Pri nas vsaj dajo kovinske table pred nizkim mostom, da zaropota ?e predno zapelje? spodaj. Pa? ameri to ?e niso pogruntali, ker je o?itno preve? lowtech.
To?no tako kot pravi? Jures... tisti pildek je res eno grdo zavajanje in farbanje strank, da opravi?ijo visoko ceno. Sva?ta res kaj folk danes dela, da manipulira s podatki za lastno dobrobit.
Najprej malo popravimo datume... SDK ukinejo leta 1994 in namesto tega je uvedena APP, ki traja do leta 1996, ko tudi to razpustijo in dejansko nima ve? naslednika saj se finan?ne pristojnosti porazdelijo med razli?ne slu?be.
To je bila zahteva s strani EU, saj ni odobravala monopola nad financami zgolj ene agencije. Poleg tega pa se je Slovenija takrat odpirala na ven in da bi lahko pri?le tuje banke in tuj kapital je bil to tudi en od pogojev za ukinitev SDK/APP. ?e smo sploh lahko za?eli s pristopnimi pogajanji leta 1997 je bil to eden od predpogojev.
Tako, da posplo?evanje, da je to maslo Drnov?ka, Gasparija in LDS-a je vseeno malce prehuda obto?ba, ?e vemo, da je recimo SDK raziskoval finan?ne nepravilnosti in o?kodovanje dr?ave v Smeltu ?e leta 1992, davno pred ukinitvijo SDK/APP in da je ve?ina prevzemov in poskusev prevzemov ter nastajanja finan?ne luknje sega po letu 2000. ?e najve? pa tik pred krizo.
Se pa vseeno postavlja vpra?anje ali bi bilo bolje, ?e bi SDK/APP obstala ali bi bila zgodba ?e slab?a...
Hja ni te?ave dokler niso storitve zara?unane po ceniku ... kaj pa je ma?a, pogreb, krst itd... vse te storitve imajo tarifo in je neresno (da ne re?em goljufivo), da se to obravnavajo kot prostovoljni prispevki. Z drugimi besedami - nobene od teh "storitev" ne more? dobit brezpla?no (kar je logi?no saj nekaj naredijo).
Ker ?e ni tako, potem lahko vsak naredi karkoli in ne ra?una ni? samo pobere prostovoljni prispevek - vodovodar ne rabi ra?una izdat ampak mu samo da? prostovoljni prispevek brez davka in stvar je re?ena.
Darsovce je danes pono?i sneg spet presenetil .... sej to je za pri?akovat ob tako toplem decembru brez padavin. Pa? se malce zale?ijo pol pa debelo gledajo kaj to leti z neba , tako da zjutraj je bila recimo obvoznica lepo zasne?ena, ?eprav je sneg komaj ?e kaj padal.
Tkole je bilo danes zjutraj malo ?ez osem... izhod na severno obvoznico so ?isto naplu?ili tako, da je bilo kar veselo. Potem pa ?e na koncu posnetka, kako si predstavljajo plu?enje in ?e malce spregleda? si hitro ob odbija?.
Sem razmi?ljal, da bi si omislil ene rde?e ?piclampe za odzadi na poli?ko in zapeljem pred njega pa pr?gem zadevo. Bo prec za odtenek al pa dva imel na faci temnej?i ten.
Tele Romuni in "Italijani" so res cepljeni na meglenke. Nekoliko sne?i teli pa vsi z napaljenimi zadnjimi meglenkami, kot da je vidljivost nula. ?migavcev ne znajo uporabljat ampak gumb za nepotrebno osvetljavo pa vsi najdejo, zdaj naj mi pa en razlo?i to misterioznost.
No vidi?... to je bila ?e od za?etka "no win" situacija. Drugi? pa glej, da bo korzika v nulo poservisirana in z vsemi pritiklinami in teko?inami - ?enske pa ja ne bodo same to kontrolirale in ?e manj to?ile, no. :hudicek:
Na vse zgodi me je ?ena na sladko zaje**** :ne vem:
Vzamem namenski dopust, da cx5 zapeljem planinarit in u?ivat szi 4x4 pogonom, se oble?em, odpravim, i??em klju? od ciksa5 (ga ne najdem....), grem v gara?o in vidim, da avta ni! Fak ! Kli?em ?eno in mi pravi, ja dragi sem ?la z cx-5 v slu?bo
Na pa je ?lo 4x4 planinarjenje v maloro
lp
Sej bo? ti na koncu kriv, ker ji nisi povedal, da rabi? avto... tko, da kr prprav se.
Sej ne more? verjet - kamionarski lobi zarukancev je proti, da bi za tranzit zaprli severno obvoznico. In zakaj so proti, ker je za celih neverjetnih 1,5km dalj?a ju?na AC in bodo imeli ogromne izgube. Noro kaj klobasa? razlaga. A da pa v gne?i vse stoji in kamioni laufajo na mestu je pa v redu. Ampak res, ko pri nas potrebuje? butaste in kretenske izjave samo Klobaso in lastnike prevozni?kih podjetij pokli?e? k besedi.
Za razmere, ki jih je fasal je to fenomenalno... "prjatu" je imel pa megalomansko sre?o al so mu pa organizatorji ventilatorje pred skokom priklopli ... hehe
Ravno izena?itev(!) ima vse opraviti s teorijo spola. Ni nobene zarote, gre za dejstvo. Ni? nimam proti enakopravnosti, sem pa proti ena?enju. S popravki ZRIPS bi lahko pravice izena?ili, ampak ne, potrebna je bila redefinicija.
In mene ni s tem v zvezi prav ni?esar strah.
@Ploki: meni se zdi, da se tebi narobe zdi.
Se pravi te v bistvu moti samo definicija "oseb". Ampak napredne dr?ave (sem jih na?tel kak?no stran nazaj katere so to) to imajo v svojih zakonih to?no tako napisano. V GB to omenjajo kot "person" oziroma "parent", ?e gre za posvojitev oziroma zapis star?evstva na rojstni list, ?eprav ni biolo?ki star?.
Sicer pa za ?irjenje obzorij je tole kr idealen link https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_United_Kingdom kako se je razvijala pravica istospolnih - ja vmes so imeli tudi registracijo zakonske zveze ampak zdaj imajo pravice na istem nivoju kot hetero. Je pa zanimivo, da so se s takimi antihomo gibanji in strahovi ukvarjali skoraj na istem nivoju kot zdaj pri nas - ampak so pa? ?e naredili korak naprej mi pa ?e ne.
Ampak kaj ima to s teorijo spola? Seveda so dali notr dveh oseb, ?e so izena?eni istospolni s hetero. Ja kaj se pa naj napi?ejo po tvoje? Ampak ?e vedno to nima veze s teorijo spola ampak le veze z izena?itvijo homo s hetero. Ne vem ampak jaz res ne vidim ni? drugega in nobene zarote. :ne vem:
Govorimo o manj kot 4% istospolih (od tega je mogo?e samo tretjina takih, ki se uradno razglasijo za homo) v celotni populaciji - zaradi ?esa tak strah?
Darsovci so v soboto udarili v vsej svoji neizmerni neumnosti, ko so v enem najbolj obremenjenih vikendov enostavno zaprli predor Pletovarje za ves promet. Se opravi?ujem samo za kaj takega mora? bit pa res kronan idiot. Sploh ker so vedeli za problem ?e kar nekaj ?asa in bi to lahko odpravili veliko prej in celo tako, da bi zaprli samo polovico predora, ker po?kodba je bila le na voznem pasu. Sicer, ko je bil ta del Slovenije prakti?no v prometnem infarktu jim je le kapnilo, da ne morejo obdr?at zaprte ceste, ?eprav so jo hoteli imeti do nedelje zve?er. Tako, da so odprli polovico predora ?e popoldne.
Druga?e pa je bil v soboto res en sam romunski horror show... to ne more? verjet kaj teli prebivalci EU po?enjajo - od prepo?asne, prehitre vo?nje, do vklacev parih vozil, kjer je bilo vmes manj prostora kot za en avto in to pri hitrosti 120km/h. Noro res tako, da obe nesre?i s smrtnima izzidoma res nista nobeno presene?enje. Sploh tista druga, ki se bere kot rasisti?ni priro?nik: Romunka s Peugotom na prehitevalnem pasu tr?i v ogrado in se zavrti, Romun v Audiju se izmika na vozni pas, kjer zapre pot romunskemu avtobusu, ki se izogne na odstavni pas, kjer naleti na romunski avto, ki stoji tam, da bi pomagali Romunki v prvem avtu. Kot, da bi bilo poro?ilo iz Romunije in ne iz Slovenije.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
O?itno res... to je bilo za pri?akovat s strani ?vabov pa jodlarjev.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani