Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Ne ne, na plo?nik se ne zapelje zarad zgonjene ceste ampak zarad parkiranja.

Ampak... you can, but it's still illegal :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

sam res je smeh kako si to ven potegnil... a te moti, ker Slovenec vseeno dvigne glavo in se ne sklanja poni?no pred tujci ter si upa napisat kako ga serjejo po cestah, da v?asih misli?, da so izpit dobili na loteriji?

Dokler pljuvajo vsi povprek po doma?ih voznikih je dovoljeno in za?eljeno, ko pa se omeni tujce je pa to tabu in bohnedaj, da bi se kdo upal karkoli re?t ?ez njih... jaz temu pravim samo nizka samopodoba, da vidi? pri sosedih vse naj pri sebi pa vse slabo. Ampak lanska statistika ne ka?e tega, da bi mi bili tako grozni, vozniki iz drugih dr?av pa naj bi bile perle kot jih nekateri posku?ate naslikat in prikazat, kak?en red je zunaj.

?e je res tako, kako ima Slovenija kot striktno tranzitna dr?ava 52 mrtvih/milijon prebivalcev?

Avstrija, kjer naj bi bil stra?en red ima lani 51, Italija 52, Mad?arska 63 in Hrva?ka 73. ?e to statisko pogledamo ?e v dr?avah od koder se najve? tranzita vozi te dni ?ez na?o dr?avo je statistika na Slova?kem 54, ?e?ka 61, Poljska 84, Romunija 91, Bolgarija 90.

Nem?ija 42, Francija 53, tipi?no netranzitne dr?ave Danska 33, Nizozemska 28, ?vedska 29, Finska 41, GB 28.

Zanimiva je primerjava med Belgijo 64, Luxemburg 65 in Nizozemska 28. Ali so res nizozemci tolk bolj varni ali je dejansko vzrok, da niso glavna tranzitna pot, medtem, ko Belgija in Lux toliko bolj.

Verjetno sem dovolj na cestah (sploh na?ih) da dejansko vidim, kaj se dogaja in ?e je 3/4 milijona prevo?enih kilometrov v vozni?ki karieri malo potem ima? pa? prav. In zanimivo, da deset mesecev na leto ve? ali manj nimam nekih ve?jih te?av na cestah a ko pride sezona pa "all hell broke loose".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Zakonsko in pravno ni razlike - dejansko si ne more? po svoje razlagat zakon, ker po tej logiki, ?e bi ugotovil, da je cesta preve? uni?ena bi smel z avtom zapeljati na plo?nik in bi se gor vozil. Ne vem ampak a se ti ne zdi ta logika malce zgre?ena?

Se pravi je pravilno, da se vsakega napizdi, ?e se ne obna?a tako kot mislimo, da je prav.... pa sem bil prepri?an, da je balkan tukaj, zdaj pa vidim, da je na nizozemskem. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

V petek ob nalivu v Lj na ?estih kilometrih ?tiri nesre?e... rezultat 3:1 za tujce. Res so carji in kulturni vozniki, da jih ni para.

Danes na poti iz Maribora, izsiljen ?e na Mariborski obvoznici s strani ?e?kega kombija, ker se mu je zazdelo, da ?e ena kolona stoji in druga vozi mimo, da mora pa? iz stoje?e direkt sko?it v voze?o - sre?a, da tolk bolj pazim na te budale s tujimi tablicami, da me ni do konca presenetil.

Do Lj je sledil super manever neke Nemke, ki je zagledala ustavljeno vozilo na odstavnem pasu in je v paniki sunkovito zavila na prehitevalni pas, ?eprav ni bilo nobene potrebe pa je bilo spet zaviranja in umikanja na vse strani od ostalih voznikov.

Sledil je slova?ki debil, ki se ni mogel odlo?iti ali naj prehiti kolono vozil, ki se pelje s 100km/h ali naj lepo vozi z njimi vzporedno po prehitevalnem pasu. Po pribli?no dveh kilometrih takega jajcanja mu namignem z vklopom levega ?migavca, da bi vseeno ?el rad mimo - nobenega trobljenja ni? samo ?migavec in ko se kon?no umakne po kilometru na desni pas ga pogledam, ko grem mimo. Model ska?e po stolu mi grozi, se trka po ?elu in je ?ist zaripel v ksiht, ko kuhan rak. Nato mi cca 30 sekund blenda, ko sem ?e davno mimo. ?ista histerija in road rage, ki ga ?e nekaj let nisem videl.

Po nekaterih podatkih, ki jih sicer uradna policijska statistika "nerazumljivo" skriva je cca 25-30% nesre? pri nas povzro?eno s strani tujih dr?avljanov. ?e bi ta faktor odstranili iz slovenske ?rne statistike bi danes bili ena najbolj prometno varnih dr?av v EU.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ne, ti ne. Mislim, nisi razumel prav. Hotel sem povedat, da se tam da vozit po kolesarskih stezah ker se to?no ve, da tam na njih ne bo nobenega pe?ca, parkiranega avtomobila ali pa koli?ka ki bi prepre?eval parkiranje.  

Aja razumem zdej... pri nas ne smem, ampak v Amstrdamu pa lahko. Ja tam so res civilizirani (ne pa mi balkanci), da te samo naderejo in malo po pi?ki usekajo (Labijeve besede).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

To se lahko zgodi v primeru, da ima? odboj oziroma celo konkavno obliko stekel na sosednji hi?i, ki usmerjajo son?ne ?arke v eno to?ko to?no tam, kjer je stal avto. Takih primerov je bilo na svetu kar nekaj in najve?krat so problem arhitekturni spodrsljaji saj ve?ina arhitektov tega dejavnika ne upo?teva.

Drugi? pa naj da roko na pleh in preveri, ?e je res samo 37 stopinj gor :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

V Amsterdamu se da normalno vozit po kolesarskih, ?e pa nanjo kdaj slu?ajno zaide pe?ec, ga fino naderejo. 

?e sem prav razumel imam vso pravico nadret vsakega kolesarja, ki se vozi po cesti, kjer je zraven kolesarska steza.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Imel lepo zadaj pravilno osvetljeno kolo. V Slo je kolesarja z lu?jo treba z lu?jo iskat. 

To je bila moja prva oprema... lu? spredaj, lu? zadaj

Druga? je pa tako, da od kar se sam veliko vozim z biciklom sem ?e bolj jezen na kolesarje... to so idioti prve lige, ampak res ne vem ?e lahko najde? ve?je kretene. Kot da bi ?ivljenje na dra?bi zlicitiral za "male pare" pa jim je vseeno kaj se z njim zgodi. A res nimajo niti najmanj?ega samoohranitvenega nagona? Pa pizda no, enga evra ne bi zaupal neznancu, da jim ga ?uva, a svoje ?ivljenje pa brez problema zaupajo popolnemu tujcu, da mu ga obvaruje... ne vem po moje tukaj tud Slavoj ?i?ek nima odgovora kako je to mogo?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes bil na sestanku pri stranki, ki je na mizi imela 8 laptopov za servis, s kratkim komentarjem upgradeali smo na Win 10.....mrtvi so

Hvala bogu, da je tolk pa tolk bizgecev k morjo vse imet novo takoj. Pa? so zastonj testerji in lovijo napake, da drugim ne bo treba. Mi imamo tud cel kup "veseljakov" k norijo, da po nadgradnji na Win 10 ne deluje cel kup stvari, ki prej so. Jih potolo?i?, da verjetno bodo spet v neke pol leta, da patche skup spravijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Aja to si men mahal... jaz sem pa mislil, da ti je kak?en hro?? za?el pod ?elado :hudicek:

Te?ko te je prepoznat k si oble?en kot terminator, ?ele ko sem tablico zagledal se mi je pobliskalo da si to ti... se pa? na motorje ?ist ni? ne spoznam in so mi vsi ve? ali manj isti, tako da bom naslednji? bolj pozoren.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sex chat
Napisano

Zakaj vedno samo selektivno navajanje v negativnem tonu... ?e pogleda? SSKJ, naprej pod to?ko 2 ti pi?e tole:

2. ekspr. lepa, postavna ali sposobna ?enska: baba pa je, baba

?enske res vedno najdete najbolj negativne razlage mo?kih besed - pol pa ni ?udno, da je vedno kreg...

p.s. glede kondoma pa ti verjamemo popolnoma, ker dejstva govorijo dovolj zgovorno sramezljiv

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

No to?no to se je meni zgodilo s tistim ?vabom v avtodomu (sem ?e razlagal tukaj) sam da sem moral bremzat in lovit centimetre ob ograji, dfa se je iz?lo.

Druga?e imam pa polhn kurac tehle na?ih pametnjakovi?ev, ki nam razlagajo kako moramo vozit in kako nas bodo ?e bolj drasti?no kaznovali, tuja sodrga pa se iz?ivlja na na?ih cestah pa jim o?itno kej dost ne morejo al pa no?ejo narest.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/divjaki-na-dolenjki-prvi-290-km-h-druga-dva-232-km-h.html

Kar se tega ti?e komaj ?akam, da bo konec poletja, ker kaj po?enejajo tele turisti na na?ih cestah res ni ni?emur podobno pol se pa ?udmo od kod taka ?rna statistika v teh nekaj mesecih poletja. :angry2::angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ko ?e misli?, da smo se znebili neumnosti na agenciji za varnost prometa, ko so brcnili ?lendre ven pa ugotovi?, da je o?itno cela agencija ena sam ogroman neumnost zbrana na kupu.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/eden-do-ukrepov-za-vecjo-varnost-v-prometu-je-prepoved-radijskega-porocanja-o-radarjih.html

To bo ja... radio je kriv, da se ljudje zaletavajo - sploh tujci res razumejo kaj se sporo?a na njih in v poletnih mesecih je za pove?anje nesre? ve?inoma kriva statistika saj ve? ko je prometa ve? je ?anse za nesre?o... in ?e zraven pri?teje? visoke temperature in izmu?eni vozniki po dolgih vo?njah na po?itnice ima? dejansko recept za tragedijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.