Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Po mlado Eriko je domov pri?el njen novi fant z avtomobilom. Preden sta se odpeljala je mama Eriki rekla: "Pazi, ko bo vozil!"
"Neumnost!" se je oglasil o?e. "Raje pazi, ko bo parkiral!"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sm kmet an s hribu dama, pa ne zastopm prou preu? tole okol tretje svetovne vojne. Pa bi prosil, ?e mi kdo malo bolj po kme?ko razlo?i.

Namre?, vsi mediji ves ?as omenjajo mo?nost tretje svetovne vojne kot da se lahko zgodi, da se bo za?ela. V medijih pa ves ?as berem, da se ZDA, Velika Britanija, Francija, Rusija, Tur?ija,... bojujejo, napadajo z raketami in podobno. Poleg se kot zaveznice omenja Iran, Kitajsko in ?e 50 dr?av, ki naj bi tvorile nekak?no globalno koalicijo za boj proti teroristi?ni skupini Islamska dr?ava. Ne razumem pa, kak?no vlogo igrajo Kurdi v vsej tej zgodbi... Kaj se potem takem ni tretja svetovna vojna ?e za?ela? Sicer ne na ozemlju ZDA ali Evrope, ampak na ozemlju Sirije, pa konec koncev to sploh ni pomembno... Kjer koli ?e je to boji??e, samo takole, ?ez palec, je polovico sveta vpletenega v vojno. A to ?e ni "svetovna vojna"? A se za "svetovno vojno" ?teje, ko se vpletejo tudi Bu?mani in podobni?

Ne se preve? smejat moji nevednosti. Kot sem ?e na za?etku omenil, sm kmet an s hribu dama.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Saj imajo ideje, ja.

Koliko krat sem ?e rekel, da bi in?inirjem in oblikovalcem vozil za kazen dal, da tri leta uporabljajo in servisirajo to, kar so narisali. naslednjega bi zagotovo narisali druga?e...

Tako tudi najemanje vozil. "Izumitelju" te ideje bi za kazen dal sobo pri meni v mansardi, pa naj tri leta hodi v 30 km oddaljeno slu?bo zgolj z najemanjev vozil in avtobusom. Bi mu hitro spremenil vero...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sino?i sova??an delal v gozdu in ga zve?er ni bilo domov. So ga ?li iskat in poklicali re?ilca. Kljub temu mu ni bilo ve? pomo?i...

?koda ga je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motoristi edino na izpitni vo?nji vozijo samo 20 km/h ve?, kot je omejitev... Je pa vsa infrastruktura za lovljenje kamikaz prirejena za lov na avtomobile. Vsi stacionarni radarji (in tudi tisti v avtih, ki ti potem samo polo?nico domov po?ljejo), te poslika od spredaj. Kjer pa dvokolesne kamikaze nimajo registrske tablice... Zdaj pa doka?i, kdo je padel mimo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

To pomeni, da ga odpelji v Novo Mesto k Tunercu, ki ga bo odstranil in bo mir za vse ve?ne ?ase. Ampak tega ti nisem jaz povedal, tako da ne vem, kje si to zvedela...

Psssst!

:ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na je razlika med slovenskim in hrva?kim policajem?

Pravzaprav je ni - norost ne pozna meja...

http://www.regionalobala.si/novica/neverjetna-nesreca-v-istrskem-predoru-to-je-bil-razlog-foto

Odpade strop predora, kriva je pa premajhna varnostna razdalja... Dobro, ja, tr?il je drugi avto, to je res. Samo... Koliko nas pa je takih, ki pri?akujemo, da bo na avtocesti v predoru voznik pred nami kar z jasnega zaviral na polno? Kje pri "kri?i??ih" ?e, ko se kdo vklju?uje na avtocesto, pa naredi kak?no neumnost... Ampak tole je bilo pa na "ravnem" delu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?koda ima pa sploh svojevrstne cvetke...

?e izbere? Kodiaq z ro?nim menjalnikom in ?tirikolesnim pogonom in sedmimi sede?i, ima? na voljo samo sive barve (in eno rde?o) pa vle?ne kljuke ne more? gor montirat. Enostavno je ni v naboru serijske opreme. ?e ho?e? vle?no kljuko pri sedmih sede?ih, MORA biti avtomatik...

?e te kaj zanima, samo vpra?aj. V zadnje pol leta me je ?ena peljala po vseh avtosalonih na Gori?kem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Lahko pa tudi ?kodo Kodiaq 4x4 7 sede?ev.

https://www.youtube.com/watch?v=Ax2FZFn0oJU

Nima drsnih vrat zadaj. Pa to smo ugotovili, da ?e gre petka od hi?e, da o?itno ne bomo ve? imeli drsnih vrat zadaj. Vsaj ne z elektri?nim pogonom...

?koda pa ima neke ?udne kombinacije in ko so za?eli sestavljati skupaj, je bila edina varianta dizela?a z avtomatskim menjalnikom... To pa spet ni ni?emur podobno. No, lahko kje v mestu, od semaforja do semaforja. Ne pa tu po teh hribih. Tisti, ki so bili na MPL takrat, ko smo imeli testno ?estico z avtomatskim menjalnikom bodo vedeli, o ?em govorim...

Jah ni? vsak svojo novo Mazdo pa gremo :)

Ni nove Mazde sploh ve? neke res uporabne. So samo neke kvazi spake, ki so primerne zgolj in samo za stat v salonu... Saj ne re?em, motorje zna Mazda narediti tako, kot se za gre. To je pa tudi vse. Avta pri Mazdi ne znajo ve? narediti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

V Mazdo 5 poleg sedmih sede?ev v prtlja?nik brez te?av spravi? otro?ki vozi?ek tipa "marela". V Seatu z rezervno gumo in dizalco v prtlja?niku tega ne more?...

?koda, da Mazda ne dela ve? petice. Je ?e dovolj majhna, da tudi samo s sprednjim pogonom ?e kar precej dale? prileze, pa vseeno dovolj velika. ?e bi bila pa s ?tirikolesnim pogonom, bi bila pa sploh zadetek v polno.

Pa kak?en ?immanj?i avto. Glede na hitrost razmno?evanja obvezno kombi. Da novte kar naprej avte menjal. :lol:

Hja, ve?, mislim, da se bo to po?asi nehalo. Eno je bilo, dokler je bila ?ena ?e mlada. Zdaj pa, ?e je hladno, raje zakurimo centralno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Alhambro smo ravno v?eraj dopoldan gledali. Pribli?no fajn in pribli?no krasn, nima pa rezervne gume. Po izku?njah do sedaj bo to te?ava vsako leto enkrat. Ima pa neko teko?ino, ki jo nalije? noter. Ta re? je dokazano dobra, ?e povozi? ?ebelj. ?e pa povozi? kamen ali pa tr??i? v kak?no luknjo, pa na gumi nastane zareza. Tu pa taka tego?ina dokazano ne pomaga. Uni?i pa ta teko?ina ventil?ek. In ?e je ventil?ek s senzorjem, ni ravno poceni. Torej bi se mi bolj spla?alo kupiti rezervno gumo, dizalco in klju? in postavit v prtlja?nik. Ampak potem pa prtlja?nika ne ostane skoraj ni? oz. precej manj, kot v Mazdi 5.

Kako pa je pri VWjih z rezervno gumo?

Transporter pa nas ne zanima, ker je preveliko in pre?iroko. Po teh na?ih hribovskih cestah vozit tako gmoto... Da ne bomo nazadnje pri?li na Neoplana... http://www.neoplan.com/global/en/index.html

?e pa se odpove ?tirikolesnemu pogonu, je pa ?e najbolj?a izbira to, kar je ?e v gara?i...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ja, pa ravno Avto plus v Kopru, ja. 

Sem imel nekaj te?av, na?a petka je obstala - tega skoraj eno leto nazaj. In kljub temu, da sem nagovarjal, da petko potegnejo v BTC, so ga vlekli na Avto plus. Tri dni je stal in ga niso imeli ?asa pogledat. V tem ?asu sem si sposodil prikolico in petko potegnil v BTC. V treh urah je motor delal in sem jo lahko peljal domov...

Brzina ni glih njih vrlina...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

zgoraj desno v brskalniku ima? me?ik batn 'translate' ;)

Ne najdem. sramezljiv

Tam so samo teli:

- "Prika?i zaznamke"

- "Prika?i napredek prenosov v teku"

- "Prika?i zgodovino"

- "Prika?i stranske vrstice"

- "Odpri meni", kjer je nekaj vrstic, nikjer pa "translate"...

Mogo?e zato, ker uporabljam "ognjeno lisico"? sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

https://autorambler.ru/fan/zachem-yaponskie-avtomobili-kosyat-pod-uaz.htm?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com#1

Nisem ravno ekspert za ru??ino, ampak ?e sem tole prav razumel, Japonci svoja vozila predelujejo tako, da so po izgledu vsaj podobna starim Ruskim kombijem.

No, glede na to, da sem zadnje ?ase moral v nekaj avtomobilskih salonov na ogled novih vozil, jih popolnoma razumem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Me pokli?e v ponedeljek znanec iz Gori?kega in prosi za uslugo. Potrebuje neko ?ico za vezat trto pa se baje v Italiji dobi ceneje kot pri nas. Ker pa se mo?i?ek v Italiji ne znajde najbolje, me prosi, ?e grem lahko jaz to iskat. Mu povem, da ni problema in naj mi na emajl napi?e kaj to?no potrebuje in katera trgovina to?no to ima, da ne bom iskal. Pa mi odgovori, da se bo on v tej trgovini vse zmenil in naj samo grem iskat robo, ki bo ?e pla?ana.

Ravnokar dobim SMS, ki me je dvignil do plafona. Mo?akar mi napi?e naslov trgovine, zraven doda, naj imam s seboj 100? za pla?at in da naj jutri popoldan to pripeljem do Ljubljane, ker bo tam imel neke opravke, pa bo kar tam prevzel.

?akaj malo!

- Kje je bil mo?i?ek cel teden?

- Kdo pravi, da imam to?no jutri ?as in mo?nost se peljat v Italijo po ?ico? Dobro, imam, kajti naredil bom nekaj manj kot 10 km "ovinka"...

- Kdo pravi, da imam to?no jutri ?as in mo?nost se peljat v 125 km oddaljeno Ljubljano?

- Kdo pravi, da imam 100 ? kar tako, za "zalo?it"?

Mislim, eni pa imajo odnos! Ma samo, da pride blizu, mi ne bo ?al lopate, pa tudi ?e se polomi! In ?e mi mo?i?ek jutri slu?ajno ne najde poti do mene, mu razbijem ?e avto! Ko ga najdem... In ?e slu?ajno misli 100 ? vrnit v vinu, bo jutri spet senzacionalen uvod v poro?ila... Mislim, enim pa res nekaj ?udnega dogaja v glavi! Saj bi omenil ?marnico in cvi?ek, ampak mislim, da je to bolj z Dolenjske. Se motim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da tako vozilo postavi? nekam v Rim, se niti z mesta ne premakne, pa mu ?e ra?unalnik pregori...

Je pa res, da se pa v tem primeru lahko precej la?je doka?e krivda pe?ca oz. kolesarja. ?e prileti pred voznika, lahko policaj dolo?i, da je voznik pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in konec. ?e pa bodo po pregledu vozila ugotovili, da so vsi senzorji delovali, je pa torej edina mo?nost, da je pe?ec res stopil na cesti??e tik pred vozilom.

A pa je res to prva smrtna ?rtev samovoze?e tehnologije? Se mi zdi, da sem enkrat prebral, da neka Tesla ni zaznala tovornjaka, ki je obra?al in je tr?ila noter. ?e se prav spomnim, je takrat voznik umrl...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes po sili razmer vozil novo Mazdo CX-5...  :wacko:

Me je pa spomnila na mojo mladost in moje za?etke vozni?ke kariere. Takrat sem imel staro ?kodo 120 L, to je ?e tista, ki je imela motor zadaj. Je delala ravno tako kot ta nova Mazda CX-5: v vsakem kri?i??u se je ugasnila...

Tudi ro?na zavora je bila podobna. Ker je bil en zob na ro?ici odlomljen, je na tehni?nem sicer delalo, ker jo je zategoval, dokler ni prijela, potem jo je pa spustil. ?e pa sem jo v kri?i??u zategnil in pustil zategnjeno, je dr?ala, dokler se avto ni stresel, potem je pa sama od sebe padla dol in popustila. Tako kot pri novi CX-5...

In ker mi je crknila klju?avnica, sem imel narejeno na gumb, da sem jo v?igal. Tako kot nova Mazda CX-5...

In tako naprej, skratka, vrnil sem se nazaj v mladost in obujal spomine na prvi avto, ki sem si ga lahko privo??il. Vseeno sem bil vesel, ko sem CELO Mazdo CX-5 pripeljal na cilj in izro?il klju?e... Zraven pa sem si prisegel, da bo Mazda CX-5 pri?la v mojo gara?o samo preko mojega trupla, druga?e pa ne!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

O?itno nisem dovolj jasno napisal. Pa ponovim vajo.

De?evalo je pri 0 stopinjah Celzija. To pomeni, da je sproti zmrzovalo. In je bila na cesti plast ledu, na katerem je bila voda, ki ?e ni zmrznila. Lopata tu ne bi pomagala. Mogo?e le, ?e bi ?el vzvratno, pa s kasona dol pesek metal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.