Skoči na vsebino
Kaj poslušate?
Napisano

Alex a mi slu?ajno kot muzi?ar ho?e? dopovedat da rifi iz Animals albuma niso naravnost genialni oz. celoten koncept in sporo?ilo albuma!? :huh: :ne vem:

Meni je npr. pesem sheep top 10 ever..... :rispekt:

Ni pa to muzika ki bi ?la takoj v uho to pa je res.

Lahko so res super rifi samopa? ta dva banda nista na moji polici.Kaj ?mo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

Meni so pa daaale? najbolj?i it tistega obdobja Pink Floyd :rispekt:

Meni sta pa dva banda,ki nimata pravice vstopa v moje kraljestvo Hi-Fi-ja-to sta Doors in Pink Floyd. :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako ?ivimo Slovenci
Napisano

Problem ni Jankovi?, problem je to, da ma vsaka kur?eva vas svojga ?upana, tajnico, svetovalca in fikus. Zdej pa samo pre?tej kolk je to ljudi v SLo pol bi pa eni kreteni ?e pokrajne delal - pri dva milijona ljudi :huh: pa sej to je ?e oreng sme?no.

ne sme?no,to je ?e en krog okoli in je orenk ?alostno vse skupaj. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako ?ivimo Slovenci
Napisano

Dalo bi se biti enako ucinkovit s precej manj ljudmi ... Kolega se je pred desetimi ali vec leti odselil v Svico... Tam je v enem kantonu, ki je priblizno tako velik kot Ljubljana, zaposlen le en zupan in ena tajnica ... Koliko ljudi pa ima pri nas Jankovic okoli sebe?

Sej to je to.V tujini ni odve?nega balasta ljudi-svetovalec,svetovalec svetovalca,namestnik svetovalca...

V glavnem en kup ljudi,ki ne dela prakti?no ni? in vle?e pla?e za enih pet delavcev ali ?e ve?. :angry2:

Bo treba tudi v javni upravi naredit malo reda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako ?ivimo Slovenci
Napisano

Mercatorjeva narejena pica "to go" je full okusna pa za samo 2,49?. S pija?o si na 3?, v pizzeriji pa ?e ma? sre?o si tam nekje na 8?. :huh:

To je ?lo tudi meni v nos in zato, ker ne prenesem takega odiranja vedno kupim dva kompleta gum in feltn in gume menjam gor samo takrat ko je treba nove pa ?e takarat so menjave brezpla?ne, ?e je guma kupljena pri vulkanizerju.

Ta podatek je ?ist brezveze in je manipulativne narave. Z procentulanim dele?em BDP-ja se ne more? nafutrat. Edino kar lahko iz tega potegnemo je to, da je hrva?ki BDP precej ni?ji od slovenskega in da so povpre?ne pla?e pri ju?nih sosedih v povpre?ju 80% na?ih a bi morale biti glede na BDP le tam nekje 55-60%.

Bistvo pri nas je pa? to, da imamo preve? obdav?ene pla?e in tukaj se za?ne ves problem. ?e se samo malo logi?no razmisli je zadeva ?isto enostavna samo pa? ni jajac, da bi se to za?elo izvajat.

Namesto da se udari z davkom po pla?ah naj bodo le te tega opro??ene. ljudje bi imeli ve? denarja in bi ga brez strahu precej bolj tro?ili. S potro?njo se po?ene tr?i??e in vse ve? izdelkov menja lastnika in z vsakim takim dr?ava pobere DDV. Zaklju?ek je tak, da dr?ava na koncu pobere enako koli?ino davka a s to razliko, da imajo ljudje ve? dobrin (bolj?i standard) in tudi gospodarstvo bolj cveti. Ampak ?al do tega spoznanja na?e tupe brezjaj?ne glave verjetno ?e dolgo ne bodo pri?le :(

Z tem ta zadnjim odstavkom si zadel bistvo ekonomije,Boss. :bravo:

Le,da imamo mi na oblasti politike,ki ne morejo in ne morejo priti do te re?itve. :angry:

A ni vse enostavno;ve? ke?a pri ljudeh=ve?ja poraba=ve? pobranih davkov.

Vsi bi bili sre?ni,koza sita in volk cel.Pa ?e kak?nega volilca bi si pridobili (?eprav neupravi?eno). :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako ?ivimo Slovenci
Napisano

Jaz pa bi dal za vzor Belgijo,kjer sem tudi delal nekaj ?asa. :bravo:

Oni imajo pa res standard in vse po?lihtano-kdor ho?e delat tudi ima.

Za vse se zmenijo in poro?il oziroma politika nobenega ne zanima in politiki tam nimajo neke veljave,oz.so

le v slu?bi in ne kot tu pri nas,kjer so glavni "?erifi".

To,da tam nima nih?e slu?benega avta in mobitela popolnoma podpiram.?e je kdo nujno rabil avto,mu ga je posodil kar Direktor svojega,ne slu?benega,ker ga ni imel.

V podjetju,kjer sem delal,je bil direktor in bila je tajnica.Ona je tudi hodila po hrano in vozila vili?ar ter bila isto?asno

tudi vratarka.In ?e ji je ostalo prostega ?asa.

Re?ija je pri njih nepoznan pojem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

Klik rules.

Lahko zaradi mene stane tudi 5 eur na mesec se vedno bom reku da klik rules, in nasploh internet banking.

Me je pa mal zajebu klik, ko se uvedli tisto dodatno geslo, amapk tudi to je mimo tko da klik rules :bravo:

Jaz pa ne uporabljam teh zadev.Najbolj?i so ?oldi v ?epu dvignjeni na okencu v banki.

Tudi bankomatov se izogibam-sleparji in to. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Men so pa komi?ni ?lani vladajo?e koalicije s svojimi rde?mi kravatami (o?itno majo zadnje ?ase le ?e te v omarah, ?e je kdo porajtu), ktere so o?itno masovno nakupli na kakih razprodajah!

He,he,volk ko?o menja,ko?uh pa spravi v omaro. :hudicek: Al kako ?e gre tisto? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

Hehe

Spet sem o?itno slabo nerazumljivo napisal - pizdimo zaradi malenkosti in nepomembnih stvari. Problem je pol to, ker ko bi bilo res treba se oreng razpizdit pa je to resni?no pomembno pizdenje utopljeno v morju vsesplo?nega pizdoliranja.

Evo spet sem zakompliciral stavek - mogo?e bi na primeru zgledalo takole: 14 dni nazaj je folk pizdil zarad 0,1 centa podra?itve goriva, v?eraj pa so podra?ili za 4 cente (40x vi?ja podra?itev kot pred 14 dnevi) pa pizdijo enako in noben jih ve? resno ne jemlje.

Zdej al naj nehajo pizdit pa v akcijo stopit in recimo blokirat parlament ali pa kak?no od ministerstev ali pa vsak v svoj kot pa kalimerota ?pilat in se jezit na vse malenkosti in na internetu izra?at svoje mnenje, ki ?al ne bo kaj dosti pomenilo za spremembo situacije.

Dobro,no.?e pizdi? v prazno te mogo?e res kdo sli?i,?e pa ne bomo ni? bomo zaslu?li to?no to,kar nam delajo-je..o u mozak. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Uf,to pa ni prijetno.Da bi ?imprej ?lo mimo. :bravo:

Bo? pa? nekaj pri?paral na smu?anju.Jaz sem svoj del ?oldov ?e zapravil letos. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

to?no to

@Kaalman: ja neprimi?nine v Aut so malo dra?je kot nepremi?nine v Prekmurju pa precej cenej?e kot nepremi?nine v centralni Sloveniji ali na obali.

?e bi imeli mi vsaj pribli?no enake pla?e,bi se vozili po Sloveniji sami bmw-ji,Porsche-ji in podobni avti.

In verjemi,Boss,da ne bi nih?e bentil na ceno vinjet,tudi ?e bi bila 100?.

Pri nas pa te ?e bolj ociganijo, a ni to dost o?iten razlog zakaj se ne mno?imo tako kot avstrijci.

To?no tako.Zato pa veliko dru?in tukaj z obale,seveda ponavadi tistih,katerih kdo dela ?ez v italiji,vzame italj.dr?avljanstvo.In dobijo ful ke?a za otro?ki dodatek ?e za nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

Potem moras tudi pri nas racunati enako... :) ... 13. placa je v bistvu regres, 14. placa pa bozicnica... Kolikor vem, ze nekaj casa v Avstriji ni obvezno izplacilo, v Nemciji pa se nikoli ni bilo obvezno izplacilo 13. in 14. place ... tako kot tudi pri nas ni obvezna bozicnica... regres pa odvisno od likvidnosti podjetja ...

V glavnem ... casi, ko se je v tujini zasluzilo precej precej vec denarja, so mimo...

Naj dajo na?im njihove pla?e in verjemi,nih?e ne bo zahteval bo?i?nice in trinajste pla?e. ;)

In ?e vedno se da v tujini,odvisno za kak?no delo,zaslu?iti duplo.Ne pozabimo tega,da imajo v tujini zelo velike dodatke na otroke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

Jaz mislim, da moramo kar dobro pogledati koliko avtocest imajo.

Kajti treba je gledati koliko km avtocast morajo vzdr?evati, in koliko novih odsekov je ?e potrebno izgraditi.

In ka?e da jodlarjem za 75? znese vse po?timat. Glede na to da je jodlarjev 4x ve? kot janezov a imajo tudi cca. 4x ve? avtocest. Ki so bolj?e, ?ir?e,..... Pri nas pa zaradi nekaterih imbecilov z 95? pla?ujemo stare pufe, in vazelin za tiste, ki jih je Zidar in kompanija v desetletjih gradnje nategnila v vse luknje.

In s tem da imajo jodlarji cca. 17.000? letno pla?e, ima kdo izmed vas toliko? Jaz ne...

Danes sem kupil to jebeno vinjeto, in sem prav slabe volje....

Jaz je pa do zadnjega ne bom-verjetno sploh ne. :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

Saj ne da bi koga hotel braniti samo na?eloma je isti drek al ima? malo AC-jev ali veliko saj v istem ?asu lahko prevozi? enako km-jev kot jih prevozi Avstrijec in ali jih to ve?krat na istem odseku ali na razli?nih pa? ni po moje glih neka poanta, kolk visoka mora bit cestnina.

Je pa zelo pomemben podatek, da v Slo imamo trenutno mre?o 513km (do leta 2013 je plan 660km) AC in HC, avstrija pa cca 1.700km. To je 3,3x ve? kot pri nas.

Ampak Slo ima 4,25x manj prebivalcev kot Aut se pravi, da je na 100.000 prebivalcev v Slo 25,65km AC-jev v Avstriji pa "le" 20km.

?e pa gledamo povr?ino pa je avstrija (156,987 km²) skoraj 8x ve?ja kot slovenija (20,273 km²) in bi pa logiki torej morala imeti ?e bistveno ve? AC-jev.

Se pravi, da na 1000km² je v Avstriji 10,8km AC-jev v Slo pa 25,7km².

Upam, da nisem zamoril preve? s to statistiko ampak na vse to dokaj neosnovano skupinsko bentenje ?ez na?e AC-je treba povedati tudi kak?en plus in mogo?e povedati, da slika ni ?rno bela in da v Aut ni vse samo belo pri nas pa vsa ?rno. :jezicek:

Statisti?no gledano imajo avstrijci tudi dvakrat ali ?e ve?krat ve?jo pla?o kot mi. :jezicek:

Gleda se,koliko % pla?e mora? od?teti za vinjeto in dobi? realno sliko kaj je za koga drago in kaj ni. ;)

Ko meni prete?e 31.1 bom zelo premislil,?e kupim novo.?e vedno trdim,da nas odirajo na vseh podro?jih.

In to na ra?un predrago narejenih avtocest mora nekdo pokrit pa? luknjo brez dna. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Hja, pol pa zna bit te?ava v koli?ini potrpljenja s katero razpolagam! <_<:hohoho:

Ne se sekirat.Pri ta drugem in tretjem pa ta...je vse skupaj mnogo la?je. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

pravi tunel se sele zacne pri 4000m...

pa brez skrbi da smo vse ze pla?ali in prepla?ali.......

Pelji se od Celovca do dunaja - cca 15 po?tenih cevi, od Celovca do Beljaka, cca 20 cevi, od linza do dunaja konkretni tuneli, vse zastonj...........

pa dobro,no.Ti nas primerja? z avstrijci.To ni primerjava. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.