Skoči na vsebino
Kaj poslušate?
Napisano

Mi imamo 4 + ?e par drugih CNC igra?k.

Jaz sem svoje ?ase "krmaril" japonske CNC stroje znamke Mazak.So bili res hudi-nikoli ampak res nikoli se niso pokvarili.Kupljeni so bili specialno za obdelavo magnezija za BMW kose in Mercedes kose.

Kje so tisti ?asi... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

jaz pa nisem tolk ziher :ne vem:

Kaj pa ?e ga glih ene tolk pokur kot DPF filter notri nafte spusti - mi smo pa vsi zadovoljni kolk je vse OK in ni? ne kuri :hohoho::hohoho:

Ma sej po mojem mora vsak avto nekaj olja "pokurit".?e ne ni mazanja. :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

Preveril olje v motorju moje M6, ?e vedno na MAX, po 15 kkm. :danzoman:

Hja,ti nima? "traktorja". :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Moram se pohvalit,da sem danes na pre?udovit son?en in topel dan opral Mazdico u nulo.

Cel dan se je svetila kot...NOP...?ez to?no 7 minut po brisanju in glancanju se je usulo kot iz ?kafa. ?zmeden?

...sonce spet sije...prebrisal sem ga po naliv?ku ?e enkrat...in pospravil pripomo?ke...sem ?el ?e po nekaj v avto...

in glej ga zlomka...spet je lilo kot iz ?kafa. :zvizga: va?no je,da je temeljito opran. :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

na zadnji sliki je v vrecki ena podlozka kot tista iz prve slike...ocitno je to za nekaj drugega...al sam tko zgleda na sliki :unsure:

sicer pa, ocitno to mene caka zdaj :P

a gre kdo stavit :D

bomo dal noter se kaksen megasel al kaj tazga, mogoce mal pomaga...

Tip je dal zdraven staro za primerjavo.V kompletu namre? dobi? 5 kosov podlo?k.

Ugibam? Tega Mazda ne prizna kot napaka in ne zamenja zastonj? :whatever:

Res je.No,mogo?e bi lahko priznali 50/50 stro?kov za koga,ki redno servisira na istem servisu.

Tega ne peiznavajo kot konstrukcijske napake. :(

Na angle?kem forumu celo par tipov,ki jim je tako ?la ma?ina razmi?lja,da bi ?li v skupno akcijo,da se jim to prizna. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slikice starih (vgrajenih bakr.podlo?k v M6,136 KM) in novih,kakr?ne dobite kot rezervni deli.

Razlika je ve? kot opazna.Te vgrajene naj bi bile vir vseh "nev?e?nosti" na Mazdinih diesel motorjih.

post-399-1241158002_thumb.jpg-na levi-original vgrajena bakr.podlo?ka, na desni-nova.

post-399-1241158138_thumb.jpg-nov injektor za Mazdo 6,136 KM + komplet novih bakr. podlo?k.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na Italijanskem Mazda 6 forumu sem zasledi temo,ki pa je zelo pomembna za lastnike M6.!!

Govora je o diesel M6, 136 konjskih (verjetno velja to tudi za 120), letnik 2002-05.

V glavnem,veliko lastnikom M6 je tudi tam zaribala ma?ina.Kot opozorilni znak je vedno nenormalna poraba olja-1liter ali ve? na 10000km.Zelo rado se tudi dimi zadaj :( .In v nobenem primeru se nikoli ne pri?ge lu?ka za olje.

V ?em je te?ava?Bila naj bi spet konstrukcijske narave.Ne vem to?no,kako se imenuje stvar po slovensko,italijanski izraz pa je RONDELLE INIETTORI (nekaj kot Podlo?ke vbrizgalnih ?ob.)

Ne vem iz ?esa so narejene (najbr? iz kak?ne medenine-ne me vzet za besedo), ampak iz pogovorov sode? se zaradi njih na koncih skarbonizirajo injektorji in ko??ki le-teh se nabirajo v oljnem koritu.

post-399-1241021184_thumb.jpg -skurjen injektor M6

post-399-1241021254_thumb.jpg -vsedline na filtru oljne pumpe.

Problem nastane,ker (baje)ni dovolj oljnega pritiska (?eprav je olja dovolj) in posledi?no gre ma?ina.

Pri njih ti takoj zamenjajo te "podlo?ke" in so seznanjeni tudi servisi z tem problemom.

Same te podlo?ke naj ne bi bile toliko drage ,1podlo?ka-15,55?,a z delom in ostalim materijalom pride kar bogato:

- 4 neke gumice-52,49?

- tesnilo (ne vem kak?no)-14,56?

- nekak?en silikon-31,64?

- delo-199,50?

- drobni material-3,14? + davek...

Zatorej,lastniki M6,lepo kontrolirajte nivo olja in porabo,da ne bo prepozno.

?e originalni link te debate,?e kdo obvlada italijan??ino.

http://mazda6club.altervista.org/viewtopic...p;sk=t&sd=a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mr. Komar
Napisano

Ooo,Komar?ina....vse najbolj?e. :cheers: Sn pa opazo,da ima "njegova" mazdura ?e drugega lastnika. ;)

Pa kaj ni ve? Mazda??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Imamo plastike,ki se jih te?ko lepi ,plastike,ki se jih ?e te?je lepi in plastike,ki se jih ne da lepiti spljoh.

Tvoja ni verjetno ne prva ne druga. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

Odpiram novo temo, da se lahko opomne na zadeve (na primer v zvezi z zakonom, avti, dogodki...)

Kot prvi opomnik dam PREVERITE OLJE!

Jaz sem ga danes in zopet 1,5dcl dodal - ker sem nabu ze dodatnih 3.000km....

Jaz sem ga v petek preveril.Tudi dodal ene 3 dcl po 4000 prevo?enih od servisa.Mislim,da je to normalna poraba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

welcome to the 6 club :)

p/s: a nis reku, da je z neosvin?enim manj te?av kot z dizli :)

yebat... zgleda da je 6ka 6ka pa ne glede na to, katera je <_<

...in to naj bi pomenilo,da....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Zlihtal - zamenjal faking lajtngo od serva na moji M6, dobil sem original in to zastonj ker je to spet ena od tovarni?ki cvetk mazde <_< .

Pa dobro,a je ?e kak?na stvar gor na M6,ki ni tovarni?ka napaka in dela oz. je v redu? :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sam mislim, da doti?ni gospod niti ni bil kadrovnik, ampak direktor. Trditi tega ne morem, saj sem ?e prej napisal, da se mi ni noben predstavil.

Torej: neto?nost, neolika, neznanje, nestrokovnost, ... tak je na? kapitalizem. Po mojih izku?njah.

He,he-dobrodo?el v Slo.stvarnost.Po?asi bo? moral spremeniti taktiko na razgovorih.Ni? poni?nosti-pucaj na prvu loptu.In humorist mora? bit na razgovoru-to v?asih v?ge.Ni? se ne sme? bati-ful samozavesti (tudi,?e je igrana) in prepri?ljivo govori.

Pa tudi,ko pi?e? pro?njo napi?i kaj od?tekanega-mene so recimo sprejeli v zdaj?njo slu?bo,ker sem napisal,da igram kitaro v heavy bandu ?zmeden? in ?e pro?njo sem napisal z kaligrafsko pisavo in vse skupaj sem okrancljal z okraski po robovih.

In direktorica me je povabila na razgovor,ker je hotela videti tako "umetni?ko" du?ico. :D ...

...in od takrat je minilo ?e 7 sre?nih let.In vsi smo bili zadovoljni...in sre?ni...no,ja...recimo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?e se ne dr?i? za kandelaber,da te ne odpihne,je to vse en ma?jika?elj. :harhar:

Pod 30 m/sek. je malo mo?nej?a sapica oz.pi??ek vetrca. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

od zdaj naprej bom vsakic pil, ko bo moja mazda kam sla ne da bi se kaj pokvarla :)

(sam jo treba se prej dobit s servisa)

hecno (ali pa ironicno), da je vse te poti in velik hujse maltretacije, zastava 128 prestala brez kaksnih hudih okvar

Hja,sej zdej lahko vidimo,da so bile 101-ke stroji.Jaz sem z mojo pol Evrope skoz dal in nikoli ni zatajila. :bravo:

Razen kak?ni kabli za sve?ke in to je bilo to. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano

Zelo priporo?am film Gran Torino od Clinta Eastwooda, ki je spet prekosil samega sebe saj so njegovi filmi res prave umetnine. V filmu Changeling je celo iz Angeline Jolie naredil igralko, ki ni tam samo zaradi ?nablov, jo?k in riti.

Za pogledat so pa ?e filmi: Reader, pa seveda Slumdog Millionar in nikakor ne pozabit na Watchmen-e.

Tej so res vsi hudi.Dodal bi ?e "?ude? v st.Anni".Po resni?nih dogodkih-res za pogledat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.