Vidiš, nas so pa z jugoslovanski pasošom poslali v vrsto skupaj z črnci in Arabci in drugimi eksotičnimi rasami. Evropejci so imeli poseben vhod, kjer so bili takoj skozi. Mi smo pa z našim famoznim rdečim pasošem kot revčki stali kako uro na letališču. Bil je pa res iskan, ker se je dalo it z njim med drugim tudi v Severno Korejo in Venezuelo. 😏
Alex, prav med najboljšimi bralci v osnovni šoli pa nisi bil, kenede. Bi bil že čas.
Prav o tem pišem - s slovenskim pasošem nikamor medtem no so črnuhe, rjuharje in druge eksotične rase spuščali naprej, medtem ko z jugoslovanskim brez problema.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Jugoslovanski pasoč je bil daleč najbolj iskana roba med ponarejevalci. Razlog je bil v tem da si z njim lahko prišel v daleč največ držav širom sveta.
Ko sem na Heathrowu (takrat je imela Adria tam še slot) leto po osamosvojitvi mahal z nekim slovenskim pasošem, me immigration officer niti pod razno ni hotel spustiti v njihovo državo, vse dokler nisem privlekel na plano jugoslovanski pasoš.
Popravljeno od Mraušk Mčk
Ielop pri mazdi je narejen tako da bolj ko imaš nenakomerno vožnjo, več prihraniš, če res zelo veliko bremzaš pa celo gorivo nazaj daje.
To da ti začne bremzat takoj ko spustiš gas, je pa nekaj, česar si v svojem avtu resnično ne želim ker to povečuje porabo.
Ieloooop prihrani nekaj energije ki bi jo porabili el porabniki, Ampak, kratke LED so zdaj 10W, dnevne pa ene 2W - vse skupaj pi..in dim. In zaradi tega je pi..inemu dimu je enak tudi prihranek. Če bi mazda imela kakšen večji porabnik, recimo ogrevano vetrobransko steklo, potem mogoče, tako pa...
Zanimivo da je pri mehkih hibridih mazda zapela za 24V sistem in ne za učinkovitejši 48 voltni tako kot ostali proizvajalci, npr novi golf.
Uglavnem verjet je treba. Če verjameš v vse te gadgete tako zelo, kot so pred leti verjeli v magnete na ceveh za gorivo, potem avto zanesljivo porabi manj.
A ni kondlc pri ielop namenjen temu da pobere špice energije rekuperacije ki je sicer aku ne more tako na hitro pogoltnit. Po moje da so luči in avtoradijo še zmeraj kar na 12V napeljavi z akumulatorja.
ampak pač jaz res nisem gorski kolesar in pač strmih klancev ne maram.
Boss, zadn cajt, da kupiš električen bicikl. Pa ne škrtarit da se novš zaklov tako kot si se, ko si škrtaril pri avtu pa se moraš sedaj s hatchbackom okol vozit.
Danes na Menini z biciklom. Srečam edini živi duši tam gor - dva planinca. Porineta mi fotoaparat v roke in prosita, če ju lahko fotografiram, seveda sem privolil. Po opravljenem delu me eden od njiju vpraša, če bi se malo razkužil. Seveda sem takoj privolil v pričakovanju da bo iz ruzaka privlekel kakšno "floharco". Ne, on iz žepa razkužilo in mi razkuži roke
Tale svet gre res v qu...
Pred 5leti je bil gladek makadam, kako je sedaj ne vem. Spomnim se samo ogromno blata, ker so ravno takrat tam vozili tovornjaki gozdnega gospodarstva.
S korono so se okužili samo levičarji z namenom spodkopavanja kredibilnosti edino demokratične vlade v zadnjih desetletjih., Zato je prav da se napravi diferencijacija.
Boss, poizkusi ne podpisati pa da vidimo koliko boš dobil za kršenje zakona o osnovni šoli po katerem je šolanje obvezno.
BTW, učitelji nimajo prav nič dopusta, Hudič je to, da tudi starši ki imajo kakšnega mulca ali dva, nimajo nič dopusta. Vsaj naša mularija si želi čimprej v šolo - po njihovih besedah je domača učiteljica preveč stroga.
Slivka, glede na stanje demokracije v Sloveniji, ti pa zna hoojs tudi kakšne počitnice zrihtat za razlago kratice RS, če se mulci spomnijo besedice retarded.
Je pa treba pred vgradnjo narediti domačo nalogo in se konkretno pozanimati kaj in kako in upoštevati drobni tisk..
Točno to, sicer je lahko LPG dokaj drag. Znanec se je dal nategit eni firmi ki vgrajuje plinske sisteme, in potem je lahko samo še prodal avto za male pare s konkretnim minusom v računici.
Prvič sva peljala oba otroka na tako zahtevno kolesarsko turo - grebensko prečenje na višini med 700 in 800 metri med Hrastnikom in Vrhom pri Mlinšah - makadam, zahtevni vzponi. Kolesarski izlet je trajal s počitki 5ur in pol. Izbrali smo ravno pravi dan, ker sta bila naš 9letnik in naša 7letnica ravno prav utrujena od včerajšnjega (peš) vzpona na 2000metrov.
To je to. Otroke ne smeš šparat, mogoče se jima pa že v rani mladosti zagabi šport pa potem ne bosta imela prezgodnje obrabe kolkov in kolen kot jih ima njun fotr.
Na Menino je makadamska cesta tako z Gornjegrajske strani kot s Tuhinjske. Gor se planinci vozijo tudi z avtobusi. Naklonine ni neke hude, cesta je letos vsaj z Tuhinjskega konca dosti lepa, ker še ni bilo poletnih neviht. Gor se vozijo tudi s treking bicikli. Obstajajo pa tudi "bližnjice" v obliki gozdnih vlak.
Na Čemšeniško s Trojan še nisem šel z biciklom. Zna bit lepa pot, sploh zgornji del. :
Zdajle si dal 2 jurja za kurilca, par dni nazaj pa 600 za klimo. Za 2600€ bi si lahko nabavil 2 klimi z montažo ki gresta do -25 in bi z njima grel hišo za manj kot 500€ letno. Bistveno ceneje kot drva.
Edit: pa še centralna bi ti bila za vsak slučaj za rezervo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Alex, prav med najboljšimi bralci v osnovni šoli pa nisi bil, kenede. Bi bil že čas.
Prav o tem pišem - s slovenskim pasošem nikamor medtem no so črnuhe, rjuharje in druge eksotične rase spuščali naprej, medtem ko z jugoslovanskim brez problema.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani