Ne vem malo sem zmeden, ker so za jutri razglasili rde?i alarm in mo?nost poplav ampak meni se zdi glede na vremenske karte, da bo tole problem bolj pojutri?njem.
Ja ampak, ?e pre?alta? s takega avta na drugega in ne spozna? novih "lastnosti" pa? lahko zajebe? tako kot sem zajebal sam pa verjetno ?e marsikdo. Sploh pri misli, da v 5 let mlaj?em avtu je pa ziher ?e vse bolj avtomatizirano pa pa? ni.
ja pa sej o tem govorim - o?itno sem marsovec, ker me nih?e ne razume.
Je pa tukaj tudi velika krivda pri prodaji avtov, ne ne gospod, ta ima ?e vse avtomatsko ni? vam ni treba delat. Pa se kupcu zdi. zdelo se mu bo tudi ko bo pala?inka.
to je bistvo cele debate... vbijajo ti v glavo, da itak zna avto vse sam in zato ima? take primere, ki si jih navedel in zaradi katerih je nastala ta debata.
To ste nekaj pome?al. ?isto lepo vidi? lu?ko, ko se pri?gejo zasencene lu?i. Moja je 2012 letnik.
Ufff ne vem kako naj ?e bolj razlo?im - v moji generaciji 6-ke ne glede ali gori lu?ka na armaturi ali ne, so skos pri?gane zasen?ne lu?i. Ravno tako gori ta lu?ka, ?e pri?ge? samo pozicijske lu?i brez zasen?nih ?arometov. Se pravi se ne more? zanesti na to, da ?e gori lu?ka na armaturi, da ti dejansko gorijo zasen?ni ?arometi. Tak na?in delovanja je vzpostavljen z modulom, ki ga vgrajujejo v avtomobile, ki se prodajajo v dr?avah, kjer je DRL obvezen. V ostalih dr?avah dajo drugi modul, ki uga?a zasen?ne lu?i, ko jih ne rabi in tako je tudi pri novih modelih s to razliko, da skozi gorijo samo LED dnevne lu?i avtomatika pa samodejno vklaplja in izklaplja zasen?ne ?aromete. In ?e presedla? z avtomobila, kjer ne rabi? razmi?ljat o lu?eh v takega, kjer se ne more? ravno zanesti na avtomatiko se ti pa? lahko zgodi, da spregleda?, da kaj ne gori, ko bi moralo goret.
In potem mora? v bistvu pomislit, da je potrebno v de?ju iz AUTO preklopit na ro?no pri?gane lu?i, da delujejo.
Noja... to, da izza volana pri novi Mazdi ne ves, ali gorijo dnevne (LED) luci ali so prizgane zasencene ne drzi... Ce Imas rocico v polozaju AUTO se takrat, ko je zunaj dovolj temno, prizge lucka, ki signalizira, da so prizgane zasencene (kratke) luci...
Pa tudi osvetlitev armature manj sveti (ce imas sveda tako nastavljeno) ...
O?itno se nismo glih razumeli kaj sem ?elel napisat. V ta avto sem se usedel iz mojega, kjer na auto VEDNO gorijo zasen?ne lu?i, tako da ne rabim mislit ali so lu?i pri?gane ali ne in ravno tako mi zadeva deluje na vseh slu?benih VW-jih, ki jih vozim. Se pravi, zadnjih 6 let mi deluje zadeva dejansko najbolj v skladu z zakonom in varnostjo nato pa se usedem v ?isto nov avto, ki bi moral biti ?e toliko bolj?i pri teh zadevah pa moram naenkrat ponovno za?eti misliti na lu?i ... in ja, ker ga prej nisem niti 1x ?e peljal v de?ju nisem niti pomislil, da ne zna v de?ju pri?gati zasen?nih lu?i, ?e me ne bi Jures na to opozoril.
Samo ho?em povedati in mogo?e objasnit zakaj se ve?ino pri novej?ih avtih dogaja ta fenomen vo?nje z dnevnimi lu?mi tudi v de?ju in megli. Sem 100% prepri?an, da marsikdo od teh ni namensko tako neumen ampak dejansko ne ve kaj se z lu?mi dogaja sploh, ker te v reklamnih katalogih prepri?ujejo, da ima sistem avtomatskega pri?iganja lu?i. Ker ta sistem ne deluje kot je ogla?evano bi se ga lahko reklamiralo kot stvarno napako.
Pri novi 6-ki lahko nastavlja? ob?utljivost senzorja za lu?i in pri meni deluje avtomatika ustrezno (lu?i se vedno pri?gejo ?e ob najmanj?em pr?u ali v megli). Prav tako ima? lu?ko na armaturi, ki zasveti, ko se pri?gejo xenonke in zadnje lu?i, tako, da to?no ve? kdaj svetijo samo dnevne in kdaj vse lu?i.
a to se da iz kabine nastavljat oziroma, kje naj bi to bilo - sam nisem tega opazil
Aja pa ne me imet za zagovornika pri?ganih lu?i, ker sem bil vedno skepti?en a je to dejansko res tak plus kot ga prikazujejo ali ni celo mogo?e la?no vzbujanje ob?utka varnosti. Na kratko re?eno - vsi se zana?ajmo, da bodo imeli avti vedno pri?gane lu?i, ?e pa jih kdo nima pa pomeni, da ga tam pa? ni.
Tale ?tudija oziroma postavljanje pravih vpra?anj najbolj razkriva ali je DRL res pomembna zadeva za varnost ali ni le to la?en ob?utek.
They comment that statistics about DRLs from eight European countries over a 15-year period show that road fatality rates dropped faster in non-DRL countries such as Austria, Belgium and the Netherlands than fatalities in pro-DRL countries such as Finland, Norway and Sweden.
Call me stupid sam kakor je meni znano je v Franciji obvezna uporaba dnevnih lu?i in kazen 50?, ?e me spomin ne vara. Tudi Italija ima obvezne dnevne vendar samo pri vo?nji na AC in izven naselij, kazen pa je podobna. Hrva?ka pa ima obvezne v zimskem ?asu od za?etka novembra pa do za?etka aprila. Tako, da ne vem od kod tebi te informacije, da niso obvezne.
Dejansko pa niso obvezne v Avstriji, BeNeLux, Irska, VB, Liehenstain, Malta. Tur?ija, Nem?ija (niso obvezne so pa priporo?ljive) edino Gr?ija pa iam v Evropi zakonodajo, da je uporaba lu?i podnevi celo prepovedana.
Je..? avtomatiko. ?e nekdo ni sposoben upravljanja s stikalom lu?i, tak naj ne vozi.
Zanimivo kako se avtomobilska industrija trudi voznike narediti ?imbolj pasivne z raznimi pripomo?ki. Nevem zakaj, a zato da se bo folk la?je dremal za volanom ali zato da bo la?je srfal pa smsal za volanom.
Hvala za ta post - vzel si mi enako razmi?ljanje iz glave.
Je pa za tak?no obna?anje prvenstveno kriv zakon, ki je zahteval obvezno uporabo lu?i tudi po dnevi, kar je pripeljalo do tega, da so v naslednji fazi vsi proizvajalci umaknili mo?nost uga?anja lu?i in ljudje so prakti?no pozabili, da je treba pred vo?njo obrniti stikalo za lu?i saj ni bilo ve? te potrebe. Zdaj pa so se pojavile res tiste prave dnevne lu?i, kot jih predpisuje zakon in tukaj nastane problem, da se je ponovno treba navadit na stanje pred uvedbo obveznih lu?i podnevi. Se pravi, jih je potrebno pri?igat v de?ju, mraku, megli, pred tunelom itd ali pa uvest avtomatiko v vse avtomobile.
In ker smo glih pri tej debati bom ?e enkrat kritiziral Mazdino avtomatiko v novi 6-ki, 3-ki in CX-5 in sicer ta avtomatika NE ZNA pri?gati lu?i v de?ju. To je za moje pojme ?isto navadna ?lamastika saj se da ravno ta problem re?it s povezavo na senzor za de? in vklop brisalcev. Se pravi takoj, ko senzor zazna, da gre za de? bi moral sporo?iti avtomatiki, da vklju?i lu?i tudi, ?e je dovolj svetlo.
Z Juresom sva imela ravno tako situacijo lani (?eprav imam ob?utek, da je pozabil na to situacijo), ko sva delala "poraba test" in se je uscalo kot pri norcih, 6-ka pa ni pri?gala lu?i ampak je bila na dnevnih. Ker je bilo dovolj svetlo, dejansko izza volana nisem vedel, da mi lu?i ne gorijo oziroma gorijo samo dnevne. Stikalo za lu?i je bilo na poziciji AUTO in to?no zaradi tega ogromno ljudi potem vozi brez lu?i pa v ve?ini sploh niso krivi za nastalo situacijo. Pa ne da bi koga zagovarjal ali pa tudi, samo ?e je avtomatika potem naj bo popolna ne pa samo delna in mislim, da je to zares en velik minus za Mazdine in?enirje in sr?no upam, da se tega zavedajo. Verjetno pa je podoben problem tudi pri marsikateri drugi znamki.
Tisti, ki smo jih mi montirali v 6ice je blo dost, da si ga sam mal premaknu in je takoj nazaj sko?u-zato polavtomatik :prst gor:
ne razumem... jaz ga imam tud notri in dela to?no tako kot mora. Pri rahlem premiku pa? 3x blinkne oziroma ve?krat, ?e ro?ko ?e naprej dr?i? v tem polo?ajo. ?e pa stisne
? v skrajni polo?aj pa ?migavec deluje skozi dokler ga ne izklopi? ali pa spet ne zravna? volana.
Tist komfort 3xblinker je ubistvu ?e polavtomatik...takrt smo ga na veliko montiral tud v na?e karjole, zdj ga niti ne pogre?am ve?, vsaj roke mal ve? razgibavam
Oprosti sam tole je pa bu?a... blinker mora? itak sam ro?no spro?it in ravno to je prednost, da pri menjavi pasu ?e 3x utripne, da ja vsak vidi. S tem se dejansko pove?a varnost in to je dale? od tega, da bi bil okras. Za zavijanja pa mora? ?e vedno dati ro?ko v skrajni polo?aj tako kot prej in tukaj ni nobene razlike.
Mah raj ne gledam... je pr mojih star?ih tudi not udarilo, kar se ni ?e nikoli zgodilo niti blizu - pa? jeba.
Ampak me pa najbolj razjezi folk, ki je tako privo??ljiv, ?e se nesre?a zgodi Lubljan?anom. Vsaj tih naj bodo ne pa da se delajo norca in privo??ljivo re?ijo. Sicer poka?ejo samo svojo majhnost in pritlehnost, ker prek tipkovnice so heroj?ki v ?ivo pa pezdetki z IQ-jem tako nizkim, da ima ?tevilka negativen predznak.
Sploh pa zmagajo izjave, da so Ljubljan?ani sami krivi, kaj pa so spet izbrali ?upankovi?a. Mislim sva?ta, a ?e bi pa kdo drug bil pa poplav ne bi bilo, pa ne vem kako ima Zoki tako mo? tud v Poljanski dolini, da mu uspe utrgat oblak. Ma sej brez besed, ?love?ka zloba res nima meja.
Pahor je tipi?en odraz na?e politike... ko ima mo? in mo?nost urejat stvari se dobesedno userje, nato, ko pa nima tega polo?aja je pa pameten "100 na uro". Mr? pa tak klin?ev narcisek. Se mi kr ?elodec obra?a, ko ga poslu?am - zraven pa se po glavi tol?em, da je neko? od mene dobil glas - pezdetek.
- Baba je k sadje. Komaj postanejo zrele, je ?e ?rv v njih.
- Baba je kot alkohol. Najprej te opije, nato pa ti Gre na jetra.
- Baba toje tako k plo??ice,?e bo? dobro polo?u bo za 30 let dobro.
- Baba je kot ?oga - ko je enkrat preluknjana, jo je treba kar naprej pumpat!
- "Dragi? A sem fejst al grda?" "Oboje." "Kako to misli??" "Fejst grda!"
- Ko je Bog ustvaru svet, je 7. dan po?ivu, k je pa babo naredu pa ni mel ve? po?itka.
- Zakaj te GPS v avtu vedno narobe pripelje? Zato ker je baba gor posneta. Baba tudi ?e je posneta, je zani?.
- Jo pripelje? na prireditev...pa scat t'?i...pa jo zebe...pa vro?e...pa pejvadam...pa hla?e gor vle?e...kwa s pa uno gledu... pa nkol mi ne re?? da me ma? rad....'' Jas sem ti to enkrat povedu, ko bo drga?e bo? pa ?e zvedla, kwa ti bom to skos govoru.''
- ''Sem pr?u dam trd k aksa, pa mi baba prav ,,lej ka?en s'?,, ''ja jutr bomtrezen, ti bo? pa ?e zmeri zoprna.''
- Baba more hitr hodt, more bit k topovska granata, mejhna pa nabita, dalahko dela.
- Baba je tko kot kosa! ?e jo bo? ti sam brusu pa brusu ne bo ni?, ker mora? na cajte tudi malo sklepat. Ker druga?e rata k ?aga pa se lahko proti tebi ubrne!
- Sem babo domov prpelu, da bi kuhala kot mama, pa je pila kot ata.
- Baba je ko Hyundai Pony... ko ma?, ma?... se hudi?a ne mor? znebit pa ?e?e tok pocen ponuja?!
- Baba podpera 3 vogale pri bajt, dec pa ?etrtga pa babo.
- **Kaj je to napotnica? Toj tista baba, ki je u napoto!
- Ko se babe zmer hvaljo, da lahko delajo ve? stvari naenkat, zakaj pa se nikoli ne morjo sexat ko majo glavobol?
- Baba je kot motorka - tut ?e nima zob, ropota.
- **?tirje ?enski ?ude?i so: krvavijo, ne da bi se urezale, mokre so, brez dabi se kopale, proizvajajo mleko, ne da bi jedle travo in seveda ?vekajoneumnosti, ne da bi jih kdo kaj vpra?al.
- Kdo je kriv, ?e babo avtobus povoz?....sama... kva je pa ?la ven iz kuhinje!!!!
-** Oj stari, kaj pa dela?? "" Stol za ?eno. "" Ajaaa! Pa gre? " "Ooo ja gregre, sam elektrika me ?e mal zajebava.
- Dons ma? vse brez; kofe brez kofeina, cigaret brez nikotina, smetano brez mleka pa seks brez babe...
- **Najve?ji fenomen je babje oko, ko z desetih metrou vidi en blond las na tvoji srajci, samo zahudi?a s pol metra ne vid okvir gara?nh vrat!
- Babja pamet je kot diamant pa ne toliko dragocena ampak toliko redka.
- Zakaj ma baba majhno glavo in veliko rit? Zato, da med ?i??enjem ne pade skozi okno!"
- **?e ti pes laja pri zadnjih vratih, baba pa se ti dere pri glavnih vratih,komu prej odpres? Logi?no, da psu. Ko bo pri?el noter, bo nehal lajat.
Hmmm, kako pa dolo?i? to?no enega od star?ev, ?e ima otrok dejansko samo enega? Mi je jasno, da je to mno?inski samostalnik, ki pa povzro?a te?ave, ko ?eli? bolj to?no dolo?iti ?tevilo oseb, ki jim re?e? star?i.
Torej ?e je/bo dovoljena edninska oblika potem bi bilo ?e bolj logi?na dvojina - star?a; (primer: na roditeljski sestanek sta pri?la janezova star?a)
Z lahkoto naj bi jo pol razmazal, da se ne prijema na vse ?ivo. Lahko kar po?prica? po njej in samo razma?e?. Dej probaj pa povej, ?e res dr?i, ker nisem tega sprobal sam naj bi bilo res.
da ne boste mislili da sem obupal, ravno nasprotno, dela potekajo po na?rtu, sem super zadovoljen, a vsak dan roke polne sikafleksa......ne morem slikat :)
?e se ne motim si naredi milno me?anico pa nama?i roke in se ne prime nanje
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sej ne bi rad naprej napovedoval in upam, da imam prav, ampak tole je strah od zadnjih poplav. :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani