No, mogo?e se ?e jaz oglasim. Volkov res nisem sre?al, ostale divja?ine pa...
Kar se srn ti?e, me kar malo jezi, ko vidim v kri?anki "plaha gozdna ?ival". Se pasejo ob cesti, jo prav po?asi pre?kajo in prav ni? ne be?ijo. Srnjake poznamo ?e po imenu (jih lo?imo po rogovih).
Jeleni so tudi, a se dr?ijo pro? od ceste. Vidimo jih pa nekajkrat mese?no.
Divje svinje so sosedovemu sinu "pojedle" Cliota - vse plasti?ne dele, se pravi odbija?e, blatnike,... Pa na?i noni so preorale pa?nik ob njivi... V?asih jih pa vidimo iz avta. Najprej svinja ?ez cesto, sledi mo?no zaviranje, nato pa se usujejo "pra?i?ki" z vseh strani...
Lisice, zajci, jazbeci in kune dirkajo vsakodnevno pred avti. V?asih imam ob?utek, da namerno. Kot da trenirajo, kdo si upa ve?...
Sinice, plav?ki, brglezi, ?oje, ?olne, detli, sokoli in sove tudi niso ve? nekaj posebnega, da bi se oziral za njimi...
Je bilo pa pred dnevi sre?anje, ki je pa vredno, da se zapi?e. Grem nekaj preverit v gozd in ker nisem prepri?an, ali je kak?no drevje ?ez vlako (snegolom), pustim BTjko spodaj in grem pe? gor preveriti, da ne bom 200 metrov rikvercal... Pridem ob ?karpi in na koncu ?karpe na desno proti drevesu. In mi pade v o?i, da je na drevesu ena spodobno velika ?ival. Najprej sem mislil, da gre za konkretnega ma?kona, potem pa sem ugotovil, da ima ta "konkreten ma?kon" ?opke na u?esih. Na lepem nisem bil ve? prepri?an, a se mora on bati mene ali se moram jaz bati njega. In ravno tisti trenutek dobim SMS in mobi zapiska. "Konkreten ma?kon" se po?ene po vejah in nato na tla in globje v gozd, jaz pa po vlaki nazaj v BTjko. ?e nikoli prej se nisem po?util tako varnega znotraj 0,6 mm debele plo?evine kot takrat...
V torek sem poslal bageristu SMS z naslednjo vsebino:
- "Sli?im, da prihaja? v Lokovec. Oglasi se enkrat ta teden, da se dogovoriva, ker bi tudi jaz imel nekaj za skopat."
On mi odgovori:
- "OK"
Danes ga pokli?em in spomnim, da je tedna ?e konec, njega pa ?e ni bilo. Pa mi odgovori: "Saj nisem ni? obljubil. Sem samo napisal OK..."
Ostalega dialoga (no, bolj monologa) ne bom opisal, ker mi ni ravno v ?ast in slavo, si pa lahko vsak sam predstavlja, kaj je bagerist sli?al...
Kasneje kli?e moja mama, da je nekaj slaba in ?e jo lahko kdo pelje v bolnico. Dobro, jo odpeljem in dokler je na preiskavah, se odpeljem v Ro?no dolino na MOL in v avtopralnico. Stroj ?tarta in se loti prat, nikjer pa ni pene. Ustavim, grem po trgovca, gleda nekaj ?asa in ni druge, res ni pene. Gre po nov listek, znova za?ene in gledava, stroj pere, ampak brez pene. Gre program skozi, trgovec ugasne stroj, malo po?aka, znova za?ene, pregleda kompresor, gre po nov listek. Stroj za?ne prati... Brez pene. Ponovno ustavi, ro?no na?amponira avto, znova po?ene stroj, stojiva zraven in gledava. Stroj lepo opere, ampak izpusti vro?e voskanje. Nato se ventilator na polovici ustavi in stroj ne zgane ve?. Krepalo vse skupaj.
Grem po mamo nazaj, se peljem mimo parkiranih vozil, naenkrat se enemu odprejo vrata. Namotam volan kolikor je ?lo, zahodim ?e zavoro, toliko, da nisem snel tistih vrat. Pa me iz avta ven prav zabodeno pogleda neka ?enska z mobitelom na u?esu. ?e ne bi bil za menoj re?ilec, bi stopil iz avta ven. In bi jo prelopatal, pa ?eprav brez lopate...
Pripeljem mamo domov, pridejo ?e otroci iz ?ole in ko je ?olski avtobus obra?al, se je ena od koko?i zna?la pod gumo. Sploh nisem prej opazil, da je pobegnila ven. Kasneje sem ugotovil, da je ograja na enem delu strgana. Najverjetneje so jo koze...
Zve?er grem pa malo v centralno nametat, pa dobim trsko v roko.
Upam, da se bo vsaj zdaj ustavilo. Druga?e tudi tale no? ne bo moj dan...
Imam eno pasjo tableto proti zajedalcem, dve inekciji za koze proti "plavemu jeziku", tudi proti steklini bi se kaj na?lo, poznam pa veterinarko, tako da ?e kaj potrebuje?, samo reci in ti lahko hitro zrihtam tudi volovske ali konjske doze...
Ja, znajo taki stroji proizvajati zvok. Sploh ?e je ?ofer od me?tirje... Primorci to poznamo...
"Noge glihne 'n gl'dke kukr nem?ka auto?trada, Alfetta od odspreda, Abarth od uzada. Levo an desno, dva blatnika ud Fapa, da ti zmenjka sapa, jaz povem vam, klapa, nisem vedu, kakor lahko tista t'nka majca nosi taj?na dva fanala ud' Dajca."
?estitke, a to pomeni sedaj spet trije fantje pridejo?
To pomeni, da jih je, za moje pojme, zdaj dovolj. ?eprav... Jaz ?e nisem tako grozno star, ?ena je pa ?e nekaj mlaj?a... Kaj ve?, kaj se zgodi... Ampak v planu ni nobenega ve?.
U, ja, skoraj bi pozabil. Sicer bi bolj spadalo med "sre?anja", pa vseeno. Sem se dobil s Primo?em78 in Dpiculom, da smo jo zalili. Ker baje druga?e ne bo zrasla...
Hvala za ?estitke!
Kon?no ti je uspelo
Pravzaprav mi je zdaj ?e drugi? uspelo narediti luknjo v luknji...
Prvo je bila h?erka, nato pa trije fantje in zdaj spet h?erka.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nov zimski ?port:
https://www.facebook.com/TOPevents.si/videos/1308367589283926/
Povezava za deljenje
Deli na druge strani