Skoči na vsebino

A ho?e? povedat da jaz nimam pravice bit na takih forumih, kjer se pogovarjajo o avtomobilih, prometu itd...? Ve? fant, avto postane v rokah nezrele?ev, smrtonosno oro?je. In to mi daje pravico, da se proti ubijanju borim. In taki potencialni morilci se po navadi najve? zbirajo na avtomobilisti?nih forumih, ne pri barbikah.

Saj sem ti dal to?no konkreten odgovor na tvoje konkretno vpra?anje. kaj bi ?e rad?

ni re?eno,ni re?eno.Ponavadi se zbirajo v kak?ni betuli in so zelo glasni. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na tak?no vpra?anje kot si ga ti spet zastavu, ?e? naj povem kolko procentov zna?a prilagojena hitrost, sem ?e Boss-u odgovoril. Kot ka?e tud ti ne prebere? vsega ampak samo tisto kar ti pa?e.

In spra?uje?, ?e sem isto vpra?anje pripravljen zastavit na avtomobilizem. com? Sem, brez skrbi, se nikogar ne bojim, ker vem, da govorim 100% prav, ampak po?teno povedano, se mi ne da ?e enkrat od za?etka preganjat s podobnimi kanoni kot ste tukaj.

Saj sem tukaj ?e povedal. V VSEH avtomobilisti?nih forumih so uglavnem prisotni samo taki, ki se napihujejo z avtom, ki radi svoj avto pritisnejo, dirkajo, divjajo in pogosto kr?ijo prometne predpise. To je njihova (in tudi va?a) skupna lastnost, ki vas zdru?uje v tak?ne in podobne forume. Zdru?ujete pa se tudi zato, da se po?utite ?e bolj mo?ne. In pol te va?e enake lastnosti in enake grehe jemljete kot sveto resnico. Pa je dale? od tega. Stanje na na?ih cestah dokazuje to. Pa va?a nezrela teorija tudi.

Na splo?nih forumih, kjer je debata o bolj ?ivljenskih zadevah, ni toliko somi?ljenikov kot vas je tukaj. Na splo?nih forumih se zavedajo, da ?ivljenje ni samo avto, gas, dirka in kr?enje predpisov. Na splo?nih forumih celo vedo, da se na cesti umira zaradi neumnosti in divjanja. In to ve, ?eprav vi ne priznate, tudi dr?ava, ?lender, policija itd...To je to dragi YavarYe X6V6.

Vi ste zaradi obsedenosti in pogledu do avtomobilov, slepi do krutega sveta, za realnost in resnico, zato bi radi na?li krivca za svojo slepost drugje. Ampak krivec ste vi, oziroma eden iz med njih.

Pa ne jemat tega odgovora preve? osebno, ker sem odgovoril vsem.

Pa prej?nji moj post sem malo dopolnil, pa si ga ?e enkrat pre?itaj ?e ho?e?.

@KAALman, pa menda ja ne bo? ?e ti delal bedaka iz sebe? Govori? prav to, na kar sem izrecno opozoril.

Opozoril sem pprav na to, ?e? da ne boste zdaj za?eli pisat, kakor da mogo?e pijance in pijanost zaghovarjam. Ejejej, pa si glih ti spet tak?no zinu...

Ja ni?,?e te ne veseli pogovor o avtih se lahko vklju?i? v kak forum,kjer se pogovarjajo o barbikah

ali winxicah.Tam se bodo valjda vse(i) strinjale(i) o tvojih modrostih in razsvetljnstvih.

Aja,tudi za barbike obstajajo avtomobil?ki...pa smo spet tam. :whatever::D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Opa opa YavarYe X6V6, a tebe no?e nobena za zmeraj uzet?

Drga? sem pa sli?al ja, da tisti, ki drga? niste glih visoke rasti, rastete bolj med noge. Kot pi?tola. Bemti?, blagor tistim babam, k so mele tebe na seb.

Opa,nekdo je "v slu?bi". :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 izziv Bossu
Napisano

?e moje skromne ?estitke vsem pri zavidanja vredni izvedbi testa, predvsem pa Boss-u pri uspehu :)

Vam kr mal zavidam na takem "tehni?nem" izletu, ?e posebi z odli?no Kaalmanovo postre?bo na "cilju"... res se sline cedijo :P

Je pa vpra?anje, ?e ni po vseh teh opa?anjih Mazda tu mal zajebala z bencinarjem. Diesel torque bi terencu po moje dost bolj pristaju :rolleyes:

Al pa je to logi?na posledica tega "novodobnega" stila s cestnimi terinci, ki ne marajo ravno pogosto goznih cest, razpotij... :whatever:

Kokrkol, drag ?pas ma?in B)

lp,

D

?e porsche je pre?el na Diesel-power,si more? mislit? ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

On jih je NAROBE napopal.

Imamo temo o dopustih, tako da .... :zvizga:

Vem,vem-samo je bil trenutni navdih...pa ?e lih sem jih urejal. :zvizga:

...sej tvoja je tudi kul. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ajvar....v nepravem trenutku si napopu sliku...Alex wins! Kje si bil zdej Sardinija al Korzika? Mi smo bili zadnje novo leto v Cagliariju - skoz 20C...:)

Bil sem povsod-od Maranella, St.Agate-(Lamborgini tovarna),Modene,Pise pa na koncu ?e namakanje na Sardiniji.Res carsko. :D

Druga?e pa smo bili pri Costi Smeraldi-malo ni?je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 izziv Bossu
Napisano

ej... a bi mi tale test prestaavli iz te teme nekam, kjer ga bo z zanimanjem prebralo ?e ve? obiskovalcev foruma, in bodo rezultati tudi komu koristili pri morebitni odlo?itvi ;)

dobra ideja...sam kaj,ko bodo pozneje razo?arani,ker samo Boss lahko dose?e take rezultate. :dudek::D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 izziv Bossu
Napisano

Bravo za take teste. :bravo:

Zdej lahko iz prve roke (ali prve "lahke" noge Mazda-foruma) ugotavljamo,koliko je realno ?ejna ta zver.

Verjetno bi skoraj vsi ostali tu gor imeli znatno slab?e rezultate. :ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Zakaj se tolk sekirate ?e je, po va?em, statistika izkrivljena"

?zmeden?

Pa res ne vem ve?, al sm jst normaln al kaj, da tega ne zastopim... nevem kam spadajo takle izjave... hudo me spominjajo na politiko... katera me, kot sm ?e nakazu, dela "rahlo" ?iv?nega ?e leta

Why oh why? ...oz. kako to, da ne verjamem nobenemu politiku? :D

...pa ja imajo vse prov in vse vedo .....BEEEEEEE!

Bravo. :bravo:

Le zakaj ne verjamemo vsega,kar naplavzajo politiki in ?asopisi in razne statistike?

Ker razmi?ljamo z svojo glavo in ne njihovo.Na smeh mi gre,ko kdo omeni-oni so tako rekli ali napisali,se pravi,da je to res. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kar se ti?e vo?nje v kontra smeri po AC,bi jaz takemu odvzel vozni?ko za vedno pa ?e kazen bi mu nalo?il,

da bi vedel naslednja leta za kaj dela. :angry2:

Se pa strinjam,da ponavadi taki,ki radi "dirkajo" tam nekje 138-142 km/uro po avtocesti imajo po?lihane

gume in zavore v nulo...

...za razliko od nekaterih po?asne?ev,ki vozijo poleti z zlizanimi zimskimi gumami in zamenjajo zavorne plo??ice le takrat,ko jim le-te odpadejo zaradi izrabljenosti.No,tej ta zadnji vsekakor vozijo po predpisih,a ne Lojz? ;)

Zaradi hitrosti nihogar ne ogro?ajo,a ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dr?i, jaz pa, ko berem va?e "umotvore" kot bi poslu?al pred?ol?ke, ki na ra?unalnikih "need for speed" ?pilajo.

Le poslu?aj in ubogaj ti mene, unga prometnika iz TV-ja in svojo nono, dokler je ?e ?as.

o.k,o.k,obljubim,da se bom pobolj?al in ne bom ve? ?opal po avtocesti z vratolomnih 138 km/uro. :P

...psst,pa le povej unim tvojim gor,da me ve? ne zaustavljajo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V tej zgodbi se ne gre zato, da nekdo ni sposoben hitreje vozit. Tukaj se gre zato, da nekdo ni sposoben peljat po?asneje in zato hitreje ustavit.

Kot sem ?e ne?tetokrat napisal. Ni problem peljat hitro, to zna vsak bedak, celo v cirkusu nau?ijo opice peljat avto. Dandanes je, in to tudi na ra?un bolj?ih avtov in bolj?ih cest, problem vozit po?asi in hitro ter pravo?asno ustavit. Kaj pa je la?e kot ti??at nogo na pedalu za gas?

Ogromna razlika je med dinami?no,hitro,varno vo?njo in "pritiskanjem" na gas in zdraven delati ?e en kup neumnosti (se pogovarjati po telefon?ku,se ?minkati,ne uporabljati smerokazov (kaj je ?e to??),vozit skozi rde?o,driftat po kro?nih,vozit pijan in dajat gas...)

Prepri?an sem,da se bom prej zaustavil z Mazdo pri hitrosti 150/uro kot pa nekdo z kakim starim cliom,ki gre 120/uro.Pa? moderni avti niso zastonj "moderni". ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No vidi?. Tako tud jaz mislim. Vsi ka?ejo samo na tiste znake in jih dajejo za vzgled, kjer je omejitev ve?ja. ?e?, glejte, tam se pa lahko vozijo hitreje kot pri nas. Ko pa se v Avstriji pojavijo znaki 30, jih pa kar ignorirajo. No?ejo kazat na te znake.

Do zdaj ?e nisem na tem forumu prebral, da bi se kdo prito?eval nad previsokimi omejitvami. Zmeraj se prito?ujejo samo nad prenizkimi. Tukaj?njim foruma?em gre vse prepo?as in se jim zmeraj mudi. ?e nih?e tukaj ni reku; ej tam bi blo treba omejitev zmanj?at, ker je previsoka in se prehitro ljudje vozijo.

?udno ne, da se postavljalci prometnih znakov, po mnenju tukaj?njih foruma?ev, zmotijo zmeraj samo takrat, ko dajo nizko omejitev. Nikol ni ta omejitev previsoka, da bi jo blo treba zni?at.

?e ti je vse prehitro,ker o?itno nisi sposoben malo hitreje vozit in razmi?ljat,si kupi starega spa?ka,odpri streho,dej gor ZZ Top in lepo po?asi po stari cesti proti morju.Pa brez prehitevanj po?asnej?ih,prosim. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No,ker sem se pravkar vrnil iz dopusta po Italiji-(naredil tam prib. 1700 km),lahko potrdim,da se tudi tam odvija promet v ve?ini primerov veliko nad predpisano hitrostjo (prevsem na avtocestah).Ve?inoma se promet "dogaja" med 140-150/uro.

Probaj,moj dragi Lojz voziti 130Km/uro po avtocesti on Bologne proti Firencam in zanima me,koliko ?asa bo? vzdr?al -kolik?na kolona se bo nabrala za teboj.Namre?,na "normalnem" voznem pasu je 1500 kamionov,ki vozijo strnjeno eden za drugim in ?e se vr?e? vmes,ne pride? ve? ven na prehitevalnega.

In glej ga zlomka vse poteka v redu-ve?inoma brez nekih ve?jih nesre?.Seveda,?e ne "sko?i" ven kak kade? kamionist z 50km/uro in je le-ta resna in edina gro?nja na cesti.

Druga zanimivost tam je bila ta,da v 10 dnevih vo?nje po Italiji nisem videl ve? kot dveh policistov-pa ?e tej so skrbeli za red in varnost turistov na benzinskih ?rpalkah. ;) O kak?nih radarjih in postavljanju policistov ni bilo sledu.Pa? turisti?na sezona in no?ejo vznemirjati turistov z kazanjem mi?ic.

Sicer pa smo vozniki iz vseh dr?av vozili priblji?no enako-tisti z manj?imi vozili malo po?asneje(ne pod omejitvijo) tisti z malo ve?jimi in hitrej?imi makinami pa malo ali malo ve? nad omejitvijo-kar se mi zdi normalno na tropasovnicah.Videl nisem niti ene nesre?e-ne velike ne majhne.

No,in tam kjer sem bil na dopustu,je tudi eden voznik pono?i do smrti povozil pe?ca.Voznik avta je bil namre? pijan.In novinarji na TV so to tudi izrecno povedali,ne pa,da je bila kriva prevelika hitrost in podobni umotvori kot pri nas.In ?e nekaj so povedali-ime ?oferja,ki je vozil pijan.To pusti vtis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

No in danes se moram pohvalit,da sem popravil TV, katero je neuspe?no hotel popravit "majstor".

Po "popravilu" se mi je po treh-?tirih dnevih zopet pojavila ista napaka-zaslon je bil ?rn- brez slike.

Pomagala je dobra stara metoda-?amar sa strane in je spet delala.

No,danes mi je to ?amaranje dopiz..o in sem se lotil popravila...in to pri vklopljeni elektriki in da je Tv delala. :aaaaa:

...kaj kmalu sem ugotovil,da je nekaj z enim konektorjem narobe-malo kontakt spreja,kombinirke in spet dela kot nova- LCD seveda,?eprav moja to ni . :zvizga:

?e ho?e? nardit res kaj v redu in za pet-naredi to sam-;

?e ?akal, da pride mojster zadet, bo? pla?eval spet in spet. ;)

Matr,kar poeti?na ?ilca mi je sko?ila ven. :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

se moram pohvalit,da mi je uspelo nemogo?e.

zadnja vrata je sin isto?asno mo?no odprl in jaz sem jih isto?asno mo?no zaprl. :bravo:

post-399-1245478004_thumb.jpgpost-399-1245478048_thumb.jpg

No in ker imam nekaj umetni?ke in kleparske ?ilice v sebi sem to kolikor toliko "zrihtal" :rolleyes:

post-399-1245478196_thumb.jpgpost-399-1245478228_thumb.jpgpost-399-1245478243_thumb.jpg

?e nimate kaj po?eti v popldanskih uricah lahko ponovite to mojo vajo. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Se pohvalim, da smo imeli izredno dober nedeljski izlet:

?li smo v Milano na koncert Faith No More (festival Rock In Idro; igrali so ?e Limp Bizkit, Lacuna Coil itd.). Hud koncert k svina. Bi mi bilo izredno ?al, ?e bi zamudil to prilo?nost.

:danzoman::bravo::ouje::rispekt::punk:

Jaz sem jih gledal ?e parkrat.Prva liga v ?ivo. :bravo::punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kon?ala se je dirka 24 ur Le Mansa in spet se je izteklo brez ve?jih presene?enj. Diesli so pobrali vsa prva tri mesta le da tokrat je slavje pripadalo Peugeotu in njihovemu HDI-ju. Najbolj?i TDI Audi je bil tretji.

In ja kolikor sem lahko uspel prebrati imajo vsi tile dirkalni diesli vgrajen filter DPF. :hohoho:

Lepo,da je zmagal Peugeot-moj nekdanji the best car. sramezljiv

So pa po mojem redno ?istili te filtre med samo dirko.In razen trenutne porabe 20 litrov verjetno ni bilo drugih problemov. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

pohvalit se moram,da so mi ?e n-ti? poisku?ali ukrasti kratko antenco .

hvalim se zato,ker so jo lepo pustili na strehi in je niso ukradli,to pa zato,

ker so mi enkrat prej zlomili nosilec kjer je pri?raufana in sem jo enostavno zalepi lz lepilom gor. :P

...in so imeli verjetno dolge nosove... :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.