Sej Jures jo ima sam, da bi pa vsaki? vla?il s sabo tist kontejner pa tud ne gre in ga ?ist razumem, da je takrat ?otor najbolj prakti?en. Razen ?e si Nizozemc, takrat je pa bivalna prikolica "must have" od dodatne opreme pri nakupu avta.
Prikolica je zakon ( ZAME). Vedno, pa v vrhuncu sezone okoli 15.8 pobegnemo s ?otorom v kake hribe (bovec, KG), in pa izven pav?alne sezone na morje - vikend ali vikend + prazniki varianta.
Pa za take trip poti ala motor in provansa lani je ?otor neprimerno bolj?i, ko je pa? ?as se ustavi? in zakoli?i?. Prikolico vle?ti je pa tako, da bi ?el vsaj za 14 dni nekam, in to ne v sezoni....je idealna da nekje stoji in dr?i kramo , ti se pa samo pripelje? tja.
Sicer bomo pa letos prvi? na preizku?nji, ker imamo ?olarja, ni? ve? toliko svobode junija in septembra . Jeba je to, zgolj vikendi, tako da glede na cene pav?ala znamo tudi nazaj v ?otoriranje iti, kar bo te?ko saj smo res vezani nanjo in morje.
Ko smo ?e na tej temi, jaz sem zbulu o?i ko sem videl cene pav?ala v Ankaranu, Strunjanu, Portoro?u....PA NAJ ?E KDO RE?E DA SO HRVATI DRAGI!!!!
Pol pa pridejo tile avti v slovenijo tukaj jih pa pol slovenci pokupmo kot suho zlato - mislim, ?e ?e ne mirka avto pri parkiranju kolk ga ?ele pol ne mirka med samo uporabo/vo?njo. :ne vem:
Pol pa k vse to zdru?i? ti je pa jasno zakaj Ajvar tolk pljuva ?ez diesle in pokvarljivost le teh.
V FRA in ITa se parkira odbija? na odbija? v leru.....star na?in pridobivanja prostora, sem jih ?e ene par videl 'v objemu'
Zato moji avti tam grejo v gara?o, razen ?e parkira? ob zidu ali kaj takega (pa ?e tle me je najdu mercedes...........), pred njim pa 2 vozna pasova
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ti si prefin za kaj takega , itak pa 100 ljudi 200 ?udi....mene osebno te?ko spravi? v bajto, hotel.... poleti, ?e novembra na elbi smo ?li raje v kontejner hi?ko v kempu, pa ni poanta v denarju - no navsezadnje tudi veliko manj pla?a?, ampak izku?nja je zakon.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ne vem kje bi se dalo ?otor sposodit, ampak ?e kupuje? ?otor se to po?ne v posezoni, ko so na kamp opremo znatna zni?anja. Mogo?e ?e bolj?a varianta je nakup rabljenega ?otora, seveda v primeru, da je ?otor dokaj nov letnik - nekateri ga prodajajo rabljenega eno sezono ker so ugotovili, da kampiranje ni za njih. Sam naprimer ?e 10 let uporabljam ?otor ki sem ga kupil rabljenega od znanca, kateri ga je v Patagoniji uporabljal za skladi??e plezalne opreme.
Velikost ?otora je pomembna - dru?inski ?otor za 5 ali 6 oseb z dimenzijami 5m ali ve? ne pa?e na vsako parcelo. Logika ti pove da manj?i ko je ?otor hitreje ga postavi? in la?je ga stiska? v morebitno senco. Kuhanje v ?otoru v primeru de?ja je problemati?no, ker je ?e brez tega preve? vlage.
Za paviljon ne vem ?e ga zara?unajo posebej, itak je na?in izra?una cene povsem razli?en, praviloma glede na to, a so lastniki kampa neka kao podjetja ali so to manj?i privat kampi. V prvem primeru ti zara?unajo ?isto vsako postavko, t.j. osebe posebej, ?otor posebej pri ?emer celo razlikujejo med malim in velikim ?otorom, potem posebej avto na parceli (glupo, zakaj potem ime avtokamp), posebej hladilnik, posebej psa..., medtem ko man?i privatniki ra?unajo le ?tevilo oseb in je zato slednje lahko 50% ceneje.
Kaj lahko priklju?i? na ?trom v kampu pa v?asih ?e lastik oz upravljalec kampa ne ve. Npr. v Bovcu v kampu so imeli 6A varovalke, kar pomeni maksimom 1,3 KW porabnik in tako kak?na indukcijska plo??a za kuhanje ali pa elektri?ni grelnik (vr?) za vodo odpade. Na Hvaru v privat kampu nam el. priklju?ka niso ra?unal, ker smo imeli le eno ?parovno ?arnico.
Lp
M
to je res, glede elektrike ?e gre? v kak bolj obljuden kamp, kjer znajo imeti probleme s porabo. Pri nas ker smo pa? del celine ni problema (mamo TV, Hifi, klimo, 3 x el. plato) - pa ko ajvar pride priklopi ene 20A gadgetov...
Mi kampiramo (ne mislim samo prikolice) 1x-2x letno gremo ?e s ?otorom, ker to je pa? zakon.
Imamo en dru?inski ?otor, ki je star ?e 10 let vendar ga na 2 leti fajn spucam in prema?em z impregnatorjem za moto opremo , dr?i nalive.
Zraven mam pa ?e od prej en iglu za 4, ki je lani v Toskani z istim premazom pre?ivel monsum.
Izposojen ?otor je vedno rizik, ker ga ne pozna?, lahko kaj manjka, itd itd, po drugi strani so pa dragi ?e gre? 1x letno.
Pri ?otoru je va?no:
- vodni stolpec vsaj 3000mm, varjeni ?ivi
- da ima dober podenj
- fajn je da ima nekaj vi?ine, da ne fenta? hrbet
- vedno je pametno dati pod njega ?e ?otorsko krilo zaradi vlage, svinjarije (pa robove not zaviha? da ne rata bazen)
?otor je priporo?ljivo za dolga bivanja prekriti ?e s kako ponjavo, mene je tudi to re?ilo, ker stik palice s ?ivi ali platnom je najbolj krizen:
Pazi vodo zadaj, avto pa ?otor pa niti kapljice not
Kampi pa tako. Voda je vedno, pri nas imajo celo posebne kopalnice za otroke (tu?i, banje, umivalniki, skreti vse miniaturno)
Pametno pa je iti izven ?pice, da dobi? lepo parcelo, za na?e pojme je najbolje junij ali september - ?e jih ?e nima? v ?oli je junij za?etek bomba.
Na? kamp je en bolj?ih (?e ne najbolj?i) v istri za otroke, lahko pridete na vikend test
Paviljon - je dober za senco, a ?e je veter ma? takoj probleme, bolje je napeti kako sen?no plahto, navsezadnje pa ?e je kamp v senci tega sploh ne rabi?.
Elektrika - ?to ti srce po?eli.... Le pazi ker je moder industrijski priklju?ek, a vsak kemp na recepciji ali v trgovini ima adapter na ?uko - dobil pa bo? eno vti?nico, tako da kak trazdelilec je fajn met, ?e bolje kolut s kablom ki ima 4 vti?nice, s tem ?e razdalje premaga? do omaric.
Standard za Italjane, sploh bolj ju?no, od Padove dol....kaj vse sem videl v Rimu...nekako jim je ve?ini avto res prevozno sredstvo, pa bilokatere znamke je, kar je za moje pojme ok, boli te k...itak jih menjajo na par let z leasingom (ve?ina). Pa? tok tesno se zaparkirajo da gre ven tako da malo butne prednjega, zadnjega in tako dokler ven ne pride.
Mah placa kokr ?e? tukaj, pa ne vem kdo ki pride na letali??e ne odpre zadaj prtlja?nika....
v glavnem AS kot vedno ni? rekel, mam ?e zapisnik (tisto izpred ?ole je bolj orenk - farba dol in popokan lak. Ni taka panika, ampak se mi je ?e zgodilo da so na meji spra?evali, ?e sem imel nesre?o in ?e sem prijavil policiji....se lahko zakomplicira.
Butelj makaronarski, se vidi kje je bela ?rta, pa da bi vsaj ven malo zapeljal, ne on mi je ravnal 4 dni odbija? ter plehnato za??ito na njem. Vidi se kot dotik, ampak je fajn do priklju?ka za kljuko ril... No danes pa ?e pred ?olo X5 rikverc v zadnji desni del....ampak ta me je vsaj po?akal.
P.S. X5 mk2 supa dupa brez rikverc senzorjev....
Murinjo je odkar je pri?el v Inter, Real vpeljal negledljiv fuzbal, pa take zvezde ima, one morajo pa vse na svoji polovici igrati. Samo dokler bo v Obrambi butec Ramos je vsak bunker premagljiv
Evo sem to?no vedel, da boste LJ se oglasili, to sem samo hotel povedat, da to da posplo?ujete zadeve pa? ne velja in tako kot ste vi ozmerjali nas iz CE za slabe voznike kar vse povprek, jaz tega nisem po?el, sem lepo rekel, da je bil tisti idiot pa? z LJ tablico, kar pa ?e ne pomeni, da so vsi LJ isti vozniki kakor ne pomeni, da so vsi vozniki iz CE ali kot drugod slabi vozniki kar trdite v LJ.
Ja Boss a sklepa? to po sebi, po?isti pred svojim pragom najprej, pa tako in tako vem, da si tudi ti tisti, ki je zadevo vzel osebno in ni prebral posta v celoti ravno tako kot jures. Tako, da mogo?e bi bilo za ene pametno, da preberete post v celoti.
NISEM LJUBLJAN?AN, bizgec..........in sem prebral v celoti.....o?itno ma? ti probleme z dojemanjem.
Danes so merili policisti s pumpe na AC se?ana, ustavljali pa na cestninski Se?ana. Ko zavije? s primorke desno proti se?ani ima? tisto dooooolllgooo ravnino, ki kar vabi, in tam so ?akali s stoje?im radarjem in voki tokijem.
Jaz sem imel po GPSu not 142 pa sem bil o?itno nezanimiv...
Odvisno od vzgoje otrok. Moji ne prenesejo teh "vesoljskih" risank in tudi aktualni junaki jih ne zanimajo, no mogo?e edino winx in pa hello kitty. Lego kocke pa imajo bodisi navadne ali tak?ne, da sestavi? lahko kak helikopter ali avijon.Najbolj agresivne risanke, ki jih gledaj(m)o so kak?ne tom in jerry ali pa zajec dolgouhec.
O mi tudi, k sre?i imam samo DVBt ostalo s PCja. pink panther, T/J, smrkci. Vsak dan pa sli?im ko pride iz ?ole , a mam loh gameboya, a ve?? kaj ma ta....Samo sta dost razumevajo?a pri vsem - najhuje pa je ko je na? zadnji? v dru?bi razlagal da se mi ne streljamo in ne igramo s takimi igra?ami, da ga dru?ba takoj postavi v kot..
Kok ma? pa stare ti - pa predvidevam da ma? punce, winx? Hello Kity, jest mam 2 fanta - to je ?ist drug svet se mi zdi ?
Kam gre ?love?tvo. pi?tola ima povpre?no prisotnost na tv 2x/minuto, bodisi komedija, film, risanka, nanizanka, reklama....
Da ne govorim o igra?ah, normalnih igra? ni, logo sajdermena, vesoljcev, bojevnikov vidi? povsod, ?e na copatah.... ?olsko torbo smo jedva zbarantali, da je 'vsaj' beyblade napis brez dodatnih bojevni?kih grafik in podobno.
Legice sem dolgo iskal da sem na?el navadne kocke, in ne komplete star wars, aliens....
In pol se ?udmo ko nekdo po?isti celo ?olo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tako bo ....:)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani