“Po protestu, ko smo od "strokovnjakov" izvedeli dejansko vrednost traktorjev, ugodno prodam traktor v kompletu s kosama. Cena zelo ugodnih 250.000 evrov.
Lepe prvomajske praznike želim vsem delavnim ljudem na forumu.
Ne mi mešat zdraven partizanskih zborov, ker nimajo veze s tem praznikom. Tudi mesečnik nima kaj početi na Rožniku. Naj raje kaj konkretnega naredi, ne samo nakladati. 😉
Vsaka stvar, ki je domača, in da poznaš človeka, da se s tem ukvarja, ne more biti poceni oz. primerljiva s cenami v teh velikih šoping centrih.....jaz osebno vino in olivno olje kupujem v Kortah nad Izolo (Korenika) pa je to 150km stran in vem da je to top kar lahko v SLO dobiš, pa četudi me stane par EUR več na l, ampak ko to probaš veš da je kvaliteta....(ravno zadnjič sem za foro kupil kao SLO bučno olje.....olje pridelavo v SLO, bučna semena pa izvor EU :), torej iz kje.....Bolgarije, Nemčije ali......in enako meso, izključno pri lokalnem measrju, kjer dobim "goveje obreznine" za psa boljše kvalitete kot pa prodaja meso razen Hofer/Lidl.....(je pa seveda dražje).....ampak pod črto, vsak izbira po svoje in glede na potrebe/možnosti....ni pa mogoče vsega dajati v ravnilovko, in sem še vedno mnenja, da kmetje, ki pošteno delajo in ne živijo (preračunavajo kako zaslužiti s subvencijami, itd.) jih včeraj ni bilo v LJ....
A pri Koreniki kupuješ olje? Super. 👍Ima res dobro olivno olje. Da ne govorimo o vinu. Njegov rose je božanski, kakor vsa vina. Ko boš naslednjič šel do njega javi, lahko greva na kako pijačo. 😊
Ja res je. Zakaj so bili vsi tiho pri orožarskemu tajkunu?
Mene ne bi motilo, da bi tudi takrat protestirali. Podpiram vsak protest, ki je upravičen. Ne podpiram pa brezveznih protestov lenuhov. Pa naj bodo levi ali desni.
E, moji slovenceljni. Tipična slovenska foušija veje iz vaših zapisov. Pa zakaj niste vsi kmetje, pa bi imeli traktorje lamborghini, pa vsi bi bili bogati, pa vsako poletje bi šli na sejšele na dopust (krave in kokoši bi za ta čas dali v "kravji in kokošjo hotel". Pač eni kupujemo pri slovenskem kmetu domačo zelenjavo, domače olivno olje in domači paradajz. Vi pa lahko komot kupujete v lidlunin hoferju no name (najbrž iz Pakistana in Indije) zelenjavo in krompir.
Aja. Problem je v temu, ker protestirajo proti elektro golobjem tajkunu. Aha, v tem je fora....
Jaz bi prej rekel, da tem protestantskim kmetom manjka kmečke logike. Zaj*bal so vse normalne ljudi, ki nimajo nič s tem, ki so včeraj v LJ hoteli kamorkoli priti in so edini občutili ta protest.
Kdo je glavni strateg, vemo.
Kaj pa kolesarji in anticepilci, ki so prejšnja leta delali zdrahe po Ljubljani in zapirali ceste? Od kmetov vsaj imamo hrano, od tistih kolesarskih pacientov in anticepilcev pa čisto nič. 😉
Sem že pisal...sploh nimam časa kaj delati z lesom...to so priprave za penzion😁
OK,tu pa tam kaj naredim,a zaenkrat zunanje stvari-kaj iz sibirskega macesna ipd....da bi pa omare,mize itd.,skratka tisto,kar bi "za srce"....niti prostora nimam😕...k še kopalnico delam,kuhinja še čaka...delavnico pa moram "na glavo obrniti",k je le 3x3m (bom prisiljen predrugačiti tudi garažo,k za poravnalko-debelinko rabiš prostor dolžine najmanj 4-5m,in ni druge variante kot mobilni stroj,garažna vrata odprta in malo notri,malo zunaj🙄
Sem pa pred leeeti delal bolj z mediapanom...od tega je večina že na odpadu...le še eno komodo imamo zaenkrat v dnevni...je že videla boljše čase (stara cca. 25 let🙄) ,se vidi-sem bolj na moderni-tehnološki design in "ni ga čez črno"😁
Drugače pa-kot rečeno zunanje stvari,kjer imam prostor...ko pa bo čas za "izživljanje cele dneve" in za dušo,pol pa tudi kaj zahtevnejšega.
Torej zaenkrat na žalost bolj stvari,ki jih je treba narediti,in niso toliko "za dušo"...adaptacije,predelave sob,komplat nove el. napeljave,napeljave za klime itd...vse živo se zraven spravim...razen plinskih inštalacij ne maram...ne vem-imam nek "rešpekt" pred plinom🙄
In npr. slike dela mansarde-vse sam naredil-stene,komplet štrom,tudi v drugih štukih...pa za rolete in vse živo ostalo...IPTV,priprave za optiko,premontaža stropnih luči+kablaža za Dolbi-Atmos,itd...,voda,ogrevanje in ostale instalacije..razen ploščic stopnišča in INOX-ograja čisto vse sam....to so zaenkrat moji "izdelki"😅
Zanimivo ,k je bilo zelo "na meji"-štemanje zidu v kopalnici,da sem pridobil cca.20cm prostora,ker bo montirana zelo velika banja....in na ta zid je z hrbtne strani sidran Fermacell suhomontažni zid,kateri pa je moral ostati...kot da bi žagal vejo,na kateri sediš,brez da padeš dol😲😂😬...a so Fermacell plošče limane ena na drugo,tako da je še kar šlo...
Bom kar "nametal" slike...kar bom našel seveda😉
Če pa koga kaj zanima-kar na dan z vprašanji.
Ko boš potreboval kak nasvet glede nabave eksotičnih vrst lesa (kje se da nabaviti prepovedani honduraški mahagonij, pa indijski palisander, madagaskarski palisander, ebenovino (popolnoma črbo ali pisano,), pa javor rebraš, pa sibirski ptičji javor, sibirski topol, pa sipo mahagonij, pa rdečo jelšo, pa evropsko-slovensko jelšo...
In kako se kaj obdeluje, s čim se naolji kaj, kak#na služila se uporablja, kakšni nizrocelulozni lskinso najboljši, kakšna, polnila se za kakšen les uporablja, kateri les je za zunaj in kateri ni, katere vrste lesa se lahko uporablja v kopalnicah in v bistvu niti ne plavajo v vodi, kateri les je zvočno najbolj prevoden in kateri zvok najbolj zadenfa, kateri les ima velike pore in slabo "prebavlja" razne lake, katere vrste lesa ni potrebno predhodno mazati z polnili in jih lahko direktno lakiraš, katerih vrst lesa se sploh ne da lakirat zaradi velike vsebnosti olj v njem, katerih vrst lesa nikoli ne napadejo škodljivci, katere vrste lesa se ne da lepiti med seboj, katero je najboljše lepilo za les na svetu in zakaj, katero je najbjše waterproof lepilo za les, lazero je najboljše naravno lepio za les in oz česa ga izdelujejo, kateri so najboljši brusni papirji za les...
Saj vedno pravim,da so banke leglo lopovov. Te bi morale vsakemu, ki je predčasno podplačal kredit, domov poslat obvestilo, da jim pripada vračilo, ne pa tako lepo molčijo in si polnijo žepe. To sem ravno danes prebral v reviji VIP.
In potem so zavarovalnice na tapeti. 🤔
Zakaj pa ni ta "uradna kraja folka" vsak večer udarna tema na pop tv? 🤔
Vsako krožišče je smrtno nevarno, ker bočno te gume ne držijo nič. Greš štirideset na uro in čutiš, kako spredaj popušča oprijem in trenutek za tem ti že pomagala na avtu pomagajo, da te ne prehiti zadnji del. Res ni prijeten občutek voziti v ovinke s temi gumami.
Ma jebeš ogledala - ogledala so pri Mazdah čist preveč overrated. Sploh, kadar zariba zlaganje.
Ampak kakorkoli , ne verjamem glih ChatGPT-ju, da je to pravi podatek. Sem prepričan, da ne gledajo na vsaki strani 17cm stran od bokov pa sej niso namenjena za uporabo z bivalno prikolico.
Drugač pa ja širino z ogledali res nisem upošteval, ampak po moje gledajo ven le kakih dobrih 10cm na vsaki strani.
Enako. Tu najdeš vse o vrtičkih, pa vse o računalništvu, pa o kuhariji, pa o delavnih strojih, avtobusih, orodju, hi-fi-ju... In tudi o mazdah. Skratka vsa področja pokrivamo. 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem še živ.... Vmes je bilo en kup enega sranja, od tega, da mi je oče umrl...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani