Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Glej 90% zastojev je zaradi te?kih vozil in klele se lohka kamionarji na glavo postavte pa tega dejstva ne boste spremenili. Je pa? treba po?akat in v tem ?asu bo DARS uspel tudi splu?it kot se zagre da bodo vsi normalno pri?li na cilj. Jebat ga, a ni bolj? po?kat na po?ivali??u ali pa sploh ne ?tartat kot pa da obti?i? na nekem klancu al pa celo zdrsne? v jarek ter naredi? dodatno ?kodo in stro?ke re?evanja ter kazni. To je preprosta logika, ki jo razumejo ?e malce starej?i otroci, da v?asih pa? ne more? z glavo skozi zid - ampak starej?i kot je folk bolj se za?ne obna?at kot tisti tami?keni vrti?karski otroci ter rinejo z glavo skozi zid pol pa vse skup zajebejo in zjebejo kriv je pa vedno nekdo drug.

Izlo?ajo tudi v Nem?iji in v Avstriji, da ne spomnim na Italijo, ki je celo dr?avo zaprla lani al pred lani zaradi 15cm snega.

Pa da ne bom izgledal kot DARS-ov PR bom tudi njih okurcal in sicer, ?e bi plu?ili s hitrostjo 60km/h in ne s 30km/h bi lahko v istem ?asu ?li 2x po isti cesti in bi dejansko bolje s?istili cesto in poleg tega sami s svojim plu?enjem ne bi delali zastojev. Pred leti so lahko plu?ili s tako hitrostjo dokler se ni na?el en pametnjakovi?, ki je to prepovedal, ?e?, da se lahko oprema (plugi) uni?ijo tako, da imamo zdaj to kar imamo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vsaj kamionov ne bo gor, ker so se kon?no odlo?ili, da jih ne bodo spu??ali v dr?avo ter iz po?ivali?? in obvezno izlo?ali.

ampak egoisti?ni kamionarski ceh samo razmi?lja kolk ne bodo mogl zaslu?it in jih ?ist ni? ne briga da zaradi njihovega obna?anja imajo ?kodo tudi vsi drugi, ki niso ni? krivi, zato kr neki spet kokodakajo. Obna?ajo se kot da so lastniki vseh cest - res ne vem od kod jim ta pravica. Cesta kot osnovno sredstvo kamionarja je glih tolk njegova kot moja al pa od koga drugega tako, da naj se po?as mal obvladajo pa po?akajo nekaj ur pa bo ne pa da bo vse stalo zarad zdrsnjenih kamion.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/tudi-danes-bo-snezilo-s-cetrtka-na-petek-pa-bo-v-24-urah-padlo-do-40-centimetrov-snega.html

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Nimam twiterja ali facebooka, zato hodim okoli z megafonom in razgla?am kaj
delam in kaj se mi je dogajalo ?ez dan.

Za enkrat mi sledijo trije, mislim, da sta dva policaja in da je tretji psihiater!

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano

Zmaj, se moram kar strinjati z replikami. Vse preve? je goljufanja v stilu "brez ra?una" in to je tudi eden od vzrokov zakaj se dav?ne obveznosti pove?ujejo in posledi?no tudi uvajajo dav?ne blagajne. ?e bi podjetniki in tudi potro?niki bili 100% osve??eni ter jim tudi na misel ne bi pri?lo, da bi se goljufalo bi lahko bil marsikateri davek ni?ji ali pa ga sploh ne bi bilo pa nobenih dav?nih in?pektorjev pa blagajn pa nadzora, itd itd. Tako, da raznorazno javkanje je zdaj malo prepozno ker kakorkoli obrne? dr?ava na koncu zmaga in ?e misli?, da si jo nekje nategnil te bo udarila drugje in to je ?al primer tudi te tvoje prijateljice - pa brez zamere samo dejansko je najprej treba pomest pred svojim pragom in ?e je vsak vsaj malo samokriti?en bo tega pometanja kar veliko. :zvizga:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ukraden 2015 BMW M3 F80
Napisano

Ce mas na pooblascencu opcijo.pridet do kljucev pred predajo to ni problem... tudi na kamionu ne ves kaj se vmes dogaja... 20min postanka za ponaredit kljuc se kamionarju ne pozna :)

To sem imel v mislih, ker mi je nelogi?no, da avto dva dni po nakupu zgine... bili so pripravljeni, duplikati klju?ev narejeni samo so ?akali, da gre kupcu v roke.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Prvi dan ?ole nekje v Ljubljani, Slovenija, leta....

U?itelj preverja prisotnost u?encev:

"Mustafa al Eih Zeri?" - "Tukaj."

"Achmed El Kabul?" - "Tukaj."

"Fatima Bin Pardin? " - "Tukaj."

"Ali Abdul Olmi?" - "Tukaj."

"Mohammed Bin Kadir?" - "Tukaj."

"Al Jabla Zic?" - Ti?ina v razredu.

"Al Jabla Zic?" - Ti?ina se nadaljuje,

vsi se ozirajo po razredu.

U?itelj ponovi vpra?anje:"Al Jabla Zic?"

Deklica v drugi vrsti vstane in re?e:

"oprostite, u?itelj, mislim da sem to jaz,

bere se pa Alja Bla?i?"

Sej je dober ?tos ampak nekak ne pa?e v Slovenijo ker tolk muslimanov oziroma arabcev pa le nimamo tukaj, da bi to bil problem. V originalu bolje zveni sploh tistim, ki imajo dejansko problem s priseljevanjem.

IT WAS THE FIRST DAY BACK TO SCHOOL IN BIRMINGHAM, ENGLAND.

THE TEACHER BEGAN CALLING OUT THE NAMES OF THE PUPILS.

"MUSTAFA AL EIH ZERI?" - "HERE."

"ACHMED EL KABUL?" - "HERE."

"FATIMA BIN PARDIN? " - "HERE."

"ALI ABDUL OLMI?" - "HERE."

"MOHAMMED BIN KADIR?" - "HERE."

"ALI SON AL EN?" - SILENCE IN THE CLASSROOM.

"ALI SON AL EN?"- CONTINUED SILENCE, AS EVERYONE

LOOKED AROUND THE ROOM .

THE TEACHER REPEATED THE CALL, "ALI SON AL EN?"

THEN A GIRL STOOD UP AND SAID,

"SORRY, TEACHER, I THINK THAT'S ME.

IT'S PRONOUNCED ALLISON ALLEN."

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Se strinjam da se mora poznat. Sam ve?ino kilometrov naredim za na ?iht pa ?e mal okol, avtocestnih kilometrov imam ene 5%.  Prav zadnji? sem jamral kako je zjutraj moja povpre?na hitrost Morav?e -  Brnik borih 36 km/h-to je pa ?e mestna vo?nja.

Za primerjavo, ko resetiram BC po vsakem tankanju imam povpre?no hitrost nekje med 65km/h in 80km/h se pravi pribli?no 2x ve?jo kot ti. To verjetno sicer ?e ne pomeni, da je tvoja ma?ina 2x bolj zjahana, ker je naredila ve? obratov zaradi ni?jih hitrosti in posledi?no ni?je prestave ampak verjetno je pa blizu temu, da je za cca 50%bolj obrabljena in temu primerno se ti verjetno tudi okvare glede na kilometre pojavijo pa? prej kot drugim.

Jaz sem druga? z Mazdami sicer izredno uzadovoljen saj pri 190.000km je edina napaka, ki je omembe vredna, da je ?el en kolesni le?aj spredaj pa ?e to bi marsikdo rekel, da je potro?ni material.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

To s kilometri je tko tko - te?ko je povezat kilometre z dejanskimi okvarami sploh ker lahko nardi nekdo 300kkm ve?inoma relacijsko, drugi pa lahko nardi 100kkm mestne cincamarinca vo?nje pa je avto mnogo bolj zjahan s celim kupom popravil ?e za sabo.

Pred leti smo se pogovarjali, da bi bilo zanimivo, da bi avto namesto prevo?enih kilometrov meril skupno ?tevilo narejenih obratov motorja ali pa ?tevilo delovnih ur. To bi bili zanimivi podatki ki bi povedali bistveno ve? kot ?tevilo prevo?enih kilometrov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano
?e glede samodejnega menjalnika oz. DSG;

Doma je poleg M6 s samodejnim menjalnikom tudi Polo 1.2TSI DSG. Mazdin menjalnik je dober, a proti DSG-ju "nima za burek"

Res je, DSG-ji so menjajo pri zelo nizkih obratih, ampak kaj je pri tem slabega? V?asih bi mi prav pri?lo tudi pri Mazdi. Ko pa je "potreba" po ?portni vo?nji, se DSG-ja prestavi v ?portni na?in in je zadeva re?ena.

In ?e nekaj mi ni jasno - kaj imata skupaj ?portna vo?nja in udobje? In zakaj naj bi bila ?portna vo?nja s samodejnim menjalnikom manj udobna od ?portne vo?nje z ro?nim menjalnikom.

Absolutno je DSG bolj?i od klasi?ne automatike, kle ni dvoma. Ne glede da zelo lepo menja pa vseeno vsako menjavo ?uti?, ker jo ne spro?i? sam (kot pri ro?nem menjalniku) ampak se pa? menjalnik odlo?i ko se odlo?i kdaj bo menjal. In ?e je teh menjav veliko je teh malih nezveznosti vo?nje temu primerno veliko kar se dogaja pri zelo ovinkastih cestah ?e toliko bolj sploh, ?e se mora skozi ?tiri ali celo pet prestav sprehodit. Sej pravim, dlje ko vozi? avtomatiko bolj se verjetno privadi? na to in manj opazi? je pa zadeva fenomenalna v kakih gne?ah in po?asnem cjazenju, kjer ti prihrani vso telovadbo s sklopko in ro?nim menjalnikom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Saj ima? indikator prestave na ?tevcu. Tanove mazde kolkor vem imajo tudi indikator prestave pri ro?nih menjalnikih, tako da ni treba ni? ?latat.

Na ovinkasti cesti pa res nima? ?asa na tist miniaturni display gledat, ?e ho?e? na cesti ostat. :jezicek:

Nimam niti pribli?no toliko izku?enj. DSG-ja sem preizkusil v scoutu in verjetno je 184 konj, za ta model kraj?i menjalnik in posledi?no 7,8s do 100km/h, vzrok, da nisem imel ob?utka lenobnosti, prej nasprotno.

Seveda avtomatika ni za ?portno vo?njo, ampak zame je ?portno vozilo tisto, s katerimi se folk pojavlja na dirkali??ih, 140konjski pasat pa? ni ?portni voz.

Boss, da pa ti ho?e DSG skoz dr?at ma?ino na 1000 vrtljajih je pa mogo?e tvoja krivda. DSG je baje od hudi?a pameten sistem in se baje priu?i na?ina vo?nje voznika. In glede na to, da velja? na forumu za voznika z najni?jo porabo goriva... :jezicek:

Se strinjam s teboj, tud jaz sem imel ob?utek, da ob?asno mal pretirava s prenizkimi vrtljaji, zagotovo bi z DSG-jem kupil tudi gumb za izbiro voznega profila (je za dopla?at).

Nisem pisal, da je lenoben, ker dejansko ni saj je tudi 140KM dovolj iskrivih, da po?ene kri po ?ilah. Manjka mu tist, ma ne vam kako naj povem, da ne bom koga u?alil, ker vsi tako branijo ta DSG, da je v?asih treba prej prestavt dol, da se zavira z motorjem, da ?ele na izhodu iz ovinka ugotovi, da bi pa zdej blo treba pospe?it in predno da dve prestavi navzdol je ovinek ?e davno mimo (ok mal pretiravam).

Ma sej verjetno je problem to, da dnevno vozim razli?ne avte in je enkrat ro?ni menjalnik, drugi? avtomatski, ker ?e bi skoz imel avtomatiko bi se verjetno bolj privadil nanj pa bi me manj motilo, da se da vozit tudi kako druga?e. Je pa tudi res, da sem verjetno pri?akoval ve?, ker je bila taka fama okol tega DSG-ja. Sej ve?ino ?asa je to odli?en izbor ampak ob?asno mu pa zmanjka, verjetno je pa treba to vzet v zakup.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Saj se me ne ti?e ampak... Verjetno sem ?uden, da sem celo z bencinarjem naturalcem v ?esti furam pri 60 km/h. Sumim, da tudi kak yavarye tako, da ne vem kaj je problem enega dizla, da to ne bi zmogel? Razen, ?e namiguje?, da bi unih 50, 100 in?enirjev pri VWju mogli poslu?ati tebe in nimajo pojma, kot tudi ne vsi novinarji, ki DSG hvalijo. Ne vem no, nisem prepri?an, ?e je res tak ?kart. Do sedaj sem sicer peljal dva avtomatika z dvojno sklopko, veloster in clio RS in vsaj na gor se mi je zdelo ?isto ok. Tudi cukanja, ki ga omenja? nisem ravno ?ustil, ponavadi celo na testih omenijo, da prestavlja tako, da komaj ?uti?. Prestavljanje na dol je pa druga zgodba, meni je bilo res nadle?no, pa en zaradi cukanja ampak ob?utka, samodejnega medgasa itd...

Hja, ?e se vozi? kot stari ?i?a pol verjamem, da ti je vo?nja pri 60km/h v ?esti prestavi s 1000 obrati/min v?e?. ?e pa ?eli? vsaj malo iskrosti (ne govorim o divjanju) je pa pa? nadle?no (govorim za popolnoma avtomatski na?in). Menjalnik pa? ne zna "gledat" na cesto in vidit, da bo ?ez 50m oster ovinek pa gre tri prestave navzgor pa pol v parih metrih tri navzdol in si na izhodu iz ovinka brez mo?i dokler seveda na pride prava prestava. Sej ne re?em prestavljanje je hitro ampak je ?e zmeri puter ob?utek v vo?nji ?eprav ?e vedno bolj?i kot pri klasi?nih avtomatikih. ?e vedno ga je pa dostikrat potrebno kar kickdownat, da se zgodi tisto kar rabi?.

Dopu??am seveda, da sem glup in ne razumem DSG-ja sam zame taka vo?nja ni ne ?portna in ne dinami?na. Sicer se da to ubla?it z ro?nim pretikanjem sam pol je pa ?e vedno bolj?i ro?ni menjalnik, kjer si lahko precej pomaga? ?e s sklopko.

Druga?e pa Symon - jaz sem z DSG-jem naredil slabih 10 jurjev kilometrov, kolk si jih pa ti? Aja pa o cukanjih nisem nikjer govoril tako, da ne vem kje si to prebral ali si si mogo?e gladko izmislil, da me malo jebe?. :jezicek:  Prestavljanje je zelo korektno in brez pripomb samo, ?e mora prevelik skok med restavami narest, ker ne zazna, da se bli?a ovinek pa? nekaj ?asa tudi traja in takrat si brez pogona pa naj bo ?e tako ?islan. Verjamem pa da ga hvalijo, ker je dejansko napredek proti klasi?ni avtomatiki in sigurno korak naprej. Ko bom starej?i in bolj okoren si ga bom sigurno omislil zaenkar je pa pa? zanimiv detajl za lenobo zganjat, kar pa tud v?asih pa?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Trenutno furam slu?benega pasata starega par mesecev z 2.0 TDI in 140KM ter DSG menjalnikom.

Kaj naj ti re?em - ne pelje se dosti bolje kot prej?nja razli?ica passata ?e manj pa kot Mazda II generacije, s katero imam vsakdanjo primerjavo pa ?eprav je med obema skoraj 180.000km in 6 let razlike. Tako, da ne bo? pri?akoval kak?en wow efekt raje ?e kak minus, recimo precej neudobno podvozje pri majhnih grbinicah, kjer prav neuglajeno potresava. DSG menjalnik je pa tud ena perla v avtomatskem na?inu. Po AC in mestnem cijazenju je brez pripomb in ?ist lu?tna zadeva ampak ko pa spravi? avto na ovinkasto pode?elsko cesto je pa polom. Zaradi var?evanja konstantno prestavlja gor pa dol pa v 6 prestavi se pelje 55km/h in take ter podobne neumnosti. V glavnem tolk je brezveznega menjavanja brzin in posledi?no neudobne vo?nje, da ti preostane le ro?ni na?in prestavljanja, ki pa ima tud svoje minuse ker dostikrat te?ko ugotovi? v kateri prestavi si, kar pri ro?nem menjalniku ni problem sej samo po otipu prestavne ro?ice to?no ve? kje je.

Bom tako rekel - Passat je dolgo?asen ampak uglajen resen avto, ki pa ne mara ?portnosti ampak te?i k potovalni perfektnosti. Z njim ne bo? falil ne bo? pa bil ne vem kako blazno navdu?en. To je ena taka zlata sredina, kjer igra? na karto netveganja. Bi ga imel? Hmmm v bistvu se ga ne bi branil ampak glede na to, da je v tem razredu konkurenca velika bi sigurno na?el kaj bolj primernega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

?ena zaprosi mo?a:
- Bi prosim, ?el namesto mene v trgovino in kupil karton mleka in ?e imajo
avokado, jih kupi ?est.
Kmalu se vrne mo? s ?estimi kartoni mleka. ?eni ni? jasno, pa vpra?a:
- In zakaj si kupil ?est kartonov mleka?
On :
- Imeli so avokado.

Mo?ki bomo to razumeli iz prve, ?enske pa bodo ? si upam staviti ? tole
prebrale vsaj dvakrat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sam res ne vem a se tele pri 24ur zajebavajo ?e pri tako krutih novicah ali kaj, ker to je dejansko ?e preve? napak in to sumljivih.

http://www.24ur.com/novice/svet/nigerija-bomba-je-bila-pritrjena-na-telo-deklice.html

BBC poro?a, da ne gre za prvi samomorilski napad, ki ga je izvedla deklica. ?lo naj bi za novo strategijo skrajne?ev, ?e? da so ljudje manj sumljivi do ?ensk.

:o

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.