Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Danes ob 3:40 zagnal Mazdo 5, ki je ?e od sino?i imela pripeto prikolico. ?el v Maribor, kjer sem nalo?il po meri izdelano pohi?tvo (mimogrede, pri?lo me je ceneje kot ?e bi v Ikeji v Villesseju nabral, kar pa? imajo pa tudi, ?e ostajajo vogali in luknje, ker ni prave dimenzije), se vrnil domov, vse znosil v mansardo in ob 14:15 prevzel izmeno v slu?bi. Samo danes sem s Mazdo 5 prevozil skoraj 550 km.

In to ?e ni vse! Lani sem bil pa tako priden, da mi je Bo?i?ek pri ta??i prinesel letno vinjeto...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem iskal tisti del, kjer smo se "pogovarjali" o tistem avtobusu, ki je na cesti med ?epovanom in Lokovcem zdrsnil s ceste, ker cesta ni bila primerno o?i??ena. Pa je nikakor ne najdem. Kakorkoli, zdaj, po tej nesre?i, so pa za?eli prav pretiravati in posipavajo cesto prav na debelo. Dobesedno 1 do 2 cm na debelo. Cesta je kot makadam. In po avtu tako ropota, kot da bi ga peskal. ?e pa na poti v hrib malo bolj pohodi? pedal, pa avto kar zakoplje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rent a'car
Napisano

?e je samo za en dan in samo za dve relaciji, a ne bi bilo ceneje s taxijem? Ne vem, kak?ne relacije ima?, a jaz sem to enkrat koristil in za dve vo?nji pla?al 27?. Ne verjamem, da bi me rent-a-car pri?el ceneje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Za zjokat se!

V?eraj zjutraj ob 5:30 grem od doma in hitim v slu?bo. Malo nepazljivosti in prepozno opazim precej velik kamen na cesti. In ga zadanem z bokom gume.

Pridem v slu?bo in ob 6:15 prevzamem de?urstvo. Ko danes zjutraj ob 6:15 kon?am de?urstvo, za?nem svojo redno dopoldansko izmeno. In tako sem do BTjke pri?el danes malo po 14:15.

BTjka nagnjena na desno stran.

Grem okoli. Sprednja guma prazna. Vidi se zareza na boku, ki jo je o?itno naredil tisti kamen. Vzamem slu?beni kompresor in napumpam. Sicer piha, a po malem.

Pa se odpeljem do vulkanizerja.

Tam pa napis: "Zaradi praznikov in dopusta zaprto od 23.12. do 2.1."

In tako sem po celodnevnem de?urstvu in redni slu?bi na dvori??u pred vulkanizersko delavnico v de?ju menjal gumo in montiral rezervo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Kam smo pri?li?

?e vidi? ?loveka, ki se po ulici "sprehaja" s pu?ko ali ma?eto, pokli?e? policijo.

?e pa vidi? ?loveka, ki se mrtvo pijan usede v avto, se pa obrne? pro?...

Kam smo pri?li? Bo treba kak?nega zakonodajalca defenestrirati, tako kot so to storili ?ehi z eno od vlad. Pravzaprav je pri ?ehih to kar obi?ajna praksa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

Otroci bi za ?olo nekaj sestavili, pa i??em, ?e ima kdo za ?enkat kompresor hladilnika ali karkoli podobnega?

Radi bi naredili poizkus, da bi voda v steklenici vrela pri sobni temperaturi. Pa potrebujejo nekak?en kompresor ali kaj podobnega, da bi iz?rpali zrak iz steklenice, ustvarili podtlak in bi voda zavrela.

Ima kdo kaj takega doma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mislim, da sem malo nerodno napisal pa se nismo dobro razumeli.

Spra?ujem se, kje so bili drugi takrat, ko je lezel v avto. Pri tolikih promilih se je moralo videti, da je "poln kot ?ep". Zakaj ni nih?e poklical policije in ga zadr?al na parkiri??u. ?e vedno bolje kot pa pustiti ga na cesto, pa naj ga policija potem obravnava. Pri tolikih promilih je ja jasno, da se dobro ne bo kon?alo. Ostali so ga pa gledali in ni? naredili. Bi jih bilo za poiskati in ?e njim napisat kak?no kazen za sostorilstvo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Totalka izplačilo
Napisano

Da ne bo kak?nih presene?enj.

?e je avto ocenjen na totalko, ga bo zavarovalnica ocenila, koliko je bil vreden tik pred totalko - evrotax in podobno.

Potem bodo ocenili razbitino, koliko je vredna oz. za koliko bi se po njihovem mnenju dalo prodati. In izpla?ajo razliko, ti pa potem prodaj razbitino. ?e ti uspe za ve?, kot je zavarovalnica ocenila, toliko bolje zate. A verjemi, da zavarovalnica v svojo izgubo ne bo ?la.

V nobenem primeru ne dobi? pla?ano ve?, kot je dejanska vrednost predmeta. ?e ti ?e slu?ajno uspe dobiti kaj ve?, je to bolj drobi?...

?e je torej avto tik pred nesre?o vreden 5000?, bo zavarovalnica pregledala razbitino in ocenila, da je vredna ?e 2500?. In ti bodo izpla?ali 2500?. Ko pa bo? potem res za?el prodajati razbitino, bo? ugotovil, da ve? kot 1500? ne bo? dobil zanjo. Ampak tega zavarovalnice ne zanima ve?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mo?akar se mi smili. Zdaj bo kaznovan in odvzeli mu bodo vozni?ko.

Ampak jaz resni?no verjamem, da pri 4,23 promila alkohola v krvi res ni vedel, kaj po?ne.

V tem primeru bi bilo potrebno poiskati tiste, ki so mu pomagali v avto, pa tiste kaznovati. Nih?e me namre? ne bo prepri?al, da je bil ?lovek s 4,23 grama alkohola na kilogram krvi sposoben sam priti do avta, ga odkleniti, se usesti za volan, zadeti klju? v klju?avnico za v?ig,...

Recimo, da je bil to zdrav kme?ki fant in je tehtal 100 kg. Alkohol se v telesu porazdeli po teko?ini. Glede na to, da pri mo?kih 70% te?e predstavlja teko?ina, to pomeni, da je ta alkohol razdeljen na 70 kg teko?ine. To torej pomeni, da se je v njegovem telesu nahajalo 296,1 grama ?istega alkohola.

Na brzino to pomeni, da je popil skoraj 7,5 litra piva ali pa skoraj 3 litre vina ali pa 0,9 dcl ?ganja. ?e je samo pil. ?e je zraven ?e kaj jedel, so koli?ine popitega alkohola ?e ve?je... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sem poskusil, pa imamo manj?i problem?ek. 30 cm. In baje bo ta problem?ek ?ez vikend ?e narastel...

Vremenska napoved

Petek, 8.12.2017 ob 14h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo prete?no obla?no, padavine se bodo do ve?era raz?irile na vso Slovenijo. Ponekod v neprevetrenih ni?inah severne Slovenije bo mo?na poledica. Meja sne?enja bo ve?inoma med 1000 in 1200 m nadmorske vi?ine, zve?er se bo pri?ela spu??ati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Geodet se za?ne z okoli 350? (elaborat), potem je pa vsak mejnik, ki ga zapi?i, ?e 25?.

No, ti, ki ima? denarja za odmetavanje, lahko ?e vedno najde? tudi dra?jega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Poskusi ?e eno drugo pot. Glede na to, da gre za manj?i kos, se lepo zmeni s sosedom, potem pa pokli?ita geodeta in mu razlo?ita, da je "meja zamaknjena". Nato bo geodet zmeril tako, kot sta vidva zakoli?ila, vidva pa bosta geodetu podpisala, da je res tako in da se oba s tem strinjata. Geodet potem spremembo vnese v zemlji?ko knjigo in stvar je kon?ana.

Geodeta tako ali tako mora? pla?ati.

Izogne? se pa notarju, DDVju, DURSu, FURSu KURCu,...

Rezultat na koncu je pa enak...

V?asih gre skozi, v?asih pa tudi ne in mora? po dalj?i poti...

In tega ti nisem jaz povedal, tako da ne vem, kje si to zvedel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Fantje, ampak mobitel CAT-25 je pa najbolj?i mobitel, kar jih je!

Danes nekaj delam v gara?i. Zazvoni mobitel, se oglasim, zmenim, v tem pa priletijo otroci v gara?o in se za?nejo nekaj kepat okoli odprtih vrat avta. Na hitro mobitel odlo?im na streho na?ega "minibusa" in naredim hajko ter destruktor?ke nalovim iz gara?e. In nadaljujem s svojim delom. V tem pride ?ena in se z minibusom odpelje z "minibusom". Takoj mi "kresne", da je mobitel na strehi. Te?em v hi?o, vzamem mobitel na?e none in jo pokli?em. ?ena pa ni dobro razumela, kje to?no je mobitel, obrne avto in pride domov. Mobitela seveda ni ve? na strehi. Se torej usedem zraven in se z njo odpeljem ter gledam, ?e ga kje najdem. In ga res. Na pol potopljen v lu?i od snega. Stopim iz avta, ga poberem in vidim, da je na njemu odtis pnevmatik.

Najprej je padel v lu?o, nato ga je ?ena, ko se je vra?ala domov, ?e povozila.

Doma sem ga ?e malo opral, obrisal in zadevi se ?isto ni? ne pozna. In deluje tudi normalno. Ma niti ekran?ek ni po?en. Ma kaj po?en, niti popraskan.

Temu se re?e robusten mobitel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zlorabe plačilnih kartic
Napisano

Zacela se je tudi mova prevara. Sell bitcoins for cash. V ipanju da ljudje iz bitcoina dobijo rako zeljeni cash nazaj gredo na zato postavljene web strani ki cakajo....

Kriminal danes sploh ni vec s stumfom na glavi

A bi lahko kupil za stopnjo bolj neumen telefon? Ker tole... V bistvu nima tipkarskih napak, ampak ima nekaj ?rk pravilno napisanih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Pri vsem skupaj se vpra?am, koliko mar?e dejansko res imajo trgovci?

Mislim, pod ceno ne bodo prodajali, to je zagotovo.

Vsaj vsak mesec enkrat je kak?na razprodaja oz. nekaj, zaradi ?esar se cene zni?ajo.

In trgovci kljub temu imajo dobi?ek!

Torej zadevo, ki jo kupijo za 1?, prodajajo po 3?.

Ko je razprodaja (ki je prakti?no vse leto, le vsak mesec pod drugo akcijo, da zbujajo pozornost), pa za 50% spustijo ceno in jo kupm za 1,5?, zraven si pa mislim, kako dobro sem pri?el skozi in kako dobrega trgovca imam.

Ko je tole takole napisano, se po?utim kot najve?ji bedak...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mizarstvo
Napisano

Tudi jaz bi imel nekaj za narediti. Eno omaro po meri, pa mizo po meri, pa ?e en regal. Sem iskal po trgovinah, pa ni ni? takega, da bi mi pasalo. Zato bi potreboval nekoga, ki bi iz iverke naredil nekaj kosov pohi?tva. Pa po mo?nosti ne po zlatarski ceni...

Sem malo prebrskal po forumu (veliko niti ni), pa nisem na?el niti naslova niti telefonske. ?e torej kdo pozna koga takega, bi prosil za naslov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Mojemu sosedu je prekipelo. ?koda le, da ne zna govorit. Oziroma je ?koda, da niso novinarji zavili ?e osemsto metrov v drugo smer in pri?li k meni. 

Vlada Republike Slovenije je v Uredbi o odvajanju in ?i??enju komunalne odpadne vode v 43. ?lenu zapisala, da je ?istilne naprave potrebno urediti do 31.12.2021. Ampak v Mestni ob?ini Nova Gorica so se postavili nad vlado in dolo?ili, da to velja od 1.8.2017. In to je podlaga za obra?unavanje...

http://www.24ur.com/novice/slovenija/lokovec-vas-kjer-placujejo-za-stvari-ki-jih-v-resnici-ni.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.