a take dnarje pla?ujete, da vas ?pikajo... sami mazohisti, pa 90% tatujev je grdih in nesmiselnih.
Pred desetletji je bil to razpoznavni znak band, gangov, bad ass bajkerjev saj s o s tem hoteli dokazat, da oni ?ivijo nekje na robu in da niso del splo?ne dru?be. Hja recimo, da je blo to ?e cool, sort off.
Danes ima pa ?e vsak pajac tatoo, da ne govorim o kvazi zvezdnikih in zvezdnicah, ki se ven me?ejo, da bi dokazali kolk so prsmojeni in kolk si neizmerno ?elijo pozornosti in "ob?udovanja".
Danes pa? nisi ve? cool (no ja sej vpra?anje ?e si sploh kdaj bil), sploh ?e trendovsko i??e? samopotrditev z iznaka?enjem telesa (tatooji, pirsing, silikoni, botoks, in druga telesno invazivna dejanja in samopo?kodovanja). Poleg vsega tega pa, ?e nisi vsaj malo previden si lahko nakoplje? ?e te?ave, da zaradi tega celo ne dobi? slu?be ali rata? neza?elen v dolo?enih okoljih.
Predvsem mlaj?i ljudje in tisti z nizko samopodobo se velikokrat zatekajo k nekemu takemu prikazu svojega ega - ve?inom ne zase ampak zaradi drugih, da jih ob?udujejo (?e bi bilo zase bi bili tatooji na najbolj skritih mestih telesa) pri tem pa se v ve?ini na zavedajo, da v ?ivljenju se lahko ob?utki in razmi?ljanja zelo spremenijo in poznam dva primera, ki jima tatooji po ve? kot deset letih kreiranja, grenijo ?ivljenja. En ?e nekaj ?asa lasersko uni?uje svoje remek delo, drugi pa samo trpi, ker nima denarja, da bi se tega znebu.
Vem, da zdele sem si nakopal cel kup jeze na glavo od lastnikov teh umetnin in "umetnin" ampak dokler se ?lovek resno ne vpra?a zakaj in ?emu in da to ni samo golo sledenjem raznoraznim pravljicam v nekih obskurnih TV resni?nostnih ?ovih tipa L.A. Ink, Taatoos After Dark, Inked in podobnim zadevam. In ?e ugotovi? da to nujno rabi? potem se vsaj izprsi in izberi dejansko najbolj?ega pa ?e tudi bo to stalo 1000? in ve?. To je do?ivljenska "nalo?ba" in kot taka naj bo na najvi?jem nivoju.
To je sicer res samo, ?e bomo pa z vsako stvarjo zadovoljni bo to samo voda na mlin novodobnim izkori??evalcem, ki nam bodo veselo prodajali bu?ke v stilu "bodite veseli, da sploh imate ?iht... oziroma, da vas sploh ?e kej pla?amo... in podobne sramotne izjave "vulgarnih kapitalistov"
Zanimivo razmi?ljanje. Nista mogo?e bumbarja, ker sta javno cesto uporabila za dirkali??e?
Mislim pa, da pri taki hitrosti ni imel ?asa poslu?at, kaj se dogaja okoli njega, ker je imel preve? dela z "vo?njo".
?e bo? ?e enkrat dobro pogledal se niste oplazila zaradi prevelike hitrosti ampak zaradi nepravilnega menjavanja voznih pasov. Reakcija voznika Audija po dotiku je ?isto nerazumljiva saj sploh ni zaviral dokler ni tr?il v zadek tretjega avtomobila. Se pravi 2 sekundi ?asa ni naredil ni? - kaj je po?enjal ves ta ?as od menjave smeri, dotika in karambola je vpra?anje, ki je bolj na mestu - izgleda kot, da je ?ohal jaj?ka ali pa si ?istil u?esa, ker ni ne sli?al, niti videl niti odreagiral. In taki karamboli se dogajajo vsakodnevno ve?inoma pri vo?njah znotraj omejitev - vzroki: telefon (iskanje aparata po ?epih ipd), druge motnje, vtipkavanje destinacije v GPS, gledanje voznih parametrov na BC-ju, iskanje radijske postaje, itd itd.
Tole ni zagovarjanje hitre vo?nje in divjanja ampak tukaj je evidentno da je ?lo za malomarnost. Hitrosti tudi niso bile ne vem kako ekstremne (sploh pri direktnih udele?encih), da bi zdaj situacijo povezovali samo z divjanjem. ?e enkrat, ?e bi bil zbran ne bi pri?lo ne do dotika in ?e manj do naleta v zadek spredaj voze?ega.
Kle sta bila oba bumbarja - in ta, ki je zavil (kako ga ni sli?al da je poleg pri odprti strehi mi ni jasno) kot tudi un, ki je prehiteval po desni (?e to po?ne? mora? biti full pozorn na to kaj ti po?nejo vozniki na levi strani).
Ehh Katjaa, te razumem sploh pri logiki, da mladim ne pustijo do ?ihta, star?ke bi pa dr?ali na ?ihtu do obnemoglosti. Kje je logika mi ni jasno, ker na koncu je skoraj isto sranje a pla?uje? iz sociale ali iz pokojnine samo je pa bistvena razlika, ker mlad ?lovek poln zanosa in elana bo naredil bistveno ve? kot pa star in naveli?an in utrujen vsega.
Glede dodatnega var?evanje zaradi morebitnih mizernih penzij se je meni kliker premaknil ?e pred davnimi 23 leti tako, da imam samo ?e dve leti in zaklju?im ?etrtstoletno vlaganje v dodatno pokojninsko var?evanje. Nato se bo zadeva samo ?e plemenitila brez vlaganj in projekcija je, da ob upokojitvi bi iz tega naslova dobival okoli 250? mese?no dana?nje vrednosti. Poleg tega imam odprt ?e tretji pokojninski steber, kjer bi moralo tudi kapljati dobrih 100? na mesec. ?e bomo prigurali do penzionov in da bodo le ti na nivoju dana?njih mizernih zneskov bom nekako zgural tudi jesen ?ivljenja.
**** jih da jih **** kdorkol jih **** stokrat da jih **** prekleti ***** Japonski ****** po?evnooki pri pet metrov dolgem avtu niso mogli pustiti ve? kot dva centimetra prostora za ?arnico zamenjat sem se ***** zdaj pri minus 2 in burji - ne morem delat z rokavicam, ker ni prostora in ?e roko komaj dobim noter, povsod nekaj ostrega in na tem mrazu je ko?a ?e toliko bolj ob?utljiva sem se zrezal da je avto ves krvav ko da bi koga zaklali, jaz pa ko da sem ravno s fronte ****************** japonska da dobim tistega prasca, ki je to zrisal mu ***** odre?em, da se taka ******* ne **** ve? naprej... Drugi? peljem na servis in naj ra?un kar Mazdi izstavijo, saj so oni *******!
Zapiranje ceste, ko je enkrat neprevozna je ?e prepozno - prepre?iti mora?, da ne rata neprevozna in v ve?ini primerov se to zgodi, ker nekdo obti?i - vemo komu se to zgodi najve?krat in kako je te?ko tako ogromno maso spravit stran. ?e obti?i avto se ga da hito umakniti z malo pomo?i. Se pravi, ?e ima? napoved izrednih vremenskih razmer ukrepa? ?e predno se za?ne - ja mo?no, da so za?eli prezgodaj ali pa tudi ne, ker recimo kamion, ki vstopi v Slo pri Lendavi rabi do izstopa v Italijo kar 4 ure vo?nje brez ustavljanja. V ?tirih urah se lahko situacija bistveno spremeni in to je vzrok zakaj se gre v tako zgodnjo prepoved.
Glede na to, da je to prakti?no prvi poskus takega preventivnega ukrepanja bi morali vsaj za probo to res narest pa da vidimo ali je uspeh ali ga ni. ?e tega ne sprobamo nikoli ne bomo vedeli ali obstaja ustrezna re?itev ali smo pa? obsojeni na zastoje pri vsakem malo bolj obilnaem sne?enju.
In ne delam na DARS-u sem pa tako kot ti izredno poslovno odvisen od cest in prevoznosti le teh ter se tudi meni dela poslovna ?koda, ?e moram stati v zastoju zaradi nevestne?ev - takih in druga?nih.
Prvega novembrra imajo VSA vozila na firmi NOVE ZIMSKE GUME na pogonskig oseh in to VSAKO LETO! Vozi se dnevno v Avstrijo trije avti plus dva tedensko.... STAVO SI ZGUBIL!
Odli?no, pol spada? med tistih 5%. ?al se pa zahvali va?im cehovskim kolegom, ki se tega ne dr?ijo pol ga pa vsi najebete pa ?etudi imate ustrezno opremo. Prtisnite na Klobasa?a al pa raje na ministrstvo za promet, da spremeni zakon in naj bo tako kot za avtomobile obvezna uporaba zimskih gum tudi za kamione ter naj se strahotno pove?ajo kazni za neupo?tevanje tega v zimskih razmerah ter povzro?anju zastojev. Bo ?lo? ?e imate vse tako urejeno kot pravi? ne vidim vzroka, da se ne bi strinjal s tem, ker s tem bi odpadle prepovedi in izlo?anja ter bi lahko peljali tudi v takih razmerah.
Je pa res, da se lahko plugi uni?ijo, ker imamo slabe ceste in ?trle?e pokrove ja?kov...
Sam mal a se ti heca? al res vozi? kamion? Govorimo o AC-jih in DARS-u kot vzdr?evalcu. Kje ima? na AC pokrove ja?kov al pa da je cesta tolk slaba, da bi se plug odlomu?
Se bom malo razpisal... Sneg...20 cm...ceste bele...nalagam v Ptuju in peljem v Celovec...ceste pri nas bele...katastrofa...grem proti MB in po dravski dolini do Dravograda in na Vi?...komaj se do meje privle?em...v avstriji ceste KOPNE do cilja...razlo?im, grem nazaj in do meje ?e kar kopne kljub sne?enju in 30 cm snega ob cesti...pre?kam mejo...ne mor? verjet...10 cm snega na cesti...bela cesta do Celja...pa sem se (pono?i sicer) brez problema pripeljal do Celja...
Ho?em povedat, kako avstrijci znajo ceste spucat in spucane ohranit...
No, so se prenaglili...
Shrek bodi po?ten pa povej kak?ne gume ima? na kamionu? A so primerne za zimske razmere? A so zimske?
Ma lahko stavim, da nima? in tako nima 95% vseh kamionov in te?kih vozil tujih in slovenskih registracij. Nimajo jih niti recimo avtobusi mestnega prometa. ?e bi jih vsi te imeli verjetno ne bi bilo potrebe ni?esar zapirat ali izlo?at. Torej kdo je kle glavni krivec, da ti nima? zimakov na kamionu? DARS, DRSC, komunalci, jaz, Jures, Jest, Grega al mogo?e kdo drug?
Po drugi strani ima velika ve?ina osebnih vozil ustrezno zimsko opremo in predvsem zimske gume - ja v snegu jih ima 95% in zdaj se GZS-ju in klobasarjem zdi normalno, da bodo vsi tisti, ki imajo ustrezno opremo morali stati v zastoju, ker si nekateri jemljejo ceste za talca. Ob vsakem malo mo?nej?em sne?enju so zastoju v 95% zaradi te?kih vozil brez ustrezne zimske opreme in 5% zaradi vseh ostalih - to ni mit, to so dnevna poro?ila v takih dnevih.
Ej, ne? nebi rad, da bi jih lovili... Evo, na Obre?ju stojijo in ne morejo do Revoza, ceste pa kopne... Koga treba tu lovit? Zaprli bi mejo za tranzit, dovolili pa dostavo... To je problem... Bo prevoznik zamudil dostavo, pa je lahko ob posel...
?e en mit - bo ob posel pa ne vem kaj ?e vse. A da obti?i? v zastoju, ki si ga sam naredil in poleg tebe zaradi tega ?e tiso?e drugih je pa OK pa glih tako ne bo? dostavil.
In ?e ti takrat ne more? dostaviti ne more tudi nih?e drug in ne vem zakaj bi zgubil posel... matr k da bi Klobaso poslu?al, isti besednjak.
To je dana?nji trend - psihiranje folka do konca. Krivi smo si pa sami, ker ?e bi ignorirali take rumene medije bi se zelo hitro, to senzacionalisti?no podajanje informacij, kon?alo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
wtf
a take dnarje pla?ujete, da vas ?pikajo... sami mazohisti, pa 90% tatujev je grdih in nesmiselnih.
Pred desetletji je bil to razpoznavni znak band, gangov, bad ass bajkerjev saj s o s tem hoteli dokazat, da oni ?ivijo nekje na robu in da niso del splo?ne dru?be. Hja recimo, da je blo to ?e cool, sort off.
Danes ima pa ?e vsak pajac tatoo, da ne govorim o kvazi zvezdnikih in zvezdnicah, ki se ven me?ejo, da bi dokazali kolk so prsmojeni in kolk si neizmerno ?elijo pozornosti in "ob?udovanja".
Danes pa? nisi ve? cool (no ja sej vpra?anje ?e si sploh kdaj bil), sploh ?e trendovsko i??e? samopotrditev z iznaka?enjem telesa (tatooji, pirsing, silikoni, botoks, in druga telesno invazivna dejanja in samopo?kodovanja). Poleg vsega tega pa, ?e nisi vsaj malo previden si lahko nakoplje? ?e te?ave, da zaradi tega celo ne dobi? slu?be ali rata? neza?elen v dolo?enih okoljih.
Predvsem mlaj?i ljudje in tisti z nizko samopodobo se velikokrat zatekajo k nekemu takemu prikazu svojega ega - ve?inom ne zase ampak zaradi drugih, da jih ob?udujejo (?e bi bilo zase bi bili tatooji na najbolj skritih mestih telesa) pri tem pa se v ve?ini na zavedajo, da v ?ivljenju se lahko ob?utki in razmi?ljanja zelo spremenijo in poznam dva primera, ki jima tatooji po ve? kot deset letih kreiranja, grenijo ?ivljenja. En ?e nekaj ?asa lasersko uni?uje svoje remek delo, drugi pa samo trpi, ker nima denarja, da bi se tega znebu.
Vem, da zdele sem si nakopal cel kup jeze na glavo od lastnikov teh umetnin in "umetnin" ampak dokler se ?lovek resno ne vpra?a zakaj in ?emu in da to ni samo golo sledenjem raznoraznim pravljicam v nekih obskurnih TV resni?nostnih ?ovih tipa L.A. Ink, Taatoos After Dark, Inked in podobnim zadevam. In ?e ugotovi? da to nujno rabi? potem se vsaj izprsi in izberi dejansko najbolj?ega pa ?e tudi bo to stalo 1000? in ve?. To je do?ivljenska "nalo?ba" in kot taka naj bo na najvi?jem nivoju.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani