Inženirji načeloma dimenzionirajo tehnične stvari na najslabše realne pogoje, plus nek faktor. Če je bilo 30 let OK, še ne pomeni, da je bila streha ustrezna. Mogoče je bila samo sreča. Življenjska doba streh je recimo 30-80 let. Če se tak dogodek naredi v povprečju na 50 let, bi ga bilo smiselno upoštevati pri načrtovanju streh, če se zgodi v povprečju na 500 let, pa je že vprašanje.
Zakaj recimo potniška letala za vsakega potnika nimajo pripravljenega padala? Ker so ocenili, da ni ekonomske računice (težje letalo bi pokurilo bistveno več goriva) verjetnost možne potrebe-uporabe pa je skoraj nič.
Včasih so ljudje načeloma dobro izbirali lokacije hiš, glede na lokalne pogoje tudi materiale, obliko in vrsto streh. Ne spomnim se, da bi kot otrok v Vipavski dolini kdaj videl plehnate strehe.
Intel že toliko let ni nekaj presenetljivo novega(napredek) dal ven...sam neki refreshi pa menjava socketov. Vecinoma kar sem sprmljal builde na enem izmed forumov je bil AMD. Bi blo fajn da intel vn vrže kaj hudega zarad konkurence.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Meni je bilo vedno fascinantno da gre folk ven jest pa uzame pohano, pri vseh možnih menijih mogoče sm to samo jaz
Popravljeno od Tilen5Povezava za deljenje
Deli na druge strani