Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Hja ni? novega sploh, ?e pogleda? kolk ljudi je pobil bog samo po navedbah v bibliji.

http://dwindlinginunbelief.blogspot.si/2010/04/drunk-with-blood-gods-killings-in-bible.html

Je pa vseeno ena velika razlika predvsem v tem ali "sveto" knjigo uporablj? kot "priro?nik za telebane" in po njenih nasvetih ?ivi? in dela? ali pa je to le literarno delo in ?ivi? mimo tega po eti?nih in moralnih normah in zakonih moderne dru?be.

Druga? pa za vse, ki imajo malce bolj raz?irjen pogled in niso hitro u?aljeni na verski osnovi je tale serija komi?nih stripov z izredno dobro vpletenimi moralnimi nauki kot idealena za prebirat.

http://www.jesusandmo.net/

nekaj bolj?ih :lol:

http://www.jesusandmo.net/2011/02/08/birth/

http://www.jesusandmo.net/2011/09/07/women2/

http://www.jesusandmo.net/2012/11/14/abuse2/

http://www.jesusandmo.net/2015/01/14/small/

http://www.jesusandmo.net/2013/11/27/rights/

http://www.jesusandmo.net/2012/12/19/tweet/

http://www.jesusandmo.net/2013/12/04/fools2/

http://www.jesusandmo.net/2011/10/05/must/

http://www.jesusandmo.net/2014/03/05/weird/

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Te?avo imam pa s tem, da za dr?avo ne bom ve? o?e, ampak star? 1 oz. star? 2.

Sej se heca?, a ne? Kaj te briga kako ti dr?ava re?e - ti bo? svojemu otroku vedno o?e oziroma tisto kar bi rad, da te otrok pokli?e. Kako ti pa re?e dr?ava je pa ?isto irelevantno in brezpredmetno saj ti ne more zapovedat, kaj si ali kaj nisi. Je samo pravnoformalna forma zapisa, ?eprav tudi jaz ne vem, kje si to prebral, da pi?ejo star?1 in 2? Totalno se preve? obremenjuje? s prim(ci/iti)vizmi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Here we go again :(

http://www.24ur.com/novice/svet/foto-in-video-policija-po-pregonu-ubila-oborozena-osumljenca-14-mrtvih-17-ranjenih.html

Ne morem pa mimo tega komentarja, ki je sicer morbidno ironi?en ampak nekako odra?a trenutno vzdu?je.

Torej pripraviti se moramo na nov tip "Bo?i?nih zabav"... Sredi zabave dru??ino obi??e namesto Bo?i?ka teroristi?na tolpa in med prisotne za?ne na hitro deliti svinec.... Na koncu se ?e par prisotnih razstreli, da ni tako duhomorno brez uporabe pirotehnike..... Naj se torej veseli december za?ne !

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Me res zanima kak?no la? ma pripravljeno zdaj Erdogan. Verjetno so ?oferji cistern samo pri?li malce na oddih v Tur?ijo pa na popravilo kamionov, ker v Siriji ni ve? rezervnih delov. Ajde osman - da te vidimo pizda la?niva.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

To?no tako kot Slivka pravi - lahko dela prekr?ke samo pri tem ne sme narediti nesre?e, ker je kriv. Se pravi, ?e gre ?ez rde?o mora it s tako hitrostjo, da ga ostali udele?enci alhko opazijo in ustavijo. ?e pa se za?ene ?ez kot teli?ek in naredi bum je pa kriv.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Prvi dan decembra pa ?e na radijih cel dan posiljujejo z bo?i?nimi pesmimi - Sam doma je tudi ?e na sporedu tako kot vsako leto ?e 25 let zapored.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Hmmm... policaj je potolkel vse ?ivo, ki se mu ni moglo umaknit - kaj bi ?ele bilo, ?e ne bi stavkali, pol bi vozil ?e enkrat hitreje saj so izjavili, da delajo samo s polovi?no zmogljivostjo zaradi stavke. :ne vem:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/na-ljubljanski-severni-obvoznici-trcilo-6-vozil-nastaja-zastoj.html

Sem posledice videl v ?ivo je bilo pa zanimivo, da je na kraju nesre?e bilo kar ?est policijskih vozil, trije re?ilci in 2 avtovleki - lu?ke so tolk mi?ikale vsepovsod, da je res izgledalo kot veseli december.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dav?ne blagajne
Napisano

Poskusno se je za?elo pa ?e stra?ijo kupce, da jih bodo jebal zaradi ra?unov, ?e jih nimajo s seboj na izhodu iz lokala.

Zdej mi pa naj en pove, kako naj bi to izgledalo, ko recimo pride folk na kak?no praznovanje v lokal pa pa? slavljenec recimo ?asti. A zdej bo moral s sabo imet prenosni skener in printer, da bo lahko dal vsakemu kopijo ra?una? A bo moral vsak svoje sam pla?at? A bodo morali vsakemu v lokalu izdat poseben ra?un ne glede ali jih nato en vse pla?a?

Kaj pa primer iz recimo Mercatorja - zakonca nakupujeta - ?ena pla?a s piko in gre pogledat ?e oblekce, medtem pa mo? odpelje vozi?ek iz ?tacune in ga na izhodu napade in?pektor. A to je takoj kazen, ker ra?una nima s sabo? Al je mogo?e najbolj?, da in?pektorja ignorira? al pa ga rukne? na nju?ko, ?e?, da te je napadel in hotel oropat (kar v prenesem pomenu dejansko je bil njegov namen).

Da ne bo razumljeno narobe - nimam ni? proti dav?nim blagajnam saj bod verjetno prinesle kar nekaj reda - sem pa zelo proti teroriziranju kupcev sploh na na?in, ki so si ga zamislili.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Voznika je zaustavil policist in mu rekel: 
?Ali niste opazili, da je omejitev hitrosti na 30 km/h, vi pa vozite 50 km/h??
Voznik odgovori:
?Ne, ne bo dr?alo, jaz sem peljal 40 km/h? je rekel voznik.
?Ne, ne, ti si peljal 60 km/h!? se je oglasila njegova ?ena, ki je sedela poleg njega.
Policaj nadaljuje:
?Prav tako vas bom kaznoval, ker vam ne dela zadnja lu?!?
Voznik odgovori:
?Oprostite, toda jaz nisem vedel, da mi zadnja lu? ne dela.?
?Kako da ne?? se je oglasila njegova ?ena, ki nadaljuje: ??e teden dni te opozarjam, da zamenjaj ?arnico, ti pa ni?!?
Policaj ponovno:
?Prav tako boste pla?ali kazen, zato ker niste pripeti z varnostnim pasom!?
?Saj sem ga vendar odpel takrat, ko ste me zaustavili,? je spet protestiral voznik.
?Ni res!" se je spet oglasila njegova ?ena. ?Ti se nikoli ne pripenja?!?
?Zdaj pa ?e utihni!? se je mo? zadrl na svojo ?eno.
Policaj vpra?a:
?Ali va? mo? vedno tako vpije na vas??
?ena odgovori: "Ne, ne, samo takrat, ko je pijan!?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sorry :) ampak Symon je tam men odgovarjal in je blo tko napeljano da se je tko zazdelo uglavnem nevermind, hvala.

To se vse strinjam, ampak pravim da s tem da zapremo meje in zganjamo islamofobijo ne bomo ni? re?li, tri?etrt eksplodirancev je bilo rojenih na evropskih tleh ali pa so tu dolgo od pred izbruhi migrantov, in tudi prepoved in strah pred risanjem mohameda je starej?i od 9/11!

Problem torej obviously ti?i nekje drugje.

Svoboda je to da lahk ?ivi? kokr ho?e? brez da posega? v svobodo drugega (no tu vse religije odpovejo bolj kot ne, razen budizma)

No hard feeling sramezljiv

Sej meja nismo zaprli (ok Orban jo je) ampak smo z ograjo prepre?ili nenadzarovane ?rne prehode migrantov ?ez mejo, kjer se jim je pa? zazdelo, da morajo ?ez. Pa? tako ne gre in mejo zaenkrat lahko prestopijo na mejnih prehodih. Je pa res da se po?asi blokirajo ekonomski migranti )pri nas sicer ?e ne), ker po mednarodni zakonodaji itak niso upravi?eni do azila in je nesmisel, da se jih spu??a do Nem?ije potem pa se jih bo spet vozilo nazaj. Pa? so hoteli izkoristit humanitarno katastrofo za lastne interese in zdaj je kot ka?e tega konec.

A ni zanimivo - tukaj rojeni pa vseeno nosijo nekatere "norme" islamske kulture, kot je nespo?tovanja tako lastnega kot tujega ?ivljenja. ?lovek bi pri?akoval, da nekako vsaj mladi bolje razumejo nekatere vrednote in mo?nosti, ki jim jih ponuja demokracija. O?itno je torej vseeno ali je musliman rojen tu ali pa je migriral od drugod, islam in na?ela korana so mu zapisana v krvi.

Zanala?? sem to poenostavil, ker si ?e parkrat omenil, da so samomorilci rojeni v EU. Nekateri posku?ajo opravi?evati, da so ti mladi muslimani potisnjeni na rob dru?be. Verjetno res ampak a so kaj naredili v smeri ve?je samointegracije. A so znani po pridnosti in delavnosti, da bi bili iskani med delodajalci? Al raje ?ivotarijo na nekih socialah, "u?ivajo" v nedelu, isto?asno pa so nezadovoljni sami s sabo in za to nezadovoljstvo najdejo krivdo v nemuslimanih. Kako pridejo na isto idejo kot tisti muslimani, ki niso od tu, da je edina re?itev v sejanju terorja in ubijanju "nevernikov"?

Res te?ko razumem vse to, ker takih marginalnih skupin je veliko ampak vseeno ni izgovorov, da uletijo v neko gledali??e z ?eljo postrelit ?imve? ljudi, pri tem pa za??ito za tako gnusno dejanje i??ejo v veri in alahu. Ker zelo hitro se bo na?la (?e se ?e ni) nemuslimanska obrobna skupina, ki bo krivdo za svojo nesre?o na?la v muslimanih in bo uletela v neko mo?ejo ter postrelila tamkaj?nje vernike pri kulturno versko izobra?evalnem programu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pft, dej se mal bolj potrud prosim.

Govora je o tem da bodo slovenci VE?INA MUSLIMANSKE SKUPNOSTI, in ne to da VE?INA SLOVENCEV muslimanska skupnost.

se pravi, v muslimanski skupnosti bo ve? slovencev kot drugih etni?nih skupin...

Slovencev ali slovenskih dr?avljanov? Ok, ok sej vem kaj si mislil in ima? prav - sem pa vseeno moral ?e ene parkrat zavrtet video, da sem razumel, da je govoril le o muslimanski skupnosti. Precej nerodno izbrani stavek Muftija, sploh, ker da nekako vedet, da danes ve?ino muslimanske skupnosti ne sestavljajo slovenski dr?avljani - kateri dr?avljani pa? Pa retorika je tudi taka ukazovalna "ne bomo dovolili", kar verjetno tudi zmoti, kot je zmotilo ljudi, ko je recimo Rode ?olski sistem primerjal s ?olanjem nem?kih ov?arjev. ?e so in?titucije vere lo?ene od dr?ave potem bodo do dr?ave nastopale s pro?njo in ne z ukazovanjem.

Pa da se vrnem nazaj k stavku, ki je spro?il polemiko in verjamem, da kdor ga je sli?al samo enkrat ga je hitro napa?no razumel in to ni prvi niti edini stavek, ki je bil dvoumen ter je spro?il napa?no razumevanje - ?e so ga pa morali ?e secirati in dodatno raz?leniti je pa samo dokaz, da bi se Mufti vseeno nekako moral bolje izraziti ali pa vsaj ?im prej dopolniti svojo izjavo, da ne bi spro?ala dvomov - jebat ga, pa? ?asi so taki, da je treba bit res ekzakten in ?imbolj nedvoumen.

http://vezjak.com/2015/11/29/medijsko-sovrastvo-do-islama-in-vzniki-nasilja/

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

@Boss: briga me ?e je uradno lo?ena, dokler financira primca in vodi politi?no propagando je ?e vedno samo "uradno" lo?ena.

Nizka samopodoba? Ker si citiral bullshit izven konteksta?! To je tvoj problem in ne moj.

Ker zdej ga pi?ite po principu "vsak musliman je nor terorist ki bo islamiziral slovenijo" in to se vam zdi normalno al kaj?

Islam je v evropi ravno tako lo?en od dr?ave, ?e pa bo ?lo predale? bo pa dr?avljanska vojna.

?e ho?e? svobodno dr?avo so svobodna vsa verstva in vso izra?anje... Tole va?e zatajevanje pravic drugim iz nekega neumnega strahu je totalno iracionalno.

in ?e bi vidva (boss&symon) znala brat moje poste, bi vidla da sem ravno tolk proti islamu kot proti kateri drugi religiji. ne delam razlik.

kar js delam je zagovarjam SVOBODO, OSNOVNO EVROPSKO VREDNOTO, ki je no?em vr?t ?ez okno zaradi dveh migrantov.

?e vama se je skisalo v tem letu ko me ni blo

Zdaj si pa ti reagiral prenagljeno - ne razumem, kako si se prepoznal v mojem pisanju. Replay je bil Symonu, ker je omenjal Makarovi?ko in njen na?in pljuvanja ?ez RKC - sej v tem ni ni? narobe samo potem naj udari po vseh in?titucijah raznih verstev. In to je nadaljevanje mojega posta, kako si upajo samo ?ez eno vero udarit, ?ez drugo pa ne - dajmo imet jajca pa udarmo po vseh al pa po nobenmu in to je ta strah, ki ga omenjam ... RKC ne bo poslala samomorilca al pa ti napovedala fatvo ali d?ihad in to je ta razlika zakaj nekateri z lahkoto udarijo ?ez RKC, ?ez Islam si pa ne upajo.

V glavnem Ploki, malo se pomiri, ker res nisem mislil nate v tistem odgovoru - govorim pa o nizki samopodobi slovenceljnov, ki sami sebe dajajo v ni?, do tujcev so pa hlap?evsko uslu?ni. In ?e nas bo kej pokopalo nas bo to.

Aja, mogo?e edino to: kaj pa je zate svoboda? A to, da brez pregleda lahko prestopi? mejo dr?ave in se vkrca? na letalo oziroma spo?tuje? zakone in to naredi? na na?in, ki je v skladu s pravili in normami? Ali je mogo?e svoboda to, da je vsem vse dopu??eno, da lahko trume ljudi brez dokumentov in brez spo?tovanja do norm in zakonov neke dr?ave po?ne skoraj kar jih je volja. ?e jim pa kaj ni v?e? pa malo kala?nikov v roke, kak?en samomorilski eksplozivni jopi? pa dejmo red narest, da ne bo preve? svobode. Ne vem ampak vseeno sem zato, da se naredi red, da se prisili tudi te migrante v red, kot pa, da bi ?el v Merkator po nakupih s cmokom v grlu, al pa na tr?nico pv upanju, da ravno takrat ne bo kdo imel ?elje razkazovat svobodo po njegovi normi. Jebat ga, svoboda je tako raz?irjen pojem in brez zakonov in omejitev je ne moremo imeti - anarhija in brez zakonje pa? nista svoboda.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Z zadnjim stavkom se nebi mogel bolj strinjati!

Malezijsko letalo: zra?ni prostor je bil odprt. Malezijci niso bili edini, ki so leteli ?ez to obmo?je, sestrelitev je ?isti terorizem. Da je kapitalizem kriv, je pa? tvoj odgovor na vsa vpra?anja, s katerim seveda ne strinjam. Tukaj imava popolnoma nasprotna stali??e in drug drugega prepri?ala ne bova.

Na mednarodno pravo se v Siriji poserjejo vsi po vrsti, na ?elu z Asadom, ki je mu?il in ubijal svoje dr?avljane ?e krepko pred uporom.

?e odgovor na kasnej?i zapis:

Rusi niso nikakr?no zagotovilo pred ?irjenjem ISISa, ker ISIS niti slu?ajno ni njihova primarna tar?a. Oni podpirajo Asada in bombardirajo prete?no na Zahodu Sirije. Gre za sprevr?eno rusko propagando, ki govori o borbi proti ISISu, bombardira ga pa (skoraj) ne.

Ah no ja... VSI so vedeli, da je tam spopad - to samo debili niso al pa tisti, ki ?ivijo pu??avni?ko ?ivljenje - na koncu so se posredni krivci samo ven vlekli, da je bil zra?ni prostor odprt. Ja kaj sem pa napisal druzga - seveda je napad na civilno letalo terorizem :whatever:  A spremenit ruto in se izognit tega dela pa ni mo?no? Zakaj niso spremenili? Hmmm vsaka druga smer bi bila dalj?a in DRA?JA - kaj je pol to ?e da? zaslu?ek pred varnost in da ljudje ne pomenijo ni?, ?e so zaslu?ki pod vpra?ajem.

In kdor se poserje v voja?kem spopadu na mednarodno pravo je terorist. In ker je bilo treba Asada, tako kot recimo Gadafija pa Sadama in Mubaraka odstranit ima? danes bli?nji vzhod in severno afriko v ognju. Ta folk ni zrel za demokracijo ampak rabi trdo roko in tirana, da jih obvladuje, ker v trenutku, ko jih ne so vsi v vojni en proti drugemu. Sej Jugo je tud Tito skup dr?al, 10 let po njegovi smrti pa so bile neko? bratske republike v vojni. Dokler nacija ne pride na razvojno stopnjo, da razume demokracijo rabi samodr?ca pa ?e se ?e tolk bedast sli?i.

Aha, a s strani Rusije uni?eni konvoji nafte in drugih dobrin, ki jo ISIS veselo prodaja Erdoganovi familiji so pa kaj? Propaganda? Al mogo?e ima? dvojna merila in verjame? tur?kemu samodr?cu, ki ?e leta in leta pobija kurde, da je vs OK. Zakaj pa potem po tvoje NATO ne naredi red in uni?i ISIS, ki je navadna horda podivjanih morilcev? Rezanje vratov in mno?i?ni poboji niso dovolj, da bi jih ustavili? Kaj bo ?e treba? Francija je ?e zaslutila, da se delajo norca in se bo raje povezala z Rusijo - le zakaj, ?e Rusi ne dirajo ISIS po tvoje?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

@Symon: huh, nisem zagovarjal, samo orisal sem kontekst, ker se mi zdi podlo na tak na?in plasirat neke izjave.

kar se mene ti?e bi vse religije lahk poslali na luno pa se nej tam pokoljejo do konca.

druga stvar, kar se ti?e hinav??ine:

https://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_tolerance

Dale?, da sem zagovornik RKC ampak vseeno je neka bistvena razlika - RKC je uradno lo?ena od dr?ave in dr?avnih institucij v vseh ali pa v ve?ini dr?av, kjer je to najve?ja religija. Islam po drugi strani je pa osnova za obstoj ve?ine dr?av v muslimanskem svetu in je prepleten skozi vse dr?avne in?titucije - brez islama ni muslimanskih dr?av in tukaj je glavni problem. Dokler sta dr?ava in vera eno in isto oziroma vlada teokracija je pizdarija in tako je bila pizdarija tudi v kr??anskem svetu, dokler se to dvoje ni razmejilo - recimo nekje v ?asu francoske revolucije s koncem 18. in v za?etku 19. stoletje - haj celo taka kr??anska dr?ava kot je ZDA je to razmejila ?e v svoji ustavi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Meni je zanimivo Ploki, kako po eni strani udriha? po cerkvi, po drugi pa zagovarja? tale islam in muslimane. Hecno, glede na to, da imajo oboji dovolj okostnjakov po omarah. Ta del mi ne gre v glavo. Kako je danes popularno biti proti cerkvi, kristjanom itd, obenem pa bi morali sprejemati vsa verstva, narode, spolne usmerjenosti... 

Makarovi?ka in podobni umetniki naprimer so tipi?en primer ljudi, ki so zame navadni hinavci. Pljuvajo cerkev in desni?arje obenem se imajo za neverjetno tolerantne do tujcev.

To je virus nizke samopodobe - nekako spada v isti kontekst kot to, da po slovencih je dovoljeno u?gat iz vseh topov, ?ez tujca pa ne sme? ni? re?t, ker si takoj ksenofob al pa celo rasist.

Sej mogo?e je problem samo v strahu - ?ez RKC si upajo udrihat, ker vedo, da jim noben ne bo ni? naredil, ?ez Islam pa raje ne, ker lahko v naslednjem trenutku fa?ejo samomorilca na doma?i prag. Sej se ?e spomnimo Salmana Rushdia in Satanskih stihov, a ne? Pa Homeinija in razglasitve fatwe proti Rushdiju verjetno tudi. Da ne omenim Hezbolaha in poskus atentata nanj, ki je spodletel, ker se je bomba? po nesre?i sam prehitro razstrelil ?e v hotelski sobi.

Druga?e je pa odpor do cerkve vse ve?ji zato, ker se cerkev vse preve? vme?ava v necerkveno sfero in neukim ljudem pere mo?gane, da se v njenem imenu odlo?ajo tam, kjer cerkev nima pristojnosti. ?e bi se dejansko ukvarjali samo z versko dejavnostjo in bi na stran pustili tako finan?no bogatenje kot vme?avanje v stvari, ki se jih ne ti?ejo bi danes imeli precej vi?jo priljubljenost. In da bi namesto na?ela "ne glej kaj delam ampak, poslu?aj kar govorim" raje v praksi same sebe povzdignili na ideal po?tenosti in morale bi pa imeli podpore ?e pa ?e.

Makarovi?ka in ostali trije stooges-i so pa? skupinica tako imenovanih attention whores ... so pa imeli "smolo", da je samo kak?en dan ali dva za njihovimi izpadi pa? po?ilo v Parizu tako, da so se hinav?ki na hitro poskrili v luknjice , kjer bodo po?akali da se vihar pole?e predno bodo spet pokukali na plano.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kak?en pa je celoten kontekst... islamizirat evropo? iztrebit nevernike? Ne vem, ampak tole ni edina taka izjava, ki bi se jo imelo lahko za lapsus.

?e se toliko ?asa prepri?ujejo v nekaj potem lahko take zadeve pobegnejo iz jezika tudi ob nekih normalnih pogovorih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.