Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano (urejeno)

A niso skoz govorili,kako cepljeni ne morejo prenašati.naprej...ah bejž no...a res🤔🤨....

NISO. Vsakič so poudarili, da gre za verjetnost (če ste mogoče kdaj jemali pri matematiki).

Drži edino to, da so to proti koncu nehali ponavljat... v prvi polovici 2021 oziroma prvih šest mesecev cepljenja pa so striktno ponavljali, da ne prenašaš okužbe, če si cepljen. In to tisti Janez, ki jim ti rečeš stroka v katero ne smemo dvomit. Ja Beovič, Logar, Krek, Ihan, Poklukar itd itd, poleg njih pa so to razlagali taki, ki po tvoje sploh ne bi smeli o tem govoriti in to so recimo Kacin, Janša, Gates in vsi ostali, ki so zagovarjali naracijo in s tem dobili prostor v medijih pa a so imeli kaj pojma o medicini al pa čisto nič.

Kolikor se spomnim, so ponavadiše pojasnili, da je verjetnos bistveno nižja. Vsaj večina od njih. Saj na TV so 1 leto govorili samo o tem - tudi narobe. 

In še en primer...ko smo morali imeti potrdilo o negativnem testu za v hotel,gostilno itd...ko smo šli v Kranjsko zapraviti tiste turistične bone...smo se šli testirati v BTC...je en stari zdravnik z penziona delal teste...in cel čas z istini rokavicami...šlatal nos,šlatal mojo zdravstveno in zdravstveno od vseh ostalih,šlatal svoj telefon za overitev itd....in z istimi rokavicami vse....

Takih primerov je bilo več - samo kaže, na kako nizkem nivoju smo oziroma nekateri posamezniki družbe.

Ja absolutno se strinjam, ampak Janez ti praviš, da je ta zdravnik stroka v katero moraš zaupat pa se iz vesolja vidi, da tudi on sam v to ne verjame, ko dela tako kot je Skritikrt napsial.

Vsi zdravniki, ki jih jaz ali moja družina pozna, so se pocepili. Eden je delal tudi v rdeči coni. Poznam enega direktorja ene od 2 največjih farmacevtskih družb in je takoj ko je bilo možno, pocepil celo svojo družino. Komu naj  bolj zaupam pri cepljenju, ginekologu ali infektologu? 

In tudi neenotnost med stroko in zdravniki...večina je javno govorila tako....drugi drugače....ko sem po telefonu jemal bolniško,mi pa osebma zdravnica reče,da so vsi ukrepi brez veze (začetek Novrmbra 2020 ko smo fasali delto)....in imela je prav.

To je normalno, tudi v stroki, tudi drugih strokah, na primer energetiki, si trenutno niso vsi enotni glede "zelenega prehoda v brezogljično družbo"

In kako potem veš kaj je prava strokovna odločitev? Kdo ima torej prav? Če gledaš ta konflikt v sami stroki točno veš, da zadaj ni nedvoumne strokovne trditve, ki bi prenesla strokovno presojo in se je ne bi dalo ovršt. Če se tega ne da, to potem ni strokovno dejstvo, ampak la špekulacija tipa mogoče je tako, mogoče pa ni.

Možnih strokovnih odločitev je včasih več, več poti do cilja.

Inženir, ki je vodil izdelavo Boeinga 747 je na vprašanje, ali mu je bilo kdaj žal za kakšno odločitev odgovoril v smislu "vsakič sem se trudil odločiti najbolje v tistem trenutku, na osnovi takrat znanih informacij". Hitra odločitev je včasih zelo pomembna, ne samo vsebina.

Glej pri strojevodju je tako in nič drugače...pr "dohtarjih" pa je bilo pr enih tako,pri drugih tako...uradno tako,neuradno drugače....in to je folk "zavohal"...k določen folk še zna lastno glavo uporabljati...vsaj eni...drugi pa kot ovce.

Če bi bilo tako, ne bi strojevodje nikoli zagrešili nobene nesreče, pa so jih že kar nekaj.

Uff, Janez tole pa nisem pričakoval od tebe, klele se ti je pa fejst zapisalo. Verjetno trenutek nepozornosti. Strojevodja ima točno določena in utemeljena pravila o sami vožnji. Ni njegove odločitve ali sme it kakorkoli drugače. Pravila so postavljena, utemeljena in kar je najbolj bistveno DRŽIJO. Če naredi napako je zgolj njegova in verjetno v tistem trenutku ni bil pozoren oziroma je spregledal. Ni pa to napaka, če konstantno krši pravila oziroma si postavlja svoja. Še več, ta "njegova" pravila postavlja tudi drugim in zahteva, da jih drugi upoštevajo in ne dovoli, da podvomijo vanja.

Tudi ti si moraš prebrati knjigo Življenje v sivi coni - zdravnik lahko ravna le in samo po sprejetih protokolih.

Sicer pa....za vsako rit ena palica raste...samo škoda mi je za tiste,k se resno niso imeli namena cepiti,pa so se iz eksistenčnih razligov morali...vojaki,policisti....

Npr v UKC....še danes te ne sprejmejo v delovno razmerje če nisi cepljen.Pa ne govorim o zdravnikih in sestrah...o čistilki,kuharju,vratarju itd...a po moje bolj zaradi tega,k so zaposleni jezni,k vedo,in so se morali cepiti,da nebi izpadli "nestrokovni"...in ko smo že "v dreku" dajmo še druge,da se bomo sami bolje počutili.

In tako je tudi tukaj na forumu,ko cepljeni pribijate...samo,da bi se sami v svoji bedi bolje počutili,pa čeprav na škodo drugih...

Zelo pokroviteljsko.😞

Tole bo vsak zase najbolje vedel zakaj je tako reagiral, ampak to je pri nas kar ljudska folklora v stilu sej ni važno, da je men krava crknila, važno je da je tud sosedu pa sem pomirjen in zadovoljen. Saj pravim, naj vsak pri sebi pomisli zakaj je silil druge v dejanja, ki jih niso želeli narediti (vzrok zakaj ne je nepomemben). In ko se tem pritiskom niso uklonili, je stopnjeval pritisk iz pasivne agresije v dejansko aktivno. In tako je šlo stopnjevanje do necepljenih od ne smeš v trgovino, prireditve, potovanja, strašenja da bodo vsi končali na aparatih in se dušiliv lastni agoniji. Nadalje, do izgube službe, aparthaida, do drastično histeričnih predlogov zapiranja necepljenih v taborišča, zapore, pretepanja, ekstremne drakonske kazni za namišljene prekrške, odtujevanje pravice do zdravnika in zdravljenja. Nekateri so celo šli tako daleč, da so predlagali streljanje necepljenih in druga fašistična delovanja. Še enkrat, naj si vsak sam vpraša, do kje je bil pripravljen it.

Misliš, da se je komu od nas (cepilcev ali necepilcev) tako stanje in psihoza dopadla? 

Mi je pa pri cepljenju nekaj všeč...isto kot tatuji...enkrat ko ga imaš...je za zmeraj in ne gre dol...je kot "izkaznica za zmeraj"....kot rečeno...za vsako rit.

Tole se bere, kot da uživaš v škodoželnosti. 

Absolutno, škodoželjnost je pač dvorezni meč, tako da res ni primerno pa ne glede kaj je nekdo tebi naredil. S škodoželjnostjo si Skritikrt naredil isto, kot par stavkov nazaj, ko si opisoval, kako se "v svoji bedi počutijo bolje, čeprav na škodo drugih". Zdaj se ti počutiš bolje, ker nekomu želiš, da bo imel posledice.

Probam razumet tako cepilce kot necepilce, tako leve kot desne, tako rdeče kot bele. Vsak ima nekaj dobrih argumentov, zakaj se je pojavil na neki strani. 

Moje mnenje: v tej Coroni se je pri nas zadeva reševala preveč po vojaško, z žuganjem, represijo, namesto z dobrim vzgledom (spet sem se spomnil na prleški sendvič) :) 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je skritikrt napisal:

Zate nejbrž res...med nama je pa velika razlika-ti si lev,in zate je vse desno "prepovedano in zlo",jaz pa sem desni,a vseeno še znam misliti z lastno glavo (beri kot-pogledati čez rob krožnika)...tukaj je tvoja omejenost,katere se niti ne zavedaš...pa levi pravite,kako smo desni ekstremni...v bistvu ste pa to sami....pa bo to držalo tudi na drugih področjih...izključevanje,rasizem,zatiranje itd....še veliko je tega....

"zelo pokroviteljsko" praviš....bo že držalo🙄...pa še enkrat preberi....a ti ne pomaga,ker levi zmeraj gledate le nase....piše "za vsako rit"...kaj to pomeni?!

In praviš,da uživam v škodoželjnosti...kdo pa je bil škodoželjen do necepljenih med pandemijo?...krasemn primer enega mojih sodelavcev...lev do kosti,mi je "v obraz" izjavil,da bi dal vse necepljene postreliti...so ga ostali sodelavci samo debelo gledali😲...in to se je dogajalo vsakodnevno...ste že pozabili,a ne?!

Samo za vas je vse OK,če dobivajo batine drugi...k to nismo mi...ko se pa palica obrne...pol pa jokamo in so vsi drugi "škodoželjni"....totalna leva dvojna morala.

Pa,a si mogoče že slišal za kakega strojevodjo,kateri je nesrečo povzročil namerno...malo razmisli kaj pišeš.

@skritikrt, meni zagrizeni "levi" pravijo, da sem desen, zagrizeni "desni", pa da sem lev. 😂 Zdaj pa vedi, kaj sem. 😃 Vem, da nisem pravi vernik, ne političen, ne drugačen, čeprav sem krščansko vzgojen, oboji stari starši so se preživljali z manjšo kmetijo (eni s 5 ha hribovsko - na srečo na nadmorski višini 608 m :)) in zato je bilo doma pošteno delo vedno vrednota, prav tako trdo in pošteno prigarane materialne dobrine. Potem je tukaj @Slivka, ki me ima za "tamestnega", ker živim na 340 m nadmorske višine (še dobro, da nisem med 400 in 600 m). :) 

Čisto narobe je tole etikiranje, ljudem ne prinaša nič dobrega, razen posameznim političnim opcijam, ki jim skregan narod omogoča lažje vladanje. Torej odlično orodje za nadvlado ("deli ljudi in vladaj") sistematično in namenoma gradi politika. Podobno učinkovito orodje je iskanje notranjega in zunanjega sovražnika. 😞 

Večina jih ne povzroča nesreče namerno, razen kakšnih psihopatov (na primer Andreas Lubitz - Germanwings Flight 9525, pilot Malaysia Airlines Flight 370, ...). Podobno je pri drugih poklicih, strojevodjih in tudi pri zdravnikih. Preberi si knjigo Življenje v sivi coni Davida Zupančiča. :) 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je skritikrt napisal:

Kam pa spadam jaz?...sem čist desen-za Janšo (pač ostali so vsi "beta" in "nizek IQ"🙄)....no ja ne čist...v tem je lih fora....tud kakega Bill Mahera pogledam.

Sem res za Janšo...in vsa čast,kar je delal med pandemijo...a edina stvar k mu zamerim,je,da je pritiskal tudi na obvezno cepljenje.

To je napad na integriteto telesa.

In še sreča,da znam misliti z lastno glavo,da sem zdržal in se nisem cepil...k pritiski so bili,čeprav najbolj lih od cepljenih,kateri so očitno zeleli opravičiti sebe,k so sami pri sebi točno vedeli...ker če nekaj "smrdi"...pol "smrdi_.

Je pa zanimivo,kaj nam je vsa ta situacija naredila,in kako je vplivala ma naše obnašanje...primer:

Moja tašča...vsa čast,je res dobra tašča...me ima celo raje,kot lastni starši....in je leva,da bolj leva nebi morala biti...zveza borcev,hcera podpolkovnika itd..."vse po spisku"...

A ima eno "napako"...rada se potepa po mestu itd...in se je le za to šla cepiti,da se bo lahko "gonila okoli"...

In nam je z casom bilo čudno,da skoz nekam hodi...je ni doma...in smo se zbali,da ne bo "nekaj" prinesla...in jo je žena čez čas le vprašala kako in kaj...in je le izustila,da se je šla cepiti🤒...haloooo dva mesca je prikrivala,da se je cepila samo za to,da je lahko guzila po mestu...kot pri majhnih otrocih.....v bistvu je pri sebi vedela,a se ni mogla upreti😅😂

🤣

No saj, potem je vse jasno. 

Nekdo, ki misli z lastno glavo, ni niti za Janšo, niti za Kučana, itd ... če res misli s lastno glavo. Razen, če je izprana do konca.

Boga tvoja tašča. Razberem, da se te boji, ker je skrivala pred tabo. Zakaj se te boji? To se moraš vprašat. 😞

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je skritikrt napisal:

A niso skoz govorili,kako cepljeni ne morejo prenašati.naprej...ah bejž no...a res🤔🤨....

NISO. Vsakič so poudarili, da gre za verjetnost (če ste mogoče kdaj jemali pri matematiki).

In še en primer...ko smo morali imeti potrdilo o negativnem testu za v hotel,gostilno itd...ko smo šli v Kranjsko zapraviti tiste turistične bone...smo se šli testirati v BTC...je en stari zdravnik z penziona delal teste...in cel čas z istini rokavicami...šlatal nos,šlatal mojo zdravstveno in zdravstveno od vseh ostalih,šlatal svoj telefon za overitev itd....in z istimi rokavicami vse....

Takih primerov je bilo več - samo kaže, na kako nizkem nivoju smo oziroma nekateri posamezniki družbe.

In tudi neenotnost med stroko in zdravniki...večina je javno govorila tako....drugi drugače....ko sem po telefonu jemal bolniško,mi pa osebma zdravnica reče,da so vsi ukrepi brez veze (začetek Novrmbra 2020 ko smo fasali delto)....in imela je prav.

To je normalno, tudi v stroki, tudi drugih strokah, na primer energetiki, si trenutno niso vsi enotni glede "zelenega prehoda v brezogljično družbo"

Glej pri strojevodju je tako in nič drugače...pr "dohtarjih" pa je bilo pr enih tako,pri drugih tako...uradno tako,neuradno drugače....in to je folk "zavohal"...k določen folk še zna lastno glavo uporabljati...vsaj eni...drugi pa kot ovce.

Če bi bilo tako, ne bi strojevodje nikoli zagrešili nobene nesreče, pa so jih že kar nekaj.

Sicer pa....za vsako rit ena palica raste...samo škoda mi je za tiste,k se resno niso imeli namena cepiti,pa so se iz eksistenčnih razligov morali...vojaki,policisti....

Npr v UKC....še danes te ne sprejmejo v delovno razmerje če nisi cepljen.Pa ne govorim o zdravnikih in sestrah...o čistilki,kuharju,vratarju itd...a po moje bolj zaradi tega,k so zaposleni jezni,k vedo,in so se morali cepiti,da nebi izpadli "nestrokovni"...in ko smo že "v dreku" dajmo še druge,da se bomo sami bolje počutili.

In tako je tudi tukaj na forumu,ko cepljeni pribijate...samo,da bi se sami v svoji bedi bolje počutili,pa čeprav na škodo drugih...

Zelo pokroviteljsko.😞

Mi je pa pri cepljenju nekaj všeč...isto kot tatuji...enkrat ko ga imaš...je za zmeraj in ne gre dol...je kot "izkaznica za zmeraj"....kot rečeno...za vsako rit...

Tole se bere, kot da uživaš v škodoželnosti. 😞

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Za to pa se je ustvarila takšna masa ljudi,k se je uprla cepljenju...ker "če nekaj izgleda kot drek...smrdi kot drek...po tem najbrž je..."

Ostali pa kot ovce ubogat in se dat špikat...nobena javna razprava ni bila dovoljena...nobene okrogle mize na TVju...nič!

Pa da bi clovek lahko dobil neke jasne indormacije...nič...

Za razumnega človeka so bile informacije po mojem dovolj jasne. Če pa želiš iskati izgovore, pa vemo ... Se pa strinjam, da je bilo informacij vsaj 10 x preveč in preveč v podrobnosti, kar je morda ustvarjalo zmedo. In potem se je vključevala še politika in pristavljala svoj lonček in na koncu ona odločala, tudi trapaste stvari (maske v gozdu 🙃). Izgledalo je, da se politika včasih nad ljudmi namenoma izživlja. Ampak osnovna zdravstvena informacija je bila jasna.

Kaj čem jaz (povprečen državljan) razpravljat z doktorji znanosti o virusih in cepivih? ?zmeden? Ko grem na vlak, tudi ne grem k strojevodji razpravljat in ga učit, kako mora vozit. Mu zaupam in ker nimam pojma o šofiranju lokomotive, je prav, da sem tiho v vagonu in ubogam navodila. :) Če se ne strinjaš, povej kdaj voziš, in bom šel bremzat z zasilno zavoro, če se mi bo zazdelo, da voziš prehitro. 😂

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Za nas, hribovce, so tamestni vsi, ki živijo pod 350 metrov nadmorske višine, med 400 in 600 metri pa je večinoma 'južna braća'...

Zanimiva, kako to vidite od zgoraj. Pri nas od spodaj se pa ljudi deli na 2 kategoriji, in sicer glede na število otrok. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 40 minutami je Boss napisal:

Ti povej tej tvoji znanki, da so veliko za to krivi zdravniki sami. Dve leti so paciente odganjali, ni se jih dalo priklicat na telefone, še manj pa so bili dostopni v ordinacijah. Ja dve leti je obstajal SAMO kovid in praktično nič drugega - še slišat niso hoteli o drugih zdravstvenih problemih. In marsikdo je najdu edino rešitev, da mu je kdo ponujal razlago pač tudi na FB-ju. Tako, da marsikdo iz zdravniške stroke bi najprej moral pri sebi razčistit zakaj se je to zgodilo v taki meri.

Marsikdo verjetno, sigurno pa ne vsi. Govorim pa o nečem drugem, da smo v glavnem vsi ratali preveč "pametni"😞

Podobno je v šolah, kjer že starši več vedo kako se uči otroke, kot učitelji. In se nekateri spravljajo nad učitelje z odvetniki. 🙃

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

Sej zato je problem, ker učinek cepljenja je nemerljiv saj se je tekom cepljenja v letu 2021 virus spremenil/mutiral in tako šel od osnovne alfa različice preko delte v omicron. Vsaka naslednja po vrsti je bila sicer bolj nalezljiva in manj nevarna. In tako se je vedno v zgodovini dogajalo, da je prosperiral vedno tisti virus, ki svojega gostitelja na ubije ampak ga uporabi za lažje širjenje. Pa ne da je virus pameten, ampak tukaj delujejo čisto matematično statistične zakonitosti.

Virus, ki se zelo hitro širi in mutira, ga s cepljenji ne moreš ustaviti in virologi to vedo. In če že uspeš z določenimi cepivi omejiti določen sev, to samo daje možnost drugemu, ki bi ga neomejeni prvotni sev "zadušil", možnost, da se zaradi mutacije izogne zaščiti. Zato je recimo prosperirala delta (zanjo že ni bilo več ustrezno cepiva), ki jo je ustavil le lasten imunski odziv ali čredna imunost, ki pa ni ustavila Omicrona. A kot pravim, ko virus ratuje manj nevaren se tudi lažje širi in zato še vedno imamo kovid, ampak je ratal pač le ena izmed virusnih okužb, kot je gripa prehlad, rino, itd itd.

In ja, virologi , ki so to razlagali leta 2020/21 so bili zasmehovani in cenzurirani pa čeprav se govorili samo tisto, kar se je v zgodovini že dogajalo.

Aja, pa da ne bo zdaj zvenelo anticepilsko vse to še razlaga, kjer cepljenje zelo pomaga. To pa predvsem pri virusih z nizko mutagenostjo, kjer "učenje" imunskega sistema narediš samo enkrat ali pa obnavljaš le sporaldično. Taka primera sta črne koze in recimo KME (primer obnavljanja cepljenja na daljša 5 letna obdobja).

In tu se je delala največja napaka, ker se je vse to metalo v isti koš. A se je to delalo nenamensko al načrtno ne bom razglabljal, se je pa zgodilo ravno to, da je pri neukem folku vzbudi takšna ali drugačna čustva kar pa smo bili priča teh dveh let.

Boss, mogoče, da imaš prav. Ne pa zamerit, da glede teh vprašanj zaupam le ljudem, ki so doštudirali medicino, farmacijo, ... in so ti virusi njihovo strokovno področje, ne pa hobi. :)

Če pogledam na svojem področju, me kar vznemiri, ko mi začne nekdo pametovat, ki ne pozna niti abecede od mojega področja dela. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 14 minutami je g.Wankel napisal:

Meni je enkrat ena rekla (ko sem delal v glavni pisarni še odpremo), če imam posebno kuverto, da se CD ne bi razmagnetil :)

Saj to je bil problem (z disketami). Sem si inštaliral Borland C++ in po kakšni uri inštalacije ni mogel prebrati predzadnje diskete ... 😞

image.jpeg

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je SeekK napisal:

Mam sodelavko ki bi naredila točno to...

Mesec nazaj je zahtevala novo miš v službi, ker stara ni več delala ustrezno...je dobila novo in pri odpiranju odstrigla kabel stran...zarezala povsem pri miši zraven...embalaža je bila prozorna..

A to resno? Namenoma, ali po nesreči? ?zmeden? 😃

Mene je pa enkrat starejša sodelavka inženirka prosila, če bi ji posodil filmski CD "Il Postino". In sem ga ji prinesel v službo. Na koncu dneva pa pove, da ga je vstavila v PC, da ga pa ne more več spraviti ven. 🙃 In grem pogledat in vidim, da ga je ženska potisnila v tanko režo med CD enoto in ohišjem, do konca. Sem moral odpret ohišje in rešit popraskan CD. In to se je zgodili inženirki, ki je že več kot 5 let uporabljala računalnik (bilo je konec 90-tih). Očitno pa še nikoli prej ni sama vstavila v PC nobenega CD-ja. 😂

image.jpeg

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 14 minutami je Boss napisal:

Evo zdaj si pa zadel bistvo. S tem kovid cepljenjem ni bilo NOBENIH izkušenj, ker jih tudi ni moglo biti. Še enkrat mrna cepiva so proti klasičnim cepivom kar precejšnja neznanka, saj jih prej sploh nismo poznali in uporabljali. Se pravi izkušenj ni in jih niti ne more biti. Tako, da se lahko tukaj kar ustavimo.

Zato pa je znanost enostavno potrebno non stop preverjat in testirat, ker ogromno pametnih in sila izobraženih se je v preteklosti tudi motilo in to lahko zelo hudo motilo. Zato ti bo vsak znanstvenik povedal, da šele, ko znanost prestane vse nivoje prevejanja in to potrdijo na vseh koncih brez dvoma oziroma drugačnih rezultatov šele postane aksiom in ne dogma kot je bilo v primeru mrna cepiv.

Z naslednjim nevarnim virusov jih tudi verjetno ne bo (dovolj). Sem prepričan, da je cepivo mnogim rešilo življenje. A ti bi pa kar pustil, da se zadeve ne poskuša omejiti z razpoložljivimi sredstvi (cepivi), prepustil bi  epidemiji, da se razvija brez nadzora, pa bo kar bo oziroma kot je bilo v prvem letu, ko je umrlo ali hudo zbolelo veliko preveč ljudi?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobro jutro - tema ob kavi
Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je Boss napisal:

OK, obe sliki sta slabi... pa si ti ziher, da nisi s krompirjem slikal?

Se strinjam. Včeraj pri Vitari so bili tudi zelo slabi pogoji (malo svetlobe). Sem pa tudi sam kar presenečen, ker sem bi prepričan, da je slika od Vitare bistveno boljša, ne samo boljša. :) 

Vitara                                                                                               Mazda 6                     

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je g.Wankel napisal:

Sam ne vem zakaj taki romani. Cepilci ne bodo prepričali anti-cepilcev, in tudi obratno.

Pač vsak zase ve, kaj je ok.

Zrele družbe delujejo organizirano (imajo neka pravila in jih ljudje spoštujejo). Pravila pa postavljajo pametni, izobraženi, razsvetljeni ljudje z izkušnjami.

Na Danskem s cepljenjem niso imeli posebnih težav.

Če lahko vsak dela kar misli, da je prav (mimo postavljenih pravil), bo kaos. Če pravila postavljajo ljudje z namenom osebnih koristi, bo za družbo slabo.

Pri nas smo imeli s cepljenjem velike težave.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 37 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, an ne zastopm, ki se dogaja v glavah tamestnih. Najboljše kmetijsko zemljišče je enostavno zbetonirat. Ampak, ko je enkrat zabetonirano, ga ne preorješ več... Koliko časa bodo potrebovali, da jim to kapne? Vseeno sem mislil, da so "tamestni" en pikič pametnejši, kot so v resnici. Večina industrijskih con je zrasla na lepih ravnih njivah. A res ne gre drugače? Saj imamo tudi slabša zemljišča, če gre milijon evrov za gradnjo bo šlo pa še 50.000 več za traktor, ki bo sfrezal tisto kamenje...

In to neumnost (se strinjam in sočustvujem) niso naredili mestni "levaki", ampak jo je zavestno naredila najbolj "kmečka" desna vlada (prleški sendvič ...). 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
dne 27. 2. 2023 ob 14:22 je Janez007 napisal:

Tole je slika 6-ke 2018 FL, moti me pa še to, da ne morem nastaviti privzete večje slike (spodaj zgornje), ampak je v osnovi 360 stopinjska, potem pa vsakič vrti gumb in pritiskaj, če želiš kaj videti ...:

image.png

image.png

Vitara 1.4 l.2021

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Ampak kakorkoli že, ta kamera ni mišljena, da bi porniče v HD snemal. Svojo osnovno funkcijo opravi, ne najbolje, ampak vseeno mnogo bolje kot, da je ne bi bilo. Tistih par sekund, ko jo dnevno uporabljam, mi je dovolj, da prepreči, da bi se v kaj zaletel in to je osnovni smisel.

Pa to ni zagovor odločitve Mazde, da vgradi sila povprečno kamero, ampak dejstvo, da tud če bi dali bistveno boljšo v 4K resoluciji se uporabnost ne bi bistveno zvišala.

Bom enkrat prilepil za primerjavo še eno sliko kamere od Suzuki Vitare, ki stane skoraj pol manj od Mazde 6.  :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je NevLado napisal:

Pri meni je itak skos mastna, grem iz LJ do doma 2x in jo morm že lizat s slino da se zbistri nazaj.

A ti tud s to metodo .. 😂

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je SeekK napisal:

Boš še parkrat nalimal in bo še mene začelo motit :D

Mi ni moteče sicer, pa sem se vozil tudi s Teslo, ki ima to res na big screen s super resolucijo...

To mi je čist za mimogrede pogledat, se na ta ekran ne fokusiram, ko grem vozim rikverc ali parkiram itak oči plešejo naokoli na vse strani, tudi na ekran ampak mi je to tako kratek trenutek da mi resolucija ni moteča in so mi informacije povsem zadostne.

Ubistvu mi je všeč da ni ekran prevelik, mi je lepši izgled armature s tem..

Približno taka je kakovost posnetkov, ki sem jih naredil z VHS-C kamero pred 30-timi leti. 🤪 

Na 6-ki pred FL je slika boljša, boljša je tudi na prejšnji Mazdi 3. Mnogih odločitev Mazde res ne razumem.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

Dejte ga lomit. Sedaj se ji pa že krepko poznajo leta, tudi zadnji FL

pred 47 minutami je NevLado napisal:

Spet, tko k zadnjič: Šestica je neprimerno boljše opremljena in izpopolnjena kot CX-30 za razliko 5 tisoč eur pri polni opremi.

Mislim, da imata kar oba prav. 👍 😂

@Alex daj prosim prilepi kakšno sliko kamere, da primerjamo. :) 

Tole je slika 6-ke 2018 FL, moti me pa še to, da ne morem nastaviti privzete večje slike (spodaj zgornje), ampak je v osnovi 360 stopinjska, potem pa vsakič vrti gumb in pritiskaj, če želiš kaj videti ...:

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 7 minutami je Alex napisal:

Sedaj morajo uvažati delavce iz  eksotičnih držav predvsem zato, ker so v preteklosti predvsem levi lastniki in direktorji skupaj z levimi sindikalisti  totalno razvrednotili delo. In sedaj je problem, kje dobiti delovno silo. 

Kdo so to "levi lastniki"? Ivan Zidar (zidal cerkve), Hilda Tovšak, .... Peter Pišek? 😂 Alex, vsi so isti, farbajo samo nas.  

image.png

WWW.CELJE.INFO

Včeraj so celjski volilni upravičenci, tako kot drugod po Sloveniji, oddali tri glasovnice. Ob županu ima v lokalni skupnosti zelo močno vlogo tudi mestni svet. Neuradni podatki so že znani. ... Beri dalje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Vsak ima možnost izbire. Jaz sem tudi zamenjal šiht oz. sem že na odpovedanem roku :bravo:

Nimaš se kaj pritoževat, ker vsak je svoje usode krojač. 

Je pa zanimivo, ker se ravno ti "desni delovni anti migrantski kapitalisti" sedaj poslužujejo poceni delovne sile iz Pakistana, Filipinov ... skratka nimajo več nobenih problemov z ekonomskimi migranti, ko gre za njihovo korist. 😃 Saj za njihove družine, ki jih bodo slej ko prej pripeljali s sabo, bo poskrbela država (jaz in podobni davkoplačevalci). 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 27 minutami je skritikrt napisal:

Stvari si predstavljaš,kot ti jih levi mediji servirajo...

Najbolj pokvarjeni kapitalisti so levi!!!

Kaj misliš,za kaj so levi za "multi kulti" in imajo tako radi migrante itd...da lahko kapitalisti držijo nizko ceno delovne sile...pa vzami knjižico-boli ga k,k bo prec dobil enga bosancka,romunčka...nima veze koga...k mu bo za "drobiž" prišel delati.

V takem trgu delovne sile ni šanse,da bi se cena dela normalizirala.

In kaj misliš,za kaj so levi tako rinli feminizem od 60"ih naprej...da bi tudi ženske hodile v službo,in da so konkurenca moški delovni sili.

Nekdaj ni bilo frizerk,krojačinj itd...so bile ženske večinoma doma in gospodinjile....strojevodja je bil "glavni" na vasi...sedaj pa si navadni šofer.

Pa z to "levo pogruntavščino" -dvigom minimalca...pol železnice je že na minimalcu....premikač začetnik,progovni delavec,njegov nadzornik itd,itd...vsi na minimalcu al pa 50-80€ čez,odvisno od šihtov...

Dober mesec nazaj je en progovni delavec (na minimalcu) "napredoval" k ŽGPju (žel. gradbeno podjetje)...in bo sedaj vozil avto-pač šofer kombija...in je napredoval za 6 plačilnih razredov....in ima sedaj 12€ višjo plačo (nad minimalcem),a dva dni manj dopusta (k sedaj se mu dopust obračuna po kolektivni pogodbi,prej pa je dobil dva dni več zaradi obračuna do razlike do minimalca.

Bravo levuhi-vsi bomo na koncu imeli enake plače👍...in živel socializem😝

Mislim, da najdeš take na obeh straneh. Sam si zato ne upam zagovarjati niti enih, niti drugih. Saj v resnici gre za denar, za ohranjanje privilegijev. Tako je bilo skozi celo zgodovino. 

In to kar gledamo na TV (med seboj načelno obračunavajo "levi" in "desni") je reklama za nas ovce. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Ljudje v službah garajo tudi za pol manj denarja. Pa ne zato, ker so komunisti, ampak ker jih izkoriščajo kapitalisti. In ti pridni ljudje si ne morejo privoščit nakupa stanovanja, ker stanovanja za investicijo kupujejo kapitalisti (ne komunisti) in jim zvišujejo ceno. O tem govorim. Niso vsi lenuhi, ki se zavzemajo za svoje pravice in odpravo nekaterih krivic. Tudi med bogatimi kapitalisti je veliko lenuhov.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.