Ko sem se enkrat odlo?al za avto, je bilo to tik pred Novim letom. In je takrat trgovec pripravil ponudbo, ki je vklju?evala tudi 2000? novoletnega popusta.
Jaz sem si vzel ?as in vse skupaj dobro premislil, si malo ogledal ?e konkurenco in nazadnje res pri?el naro?iti ta avto. Prevzel sem ga 4. avgusta. In na ra?unu sem imel 2000? novoletnega popusta...
Pride danes zve?er sosed k meni in re?e, da bi se rad z menoj nekaj pogovoril. Sedemo za mizo in on za?ne, da vidi, da imam pet otrok, da sta pri hi?i dva avtomobila, da redno prihaja ?e sestra s svojim avtom,... In mi predlaga, ?e me zanima, da bi mejo med menoj in sosedom spremenili. Za 760? mi je pripravljen prodati 760 kvadratnih metrov zemlji??a, ki le?i tik za mojo hi?o - da si bomo lahko uredili kak?na igrala za otroke in pa parkiri??e, ko bodo vsi otroci v voznem stanju...
Smo bili kar hitro zmenjeni. Zdaj me pa zanima, koliko ?asa bo trajalo, da se zadeva tudi uradno re?i...
Mi ne gremo pozimi s to prikolico, tako da temperature pod ledi??em nimamo. Vseeno pa zna biti za prvomajske ali krompirjeve po?itnice zunaj okoli +10?C, kar pa je kljub vsemu kar hladno in bi pasalo kaj pogreti. Vseeno pa ne toliko, da bi urejal talno gretje...
Zdaj je priletelo nekaj drugega, tako, da bo prikolica malo po?akala.
Dobili bi 93.000? (v naslovu ?lanka sicer pi?e 60.000, ampak o?itno so novinarji nekaj zgre?ili. Mi imamo informacijo iz prve roke). Malo nerodno rata, ker je tudi do vrtca pol ure vo?nje. In pa jezik. Otrok v vrtcu bi se ?e nekako imel ?as u?iti, oba, ki sta v ?oli, bi morala pa kar znati...
Se pa kljub temu premi?ljuje tudi v tej smeri. Ker v ?vici jeBAJEtako, da ?e ve? dela?, ve? ima?. No, saj v Sloveniji je podobno: ve? kot dela?, ve? davka in prispevkov ima?...
Spet je tu vpra?anje po?arne varnosti, ko paneli segrevajo leseno notranjost prikolice, v kateri spi sedem ?lanska dru?ina. Pa ?e sila neprijetno mora biti, ?e ti v glavo pe?e takale re?. Mislim, prikolica ima notranjo vi?ino 2 metra. Jaz sem pa 1,8 metra visok. Torej, ?e grem skozi prikolico, grem 20 cm pod tem panelom...
Pa ?e glede namestitve zna biti kar te?ava. Dimenzije nisem na?el, je pa zapisano: "Pri namestitvi sevalnega panela upo?tevajte, da s prednje strani ter ob vseh robovih sevalnega panela na razdalji vsaj 50 cm ne sme biti postavljenih nobenih ovir." Torej, ?e je panel samo to?ka, potrebujem vsaj kvadratni meter prostora. V po?itni?ki prikolici ga je zelo te?ko dobiti. ?e pa ga ?e dobi?, je pa obdan z lesom - po?arna varnost pa to...
Glede na to, da prikolico redno preva?amo naokoli vsaki? drugam (torej ni nekje parkirana na pav?alu) mi je pomembno, da je vse pospravljeno znotraj gabaritov prikolice - da ne ?trli zunanja enota na boku prikolice ven...
In tudi te?a mi je pomembna. Prenosne klime so za polovico la?je od split klim (prenosne so okoli 20 kg, split klima pa okoli 40). Zaradi razporeditve te?e in vertikalne obremenitve vle?ne kljuke mi je to precej pomembno.
Cev za odvod vro?ega zraka se s pomo?jo vbodne ?age hitro spravi nekam na prosto pod prikolico.
Glede na to, da je prikolica sestavljena iz lesa in glede na to, da notri spi pet otrok (trenutno starosti od ?e ne enega leta do 10 let), ne bi rad noter postavljal ?are?ih elementov. Drugo je kuhinja, ko smo vsi budni in ?e slu?ajno plamen prime prikolico, smo hitro zunaj. Ko pa gremo spat, da bi pustil nekaj ?are?ega brez nadzora v leseni prikolici... Taki elementi naj bi se postavili vsaj meter od zidu - vsaj tako pi?e v navodilih. V po?itni?ki prikolici je ?e za 7 le?i?? te?ko najti prostor (notranja mera je samo 5 metrov x 2 metra in vi?ina samo 2 metra), kaj ?ele "en meter od zidu"... Zato me kakr?ni koli karoliferji in pe?ice ne mikajo prav preve?. Saj lahko, da ne bi ni? ratalo. Ampak ?e obstaja mo?nost... Ne bi rad bil v ?rni kroniki, to je vse...
Da mi pa brunda celo no? pa tudi ni lepo. Pa da se ne zadeva vsem po vrsti. Najti bi ji moral dobro mesto in jo vgradit... Ampak potem je pa ena omara manj... Ali pa bi jo ob prihodu v kamp postavil ven, pa samo cev noter napeljal...
Ve? kot berem, manj vem...
Najbr? bom res pogledal tole z zgornjega linka...
Ali pa priznal ?eni, da ima prav, nabavil en MANov avtobus in bo dovolj prostora za vse...
Vse je to fajn pa krasn, ampak meni tuki neki ni ?ist jasn. Se vidi, da sem kmet in s hribov doma, pa ne zastopm. Zato bi pa rad, da mi kdo to razlo?i.
Na koncu ?lanka pi?e, da je potrebno zgraditi nove termo elektrarne, ker hidroelektrarne ?e skoraj nimamo kam postaviti.
Dizela?e bodo pa ukinili, ker onesna?ujejo okolje. Koliko je pa razlike? A 500.000 dizela?ev onesna?uje vsak malo ali pa ena premogovna TE? 7 onesna?uje na enem mestu? Saj gre v obeh primerih za fosilno gorivo...
Najprej mi v?eraj v slu?bi po?i cev za plin in imam celo ?talo zaradi tega, danes mi burja kmalu zvrne drevo na skladi??e jeklenk na Stari Gori. Je padlo ravno med paviljon in jeklenke...
Niso ravno manipulacije, je pa dogodek, povezan z novinarji...
Danes se mi v slu?bi spro?i po?arni alarm. Grem preverit in ugotovim, da zaradi tehni?nih te?av pu??a freon. In pokli?emo gasilce. Hitro so se odzvali in pri?li in komaj sem jim razlo?il kje in kaj, pa da so se gasilci lotili, so ?e bili novinarji tam. Pa re?e eden od gasilcev enemu novinarju: "Ja, kje si se pa obiral tako dolgo?". In novinar odvrne: "Mah, guma mi je po?ila..." In res je imel na avtu eno rde?o feltno... Ma kaj novinarji kar spijo v avtu takoj za vogalom kot kak?ni detektivi v kak?nih ameri?kih filmih, ko koga ?akajo ali kako? On je ?e gumo menjal, pa je pri?el komaj nekaj minut (mogo?e deset, ve? pa zagotovo ne) za gasilci...
In poiskal ?e nekaj ve? ?lankov na to temo. Tri medijske hi?e v Sloveniji so poro?ale o tem po televiziji. In sem jim - ne bodi len - poslal linke na njihove posnetke, ki se jih je dalo dobiti na internetu, in zraven pripisal, da mi pa ?ivimo v legalnem naselju (ne v naselju ?rnih gradenj, ki jih je treba ?e legalizirati, tako kot te v novinarskem ?lanku), in me zanima, ?e bo vlada tudi za nas namenila tri milijone evrov za ureditev, ker smo tudi mi brez. In vse sem povabil, naj me obi??ejo, pa jih malo popeljem po vasi, da se lahko sami prepri?ajo, da je res tako.
Ugotavljam, da v Sloveniji ni ene novinarke, ki bi imela jajca in bi ?la kak?nemu ministru ali predsedniku vlade in ga to pred kamero vpra?ala in posnela odgovor ter predvajala po televiziji. Toliko o neodvisnosti medijev...
Mogo?e kdo pozna koga, ki bi si pa to upal? Ni treba, da ga tu izpostavite, po?ljite mi samo njegov stik na zasebno sporo?ilo...
Na neko mesto sem nekaj dni zapored metal oves. In opazil jelenje sledi. Pa sem postavil kamero in BTjko in upal, da bom ujel kak?nega trofejnega jelena poleg BTjke. No, jelen sicer ni, bom pa vseeno poslal sliko za koledar...
Dober zej si se ti vtaknil v pravopisne napake. Jest sem razumel, da nisi razumel kako je prislo do prometne nesrece .
Mah, stvar je v tem, da sem po?asi sit tega, da v Sloveniji ne znamo narediti prometne nesre?e druga?e kot iz treh razlogov: neprilagojena hitrost, premajhna varnostna razdalja in vo?nja pod vplivom alkohola - pa ne glede na to, kaj se zgodi. Enkrat bom ?el tja v Tacen, da vidim, a je to edino, kar na?i policaji znajo napisati... In pri prekr?kih se najde ?e varnostni pas in mobitel med vo?njo. S pomo?jo redarjev pa zmorejo tudi napa?no parkiranje. In to je to, kar znamo v Sloveniji narediti prekr?kov in nesre?...
Novinarji pa tudi ne znajo pomisliti s svojo glavo pa ?e enkrat prebrati, kar so napisali...
?e smo ?e pri pravopisu: tudi ni ?elno tr?il ampak je naletel od zadaj... Ampak to je pa res ?e pravopis, tako da to pustimo pri miru...
Kaj zej tuki ni jasn. Tovornjak je falil stezo, se ustavil in hotel zapeljati rikverc, da bi zapeljal v tapravo stezo. Istocasno je pribizdil voznik osebnega avtomobila in tovornjak ga je v rikverc spestal.
Kaj ni jasno: ?e je tovornjak rikvercal, kako je vozil tisti za njim na premajhni varnostni razdalji?
Kmalu na za?etku opisuje, kako je voznik tovornjaka na avtocesti zgre?il stezo in zato RIKVERCAL. Tedaj je po avtocesti prehitro in s premajhno varnostno razdaljo pripeljal 44-letni voznik osebnega avtomobila z registrsko oznako Litve in ?elno tr?il v zadnji levi del tovornjaka.
Sem kmet in s hribov doma, pa ne zastopm prav dobro, kako se je to zgodilo. A mi lahko kdo razlo?i: tovornjak je rikvercal po avtocesti, avto je pa za njim pri?el na premajhni varnostni razdalji?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ko si ?e za?el...
Ko sem se enkrat odlo?al za avto, je bilo to tik pred Novim letom. In je takrat trgovec pripravil ponudbo, ki je vklju?evala tudi 2000? novoletnega popusta.
Jaz sem si vzel ?as in vse skupaj dobro premislil, si malo ogledal ?e konkurenco in nazadnje res pri?el naro?iti ta avto. Prevzel sem ga 4. avgusta. In na ra?unu sem imel 2000? novoletnega popusta...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani