Kolikor sem se jaz ukvarjal z akumulatorji, je bila "letnica" iz ?tirih cifer: prve dve sta pomenili zadnji dve cifri leta proizvodnje, zadnji dve pa teden v letu, ko je bila izdelana. Ampak iz teh tvojih cifr tega nekako ne najdem...
Presnet bandit ciganski, cepec u?iv, idiot je obesil zunaj pred hi?o lu?ke, ki utripajo in so modre barve. Pridem okoli ovinka, zagledam in panika: zahodim zavoro, vr?em mobitel po tleh in med nategovanjem varnostnega pasu odpiram okno, da se malo zlufta kabina, da se ne zavoha, koliko sem popil. Najraje bi potem ustavil in kretenu potrgal tiste lu?ke dol...
Pri nas pralni in pomivalni stroj lavfata vsak dan, luci so LeD, indukcijska se nima casa ohladit...
Resno mislim da nima prav nobenega smisla dajati se kake celice al whatever za bajne desettisoce evre ker je elektrika (zaenkrat) enostavno poceni. Ko bo pa treba kriti investicijo v el vozila bo pa najeb
Ja, pri nas in na?ih petih otrocih pa pralni in pomivalni stroj po?ivata...
Pa v pe?ici so tudi ?e ledene sve?e...
Lu?i so pri nas sicer "var?ne", vendar jih po?asi menjamo za LED. Kar se pa celic in kolektorjev ti?e, pa res ni smiselna investicija razen v resni?no redkih primerih (res odli?na lega, ?e pravilno postavljena streha, tudi ostali pogoji ustrezni,...). Mi smo pomislili na son?ne celice. Vse se je iz?lo dokler nismo pri?li do financ. ?e bi imel gotovino, bi ?lo. Ker pa sem potreboval kredit, bi pa banka pobrala ve?, kot bi bilo prihranka...
Stisnem, da ugasnem alarm, pri?gem lu?ko na mobitelu in odtavam do kopalnice, da se spravim za v slu?bo.
Ves ?as pa se mi dozdeva, da sli?im nekoga, ki kri?i. Nazadnje ugotovim, da kri?i iz mobitela. Dam mobi k u?esu in res, negdo se ogla?a. Se oglasim in glas re?e: "O, ?ivjo, kaj pa dela??" Pogledam na uro: deset minut do ?tirih...
Ugotovim, da ni zvonil alarm na mobitelu ampak je nekdo klical. Klical je pa v bistvu zato, ker je zdrsnil s ceste, pa je potreboval nekoga z vitlom, da ga pocuka nazaj. Dobro, se odpravim, ga najdem, usidram Mazdo (zave?em zadaj za eno drevo) in ga potegnem ven. Nato mo?i?ek kot v opravi?ilo za?ne: "Res ne vem, kako se je to lahko zgodilo? Avto (Audi Q6) ima ?tirkolesni pogon, ABS, ESP, ASR,... ... ..., pa gume Continental, pa pripeljal nisem ve? kot 70 km/h. In ga je kar odneslo."
Pribli?no 20 metrov prej je pa "kri?i??e" - pride ena gozdna cesta. In ko so vozili hlodovino, so na cesto navozili blato. Vreme je pa malo "sluzasto", ravno toliko, da je malo namo?eno po tleh. Ma kaj ti nuca vsa tista znanost, ?e je cesta taka? Po taki cesti pripelje? 40, ne pa 70... Sem si spet mislil, pa ?eprav me bodo tukaj nekateri spet zmerjali, ampak za varnost cestnega prometa bi morali pobrati iz volanov zra?ne vre?e in na?timat sulice. Ko ?lovek misli na vse tiste "asisten?ne" sisteme, pripelje precej bolj juna?ko kot ?e bi pred seboj gledal sulico in se zavedal, da ?e kam pribije, bo takoj mrtev. Sem prepri?an, da bi bilo precej manj nesre? - sicer vsaka s smrtnim izidom, ampak precej manj nesre?. Sem prepri?an, da ?e bi ta mo?akar imel sulico na sredini volana, gotovo ne bi pripeljal 70 v tisto blato...
Na koncu sem mu naro?il, da mi prinese 50? za re?evanje, ?el domov in se spravil za v slu?bo...
Kar se pa teh tvojih bale?tr ti?e, pa... Bolj ko jih gledam, bolj premi?ljujem, da se ti v bistvu ni potrebno mu?iti iz tote ?tajerske do Nove Gorice. Meni bi na prikolico lepo pasale...
Kmalu na za?etku je zapisano: "Po besedah direktorja bolni?nice Stanislava Rijavca zna?a (dolg bolnice) skupno 4,8 milijona evrov." Kasneje v ?lanku pa pi?e: "dolgov do dobaviteljev, ki trenutno zna?ajo okrog sedem milijonov evrov."
Zdaj pa ne razumem. Tako kot je napisano, ima bolnica skupno 4,8 milijona evrov, od tega okrog 7 milijonov dolgujejo dobaviteljem. Ni mi jasno.
Marta vpra?a svojega dragega: ?Dragi, ali nisem lepa?? Ko?ir ljubeznivo: ?Draga, ?e ve? si kot lepa!? Ona razne?eno: ?Povej, zaupaj mi, za koliko ve?.? On: ?Za 30 kilogramov.?
Slovenec pride v Amsterdam v javno hi?o. Prostitutka ga vpra?a: - ?Na kak?en na?in se ?elite ljubiti?? - ?Na slovenski? ? ponosno re?e on. - ?A, to pa ne bo ?lo! Tukaj pa ne gre na kredit.?
Danes sem se vozil po avtocesti A1 proti Kopru. Levo pred menoj je s hitrostjo 130 km/h v popolnoma novem BMW-ju vozila ?enska, z obrazom ?isto blizu vzvratnemu ogledalu in urejala svoj make-up!!!
Za moment sem se obrnil stran in ko sem zopet pogledal naprej, je bila ?enska s svojim avtomobilom ?e na polovici mojega voznega pasu, pri tem pa se je ?e vedno ukvarjala s svojim make-up-om.
In ?eprav sem dokaj mo?at kerlc, sem se tako ustra?il, da mi je iz roke poletel moj brivski aparat in mi iz druge roke izbil sendvi?. Ko sem sku?al s koleni zopet uravnati avto, mi je z u?esa padel prenosni telefon in to direktno v vro?o kavo, ki sem jo drzal med nogami.
Kava je pljusknila ?ez rob, opekla moje najvrednej?e dele, uni?ila moj prenosni telefon in prekinila zelo pomemben pogovor. ?ik v ustih sem ?e ravno uspel zadr?ati.
In ?igavo je bilo na koncu to, kar so na?li? Mislim, ?e je potem to od investitorja, potem si lahko investitor s prodajo najdbe lahko (vsaj malo) pokrije dodatne stro?ke.
?e je pa od dr?ave, je pa to enostavno kraja: ti pla?a? ljudi, da opravijo izkop, ti pla?a? ljudi, da najdbo restavrirajo, potem ti pa dr?ava to vzame.
Bo ?e kdo z lopato hodil naokoli, pa ne zato, da bi kopal...
?e ti pridejo "?li?karji" kopat po vrtu, jih mora? ?e pla?at. in ?e kaj najdejo, mora? pla?ati tudi obnovo tega, kar najdejo. A sem jaz to prav razumel? Pa dobro, recimo, da sem. ?igava pa je potem najdba, ki so jo na?li "?li?karji", ki si jih ti pla?al in katere obnovo si ti pla?al?
Po treh urah razlaganja kon?no nadrejenemu in ?efu dopovedal, da jaz kot upravljalec postrojenja nisem kriv za napa?no projektiranje postrojenja.
Zdaj me samo zanima, koliko komisij bo ?e moralo pregledati postrojenje, preden bodo ugotovili, kaj dejansko ni pravilno dimenzionirano in zakaj to?no ne dela tako, kot se pri?akuje...
Policist nadzira promet in mu v o?i pade ena velika limuzina. Potegne "lopar?ek" in naka?e vozniku, naj se ustavi. Ko voznik odpre okno, policaj vpra?a:
- "Zakaj pa niste privezani z varnostnim pasom?"
- "Hja, gospod policaj, enim ne gre tako slabo, da bi morali zategovati pasove..."
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kolikor sem se jaz ukvarjal z akumulatorji, je bila "letnica" iz ?tirih cifer: prve dve sta pomenili zadnji dve cifri leta proizvodnje, zadnji dve pa teden v letu, ko je bila izdelana. Ampak iz teh tvojih cifr tega nekako ne najdem...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani