Taki vozniki mene tako zivcirajo, pa opazam da niti ni v nujni povezavi z znamko vozila. Najvecji shit so krozni, ko niti ne ves da gre ven in se dlje cakas!
Ali pa da smernik, ko zavija v kro?i??e, pa mislim, da gre takoj na naslednjem izvozu ven (sploh, ?e vozi po zunanjem pasu) in potegnem ven, pa ga imam naenkrat ob boku in trobi kot zverina...
Ja, ne vem, no. Meni se je to zdaj ?e tretji? zgodilo. Vse smo se dogovorili, vse zmenili, dva dni pred dogovorjenim datumom pa ?e zadnje informacije (kam sploh moram priti), pa zadeva prodana. Enkrat je tako ?el avto, enkrat ?ebelarsko to?ilo oz. centrifuga in osipalnik, in tokrat tole. Enostavno nobena beseda ne velja ve?. Nimam pa vedno mo?nost sest v avto in dirkat naokoli. Tole zadnje je bilo 230 km dale?... Avto je bil pa v ?asu, ko je bil pri nas ?led in smo vsi va??ani pomagali gasilcem in sosedom pospravljati zadeve in tankati agregate. Obakrat lepo zmenjeno, da se bo po?akalo do petka, obakrat (na sre?o?) v ?etrtek popoldan (ko sem klical za to?en naslov in malo navodil, kako se do tja pride) slu?ajno zvedel, da je ?e prodano. ?e bi prej ?e naslov zvedel, bi obakrat pisalo v ?rni kroniki, da se je nekomu scufalo in je prodajalca z lopato... Da se pelje? 200 ali 230 km dale? za brez veze in nato ?e toliko nazaj... ?e mi ne pla?a goriva, ga prelopatam...
No, italijan??ina je pa zelo enostaven jezik. ?e zna? povedat "Ma vaffanculo" in "Ma vattelo a pigliare in culo!" potem zna? ?e skoraj eno ?etrtino besed, ki jih Italijani uporabljajo v vsakodnevnih pogovorih, predvsem pa v prometu...
Z nekom sem se dogovoril za nakup nekih igral - glede na to, koliko otrok je v hi?i, potrebujemo ?e kar svoje igri??e... Zmenila sva se za ceno, zmenila sva se, da pridem iskat v petek, vse je bilo dogovorjeno. Danes pripravljam za pot, pa ga pokli?em, kam to?no moram priti. Pa mi pove, da je stvari ?e prodal... ?eprav sva bila vse zmenjena...
Navdu?enje otrok je bilo nepopisno (kdor ima otroke, ve, o ?em govorim...)
Mislim, da se bomo kar vsi strinjali, da kakor je bil v Jugoslaviji delavec preve? za??iten, je pa v Sloveniji premalo.
Kar se pa kapitalizma ti?e: tudi v ?vici imajo kapitalizem, pa brez temeljev Marksizma in socializma, pa se delavci na primerljivih delovnih mestih v ?vici in v Sloveniji ne morejo primerjat. Ne po za??iti pred izkori??anjem ne po standardu...
V UKC urgentno pripeljejo mo?kega, ki je posku?al naredit samomor z zastrupljenjem. V hudih bole?inah so mu iz?rpali ?elodec in ga re?ili. Ko dedc pride dovolj k sebi, ga zdravnik izpra?a za dogodek.
Potek pogovora: Doktor: " Kaj se vam je pravzaprav zgodilo?" Pacienti: " Cel kup te?av, ki jih nisem zmogel re?evati. Nisem videl ve? izhoda, pa sem ?elel narediti konec." Doktor: " Kaj ste torej storili. In kako?" Pacient: " Vzel sem plastenko ?ampona in ga spil. " Doktor: "?ampona? Kak?nega ?ampona?" Pacient: "L?Or?al" Doktor: "L?Or?al? Zakaj pa ravno tega?" Pacient: "Ker se cenim, gospod doktor."
?Ne moremo na kraj po?ara! Po?ljite koga drugega!? ?Zakaj pa ne morete?? ?Imamo okvaro na vozilu!? ?In kaj se je zgodilo?? ?Razbito imamo desno stransko ogledalo!? ?Brez njega pa ja lahko odpeljete na kraj po?ara!? ?Ne gre, ker tovornjak le?i na njemu!?
Na tovornjaku nalepke Jur?i? Transport (sede? firme v ?en?urju, imajo okoli 80 tovornjakov), povzro?itelj je pa dr?avljan BiH... Samo, da se ?oferja ?im manj pla?a in da ostane ve? za lastnika. Bemti? pohlep. En podoben se je meni zagozdil pod hi?o kak?nih 14 dni nazaj...
Ne vem, zakaj se vsem zdi sme?no, ampak meni je bilo kar malo nerodno...
Grem v trgovino kupit gate. I??em, ne najdem, se ustavim pri eni prodajalki in jo potiho vpra?am, kje imajo gate. Pa me vpra?a po velikosti, ji povem, pa odgovori, da na zgornji polici in da gre po lojtrco. Med tem pridejo druge stranke in prodajalka se za?ne ukvarjati z njimi. Nekaj ?asa ?akam, potem odlo?no stopim do prodajalke in na ves glas vpra?am: "A mi boste ?e enkrat dali gate dol?"
?ele ko so se vsi obrnili proti meni in me gledali, sem se zavedel, kaj si mislijo drugi...
Sploh nih?e ve? ne misli, kaj bo! Niti profesionalci ne. V?asih je bil mojster svojega poklica nekdo, ki je znal v naprej predvideti te?ave in se jim izogniti. Danes pa ?efi zaposlijo tiste, ki so cenej?i, pa ?eprav komaj razumejo po Slovensko, siromaku neizku?enemu pa dajo v roke ?im cenej?e orodje in naj gre slu?it.
Sem ?el iskat neko stvar, nalo?im na prikolico, prive?em in se odpravim proti domu. Enkrat med vo?njo pa mi pride na misel, da gre trak ?ez en rob, ki ga nismo za??itili. Obstajala bi mo?nost, da trak na tistem delu prere?e in tovor ne bo ve? pritrjen. Ob priliki se ustavim in res, trak je bil ?e pribli?no dve tretjini prerezan.
Odpravim se iskat nov trak za pritrjevanje tovora. Malo pred 20 zve?er je bolj malo mo?nosti. Prvo pomislim na Petrol pri ob?ini v ?empetru pri Gorici. Nimajo. Grem do petrola pri bolnici. Nimajo in niti ne vedo, kaj bi sploh rad. Grem do MOLa v Ro?ni dolini. Nimajo in niti ne vedo, kaj je to. Grem ?ez cesto na OMW. Nimajo, mi pa re?ejo, da bi mogo?e imel OMW pri Gatisu. Zapeljem ?e do Petrola v Ro?ni dolini (pri mejnem prehodu). Nimajo. Grem torej do Gatisa in na OMW. Nimajo. Imajo samo elastike. Grem na Petrol na avtocesti smer Italija. Nimajo. Me pa po?ljejo na drugo stran, ker je baje ve?ji, pa imajo tam ve? robe. In tako odkolovratim ?e na drugo stran (smer Ajdov??ina). Tam so imeli neke bolj uboge pasove nosilnosti 125 kg. Jaz pa 350 kg tovora na prikolici... Pa prekleta re?, prevozil skoraj 20 km od pumpe do pumpe, pa kot da bi vesoljsko ladjo iskal.
Va?no pa, da imajo Leydi, jogurt in ?ips. To je na poti res nujno potrebno. Trak za tovor vezat? Marsikdo je danes prvi? sli?al, da to sploh obstaja. Ma, me je ?e imelo, da bi jim razsul tiste butige.
Ja, in najpomembnej?e pa je, da so pa ?isto vsi imeli kondome. ?e me ?e jebe vse skupaj, da me vsaj varno...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Amerika, Francija, Nem?ija in ?vica imajo skupno okoli 223 milijonov ?ensk.
In nobena ni moja teta.
Bemti? tako ?ivljenje...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani