Epilog geodetske uprave: ko so ?ez letalske posnetke polo?ili katastrski na?rt, so zamaknili. Kar pomeni, da meje na njihovih posnetkih niso tam, kjer so v resnici. In se je na vsem lepem sosedov vikend zna?el na moji parceli. Ki za povrhu vsega sploh ni zazidalna ampak je kmetijsko zemlji??e - pa?nik. Moja ?istilna naprava pa na parceli drugega soseda. Jaz osebno se s tem popolnoma strinjam. Dobil sem vikend, drek pa naj te?e na sosedovo, kaj me briga...
Dobim danes priporo?eno pismo. Po?iljatelj je Obmo?na geodetska uprava Nova Gorica.
V tem pismu pi?e, da mi ne morejo dodeliti hi?ne ?tevilke, ker nepremi?nina ni evidentirana v zemlji?ki kataster in kataster stavb.
Pozivajo me, da se v roku treh mesecev oglasim pri njih in zadeve uredim, sicer sledi kazen v vi?ini od 100.000 do 1.200.000 slovenskih tolarjev (127. ?len ZEN). Kolikor sem razvozlal, kazen dobi investitor gradnje.
Glede na to, da ne vem, kje bi lahko dobil slovenske tolarje, je najbr? res najbolj?e, da se odpravim pogledati, kaj bi radi.
Ni mi jasno, zakaj bi mi oni sploh dodeljevali hi?no ?tevilko, saj jo ?e imam.
Na tem naslovu nas je devet, ki imamo osebne dokumente, ki jih je izdala Republika Slovenija. A na tem naslovu pa sploh hi?e ni. Tole bi bilo za prodat kak?nim gangsterjem ali mafijcem.
?e sem prav razvozlal, kaznujejo investitorja. Torej se to mene ni? ne ti?e, ker je bila po uradnih evidencah hi?a sezidana leta 1920 - torej ve? kot 50 let pred mojim rojstvom. Zdaj, ?e nisem v sorodstvu s Chuck Norrisom, potem ne morem biti jaz investitor te stavbe. ?e pa sem v sorodu z njim, potem pa bolje, da me ne kli?ejo tja...
Jaz si v?asih privo??im kak?nega takega. Itak kolona in kaj dosti ne more profitirati. Pa ves ?as tik zadaj. In se lepo umaknem in ga spustim naprej. Ali pa sam rine kam v ?karje, pa ga lepo spustim. In ko potem vozi za tistim, ki je bil prej pred menoj, mu lepo poblendavam, ampak na primerni varnostni razdalji. On pa itak ne more nikamor, ker je kolona, do kamor se vidi, prehitevat se pa ne da, ker je nasproti promet. V?asih kak?en rata toliko nervozen, da kar zapelje na kak?no parkiri??e, samo da se me znebi...
Zakaj se ozirate na mnenja drugih? ?e posebej, ?e vam te osebe ni? ne pomenijo?
?e stoji pred teboj in te spra?uje, kako ti, mormon, re?uje? mnogo?enstvo in slovensko ustavo (ki to prepoveduje), kako se ne bo? oziral na to? ?e posebej, ?e sploh nisi mormon?
Sam ne vem, kam naj tole zapi?em. Mogo?e ?e najbolj spada sem...
Mislim, da imam kdizo identitete...
Ali pa imajo nekateri dale? preve? ?asa, pa se ukvarjajo z drugimi ve?, kot bi bilo potrebno...
Ali pa preve?krat sre?am ljudi, ki... ... ...
V glavnem, stvar je taka:
- sosedje so me (?e davno) ozna?ili za pravoslavca
- Boss me je ozna?il za Jan?evega vernika
- Zmaj me je ozna?il za ortodoksnega vernika
- danes se pogovarjam z nekom in me vpra?a, kako pa mi, Mormoni, re?ujemo s slovensko zakonodajo svojo pravico do poligamije
Mene pa pri vsej ponudbi najbolj zanima delo v gozdu s prijatelji in nato po?itek ob kupu kurjave s pivom v roki.
Mo?akarju ni ?lo v ra?un, da je ena ?ena rodila pet otrok. Sem mu razlo?il par stvari na tak na?in, da mu je kar lase nazaj po?esalo. Mislim, ?e bi rekel, da sem peder, dobro, tak sem. ?e bi rekel, da sem dvakrat lo?en in da ?ivim s tretjo, s katero sploh poro?en nisem, dobro, tak sem. ?e pa re?em, da sem poro?en z eno ?eno in imam z njo pet otrok... Mislim, konec koncev, kaj ga pa briga, saj jih nimam z njegovo ?eno. Punco. Spolno partnerko. Intimno prijateljico. Koruznico. Kakorkoli se ?e imenuje ?ena ?loveka, ki ni poro?en...
Ne mislim delati postrojenja s 1000 litrskim zalogovnikom in radiatorji in ne vem ?e ?em, ampak nekaj takega kot je klima, samo da ne navadna, ki zgolj hladi, ampak tako, da tudi greje.
No, do nekaj informacij sem pa le pri?el. Torej so v kampih precej mo?nej?e varovalke. Toliko bolj?e.
Za hlajenje pa kilowat ali dva.
Za za?etek dovolj, da pogledam, kaj se dobi in kako bi se lotil.
?akaj, ti si hlajenje ?e naredil? Se lahko to kje malo pogleda? ?isto iz firbca, gotovo dobim kak?no dobro idejo...
Klimatska naprava hladi. Toplotna pa lahko oboje. Nekatzeri toplotno ?rpalko imenujejo tudi dvosmerna klima...
Sem napisal, da ne potrebujem 1500 kW postrojenja. Saj ni potrebno, da mi sredi poletja naredi Sibirijo v prikolici. Pa tudi pozimi ne bomo ?li v Sibirijo, da bi potreboval ne vem kak?no ogrevanje.
Kolikor vem, je varovalka v kampih 4A. Vzamemo malo rezerve in re?emo, da je 3,5A. Nekaj pokuri hladilnik (absorbcijski), torej ostane le ?e 3A. Nekaj gre za ?arnice in ?rpalko za vodo, torej ostane le ?e 2,5A. ?e pravilno kalkuliram, je to 500W mo?i zagotovo, brez bojazni, da bo mrknilo.
Za za?etek me zanima, ?e sem jaz to prav zra?unal?
Po?itnic je konec, torej je ?as za obnovo do naslednjih...
Pri?el sem na idejo, da bi v prikolico vgradil toplotno ?rpalko. Spredaj v boks poleg posode za vodo in jeklenke s plinom. Sicer potem zmanjka prostora za baldahin, a ni panike. Ko smo vkampirani, je itak postavljen, med potjo ga pa na katero od postelj zlo?im.
Torej, toplotna ?rpalka. To pa zato, da bi lahko poleti hladil, za prvomajske in krompirjeve pa malo tudi pogrel. Vsekakor pa ne potrebujem postrojenja s 1500 kW priklju?ne mo?i, ker ne mislim klimatizirati celega kampa ampak zgolj eno prikolico oz okoli 20 kubikov zraka.
Je kdo ?e delal kaj takega?
Ima kdo izku?nje s tega podro?ja?
Vpra?am, da ne bom na novo odkrival tople in mrzle vode...
Sva pa z ?eno ugotavljala, da tole z japonskimi avtomobili ni dobro.
Dokler sem imel ?kodo, (zelo priletnega) Mercedesa, Fiata in Opla, sem vedno imel s seboj orodje. Pri Reni je bil kufer z orodjem prvo, kar se je napakiralo v prtlja?nik, ostalega tovora pa, kolikor je ?e ostalo prostora. Pri Hondi sem za?el orodje pu??ati doma in to prakso nadaljujem tudi pri Mazdi. In potem ena preglodana ?i?ka na kamp prikolici, pa nimam s ?im popravit...
Notranjec, ki v avtu uporablja Arabski plin, je klobaso iz Holandskih pra?i?ev, predelanih na Gorenjskem, zraven pije pivo iz Ruske p?enice, zvarjeno na Bavarskem. Za posladek pa bo pojedel sladico po Prekmurskem receptu iz ?panskih orehov, Egiptovskega maka, jabolk iz Ju?noafri?ke republike in skute iz Nizozemske...
Ja, vem, lahko bi doma preizkusil. Ampak kaj, ko je pa za prvomajske delalo, pa nisem pomislil, da lahko da sedaj pa ne bo... Saj ni take hude panike, zatajila je ?rpalka za vodo. Pa re?ujemo z 1,5 litrsko plastenko. Itak so pa v kampih urejeni umivalniki in prostori za pranje posode in umivanje zob in podobno. Gre.
Ja, vem, pravi mo?ki ima vsaj kufer z orodjem s seboj...
Tu bomo ?e nekaj dni, potem se pa selimo nekam do Gornje Bistrice, da si ogledamo brod na Muri, nato v Maribor, pa v Slovenske Konjice. Kam naprej pa pravzaprav ?e niti jaz ne vem, mislim pa, da je ?ena omenjala Istro...
Najprej mi je za dobro jutro uspelo razbiti steklo na kesonu BTjke. Na hitro se zmenim z bli?njim mehanikom, da mi bo kar pleksi steklo urezal in postavil noter. Preden pa mu avto odpeljem na servis, se lotim in ga - verjeli ali ne - ?est ur ?istim, perem, glancam, pucam, sesam, bri?em,...
Pripeljem torej BTjko pred delavnico, mo?akar stopi ven, pogleda avto in prvo, kar je rekel, je bilo: "A nazadnje si pa gnoj vozil v kesonu, kajne?"
Bemti?, kaj sem zgubljal tistih ?est ur ?asa, ?e se pa o?itno ni? ne pozna...
Ne izvaja jih pa zato, ker jih je preve? in si jih niti ne zapomni?. Poleg tega je precej zakonov nasprotujo?ih, kar pomeni, da ima? po enem zakonu prav, po drugem pa ne. In zaradi vse te pretirane in preve? birokracije in zakonov je potem anarhija...
Ma, sem ugotovil, da pomaga tudi nekaj drugega. ?e najve? svojih te?av re?im tako, da se sploh ne oglasim na telefon... Ker problem je to, da pametni dvomijo vase, budale so pa polni samozavesti. In potem se vedno spra?ujem dve stvari:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Epilog geodetske uprave: ko so ?ez letalske posnetke polo?ili katastrski na?rt, so zamaknili. Kar pomeni, da meje na njihovih posnetkih niso tam, kjer so v resnici. In se je na vsem lepem sosedov vikend zna?el na moji parceli. Ki za povrhu vsega sploh ni zazidalna ampak je kmetijsko zemlji??e - pa?nik. Moja ?istilna naprava pa na parceli drugega soseda. Jaz osebno se s tem popolnoma strinjam. Dobil sem vikend, drek pa naj te?e na sosedovo, kaj me briga...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani