v bencinu razni dodatki ki so namesto nekdanjega svinca ki je moral s tr?i??a pri uvedbi katalizatorji.

Na eni internetni strani pravijo tudi, da je Zemlja plo??ata...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Koliko kilometrov pa kaj ima? s plinom, sem nekaj sli?o da Mazda ni glih vredu za plin zaradi klenkanja, je kaj na tem?

Kje si pa to sli?al?

Mislim, ker plin prenese vi?jo kompresijo kot pa bencin. ?e torej pri bencinu ne klenka, potem pri plinu sploh ne more....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

Niso sicer finan?ni trgi in investicije, so pa finance. Pa da ne odpiram nove teme...

Sm kmet an s hribu dama, pa ne zastopm prou preu? ekonomijo. Mi lohko kdo tukaj razlo?i tako, po kme?ko?

Mo?akar ima prevozni?ko firmo. In prevozna sredstva. Ter zaposlene, ki opravljajo prevoze. Zdaj pa mo?akar prodaja prevozna sredstva ter jih (ista) jemlje v najem. In opravlja prevoze z najetimi prevoznimi sredstvi - tistimi istimi, ki so bila prej v njegovi lasti!

Zakaj?

Kje je tu korist?

Mislim, ?e je prevozno sredstvo njegovo, je to to. ko odslu?i, ga zamenja in gremo dalje. ?e pa ga ima v najemu, bo pa lastnik hotel nekaj zaslu?ka - torej bo prevoznik pla?al ceno vozila + ceno vzdr?evanja + zaslu?ek lastniku. Ne verjamem, da bi katerikoli lastnik dal vozilo v najem v svojo ?kodo. Torej te najem pride dra?je kot lastni?tvo.

Sm kmet an s hribu doma an ne zastopm, v ?em je finta?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

V?eri smo z dru??ino, ki smo v?asih skupaj trenirali tajski boks, rahlo potrenirali oz. se TEPLI. Sem skasiral iz skoka kolen v rebra, da sem danes napol nepokreten v pisarni. :ninja:

P.S. vseeno bolj?i ob?utek kot ?e ti hrbet totalno zablokira. :hohoho:

A, si bil v Mursku Soboti?

https://regionalgoriska.si/novica/med-ozivljanjem-zenske-vdrli-na-urgenco-s-koli-palicami-za-golf-in-kiji-so-se-lotili-skupine-moskih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano (urejeno)

Danes je o?itno prava luna...

1.) 13.9. okoli 13ih v Tolminu padla motoristka

2.) 13.9. malo pred polno?jo v Strunjanu padla motorista

3.) 14.9. okoli 10:30 na cesti Col - ?rni Vrh padel motorist.

4.) 14.9. okoli 10:30 v centru Podbrda padel motorist.

Glede na to, da je do ve?era ?e kar nekaj ur, bom sproti dopolnjeval...

Ni bilo treba dolgo ?akati:

5.) 14.9. okoli poldan na cesti Slap ob Idrijci - Most na So?i padel motorist

In spet:

6.) 14.9. okoli 20:45 pri Dravogradu padel motorist

Danes je zaenkrat malo bolj umirjeno:

7.) 15.9. okoli 12:30 pri Poljubinju padel motorist

8.) 15.9. okoli 15ih blizu Loga pod Mangartom padel motorist

9.) 15.9. okoli 16:45 v Kobaridu padel motorist

Takle mamo. En vikend. Spomladi so izgovori, da so preko zime malo izgubili ob?utek pa da je ?e vedno pesek od zimske slu?be po cesti, poleti jim je pa vro?e v kombinezonih, pa "malo pritisnejo". Kaj bo pa zdaj izgovor? Gre sezona proti koncu, pa bi radi naredili ?im ve? kilometrov? Jim preko sezone ni uspelo izpolniti kvote mrtvih in po?kodovanih motoristov, pa bi radi ujeli, dokler je ?e lepo vreme?

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Zanimiv dogodek sem imel pa jaz. 

Tega je ?e kak?nih 15 let, takrat so bile ?e delavske knji?ice.

Pri nas niso govorili, da jih 100 ?aka pred vrati, ampak da nikomur ne dr?ijo pi?tole na glavi pa da mora biti tukaj. In (predvsem 12. v mesecu) so dali jasno vedeti, da bodi vesel, kar si dobil, da ?e toliko nisi zaslu?il. 

Meni se je vse skupaj zdelo trapasto in sem si poiskal novo slu?bo. Pa sem tri mesece pred odhodom prinesel ?efu list, na katerem je pisali, da odpovedujem delovno razmerje. Pridem k njemu v pisarno, razlo?im, zakaj sem pri?el in mu polo?im list na mizo. Pa ga samo odrine z mize dol in re?e "Ni govora."

Kon?alo se je tako, da sem ?e tri dni delal pri novem delodajalcu, stari mi pa ?e vedno ni dal knji?ice. Ni veliko manjkalo, da bi ?li s policijo po delavsko knji?ico...

Toliko o tem, kako nam "niso dr?ali pi?tole na glavi" in kako smo lahko od?li, kadar je kdo ?elel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Kar se pa marze tice ce bi se sli govorim o steklenickah za 100% marzo enostavno ne prides skozi je tok dajatev in taka cena da ne gre,vsi gledate gostince kot bogatase ampak ni tako in se mores prekleto veliko truditi, imeti dobr promet da ostane. Enostavno prevec je dajatev 

Pija?a, ki se tam to?i, se nabavlja brez DDVja, torej jo gostinjci kupujejo po ni?ji ceni kot jo jaz kot fizi?na oseba lahko kupim v Fructalovi prodajalni.

Dajatve so take kot v vsaki drugi bran?i (pokojninsko, zdravstveno, prispevki od osebnega dohodka,...)

Stro?ki so tako, kot v vsaki drugi bran?i (elektrika, inventar,...)

Kje so potem dodatne obremenitve, da tako malo ostane?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Vi se tukaj prito?ujete nad 20 centi, ki so jih zara?unali za postre?bo vode? 

Resno?

Smo bili na izletu, pa se je malo zavleklo (ko smo ?e tu, a gremo ?e tja, pa ko smo ?e tam, a gremo pogledat ?e to,...) in nas je za?ela dajat ?eja. Mi pa na kra?kem svetu, nikjer poto?ka ali studenca. Se ustavim v gostilni in vzamem en tetrapak (1 liter) Fructalovega soka. Mi je dal natakar kar 30% skonto, tako, da sem pla?al "samo" 10 ? za liter soka! Ki sem ga itak odnesel ven in so otroci zunaj kar iz tetrapaka popili.

Vi se pa tukaj prito?ujete, ?e vam natakar zara?una 20 centov za postre?bo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

Danes mi je en star Mad?ar dal dobro idejo za "te?avo" s parkiranjem prikolice v Mariboru, in bom res naredil tako. Popotniki najbolje vedo, kako se take te?ave re?i...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

40 km od Maribora?

Pa saj potem si skoraj v Murski Soboti...

Ja, pa re?evanje Ptujskih te?av ?e ni pla?ano... sramezljiv 

Mi pa ni jasno, zakaj so me iz kampa po?iljali tako dale?, ?e je bila pa delavnica ?isto blizu, samo v drugo smer? Da pa turisti?ni delavci ne poznajo okolice,... Ne vem, no...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.