Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Ni poceni sploh ?e veljajo teli mednarodni podatki

Terrain can increase costs significantly and construction of highways in mountainous terrain is most expensive in Germany at ?25.99 million/km followed by Austria with ?24.97 million/km, with the Czech Republic, Slovenia and Croatia following in descending order.

The report says that highways in Austria cost ?12.87 million/km. The next most expensive country is Hungary
at ?11.21 million/km, followed by Slovakia at ?9.56 million/km and then the Czech Republic at ?8.86 million/km. At the other end of the spectrum, costs in Denmark are only ?5.89 million/km, in Croatia ?6.682 million/km, in Slovenia ?7.29 million/km and in Germany ?8.24 million/km.

Terrain can increase costs significantly and construction of highways in mountainous terrain is most expensive in Germany at ?25.99 million/km followed by Austria with ?24.97 million/km, with the Czech Republic, Slovenia and Croatia following in descending order.

Je pa res, da vse skupaj lahko zelo varira od koli?ine lastnikov parcel, kjer poteka trasa in pa sploh od same sestave tal ter potrebnih objektov (mostovi, nadvozi, podvozi, priklju?ki na lokalne ceste ipd.). Ampak vseeno smo zelo blizu cen, ki jih imajo v Britaniji.

The UK has always been behind other developed countries when it comes to road building, and our infrastructure is decades behind in development. Nevertheless, here is a broad range of costs. All figures taken from the Highways Agency website, the government body that controls motorways and trunk roads in England.

New Build

A1(M) in North Yorkshire (dual three lane motorway with hard shoulders through flat open countryside) - ?16.5million/km (EUR20.5million/km)
A46 in Nottinghamshire (dual two lane road in fairly flat open countryside) - ?13.5million/km (EUR17million/km)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja, sem moral ketne nataknit, ker je z letnimi vrtelo vse v prazno. Tko, da to ni hec, ?e pravjo po TTX, da sne?i pol sne?i pa ?etudi smo mislili, da sredi avgusta lahko sne?i po ni?inah le na ju?ni zemeljski polobli.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Marsikaj je res samo tole, da bo? nekoga kaznoval zato, ker se ti malo sprdne in ker je Slo najbolj ubogljiva je pa tud kr neki... nej probajo takole zagrozit Francozom ali pa Nemcem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

pizda jim materna pa tale kur?eva EU

http://www.24ur.com/novice/slovenija/evropska-komisija-zahteva-bankrot-elana.html

A ko so avstrijci in nemci lepo po vrsti pomagali svojim podjetjem pa ni nih?e ni? rekel. Koro?ka ?e vpra?ala ni ali sme dokapitalizirat Hypo - sam naredili so pa konec... nikome ni?ta. Pa njihova lesno predelovalska industrija, ki ima vse mogo?e nekonkuren?ne za??ite od subvencij prevoza lesa naprej. Pa recimo njihovi dimnikarji morajo biti obvezno avstrijski dr?avljani, da dobijo licenco. A pri tem si pa EU lepo zatisne o?i in ?e ne vidi? tega pa? ni.

Mi je tako prekleto ?al, da sem obkro?il za za vstop v to EU pokvarjeno kliko. Res sem jezen, ko ?e po?asi ven lezemo nas probajo na silo nazaj v drek potunkat, banda frdamana. Mi smo pa eni navadni hlapci in ?e bi nas bilo kaj v hla?ah bi rekli ko vas jebe pa naj dajo kazen, ?e si upajo. Itak bo ni?ja kot pa nepotrebni ste?aj firme.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ponudnik mobilnih storitev - katerga vzet?
Napisano

hehe... zato jih pa kurc gleda. :hudicek:

Ma sej ne vem a je bistvo kolk ti maks vle?e v njihovi bli?ini al je bistvo, da ima? ?im ve?jo pokritost z LTE signalom. Jaz imam v vukojebini imenovani Logatec celo LTE signal - sicer le dve ?rtici od petih ampak deluje in ima tudi soliden DL/UL tako, da sem zadovoljen. ?al Simobil tam ne vle?e spljoh.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ponudnik mobilnih storitev - katerga vzet?
Napisano

Jaz pri Mobitelu LTE se nisem nameril vec kot nekje okoli 50 mbps v downloadu... Pri Si.mobilu pa zadnjic celo nekaj cez 100 mbps v BTCju...

skitched-20140804-200543.jpg

ja ?e pa v BTC-ju - sploh v okolici njihove stavbe, ne bi imeli odli?en signal, potem pa bi jih res en kurc gledal :jezicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Prvi? letos poleti sem pognal klimo v bajti - ampak ne za hlajenje temve? za ogrevanje :o

Sicer pa va?en, da bo ?ez vikend 30 stopinj  (15 v soboto in 15 v nedeljo)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Pri 1:34 min je pa policaj skoraj zdrsnil v kamion na ovinku, ker o?itno s 100km/h se ga ni dalo speljat.

Dvomim, da je tole RS-ka, ker na za?etku od 35km/h do 100km/h rabi celih 9 sekund. Tole bi prej rekel, da so TDI-ji al pa policaj ne zna prestavljat.

Pa ne glede policaj gor al pa dol - 150km/h po naselju - ufff. Mi pa nekaj ni jasno al ni imel lu?k in sirene al kaj, ker se je folk nekam pozno ali pa sploh ni odmikal na rob ceste :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.