Govorim o oglaševanju, limanici, na katerega se ljudje ujamejo. Že samo zavajajoče oglaševanje je problem, kršitev predpisov. Itak vem, da so v ozadju finančne zadeve, Telekom T-2 lupi za najem optike ...
Sej ne zavajajo, povejo da je "DO" neke hitrosti, potem pa individualno glede na pogodbo...saj Mazdo tudi kupiš da gre lahko DO 220 km, tako kot je sliva rekel se pa več kot 130 ne smem vozit
Ves čas je razkorak med hitrostjo na Telekomovi in T-2 jevi optiki. In že prej je bil razlog "tehnična omejitev".
Zanimivo je bilo, ko sem šel iz paketa "diamant" na paket "optimum" in so mi znižali hitrost pod deklarirano za optimum, iz enakega razloga "tehničnih omejitev". Kar naenkrat tehnično ni bilo več možno 200/40, prej pa je bilo možno 600/40. Kdo je tukaj nor? 🙃
Vse razumem, samo ne me imeti za norca, kar je v tem primeru zavajajoče oglaševanje v povezavi s "tehničnimi omejitvami".
Jst te nimam za norca, rad bi ti pomagou in razložu zakaj se ti to dogaja. In dokler ne razumeva tvoje podpisane pogodbe žal nimava kaj dalje delat.
Na žalost se operaterji elegantno zaščitijo z besedico "DO". In to je zanje konec debate.
Sicer pa je res, da se na optiki razlike med 1000 in 600 Mbps DL-hitrosti praktično ne čuti. Tale forum ti še vedno odpre isto hitro. 😃
Ne, ni res. Oglaševana hitrost "do 1000" pomeni, da morajo zagotovit najmanj 80% tega, torej 800. Če tega ni, lahko brezplačno odstopiš od pogodbe, ali pa se zmeniš z njimi za kakšno drugo ugodnost. To je zakon, nisem si jaz tega zmislil. Res pa je, da marsikdo tega ne pozna. Tako kot marsikdo ne pozna kako bi utajil davke, kot to počnejo nekateri drugi. Etc..
Nimam težav ... 600/100 mi je OK. Me pa moti zavajanje v oglaševanih obvestilih. Kako mi boš pri tem lahko pomagal? 😃
Janez prosim, razumski človek si. Tukaj ne gre za zavajanje, dokler mi ne utemeljiš, da si pred X leti podpisal pogodbo, ki je notr vsebovala 1000/100.
Dajva naredit avtomobilsko analogijo. Recimo, da si kupil Mazdo6 5 let nazaj. Letos ti je potegla garancija. Greš na servis in jih vprašaš "alo, na spletni strani vam piše da ima mazda 6 let garancije, kaj se zdej to pravi da imam jaz samo 5?"
Ista fora, veljala bo garancija, ki jo je firma ponudila ob podpisu tvoje pogodbe
To tudi mene moti, ker nikjer T2 nima eksplicitno objavljenih pravil (omejitve) storitev T2 na Telekomovi optiki. Doma izmerim na AKOS testu blizu 600/100.
En TLDR odgovor:
Ta pravila na spletu veljajo za pogodbo, ki jo podpišeš danes.
Za tvoje hitrosti moraš gledat pogodbo, ki je veljala v času tvojega podpisovanja.
Če tam piše 1000/200, si po zakonodaji dolžan dobit najmanj 80% obljubljene hitrosti, drugače no joke ne rabiš plačat položnice.
Vzameš en računalnik z mrežno, ki zmore gigabit linijo -> se povežeš direktno v T2 hub s kablom cat 5e, ki ga imaš montiranega na steni -> narediš akos test. Če dobiš manj kot 800, jim lahko upravičeno težiš in če ne morejo zagotovit hitrosti lahko brezplačno odstopiš od pogodbe.
Zunanja že, asfalt pa še dolgo ne bo na delovni temperaturi.
Ta vikend bo pester, že vidim, napovedujem kup motoristov s starimi gumami na podhlajeni cesti, ki bodo veselo podajali svoje glave čez sosednji pas....ah
Kateri ovitek pa uporabljaš? Jaz sem namreč v 1,5 letu že dva zamenjal, pa je ta spet uničen.
se splača čakat na iPhone 15 ali vzeti 14? Ali cene pri Telekomu kaj padejo pred izdajo nove generacije. Imam prvi iPhone pa ne vem kako potekajo nihanja cen.
prej sem imel S20+, pa žal nisem bil zadovoljen z njegovim delovanjem. Ga uporablja sedaj žena pa zadnje pol leta iz Gmaila ni mogla odpirati PDF in ostalih priponk. Zadnja posodobitev je težavo rešila.
Pri iPhone je tako da če rabiš vzami sedah nimaš kaj sfalit. Je pa EU nekaj govorila o teh polnilcih na usb-c tako da mogoče mogoče bo iPhone 15 imel tudi v telefonu že usb-C, potem lažje polniš ker rabiš manj kablov. Je pa do takrat še točno pol leta (ponavadi je na voljo septembra).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
M6 G192 do 200kmh hitro, pol ko šalta v peto pa leze ko želva in se verjetno ustavi dokaj hitro - nisem probaval, ker je brezveze, bo prej penzija.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani