Pri?el na obisk prijatelj, ki je nekaj let pre?ivel v Ameriki, v kraju Columbia v dr?avi Tennessee. Pa se po telefonu dogovarjava, do kam bo pri?el in kam naj ga pridem iskat. Pa gor, pa dol pa nazadnje mo? re?e:
- "Vem pa, kje je v Gorici ku klux klandija al kaj ?e imate tam..."
Fordu je pa blokiral kompresor klime. Ko sem na stikalo klimo ugasnil, vse te?e brez te?av. No, da gre Ford brez te?av je tako protislovno, kot da bi rekel, da sem gore? kalcijev karbid pogasil z vodo...
Se pravi, da se ima? kaj pogovarjati v slu?bi. Jaz sem na ?alost bolj pust glede tega. Vse kar je je-sem dal gor letne gume, sem dal gor zimske gume...
Kripa ima 160.000 km, pa od servisa do servisa ne pokuri niti en rezervoar bencina.
Na motorju je bil 11.4. narejen servis (pred pribli?no 1500 km). Takrat so menjali tudi zobati jermen - vsaj zara?unali so ga. Upam, da ni kje tam napaka.
Pelko je menjal po?eno vzmet 17.5.
Timi je popravljal diodni podstavek 25.5.
Danes je skoraj letela s ceste, ker je nenadoma za?elo mo?no ?kripati in motor se je ustavil. Avto seveda tudi. Ko je pritisnila sklopko in vrgla iz brzine, je lahko porinila kripo s ceste, motor pa niti ne obrne ve?. Sestri sem naro?il, naj preveri olje v motorju. Pravi, da ga je do zgornje oznake. Bom videl, kaj je, ko pridem do avta - danes po popoldanskem ?ihtu grem ponj (kot da nimam drugega dela).
Vsaj trije mrtvi in nobeden od "poveljujo?ih" ni kriv. ?e pa slu?ajno je, ima pa tako dobrega odvetnika, da dose?e, da obremenilne dokaze izlo?ijo in potem doka?ejo, da ni kriv...
O?itno sem vpra?al neko kapitalno neumnost, ker ?e dva dni nih?e ni? ne odgovori. Kaj pa morem, ?e sm pa kmet an s hribu dama, pa ne zastopm prou preu? use tole...
Janez dobi pisno povabilo, da se mora oglasiti na dav?ni upravi. Ves ?iv?en ne ve, kaj naj bi si oblekel. ?ena mu priporo?i stare cunje, da bodo mislili, da nima od ?esa ?iveti. Prijatelj mu predlaga nasprotno, da se oble?e v najbolj?o obleko, ki jo ima, da bo naredil dober vtis. Janez ves zbegan, ni vedel kaj narediti, zato se odpravi k ?upniku po nasvet. ?upnik ga sprejme, prisluhne njegovemu problemu, sklene roke in za?ne pripovedovati:
?Ve?, Janez, neko? je k meni pri?lo dekle, tik pred poroko. Tako kot ti, tudi ona ni vedela, kako naj se oble?e na ta pomembni dan. Mama ji je svetovala, da naj se zapne do vratu, prijateljice pa so jo dra?ile, naj bo v kar najdrznej?i minimalnosti. Bila je na razpotju.?
Janez nepotrpe?ljivo vpra?a:
?Vse lepo in prav, gospod ?upnik, ampak kak?no zvezo ima to z menoj??
?upnik dvigne roko, kot da zahteva ti?ino in re?e:
?Sporo?ilo je tole, dragi moj Janez: Nosi, kar ho?e?, tako ali druga?e bo? naj+++l!?
Mo?ki se med vo?njo z avtomobilom zave, da se je izgubil. Ob cesti zagleda drugega mo?kega, zaustavi avto in ga prosi za pomo?:
"Oprostite, ali mi lahko pomagate? Obljubil sem prijatelju, da se ob dveh dobiva, sedaj pa zamujam in ni mi jasno, kje se nahajam..."
"Jasno, da vam lahko pomagam. Nahajate se v avtu na zemljepisni ?irini Sever 45*10'11" in na zemljepisni dol?ini Vzhod 19*45'10" in ura je 10 in 15 minut in 20 sekund, danes pa je 9. marec 2013 in temperatura je 8 stopinj C. "
Voznik vpra?a: "Ali ste vi javni uslu?benec?"
Ta mu odgovori: "Jasno, le kako ste to dognali?"
Voznik odgovori: "Ker vse, kar ste mi povedali, je tehni?no gledano brezhibno, vendar je pa v praksi popolnoma neuporabno; saj sem kljub va?im informacijam na istem, kot sem bil prej..."
Mo?ki na cesti mu jezno vrne vpra?anje: "Vi ste pa iz politike, a ne?"
Voznik je dokaj presene?en: "Res je ... po ?em pa to sklepate?"
Mo?ki na cesti: "Dokaj enostavno: vi ne veste, kje se nahajate, niti vam ni jasno, kako ste do sem pri?li in ?e manj vam je jasno, v katero smer ste namenjeni. Obljubili ste nekaj, kar ne morete izpolniti in sedaj upate, da vam bo nekdo drug re?il te?avo. V bistvu ste v istem polo?aju, v katerem ste bili preden sva se sre?ala... vendar iz nekega ?udnega razloga sedaj izgleda, da sem za to kriv jaz!"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri?el na obisk prijatelj, ki je nekaj let pre?ivel v Ameriki, v kraju Columbia v dr?avi Tennessee. Pa se po telefonu dogovarjava, do kam bo pri?el in kam naj ga pridem iskat. Pa gor, pa dol pa nazadnje mo? re?e:
- "Vem pa, kje je v Gorici ku klux klandija al kaj ?e imate tam..."
Mo? je mislil na Q-landijo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani