Skoči na vsebino

V tem primeru bi vsak mogu rect NE, imas prepoved od zdravnika in konec debate. Ce ne reces NE, si pa sam kriv, ker konc koncev je bila tvoja odlocitev zadnja.

Za za?etek, da se ne razumemo narobe: ne zagovarjam ?oferja za to, kar je naredil.

Ga pa razumem. Zdravnik mu je prepovedal nadaljevanje vo?nje. Mo?akar je bil resno bolan. Dokazano je, da je klical svojega ?efa (ne ve pa se ?e, o ?em sta govorila - sem prepri?an, da ne o tem, kako prijemljejo postrvi v So?i...). No? je prespal v kabini, naslednji dan pa nadaljeval vo?njo. Zakaj? O?itno ?ef ni poslal drugega ?oferja, njemu pa je ?la po glavi samo ena misel: ?im prej domov. Konec koncev, kdo od nas, ko je bolan, razmi?lja o ?em drugem kot da se zavle?e v svojo posteljo in po?iva? In mo?akar si je mislil, da pri svojih izku?njah in toliko urah po prejetju psihoaktivnega zdravila lahko pripelje tovornjak domov. Ja, se je precenil, zakuhal krepko neumnost in se zdaj gotovo tol?e po glavi. Ampak ?asa ne more ve? zavrteti nazaj. Ga pa razumem, da se je odlo?il tako, kot se je. In tudi sicer prihaja do nesre? zato, ker je nekdo prepri?an v svoje sposobnosti, dovolj je pa le trenutek in malenkost, pa se stvari ne izidejo po pri?akovanjih. In potem so vsi pametni.

In lahko mi tu pametujemo do onemoglosti, ampak to se dogaja. Dogaja se, da je na cesti vozilo, ki ima pokvarjene zavore - in voznik ve, pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da je na cesti vozilo brez tehni?nega pregleda - in voznik ve, pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da je na cesti vozilo, ji ima izrabljene pnevmatike - in voznik ve, pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da je na cesti voznik, ki zdravstveno in psiho-fizi?no ni ve? primeren za voznika - pa vseeno nadaljuje pot. Dogaja se, da z vozilom upravlja voznik pod vplivom alkohola - pa vseeno nadaljuje pot. ?esar ne ve?, ne boli - in v?asih je dobro, da ne ve?, kdo vse je s teboj na cesti. Ker vsak od njih misli, da bo varno pri?el do cilja...

"Po bitki so vsi generali..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Tole mi pa malo ne gre skupaj:

https://edition.cnn.com/2019/06/11/us/semi-truck-bee-crash-trnd/index.html

https://regionalgoriska.si/novica/po-nesreci-tovornjaka-pobegnilo-133-milijonov-cebel-zdaj-jih-bo-skusal-ujeti-cebelar

https://nypost.com/2019/06/11/truck-carrying-more-than-130-million-bees-crashes-in-montana/

40.000 funtov ?ebel je okoli 18 ton. Poleg tega je mo?akar moral voziti ?e panje. Glede na to, da je v tem letnem ?asu v enem panju okoli 90.000 ?ebel, je moral imeti na vozilu ?e okoli 1450 panjev. ?e gre za navadne A? panje, ima vsak po pribli?no 80 litrov prostornine. Torej je mo?akar preva?al 116 kubi?nih metrov panjev. To bi ?e nekako prebavil, ampak vsak panj (pripravljen za prevoz) tehta okoli 60 kg. Torej je preva?al 87 ton, od tega, kot ?e omenjeno, 18 ton ?ebel.

Ali pa so mogo?e malo sfalili, pa so vso te?o tovora, se pravi in ?ebele in panje, pretvorili v ?ebele.

Vsekakor je moralo po?teno bren?ati....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Gotovo se boste vsaj nekateri spomnili, da sta se njega dni na Brdu pri Kranju sre?ala Bush in Putin.

Takrat se je v Lokovcu en mo?akar hvalil, da je skoraj Busha in Putina na gobec usekal - ampak so ga varnostniki ustavili pribli?no 150 metrov prej...

No, na tak na?in smo mi danes skoraj kupili novi avto.

?ena je od ene prijateljice zvedela, da so lani jeseni kupili nov avto in da so zelo zadovoljni z njim in je dobila tudi nek katalog, ki jim je ostal. Doma malo be?no pregledam, pa me vedno bolj zanima in nazadnje ugotovim, da gre v bistvu za nekaj takega, kot bi mi radi. Sicer nima elektri?nega pomika drsnih vrat in ?tirikolesnega pogona, drugo je pa vse. ?e celo po merah je presneto blizu temu, kar smo ?eleli. In se danes odpraviva z ?eno v salon, da si zadevo podrobneje ogledava. Prikorakam prav pogumno v salon in prodajalcu na mizo postavim tisti katalog, poka?em, kaj bi rad in prosim za ponudbo. Mo?akar se pa nasloni nazaj in odkima z glavo. Za za?etek ni ve? takega motorja, kot bi ga jaz rad (dvolitrski turbo-dizel), ampak samo 1,6 litrski turbo-dizel.

In potem se je za?elo samo ?e sesuvati.

?ibkej?i motor ima manj?o vle?no silo in ne bi mogel vle?i na?e po?itni?ke prikolice, pri novem modelu ni rezervnega kolesa ampak so neke samotesnilne ?upce, gumo se sicer da dokupiti, ampak pri sedem-sede?nem ni prostora pod dnom prtlja?nika, kam jo pospravit,... 

Ko smo pred pol leta iskali tak avto, nam trgovec tam ni znal ponuditi tega ampak je ponujal kombije in neke gigantske gmote razreda letalonosilk. Zdaj, ko slu?ajno zvem, da imajo to, kar smo iskali, so pa to opustili iz proizvodnje, ker za tako vozilo ni bilo zanimanja...

Cepec kronani, seveda ni bilo zanimanja, ?e pa nih?e sploh ni povedal, da obstaja...

In tako ostajamo ?e naprej pri Mazdi 5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes pride sosed spet po med. In mi re?e, da imam tako ceno ?e od vsega za?etka in da pakiram v kozarec 100 gramov ve? kot ostali in da je med res kvaliteten in da ?e imam kaj proti, ?e mi pla?a dva evra ve?.

No, normalno, da nimam ni? proti. Sem bil pa tako presene?en in ?okiran, da sem kar lep ?as stal in buljil vanj ko tele...

Ponavadi vsak, ki pride, najprej vpra?a za popust, potem ?ele vpra?a za ceno. In ?e se vsakemu zdi predrago...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Prekleta re?, vedno bolj premi?ljujem, da bi nazaj montiral zimske gume. Danes zjutraj je bila mokra cesta, temperatura pa 8?C. Niso ravno pogoji za letne pnevmatike...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Prej se bo sava zlivala v blatno jezero kot se bo Karkol od zgoraj napisanega zgodilo. :P

Pravilno! Dr?i se, majstr, ne se pustit. Od kje ljudem ideja, da ?lovek za pet?lansko dru?ino potrebuje manj?i kombi? Samo malo manj mora? komplicirat, pa je. In pa: noben avto ni tako majhen, da ne bi mogel kdo zadaj laufat...

Ampak vseeno bi pa mogo?e malo za?el o kak?nem dizlu premi?ljevat. ?e bo zdaj, ko je otrok, treba kaj bajto preuredit pa bo potrebno kak?ne plo??ice domov pripeljat, pa kak?ne tlakovce za dvori??e,..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz sem pa kar vesel. ?e sem ?e v slu?bi, naj bo vsaj slabo vreme. Ker upam, da bo potem, ko bom prost, lepo. Ne pa da je son?no, ko sem v slu?bi in de?, ko sem prost...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ja, kolk ste bogi...

V petek delal svojo popoldansko izmeno.

V soboto sem de?urni, kar pomeni, da delam od 6ih 22ih.

V nedeljo sem spet de?urni, kar spet pomeni, da delam od 6ih do 22ih.

v ponedeljek pa bi moral biti prost, ampak menjam sodelavca, ki si je nenapovedano zlomil roko in je torej v petek popoldan javil, da je na bolni?ki...

V ?tirih dneh ve? ?ihtov kot normalni ljudje v celem tednu...

Glede na temo "Pohvalite se" bom kon?al takole: lahko se pohvalim, da imam enega pripravnega soseda, druga?e bi bila ?ena precej boga...   :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Danes na ob?ini.

Sestanek s pod?upanjo, ?upanovim svetovalcem in - na?elnico.

Pa na?elnica trdi, da se ne da in da se ne da. Jaz pa vztrajam z vpra?anjem ZAKAJ se ne da.

In na koncu pride odgovor, da zato, ker bi moral pla?ati dodatne stro?ke, ker bi sicer vsi pri?akovali, da bo to brezpla?no.

In jaz se strinjam, naj napi?ejo polo?nico, pla?am, pa je.

Pa ?enska odgovori: "?e pa ni dodatnih stro?kov."

JA IN V ?EM JE POTEM PROBLEM?

:vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Vrne se Janez od zdravnika in ?e z vrat kri?i:

- "Mici, danes ne sme? ni? ve?erjat!"

- "Zakaj pa ne?"

- "Ker mi je zdravnik rekel, naj ne le?em na poln ?elodec..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Policaj opazi avto, ki je ?el skozi kri?i??e pri rde?i lu?i na semaforju. Takoj ga ustavi in re?e vozniku:

- "Gospod, vi ste ?li pa na rde?e."

- "Ja, hik, po belem me pe?e zga-hik-ga..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

A ve?, da se jaz to spra?ujem ?e lep ?as. ?e en Slovenec ne da cucku za jest, bo to osrednja novica v vseh medijih. ?e migranti razbijejo vrata in pridejo v hi?o, bo to mogo?e obrobna novica v zmerno do prete?no nepomembnem mediju. Zakaj toliko cenzure pri teh migrantih? Zakaj jih prikazujejo v bolj?i lu?i, kot so v resnici?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.