Carr - no?e? razumeti, kaj se dogaja oziroma ne ve? kaj se dogaja... al pa si zavestno zakriva? o?i pred tem kaj po?nejo nekateri pripadniki tebi bli?je kulture. ?e ti je nerodno te razumem, ?e pa jih jemle? v za??ito samo zato, ker so muslimani potem mi je vse jasno.
Sej ne rabi? meni verjet kaj pi?em - preberi si ?i?ka in njegova razmi?ljanja o trenutni situaciji. Koristno branje, ker v svetu ga priznavajo kot enega najve?jih filozofov dana?njega ?asa. Povedal je marsikaj - tudi marsikatero mra?no stvar recimo o Palestincih pa ?e o komu. Resnice ki se namensko skrivajo, da bi se vzpodbujalo neko la?no so?utje.
Ker nisi razumel kaj sem napisal glede teroristi?nih organizacij, dejmo ?e enkrat bolj po doma?e in enostavno, da bo ja razumljivo. Ira, Eta in podobni so delovali na podro?ju, kjer so posku?ali dose?i tisto kar jim je bil cilj in ?elja precej?njega dela prebivalstva - najve?krat samostojnost. Ja IRA je napadala britansko oblast ampak ni pa ?la v Nem?ijo ali pa Francijo al pa v Saudsko arabijo in posku?ala pobiti ?im ve? nedol?nih .ETA podobno. Kaj pa ISIS, Al Kaida - napadli bodo vsakega in kjerkoli samo zato, ker je recimo druga?ne vere ali pa celo ateist ali pa homoseksualec ali pa ?enska (poglej koliko je posilstev evropejk na obmo?jih, kjer je ogromno muslimanov).
?e ?e vedno ne razume? mogo?e takole - dokler sosed ??ije po tleh v svojem stanovanju me pa? ne sme motiti ker je to njegov problem, a ko pa pride scat v moje stanovanje ga pa pa? ne bom v miru gledal. In to?no to se zdaj dogaja pa ?eprav imajo nekateri interese, da se to zakrije ali vsaj marginalizira.
Te bom pa nekaj drugega vpra?al - sicer je trenutno ?e zelo hipoteti?no vpra?anje in upam, da nikoli ne bo realno vpra?anje. Kaj ?e bo pri?lo v Evropi do dejanskega oboro?enega spopada med razli?nima kulturama. Katero stran bo? izbral? Jaz to?no vem katero, kaj pa ti? Bo? stopil skupaj v obrambo evrope pred islamskim fundamentalizmom ali se bo? pridru?il poti jihada in postal mud?ahedin v sveti vojni obglavljanja druga?e misle?ih na poti islamizacije Evrope. Razmisli in bodi po?ten do sebe - kako se bo? odlo?il.
?eprav trdi?, da so to le posamezni kriminalci - kaj pa je vse tole
Problem ni, da je vsak terorist musliman, ampak da vsak o teh teroristov (so ?e kak?ni drugi kje...) samo vpije in trdi, da je musliman. Tem kretenom je tako uspelo razpihat in iztrgat iz Korana tisti citat o ?irjenju vere z ognjem in me?em, da je folk to vzel za ?isto resnico, ?eprav to sploh ni res!
Vsak je lahko v vsakem trenutku pripadnik neke druge vere. Jaz sem lahko recimo sedajle budist in se vpi?em na jogo, oble?em tisto njihovo meni?ko obleko in hodim po Ljubljani, vpijem "hare kri?na"... Lahko si nari?em piko na obraz in bom hindujec, ali pa grem k ma?i v najbli?jo cerkev in sem katolik.
Biti pripadnik neke vere je intimna stvar vsakega posameznika, ki je ne more? preverit s skenerjem, DNK-jem, uradnim registrom in drugimi oprijemljivimi metodami, zato pa je religija tako prikladna za manipuliranje, kar oni s pridom izkori??ajo. Te budale nimajo veze z islamom kot religijo, ampak to izkori??ajo in prej kot bomo vsi to dojeli, prej bo bolje. ?e ne bomo, bodo dosegli svoj namen in zasejali sovra?tvo, da se bodo med samo za?eli klat ?e PRAVI muslimani in PRAVI kristjani samo zato, ker so eni kristjani in drugi muslimani, sicer so pa vsi ?ist fajn ljudje. To ta golazen IS-ovska ho?e in folku enostavno ne potegne, da jim tega ne smemo dat!!! Da pa jim ne bomo dali tega, se je treba kontrolirat in ne ?irit okol sovra?tva, ki temelji zgolj na tem, za katerega vernika se nekdo razgla?a.
Va?no je samo to, kaj nekdo misli in dela, pa ?e je levi, desni, ?rn, bel, musliman, kristjan, budist, gej, lezbijka itd. Vse ostalo je popolnoma brez zveze in je rezultat predsodkov. Glejte na te idiote kot na kriminalce, saj niso ni? drugega kot to. Vsa ta fasada z islamom je pa neumnost...
Saj mogo?e niste pozabili IRE, ETE, ku-klux klana in podobnih organizacij, ki so bazirale na kr??anstvu, pa so v ?asu svojega delovanja tudi pobile precej ljudi (pa prosim, ne mi sedaj it v neke ?tevilke pobitih, ker to ni bistveno). Bistveno je, da so tudi kr??anstvo izkori??ali (in ga ?e) za iz?ivljanje nad drugimi.
Malo me mede? - torej pravi?, da niso muslimani ampak so se teli teroristi preoblekli v muslimane in nadeli arabska imena? Se pravi, da so lahko to samo proble?eni harekri?novci ali pa jehovci?
Tole bo? bolj te?ko prodal, ker tele fanatike vodijo temeljna prepri?anja islama, korana in se usmerjajo tako kot jih dolo?eni verski voditelji ?elijo usmeriti - derejo se nekaj o velikosti Alaha, upodabljanje Mohameda smatrajo kot najhuj?i sovra?ni govor - verjamejo v posmrtno ?ivljenje. Ma ne vem - sej mi lahko re?e? da sem neumen ampak to so vse znaki indoktrinacije na osnovi verskih prepri?anj.
Ker si ravno hotel opravi?evati islamski terorizem z na?tevanjem kr??anskih teroristi?nih skupin bi vseeno bilo mogo?e dobro, da ?e pogleda? za kaj se borijo posamezne skupine in kaj je njihovo vodilo. Upam, da ne rabim razlagat, kaj IRA kot radikalni del Sinn Feina ho?e, kaj ?eli ETA, ali pa neko? rde?e brigade, pa Bader-Mainhof (ne vem, ?e sem prav napisal). Edino KKK je ?e najbli?ji versko usmerjena teroristi?na organizacija vsaj na za?etku, ?eprav ni ?lo za medverski teror ampak za rasisti?ne vzgibe proti temnopoltim.
Kaj pa so ISIS, nigerijski Boko Haram, palestinski Hamas, libanonski Hezbolah, Al Kaida, Talibani - vse te skupine imajo temelj svojega delovanja na verski osnovi in ni va?no ali so suniti ali ?iiti. Njihovo delovanje in osnova je Koran in najbolj radikalno ?irijatsko pravo - ves ?as so v sveti vojni jihada oziroma poti jihada proti vsem nemuslimanom. ?e to niso doktrine verskega fanatizma pol res ne vem kaj so. Kdo je zdaj pravi in kdo nepravi musliman ni stvar debate saj vsak od teh zase misli, da je edini pravi musliman in poklican, da je varuh Islama.
Sicer pa tudi teli dogodki dovolj zgovorno povedo, da tudi sami muslimani niso varni pred ekstremisti:
Oprosti ampak to niso ne na?i in ne avstrijski in ne hrva?ki... vsi teli so od Merklce, ker jih je ona vabila k seb in to?no tja ho?ejo it. Kar je skuhala naj zdejle poje in to ji bo treba jasno in glasno povedat - verjetno ne cmerar ampak pa? nekdo drug.
A vam zastavim uganko? Katera sosednja drzava je v taksnem ali drugacnem konfliktu z vsemi svojimi sosedami? Npr prerekanje glede mejne crte, itd. Na voljo imate zgolj 1 poskus
nehejte mi polagat besede v usta samo zaradi tega ker sem mnenja da ni vsak musliman terorist in ker nisem mnenja da bo zaprtje mej (in s tem spet zatiranje osnovnih vrednot na katerih je bila EU zgrajena) re?ilo karkoli.
samo vzbudilo bo ve? sovra?tva in trenj, folk se bo pa ?e kr bombardiral.
nikjer ne pi?e da ne bo zaprtje mej aktiviralo ?e ve? ekstremistov ki so ?e v evropi (pa so druga, tretja generacija)...
problem si ful preve? enoplastno razlagate, preglobok je da bi si sploh lahko delal utvaro da bo zapiranje mej naredilo karkoli
Saj nih?e ne trdi da je vsak musliman terorist, je pa problem da je vsak samomorilski terorist musliman...
Kako naj zaupa? ljudem, ki ne cenijo niti lastnega ?ivljenja, da bodo cenili ?ivljenje nekoga drugega in ga tako z lahkoto vzamejo pa se pri tem sploh ne kesajo ampak jim je to klimaks navdu?enja. Problem je v tem, da ni nobenega ob?alovanja, ni?esar, da ve?inoma taki te gledajo v o?i in se ti smehljajo v naslednjem trenutku si opa?ejo eksploziv in posku?ajo uni?iti ?imve? ?ivljenj. To je ta strah, ki je ?al nerazdru?ljivo povezan z muslimani in sploh skrajnimi islamisti, saj nikoli ne ve? kdaj bo prijazen musliman ratel krvolo?ni morilec - kot da bi obstajal ON/OFF switch.
In najve? ?kode muslimanom povzro?ajo prav muslimani sami - in v sodobnem svetu se muslimanska vera pa? ravno zaradi takih ekstremistov povezuje z nasiljem, netoleranco, nedemokrati?nostjo in nespo?tovanjem ?lovekovih pravic. In izredno te?ka naloga ?aka vse muslimane s po?tenimi nameni, ki bi radi ?iveli v so?itju z drugimi, da spremenijo tako mi?ljenje v svetu. Ampak ostali ne bodo re?ili tega problema, ker re?ijo ga lahko samo in le muslimani sami.
Sicer sem to ?e napisal pa bom ?e enkrat - glavna naloga muslimanskih dr?av bi moralo biti popolno distanciranje od kakr?nihkoli teroristi?nih, jihadisti?nih, vahabitskih, salafisti?nih te?enj in strogo obsojati ter se boriti proti kakr?nim koli teroristi?nim dejanjem. S tem bi se islam in posledi?no muslimani opral in pretrgal vez, ki jo danes ima s terorizmom. Terorizem in vsi skrajne?i pa bi s tem izgubili podporo in naklonjenost in ?e tega nima? tudi sami ne bodo dolgo obstajali.
#Putin : to forgive the terrorists is ip to God but to send them to him is up to me
Francija in Rusija bosta kot ka?e sodelovala v koordiniranih napadih na IS... ameri ostajajo zunaj - po moje zdele mrzli?no tuhtajo kaj naj naredijo, ker kot ka?e Rusija in EU ?edalje bolj stojita skupaj, ameri pa ostajajo sami.
Zanimiva izjava nekega muslimana na visokem polo?aju: poraza IS ne bi smeli sprejeti, ker bo miselnost IS ostala - potrebno bo eliminirati 40-50k indoktrinirancev na tem podro?ju, da bi zagotovili mir.
to da mi od takrat na ?ihtu tudi do 10krat na dan obrnejo ?epe in me pre?latajo. Ker je baje to v Parizu nov 11.september, razmi?ljam, kak?na bo nadgradnja tega 10kratnega ?latanja in obra?anja ?epov. N
a te vsaj kak?ne lu?tne punce pre?latajo? ... ker ?e so grdi potetovirani dedci jih lahko to?i? zaradi seksualnega nasilja na delovnem mestu..
Aja, v keri slu?bi pa si, da se imate ?as s tem zajebavat?
Mujo u autobusu pokazuje svoju kartu kontroloru na ?to mu ovaj ka?e: 'Gospodine, to je dje?ja karta!' 'Evo, vidite koliko sam dugo ?ekao autobus!'
Kupio Mujo burek. Samo ?to je zagrizao, upita buregd?iju: - Je li, bolan, gde ti dr?i? meso? - U fri?ideru, gde bih drugo. - Pa stavi malo i u burek, matere ti
- Je l', bolan, Mujo, kakvu bi ti ?enu voleo da na?e?? - Paranormalnu! - Kako to misli?, paranormalnu? - Pa da ima para i da je normalna.
Juri bik Muju oko ku?e. Fata mu ka?e: - Ne tr?i tako brzo, dobi?e? infarkt. - Bolje i infarkt, nego tele - ka?e Mujo.
Mujo ka?e Hasi: - Vidim ja da ti mali ulazi u pubertet! - Ubi?u ga! Poslao sam ga u apoteku.
Do?e Mujo pijan ku?i i odjednom se ?uje: - Bum! Pita Fata: - "Mujo, ?ta je to palo?" - "Kaput," odgovori Mujo. - "Kako se kaput toliko ?uje?" - "Ma bio ja u njemu!
Do?e Bosanac u Srbiju i ?eta se i vidi u izlogu harmoniku. I hteo on da je kupi i pita prodavca - Da li mogu da kupim ovu harmoniku? Prodavac - Ne ne prodajemo Bosancima. Do?e drugi dan ali se preru?i u Kineza. - Da li mogu da kupim ovu harmoniku? Prodavac - Ne ne prodajemo Bosancima. Do?e tre?i dan ali se preru?io u Crnca. - Da li mogu da kupim ovu harmoniku? Prodavac - Ne ne prodajemo Bosancima. Bosanac - Kako znate da sam ja Bosanac? Prodavac - Zato ?to to nije harmonika ve? radijator.
Mujo i Haso se hvale... Mujo: Ja sam men ! Kakav men? Mujo: Dzentlemen! Na to ce Haso... Haso: I ja sam men! Kakav men? Haso: Biznismen ! Na to ce cigo sav uzbudjen... Cigo: Ja sam men! Kakav men? Cigo: Nepismen!
Mujo u pijanom stanju vozi automobil kad ti ga na putu od kafane do ku?e zaustavi policija. - Gospodine, jeste li to vi pijani? - pita ga policajac. A Mujo ?e na to: - Jesi li ti to novi bolan?
V bistvu zaostajat z 2:0 sploh ni slabo - tako nima? kej zgubit in gre? na glavo v tekmo brez nekega hudega taktiziranja, ki se v ve?ini ni nikoli dobro izteklo - vsaj ne za na?e.
Ima? tudi cel kup zmernih vernikov, ki so izobra?eni in ne hodijo okrog zadekani do u?k in nepobriti...
Ja, v koranu je cel kup takih pasa?. Nikjer sicer eksplicitno ne pi?e da je nevernike treba pobiti (razen v vojni), pa tudi to da islam zavladati svetu ne pi?e.
Za ?ensko pi?e marsikaj. Ampak v resnici ni? bistveno druga?nega kot v bibliji.
To?no tako saj so v sveti vojni proti zahodu ves ?as in zato jim je normalno pobijat civiliste. Sej skoz govorijo o sveti vojni al sem jaz kaj zamudil?
1000 let?
?arovnice so se za?igale 300 let nazaj.
Iran je bil pred versko revolucijo razvita dr?ava z izobrazbo in kulturo na nivoju... to je 50 let nazaj. o?itno je neki ?lo fejst narobe. ...
Ja js bi tud rad spo?tovanje do lastne kulture in preteklosti, tam nekje izpred leta 700, preden so nas prisilno pokristjanili, tako kot se zdej marsikdo boji islamizacije... isto sranje, drugo pakovanje, prisilna islamizacija zdej bo zmern islam ?ez 1000 let, ista jebena zgodba kot s kr??anstvom... pa? smo zgubli 1000 let vmes, to mi je edino ?al, ker bo spet pri?el srednji mra?ni vek religije.
in potem kaj, jovo na novo, kr??anstvo?
Mislim, kaj ma en povpre?en musliman veze z verskimi teroristi?
"?arovnice" so za?igali zaradi NEZNANJA. Zato ker si niso znali razlo?iti zadev, znanost je bila v povojih in cerkev je ravno zaradi tega imela mo?, ker je vse stvari
razlagal kot bo?jo voljo. Danes v ?asu informacijske dobe neznanje ni opravi?ljivo.
In ko si ravno omenil lov na ?arovnice - ko je medicina v 17. stoletju napredovala in so znali razlo?iti marsikaj se je lov na ?arovnice
prakti?no nehal v nekaj desetletjih.
No ja zgodba z Iranom je pa upam, da jasna - ?ah Reza Pahlavi je pri?el na oblast s pomo?jo ZDA in je v bistvu ustvarjal sekularno dr?avo napredka.
Toda v za?etku sedemdesetih je na vrhuncu naftne krize balon hitrega razvoja po?il in predvsem tako, kot zdaj v Evropi je bilo ?edlaje ve? mladih Irancev brezposelnih - silili so v mesta, kjer se je prej dogajal razvojni boom, ampak zaradi krize je Iran bele?il visoko inflacijo ter ?edalje ve?jo krizo pred vsem med mladimi.
Ti so seveda krivili sistem in ZDA, kar je omogo?ilo verskemu liderju Ajatolah Homejiniju, da je pri?el na oblast in spremenil Iran v islamsko versko dr?avo.
Konec napredka in demokracije, za?etek verske oblasti in vladavina ?irjatskega prava. Nekaj provinc se sicer upre, kar izkoristi Sadam in zasede del Irana, ter spro?i Iransko Ira?ko vojno. Pa da ne bom ve? nakladal je tole zadost za osnovno znanje zgodovine in kje je ?lo nekaj narobe.
?e ne bi imeli verski teroristi tiho podporo muslimanskega sveta bi ?e davno bili na smeti??u zgodovine. Tako pa je dr?a muslimanskih dr?av proti terorizmu mlahava kot cura devedesetletnika in to je odgovornost muslimanskega sveta. ?e bi vsi strogo obsodili terorizem in to tudi v praksi zatirali bi ga lahko ?e davno izkoreninili - jim je pa fino ker "u?ivajo", da nekdo maskarira nevernike.
700 let razlike je velik... sploh 700let razvoja v evropi ki gradi na sekularnosti zadnjih X let, medtem ko mati?ne dr?ave islama gradijo na ?ariatskem pravu :-)
?e gleda? da je kr??anstvo in njegov razvoj potekal vzporedno z islamom, je islam danes nekje tam kjer je bilo kr??anstvo leta 1300, nekje blizu kri?arskih vojn...
Kar se primca ti?e je to pa? sofisticiran terorizem, v osnovi se gre za ustrahovanje in za kratenje pravic nekomu drugemu.
Bo treba najprej pred svojim pragom pomest... v komunizmu je blo to fajn zrihtano, zdej nas pa zgleda ?aka nova mra?na doba -srednji vek, in bomo spet drek skoz okno metal namest kanalizacijo uporablali.
Ne me napadat, moje osebno mnenje je da Islam, brez da se prilagodi, v multikulti svobodni evropi nima prostora, ker njegove najbolj bistvene vrednote niso kompatibilne z vrednotami svobodne sekularne evrope. Basta. Tudi kr??anske niso, zato se je pa kr??anstvo prilagodilo, in zdj je krnaenkrat kontracepcija ok,... recimo.
Sam ?e mislite da se bo prilagodilo s splo?no ksenofobijo in sovra?tvom do muslimanov ki so kljub temu tu ?e par stoletij (od tur?kih vpadov - hec - religja miru hehe), potem tud ne vem kje vam je glava.
sam ?e bolj ?enete vse skup v podporo isis, ker se obna?ate to?no tko kot isis grozijo da se grozni zahod obna?a.
Svobodna evropa je svobodna za vse. To je treba jasno dat vedet islamu, ki se mora bit sposobn prilagodit, ampak omejevat svobo??ine je ONE WAY ROAD, pa VSI VEMO KAM.
V zadnjih 100 letih je toliko napredka in spoznanj kot v vsej ?love?ki zgodovini pred tem skupaj tako, da skrivanje za manjkajo?imi stoletji je le voda na mlin verskemu fanatizmu in tiho opravi?evanje svinjarij.
?e bi se islam ?elel u?iti od kr??anstva bi se lahko ampak se no?e, ker kr??anstvo zani?uje in kristjane obklada z verniki. Te?ko potem pri?akuje?, da bodo
kristjani pa imeli bolj razumevajo? odnos do islama, ki jih sploh ne priznava kot enakovredne, se ti ne zdi?
Za odpravljanje splo?ne ksenofobije in sovra?tva do muslimanov lahko naredijo najve? samo muslimani sami in to na zelo enostaven na?in. Nih?e jim ne bo kratil vere dokler svoje vere ne bodo vsiljevali ljudem v dr?avah v katerih so pri?li kot priseljenci. Ja tudi to, da zahtevajo (in ne prosijo) svoje verske pravice ni ustrezen na?in in da javno razkazujejo, da so oni pa? druga?ni od ostalih tudi ne bo pripomoglo k so?itju. Pa? zadekane deklice z rutami na glavah v ?olskih klopeh spro?ajo razlikovanje - a je to potrebno, a je res potrebno, da se na dale? vidi versko prepri?anje?
V sodobni svet ne sodijo verske relikvije in javno demonstriranje verske pripadnosti z jasnimi simboli in ikonami te pripadnosti. Naj bo vera stvar posameznika in njegove zasebnosti; kri?e, davidove zvezde,naglavne rute, dolge vahabitske brade in druge verske oznake pa naj ostanejo le del zgodovine. To bo ?ele pravo so?itje pa ne glede al si musliman, kristjan, budist, judaist, al pa ami?, al pa ateist al pa le ?e verjame? v konzervo pravega pasulja.
mislim da ne poznas prave vere, ker tole kar se dogaja to niso tapravi muslimani, ker taprava vera prepoveduje ubijati nedolzne ljudi, lahko ubijes samo na fronti,zenska je zelo cenjena,ko ti recem cenjena mislim zares cenjena. nisem neki verski fanatik ampak to kr se dogaja tudi ne odobravam ker tole je bolano ampak folk se je ubijal, se ubija in se bo, pa bilo to zaradi vere,kulture, rase, teritorija, itd. zmerej se neki najde.
?enska cenjena... zato pa morajo biti zadekane od nog do glave kot ninje in ?e se jim zazdi da se je z nekom spogledovala jo pa kamenjajo do smrti - ja to je ortodoksni islam danes v 21. stoletju. Napredek res.
Druga?e si pa z videom res kiksnu v polno. David Icke je eden najve?jih lunatikov in teoretikov zarot, ki verjame v raso ku??arjev, ki nam vlada in imajo svojo bazo v votli luni, ki je v bistvu vesoljska ladja. Poleg tega je pred ?etrt stoletja celo izjavil, da je bo?ji sin in da bo takrat tudi konec sveta. Ima pa ?e cel kup prebliskov o obredih, ?rtvovanju, pitju krvi, iluminatih, ki nam kontrolirajo mo?gane pa ?e mnogo tega... knjig je napisal res veliko in pa? ima svoj krog obo?evalcev.
No da bo? recimo vedel s kom imamo opravka je tukaj video, ki najbolje opisuje kdo je David Icke
?e odmisli? kri?arske vojne, kurjenje ?arovnice, masovne poboje doje?nkov za samostani, prisilno pokristjanjevanje tretjega sveta (?e vedno), al pa v kon?ni fazi Breivika. ki je pobil sam 77 ljudi na norve?kem...
je pa res da ni imel bombe, je imel mitraljezko.
Katoli?ani so ?ist isto ubrisani, sam da majo 700let fore in se ?e znajo obna?at.
ne ne bi bilo. ?e vzame? evropi socialno ekonomsko varnost se bodo tud streljali med seboj.
?e je ne primerja? s kako drugo statistiko (regijo, njeno ekonmsko razvitostjo, socialno varnostjo in nivojem izobrazbe)
potem ugotovi? da religija pravzaprav dost nima s tem.
mogo?e majhna deviacija v ?kodo islamu, ker je pa? ?e mlad... ampak svetlobna leta dlje od tega da bi bil to sr? problema.
pustite ve?ine in manj?ine pri miru, ker na ta na?in vedno takratko nekdo potegne...
Terorist je gnoj zaradi tega ker ho?e v svoj na?in ?ivljenja na vsak na?in prisilit drugega.
Tudi primc je zame terorist. Vsak ki na vsak na?in ho?e drugega kakorkoli podjarmit (in sam od tega nima ni?, niti mu s priznavanjem pravice drugega njegove lastne niso kr?ene) je terorist.
Pravice bi morale biti unija prepri?anj vseh, prepovedi pa presek prepri?anj vseh.
Manj?a deviacija - v katerem paralelnem vesolju pa ti ?ivi?? Lepo te prosim ne primerjaj srednji vek z modernimi ?asi. V?asih niso imeli ne medijev ne mo?nosti za informacije in seveda se je dalo marsikaj zakriti. Za dana?nji ?as je to nesprejemljivo - vsak ima mo?nosti preverit informacije in izgovorov ni ve?. ?e pa nekomu pa?e, da zani?uje ?enske, obglavlja ljudi kar tako malo za hec, seje teror in se zna?a nad ljudmi, ki se mu v tistem trenutku ne morejo upreti je pa strahopetno do amena in poden od podna.
Pa ne mi s takimi forami o nekih mladih religijah... ma dobr no 1400 let je zate mlado, ma sej nisi resen. Se pravi bi danes vsak, ki ustanovi novo religijo lepo klal in pobijal ter masakriral vse ?ivo z izgovorom - hja jebi ga, mi smo mlada religija pa imamo ?e "fore" da se nau?imo civiliziranosti. Noro res kaj vse ?lovek ne prebere.
In kako lahko re?e?, da ni vezano na religijo - a isto?asno je v isti ustanovi tako verski kot kulturno izobra?evalni center. Se pravi verski voditelj odreja kako in kaj se je potrebno obna?at.
Se pa strinjam, da religija je gonilo zla pa naj bo na katerikoli strani.. ?e vsak jo je nekje izkoristil za najbolj podle zadeve. In ?e danes zbri?emo vse religije in polo?imo na ple?a ljudi lastno odgovornost in krivdo za dejanja ne pa da se skrijejo za vero in odpu??anja ter device in ne vem kaj ?e, si upam zatrditi, da smo zelo blizu idealne dru?be. Ko bo vsak nosil odgovornost za svoja dejanja bo raje 10x premislil predno bo naredil pizdarijo.
In ja tudi Primc je omejenec, ki se skriva za vero in neko kr??anskost ampak to je spet izkori??anje vere za delanje lastnih koristi oziroma vplivanje vere na dru?bo, da se pokorava njihovim na?elom. Je pa vseeno razlika da Primc pa? ne re?eta ljudi s kala?nikom in se ne razstreljuje naokoli - pa? topoglavci se zbirajo okrog njega, na?itani ljudje pa vseeno razmi?ljajo s svojo glavo in v nekem geju ali pa lezbijki res ne vidijo gro?nje za lasten obstoj.
?alostno je predvsem to, da vsi, ki so samo namignili, da se bo to zgodilo, so bili obsojani s strani preve? gore?ih samaritancev za ksenofobe.
Pa nikoli ni nih?e rekel, da so vsi migranti teroristi ampak le, da se ta exodus zlorablja za prikrito infiltracijo terorizma v evropo. Pol pa jih poslu?amo kako smo nehumani. A da ti pa nekdo razstreli familijo, postreli sorodnike, prijatelje in se zna?a nad neoboro?enimi ljudi - a ne to pa je v redu sej so to le povra?ilni ukrepi.
Tudi zaradi raznih humanitarcev in namenskega nagajanja policiji na mejah je skozi pri?lo ogromno oseb, ki so varnostno vpra?ljive in to velja za vse, ki nimajo dokumentov ali pa zavestno la?ejo o najbolj osnovnem podatku kot je datum rojstva. Kako lahko nekdo zahteva, da se take osebe spustijo skozi, ?e te zavajajo takoj na za?etku.
Res je treba razne Makarovi?ke in druge podobne patrone vpra?at ali se ogla?ajo le zaradi lastne samopromocije ali so mogo?e tudi oni sami v kak?ni tihi navezavi kot notranji pomaga?i terorizma. Pa naj se izjasnijo.
Ograje so postavljene z namenom prepre?itve nelegalnih prehodov in to?no je znano kak?en prekr?ek ali celo kaznivo dejanje storim, ?e nelegalno prestopim mejo in me dobijo. Ampak o?itno nekaterim zaslepljencem pa? ni ni? jasno dokler ne bo bomba eksplodirala v njihovi hi?i. Me zanima kak?ne bodo potem izjave takih in podobnih. Verjetno si bodo ?eleli ?e ve? teh "ubogih rev?kov", ki se jim zaradi grozot pred katerimi be?ijo pol malce od dolg?asa odtrga in v navalu nostalgije po starih ?asih spro?ijo kako bombo ali dve pa mal prepucajo cev na kala?niku - se pol po?utijo veliko bolj doma?e.
Hja v bistvu je torej z dejanji samo potrdil Rossiju in vsem nam dokazal, da se Rossi kot ka?e ni vsega izmislil. Hja vsak pameten bi malce pazil, da ne bi bilo vse tako transparentno.
V F1 se je mu?kalo ampak vedno je bila ekip najprej in ve?inoma je ?lo za pomaganja znotraj ekipe - ekipa daje dirka?em denar ne pa dr?ava. In ?e na ra?un svetovnega prvaka za ?panijo spusti? 2x prvo mesto ... hmmm noben lastnik takega dirka?a ne bo dolgo gledal.
Hja.. en velik problem je ?e dirka? za dr?avo in ne za ekipo, ki ti je to omogo?ila in financirala. Vpra?anje kdo bo ?e MM-a gledal, ?e ni najprej zavezan ekipi.
Glede, da sem po res res dolgem ?asu gledal MotoGP in da itak nisem fan motociklov bi tekmo lahko nekako razlo?il v enem stavku.
Dirka je bila kot film z vrhunskimi igralci in blazno slabo igro.
Kdor tega ni videl je ali slep ali pa preve? zaljubljen v svojega idola, da bi lahko kriti?no prepoznal, da je blo vse en navaden BS in sramota MotoGP-ju na sploh - tak drek ?e v F1 ne vem kdaj je bil nazadnje.
@dpicul - sorry ampak o kak?nem ritmu govori?... Rossi realno ni mogel bli?je ker je ?tartal iz oslovske klopi. Pri tem je vedel, da tudi ?e bi s z zobmi zagrizel v asfalt in se z njimi dr?al proge ne bi mogel nadoknaditi razlike. Torej mu je bila edina realna mo?nost, da Lorenzo naredi napako ali pa da mogo?e ekipca ?panskih "Three stooges" naredi budala?tino, kar je bilo pa realno nemogo?e za pri?akovat. Temu primerno je pa? z nekim varnim tempom dr?al mesto, ki si ga je priboril, ker najslab?e bi bilo, da bi nekaj divjal ?ez mejo pa recimo odstopil - nakar bi MM in Perdrosa brez problemov prehitela Lorenza in vsi bi se spet spra?evali, kaj bi bilo ?e Rossi ne bi odstopil in bi on izpadel kot najve?ji lolek, ?panska falanga bi pa slavila kot najbolj po?tena na svetu.
Tako pa se je izkazalo kar se je moralo izkazati in v bistvu je pa? cel svet videl "namje?talko" pa ?e bo? 100x rekel da ni res.
Aja pa da me ne bo? nekaj obkladal z navija?tvom - MotoGP ne gledam, vem sicer kdo dirka ampak ne navijam za nikogar - sem pa si neobremenjeno ustvaril mnenje v zadnjih dveh dirkah in mislim, da se nisem zmotil.
to je bilo leta 2010. Rossi se ni boril ve? za prvaka, dajal pa se je z Lorenzom, tako kot Rossi - Marquez dirko nazaj, to sem hotel re?t, oba enako dirkata, ker sta enaka po krvi. Nikjer nisem omenil kakega kriminala Boss...
aha a to je to - sem ?e priznal, da o MotoGP-ju skoraj ni? ne vem in sem gledal le dirkanje kot dirkanje in zato mi ni bilo ni? sporno saj je bil lep boj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Carr - no?e? razumeti, kaj se dogaja oziroma ne ve? kaj se dogaja... al pa si zavestno zakriva? o?i pred tem kaj po?nejo nekateri pripadniki tebi bli?je kulture. ?e ti je nerodno te razumem, ?e pa jih jemle? v za??ito samo zato, ker so muslimani potem mi je vse jasno.
Sej ne rabi? meni verjet kaj pi?em - preberi si ?i?ka in njegova razmi?ljanja o trenutni situaciji. Koristno branje, ker v svetu ga priznavajo kot enega najve?jih filozofov dana?njega ?asa. Povedal je marsikaj - tudi marsikatero mra?no stvar recimo o Palestincih pa ?e o komu. Resnice ki se namensko skrivajo, da bi se vzpodbujalo neko la?no so?utje.
Ker nisi razumel kaj sem napisal glede teroristi?nih organizacij, dejmo ?e enkrat bolj po doma?e in enostavno, da bo ja razumljivo. Ira, Eta in podobni so delovali na podro?ju, kjer so posku?ali dose?i tisto kar jim je bil cilj in ?elja precej?njega dela prebivalstva - najve?krat samostojnost. Ja IRA je napadala britansko oblast ampak ni pa ?la v Nem?ijo ali pa Francijo al pa v Saudsko arabijo in posku?ala pobiti ?im ve? nedol?nih .ETA podobno. Kaj pa ISIS, Al Kaida - napadli bodo vsakega in kjerkoli samo zato, ker je recimo druga?ne vere ali pa celo ateist ali pa homoseksualec ali pa ?enska (poglej koliko je posilstev evropejk na obmo?jih, kjer je ogromno muslimanov).
?e ?e vedno ne razume? mogo?e takole - dokler sosed ??ije po tleh v svojem stanovanju me pa? ne sme motiti ker je to njegov problem, a ko pa pride scat v moje stanovanje ga pa pa? ne bom v miru gledal. In to?no to se zdaj dogaja pa ?eprav imajo nekateri interese, da se to zakrije ali vsaj marginalizira.
Te bom pa nekaj drugega vpra?al - sicer je trenutno ?e zelo hipoteti?no vpra?anje in upam, da nikoli ne bo realno vpra?anje. Kaj ?e bo pri?lo v Evropi do dejanskega oboro?enega spopada med razli?nima kulturama. Katero stran bo? izbral? Jaz to?no vem katero, kaj pa ti? Bo? stopil skupaj v obrambo evrope pred islamskim fundamentalizmom ali se bo? pridru?il poti jihada in postal mud?ahedin v sveti vojni obglavljanja druga?e misle?ih na poti islamizacije Evrope. Razmisli in bodi po?ten do sebe - kako se bo? odlo?il.
?eprav trdi?, da so to le posamezni kriminalci - kaj pa je vse tole
http://www.breitbart.com/london/2015/11/11/watch-anti-migrant-video-going-viral-across-europe/
mainstream mediji take posnetke namensko skrivajo, ker ?e bi to objavljali bi danes verjetno ?e vsa Evropa krvavela...
Sicer pa imamo tudi pri nas nekatere premaknjence
Povezava za deljenje
Deli na druge strani