Skoči na vsebino
Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Danes skoraj ra?unovodkinjo vrgel skozi okno...

V slu?bi so me poslali na nek seminar v Ljubljano. In sem se pet dni vozil vsako popoldne v Ljubljano. S svojim avtom. Nekaj kasneje pa sem iz tega imel izpit pred dr?avno komisijo. 

Torej sem se v enem mesecu ?est krat peljal v Ljubljano. In pri pla?i dobil povrnjene potne stro?ke: ?est krat od Nove Gorice do Ljubljane, torej 642 km. In sem ?enski komaj dopovedal, da sem se vsaki? pripeljal tudi nazaj, torej moram dobiti potne stro?ke tudi za relacijo Ljubljana - Nova Gorica... Ni ji ?lo v glavo, kaj bi rad...

:vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, potem ima? pa take ekstreme, kot je bilo pri meni: Rena je bila ve? na servisu kot pri nas doma na dvori??u. Naslednji avto je bila Honda. Pri okoli 120.000 km smo imeli prvo te?avo: crknila je ?arnica...

Ko je Honda ratala premajhna, smo kupili Mazdo 5. Zdaj ima 253.000 km. Na cesti smo ostali samo enkrat: popolnoma zabasan filter za nafto - o?itno smo nekaj takega natankali, pa ?e pozimi je bilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja najbolje je, ko o pokvarljivosti posamezne znamke modrujejo tisti, ki so kupili rabljeno vozilo s 3x prevrtenimi kilometri ne da bi vedeli za to. Logi?no da se na takih avtih stvari kvarujo.

?e se ?e nekdo spu??a v ocenjevanje zanesljivosti, naj najprej kupi nov avto, naredi z njim ene 300Kkm, tako da bo vedel kaj se je z njim dogajalo, pa potem sodi.

Ja, to je res. Zato se pa ogla?am jaz, ker mi smo pa Reno kupili novo, ?ena pa je tisto Reno razbila pri 63.000 km. V tem ?asu smo - pod garancijo (pa ve?, da servis garancije zlepa ne prizna) - zamenjali:

- kri? na drogu volana

- volansko letev

- amortizerje

- lakiran je bil zadnji blatnik, ker se je olu??ila barva

Poleg tega pa ?e:

- zavorne diske - 2x

- zavorne bobne

- zavorne plo??ice in kon?nike smo menjali ve?krat kot pnevmatike (?isto resno: nobena garnitura ni zdr?ala ve? kot 8.000 km - niti od servisa do servisa!)

amortizerje (ja, kljub temu, da so jih enkrat v garanciji, smo jih morali kasneje ?e enkrat)

Zna biti, da smo ?e kaj, pa se ne spomnim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
- "Kadarkoli te kli?em, se nikoli ne oglasi?! Mora telefon vsaj 100 krat pozvoniti, preden se ti MOGO?E oglasi?! Kaj, ?e bi bilo kaj nujnega?"

- "Pa, imam te za dovolj inteligentnega, da v tem primeru ne bi klical mene..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

- "Glej, glej! Moral bi re?i, da si prava lepotica. Ampak, glede na to, da prava lepota prihaja od znotraj in glede na to, da v tebi ?e nisem bil, se bom zaenkrat ?e vzdr?al komentarja..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

V trgovini dam pred trgovko ?katlo kondomov, se obrnem k ?eni in ji na ves glas re?em: "Povej mo?u, da bo? prespala pri prijateljici."

Izraz na trgovkinem obrazu - neprecenljivo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Toliko sem ponosen sam nase, da se prav moram pohvalit...

V?eraj sem pri?el v slu?bo z BTjko. ?e po poti so me klicali, da naj grem kar na dislocirano enoto - oddelek za invalidno mladino, in naj se tam prijavim, pa ko tam odpravim te?ave, pridem v "bazo".

Ko sem kon?al in se odpravljal z BTjko v "bazo", pride mimo en fanti?, ?etrti ali pa peti razred. Invalid. Zraven pa ?e njegova mamica. In fantek gleda v BTjko in re?e: "Gospod, jaz se pa ?e nikoli nisem peljal z d?ipom. A me peljete en krog?"

Njegova mamica ga takoj za?ne "postrojavat", da se to ne sme in da to ni prav in se meni opravi?evati in razlagati, da ji je nerodno,.. Jaz pa samo re?em fanti?ku: "Glej, zdaj moram v slu?bo. Se pa ?e oglasim, pa dore?eva." In se odpeljem.

Kasneje sem po interni liniji poslal sporo?ilo tej mamici, da bi rad govoril z njo, ko bo fanti? zaspal. In sem se potem zve?er tam ustavil in ji razlo?il, da imam pet otrok in da vem, kak?ni so otroci in da v bistvu mi je bila njegova neposrednost v?e? in da mi ni problem de?ka malo zapeljati naokoli - da pa me zanima njeno stali??e. Konec koncev, dati otroka nekomu nepoznanemu, da ga odpelje... Pa sva se kar nekaj ?asa pogovarjala, najprej stoje, nato sede... Po dveh urah in pol je "pristala" na to, da danes, preden grem v slu?bo (popoldanska izmena), pridem po fanti?a in ga odpeljem z d?ipom, ampak ne kak?en "overland" in ne kak?en ekstremni offroad. ?e dopoldan se mi je uspelo zmenit z Gori?kimi opekarnami, da lahko pridem v glinokop Aj?evica. 

In tako sem danes pred slu?bo pri?el po fanti?ka, montiral njegov sede?ek spredaj desno, in sva ?la. ?e vreme je lepo sodelovalo in se je zlivalo kot zme?ano, lu?e povsod, blato je ?pricalo izpod koles,... Po eni uri sva se vrnila. Ja, pri teh otrocih je obrazna mimika precej "zakrnela" in ne more? ugotoviti, kako se po?uti. To mora? razvozlat iz ostalih gest. Jaz sem teh otrok kljub vsemu malo vajen, ?eprav ni moje delo z njimi. Jih pa pri svojem delu sre?ujem... Torej, med vo?njo nisem imel ?asa "prodajat zijala" in gledat, kako je s fanti?em, na koncu pa, ko sva se vra?ala, se mi je zdelo, da je kar malo razo?aran. No, ko sva pri?la nazaj, mi je postalo jasno, da je fanti? v vo?nji sicer u?ival, razo?aran je pa bil, ko sva se odpravila nazaj... Ga je bilo pa prav veselje gledat in poslu?at, s kak?nim navdu?enjem je svoji mamici razlagal, kje sva se vozila in kako je bilo. Kak?ne malenkosti je opazil, ki jih jaz nisem. No, odpravim se v slu?bo in po nekaj urah dobim po interni liniji od te mamice sporo?ilo - zahvala in "jamranje", ker je fanti? o eni uri vo?nje tri ure razlagal, kako je bilo - in da bo najbr? poslu?ala ?e celo pot do doma. In pa da jo malo skrbi, kaj bo rekel njen mo?, ?e bo tamali doma razlagal, da ga je "hi?nik peljal z d?ipom"...

Imam pet otrok, kar pomeni, da imam dovolj svojega dela. Ampak vseeno je bila tista ena ura in tiste 4 litre nafte za tistih 25 km vredno tega. Nikoli si ne bi mislil, da lahko nekemu de?ku - invalidu lahko naredi? tako veselje s tem, da ga malo pelje? po blatnih lu?ah...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prekleta re?, pa to ni normalno! V Google v iskalnik vtipkam "shema rezervoarja za kriogene pline" ven mi pa vr?e rezultat: biolo?ke ?istilne naprave, ocena sprejemljivosti vpliva morskega plinskega terminala, pobudo za pripravo ob?inskega prostorskega na?rta, zbornik Kuhljevih dnevov, program ravnanja z odpadki,...

A ima kdo mogo?e kak?no idejo kje bi dobil to shemo ali pa kar fotografijo sheme s kak?nega rezervoarja za kriogene pline (teko?i kisik, teko?i du?ik, teko?i argon,...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Z ?eno gledava film.

Pa me za?ne z roko bo?ati po notranji strani stegna in me vpra?a: "A se ti kaj dviga?"

Normalno, takoj za stvar: "Ja, se."

?ena: "Resno?"

Jaz: "Ja, resno."

?ena: "Ja, daj se potem dvigni pa mi prinesi kozarec soka. Pa ?e kaj za grizljat..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Baje obstaja en pregovor, da mirno morje nikoli ni naredilo dobrega mornarja. Isto tako jaz mislim, da dober avto ne naredi dobrega ?oferja. Eto, tako se jaz tola?im, ko moram vozit tale moj kr?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
- "Zaklenil sem avto in klju?i so notri. kaj naj naredim?"
- "Zna? angle?ko?"
- "Znam, pa kaj ima to veze?"

- "Hja, meni so v ?oli govorili, da ?e zna? angle?ko se ti odpirajo vsa vrata..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pripeljala moja punca svojega fanta k babici. Babica nikakor ni vedela, s ?im naj jima postre?e in ponuja klobase, ?unke, pe?enko,...

H?erka: "Babica, moj fant je vegan."

Njena babica mu ponudi roko in re?e: "Oprosti, tole je bilo pa res nevljudno. Torej, me veseli, vegan, jaz sem pa Marta. Bosta ocvirke, prav lepo hrustajo?"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.